Ontmoeten wij jou ook?Cuba Cultuur & Strand

Boek nú, betaal later

Singlereis Cuba Cultuur & Strand

Accommodaties Cuba

Wie wil er nou niet 14 dagen naar het land van de salsa, sigaren en rum? We hebben het natuurlijk over Cuba! Maar dit land heeft zoveel meer te bieden. De Cubanen zijn super vriendelijk en op bijna iedere hoek van de straat wordt er muziek gemaakt. Annulering door Corona? Je ontvangt binnen 14 dagen je geld retour.

Wat kun je verwachten?

 • Verbaas je over de prachtige koloniale steden
 • Relax op de witte stranden van Varadero
 • Verken het swingende nachtleven van Havana
 • Geniet van de weelderige natuur
 • Verblijf in Trinidad bij de Cubanen thuis
vanaf € 1724,00
Singlereis Cuba Cultuur & Strand
Singlereis Cuba Cultuur & Strand
Singlereis Cuba Cultuur & Strand
Singlereis Cuba Cultuur & Strand
Singlereis Cuba Cultuur & Strand
Singlereis Cuba Cultuur & Strand
Singlereis Cuba Cultuur & Strand
Singlereis Cuba Cultuur & Strand
Singlereis Cuba Cultuur & Strand
Singlereis Cuba Cultuur & Strand
Singlereis Cuba Cultuur & Strand
Singlereis Cuba Cultuur & Strand
Singlereis Cuba Cultuur & Strand
Singlereis Cuba Cultuur & Strand
Singlereis Cuba Cultuur & Strand
Singlereis Cuba Cultuur & Strand
Cuba - Ciudad de La Habana - Havana
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 18-45 jaar
 • 25-35 jaar
Verblijf:
Hotels cf programma
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Cuba Cultuur & Strand

Jouw rondreis door swingend Cuba begint pas echt als je aankomt in de bruisende hoofdstad Havana. Vooral La Habana Vieja, het oude stadscentrum, ademt een bijzondere sfeer met zijn fraaie gerestaureerde pleinen en gebouwen. In Havana valt er zowel overdag als 's avonds altijd iets te beleven!

Na een paar dagen in Havana te hebben gespendeerd, reis je door naar havenstad Cienfuegos. Deze stad staat ook wel bekend als de 'Parel van het Zuiden'. In deze uitgestrekte stad voel je de Franse sfeer: decoratieve paleizen, theaters en schaduwrijke parken. Vervolgens reis je door naar Trinidad waar je in een casa particular slaapt bij de Cubanen thuis. Een heel leuke ervaring! De sfeer in Trinidad is authentiek. Ezels en pony’s trekken wagens vooruit, ‘pajareros’ pronken met hun vogels en varkens en geiten worden achterop de fiets vervoerd.

De rondreis door Cuba zet zich voort in noordelijke richting. Onderweg naar Santa Clara zie je nauwelijks verkeer en meer paarden en ossenkarren dan auto’s. De reis eindigt op het prachtige parelwitte strand van Varadero. Je sluit de reis dus af met zon, zee en strand en afhankelijk van het seizoen, een bruisend nachtleven. Het hoogseizoen van Cuba loopt van november t/m april en van juli t/m augustus.

Tijdens deze rondreis wordt voor vervoer tussen de plaatsen gebruik gemaakt van speciaal voor de groep gehuurde bussen. Deze bussen staan in principe niet ter beschikking van de groep op de vrije dagen. Eventueel kan via de reisbegeleider met de chauffeur overlegd worden, of hij voor een vergoeding die dag wil rijden. In Cuba moet overal over onderhandeld worden; als de groep onderweg een stukje om wil rijden om een niet in de route genoemde plaats of bezienswaardigheid te bezoeken, moet daarvoor bijbetaald worden. De transfers van en naar het vliegveld zijn inbegrepen. 

Lees snel het dag tot dag programma bij 'activiteiten'. 

Naar activiteiten
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Internationale vlucht
 • Handbagage
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Brandstofheffing
 • Ruimbagage
 • Luchthavenbelastingen
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Overnachting in 'casas particulares' in Trinidad
 • Vermaak
 • Bezoek onderweg aan Varkensbaai
 • Overig
 • Engelse reisbegeleiding (tot Varadero)
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Visum

Activiteiten

Dag 1: Vertrek Havana
Je vliegt vandaag naar Havana. De reisbegeleiding wacht je daar op en brengt je naar het hotel. Jouw rondreis door swingend Cuba begint pas echt als je aankomt op de luchthaven van de bruisende hoofdstad.  Vooral La Habana Vieja, het oude stadscentrum, ademt een bijzondere sfeer met zijn fraaie gerestaureerde pleinen en gebouwen. Sommige straten in Havana hebben meerdere namen: de oude, katholieke heiligennaam en de nieuwe naam, vaak die van een vrijheidsstrijder. Om het nog iets ingewikkelder te maken hebben de straatnaambordjes soms de nieuwe naam staan terwijl de bevolking de oude naam gebruikt. Gelukkig staan op de meeste kaarten allebei de namen en is ronddwalen in Havana eigenlijk precies wat je moet doen om de sfeer op te proeven.

Dag 2: Havana
Vrije dag in Havana. Deze koloniale stad telt 2,2 miljoen inwoners. In de sfeervolle straten en op de pleintjes van Havana is altijd wel wat te beleven; potjes domino, honkbal, een temperamentvolle discussie. Ook de glimmende Amerikaanse jaren ’50 auto’s maken deel uit van het straatbeeld. De stad telt meerdere interessante musea, zoals bijvoorbeeld het Museum van de Rum of het Museum van de Revolutie.

Gezellige restaurantjes zijn er in Havana genoeg. Sluit je avond af in een van de barretjes waar Hemingway inspiratie opdeed, zoals ‘El Floridita’ befaamd om zijn Daiquiri cocktail. Natuurlijk kun je ook een ‘Casa de la Trova’ binnenlopen en een dansje wagen op de opzwepende Cubaanse muziek. Een passende manier om je dag af te sluiten is met een Cuba Libre. Volgens de legende kwam er tijdens de Spaans-Amerikaanse Oorlog een soldaat een kroeg binnen lopen en noemde de ingrediënten van de cocktail, bestaande uit Cubaanse rum en Amerikaanse cola. De andere bargangers volgden zijn voorbeeld en schreeuwden: “Cuba Libre!”.

Dag 3: Havana
Vrije dag in Havana. Bekijk vandaag bijvoorbeeld de mooie pleintjes in de oude stad. Wandelend door schilderachtige straatjes kom je bij Plaza de Armes, waar de oorspronkelijke stad zich omheen vormde na de stichting in 1519. Hier verkoopt men in kraampjes souvenirs, zoals boekjes over revolutiehelden als Che Guevara en Fidel Castro. Ook staan er belangrijke koloniale gebouwen aan het plein. Het is niet ver lopen naar Plaza Cathedral waar salsa bands spelen en je de mooie barokke kathedraal kunt bezichtigen. Ook aan Plaza Vieja staan prachtige koloniale huizen waar de elite van Havana woont.

Wandel langs de Malecón die je ongetwijfeld van foto’s kent waarop de wilde zee over de balustrade klapt en de felgekleurde jaren ’50 ‘carros americanos’ over de zeeboulevard rijden. Maar ook zonder ruige zee is de Malecón een mooi stuk Havana en schiet je er zeker een paar mooie plaatjes.


Dag 4: Havana - Las Terrazas

Vandaag reis vroeg in de ochtend van Havana naar Las Terrazas. Je bezoekt een van de oudste koffieplantages van Cuba: Cafetal Buenavista. Waar vroeger de bonen werden opgeslagen tref je nu een prachtig restaurant met een mooi uitzicht over de plantage waar je de echte Cubaanse koffie kan proeven. Optioneel kan je een korte koffietour maken en vertelt een gids je alles over het koffieproces, van plukken, bonen drogen tot vermalen.

In de middag bezoek je de vallei van Viñales, eeen schitterend natuurgebied en heel anders van karakter dan de rest van het eiland. Het gebied bestaat uit kalksteen, waar ondergrondse rivieren een netwerk van grotten in uitgesleten hebben. Door instorting van deze grotten zijn 'mogotes', de steile bergen die recht uit het landschap omhoog rijzen, ontstaan. Las Terrazas is een coöperatie van 850 inwoners, gelegen in het prachtige natuurgebied Sierra del Rosario, een UNESCO werelderfgoed gebied. Heden ten dage vormt ecotoerisme de belangrijkste bron van inkomsten, in het verleden waren dat de koffieplantages. De naam Las Terrazas verwijst naar de voor de pijnbomen aangelegde terrassen waar het gebied om bekend staat. Er kan hier een mooie wandeling worden gemaakt, er zijn warmwaterbronnen en op het meer kun je roeien.

Dag 5: Las Terazzas - Varkensbaai - Cienfuegos
Vandaag vertrek je uit Las Terazzas en doe je onderweg de Varkensbaai aan. In 1961 probeerden Cubaanse ballingen, getraind door de CIA, hier tevergeefs binnen te vallen. Een klein museum (entreegeld exclusief) over die invasie vind je bij Playa Girón. Varkensbaai maakt deel uit van het Zapataschiereiland, een beschermd natuurgebied dat voornamelijk uit moerassen en mangrovebossen bestaat.

Je reist door naar de havenstad Cienfuegos. In de koloniale tijd stond Cienfuegos bekend als de 'Parel van het Zuiden'. In deze uitgestrekte stad voel je de Franse sfeer: decoratieve paleizen, theaters en schaduwrijke parken. Het Teatro Tomás Terry met haar elegante façade is zeker een bezoekje waard. Het theater ligt aan het Parque Martí, waar diverse monumentale gebouwen bijeen staan. Net buiten de stad ligt de begraafplaats Cementerio General La Reina, bekend om de prachtige beelden op de graven.

Dag 6: Cienfuegos - Trinidad
In een paar uur rijd je 's middags van Cienfuegos naar Trinidad door grote vlaktes met plantages en veeboerderijen. Je slaapt de komende drie nachten in Trinidad. In Trinidad verblijf je in zogenaamde 'casas particulares'. Dit is een soort bed & breakfast, bij de Cubanen thuis. Een unieke ervaring! De groep zal verdeeld worden over de verschillende 'casas particulares', die dichtbij elkaar liggen. Per gezin kunnen tussen de 2 en 4 mensen verblijven. Verblijf in een casa betekent dat je te gast bent bij een Cubaanse familie, maar wel je eigen kamer hebt, meestal met eigen douche en toilet. Vaak is het mogelijk om te dineren bij ‘je familie’,vraag ter plaatse naar de mogelijkheden. Het ontbijt is inclusief.

Dag 7: Trinidad
Vrije dag in Trinidad. Wandelend door de met kinderkopjes geplaveide straatjes van Trinidad waan je je in de 18e eeuw. Toen was Trinidad een belangrijke handelsplaats door de suikerindustrie. In het Museo Municipal de la Historia vind je voorwerpen uit dit welvarende stuk geschiedenis. In 1988 werd Trinidad, waarvan de pastelkleurige gebouwen en woningen vrijwel nog volledig intact zijn, door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. De sfeer in Trinidad is authentiek. Ezels en pony’s trekken wagens vooruit, ‘pajareros’ pronken met hun vogels en varkens en geiten worden achterop de fiets vervoerd. Vooral in de namiddag, wanneer veel toeristen terug zijn naar hun resorts aan de kust, komt het stadje tot leven. Een salsabandje begint te spelen en al snel danst men op het plein voor het Casa de la Música en in de muziekcafés.

Dag 8: Trinidad / Bezoek Playa Ancon
Vrije dag in Trinidad. Cultuurliefhebbers kunnen vandaag het Museo Romántico en het Palacio Cantero bezoeken. Wie liever de natuur in gaat kan zijn hart ophalen in de omgeving van Trinidad. In het bergachtige gebied van Topes Collantes kun je zwemmen en snorkelen bij een waterval. In het groene Valle de los Ingenios, het ‘Dal van de Suikermolens’, heb je prachtig uitzicht over de ruïnes van de suikermolen, waar vroeger slaven in werkten. Je kunt ook lekker een dagje relaxen aan het strand van Playa Ancon.

Dag 9: Trinidad - Santa Clara
De rondreis door Cuba zet zich voort in noordelijke richting. Onderweg naar Santa Clara zie je nauwelijks verkeer en meer paarden en ossenkarren dan auto’s. Je reist via de Sierra del Escambray, een bergketen ten noorden van Trinidad, die zich uitstrekt van Cienfuegos in het westen tot Sancti Spiritus in het oosten van midden Cuba. Aan de voet van deze bergrug vindt men de beroemde Valle de los Ingenios. Deze bergketen, met dichte bossen, bood een uitstekende uitvalsbasis voor de revolutionaire troepen van Che Guevara. In de nadagen van de Cubaanse Revolutie, eind 1958, werd hier de beslissende aanval voorbereid op de stad Santa Clara. 

Dag 10: Santa Clara - Varadero
In Santa Clara staat het mausoleum van Che Guevara, de beroemde vrijheidsstrijder. Hij was onderdeel van de groep die in 1956 op Cuba aankwam met de boot de Granma. In 1957 werd hij Comandante en vervulde hij een belangrijke rol naast Fidel Castro tijdens de eerste jaren van de revolutie. In 1967 werd hij in Bolivia, waar hij de vrijheidsstrijd wilde voortzetten, doodgeschoten. Het monument van Che Guevara in Santa Clara, ‘Hasta la victoria siempre’ wat ‘Altijd op Weg naar de Overwinning’ betekent, vind je op het Plaza de la Revolucion.

Je reist verder naar Varadero, een badplaats 140 km ten oosten van Havana gelegen, met een prachtig parelwit strand en een zee in ondefinieerbare kleuren blauw en groen. Tot aan het eind van de vijftiger jaren van de twintigste eeuw was het een zeer populaire verblijfplaats van rijke Cubanen en Amerikanen.

Dag 11: Varadero
In Varadero kun je genieten van zon, zee en strand en, afhankelijk van het seizoen, van een bruisend nachtleven. Maar je kunt hier vandaan ook gaan duiken, snorkelen, een boottochtje maken of diepzee vissen.


Dag 12: Varadero

Vrije dag. Kruip met een goed boek in de schaduw van een palmboom en neem een duik in de blauwgroene zee. Dit is het goede leven!

Dag 13: Varadero - Vertrek Havana
In een uur of 3 reis je terug naar het vliegveld van Havana. 's Middags of 's avonds vlieg je terug naar Nederland, waar je de volgende dag aankomt.
Dag 14: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam.

Let op dat de reisbegeleider tot Varadero meegaat. Daar zit een vertegenwoordiger die je kan helpen met het boeken van de excursies ter plekke. Er zal ook iemand meegaan naar de luchthaven.

Houd er rekening mee dat de reis door een ontwikkelingsland gaat, met een lagere levensstandaard dan die je thuis gewend bent.

In Cuba heb je een flexibele instelling nodig omdat de zaken hier nu eenmaal anders lopen dan we in Nederland gewend zijn. Het is nog steeds een communistisch land, dat in rap tempo verandert. Dat betekent echter niet dat alles meteen even soepel verloopt! De accommodaties zijn soms eenvoudig. Een accommodatie blijkt ineens volgeboekt, waardoor er uitgeweken moet worden naar een andere plek, of naar een casas particularas. Soms vinden er onverwachte routewijzigingen plaats. Of reisafstanden zijn door omstandigheden toch langer dan voorzien.

Dat is juist de charme van het reizen; de onverwachte gebeurtenissen leveren vaak de leukste ervaringen op. Een flexibele en positieve instelling is minstens zo belangrijk als lichamelijke fitheid. Als je je hierop instelt zul je ongetwijfeld een geweldige reis hebben!
Naar verblijf
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Internationale vlucht
 • Handbagage
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Brandstofheffing
 • Ruimbagage
 • Luchthavenbelastingen
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Overnachting in 'casas particulares' in Trinidad
 • Vermaak
 • Bezoek onderweg aan Varkensbaai
 • Overig
 • Engelse reisbegeleiding (tot Varadero)
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Visum
Cuba , Ciudad de La Habana , Havana
Naam verblijf
Accommodaties Cuba
Type verblijf
Hotels cf programma

Verblijf Accommodaties Cuba

Beschrijving

Tijdens de rondreis overnacht je in eenvoudige hotels in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Je verblijf in de hotels is op basis van logies met ontbijt. Driepersoonskamers zijn hier niet mogelijk. De meeste hotels zijn ruim opgezet en hebben een tuin, een eigen restaurant, één of meerdere bars/discotheken en een zwembad. Hotels liggen niet altijd in het centrum van de stad, maar soms er buiten. Vervoer van en naar het centrum is dan voor eigen rekening. De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd. 

In Trinidad verblijf je in een zogenaamde 'casas particulares'. Dit is een soort bed & breakfast, bij de Cubanen thuis. Een unieke ervaring! De groep zal verdeeld worden over de verschillende 'casas particulares', die dichtbij elkaar liggen. Per gezin kunnen tussen de 2 en 4 mensen verblijven. Verblijf in een casa betekent dat je te gast bent bij een Cubaanse familie, maar wel je eigen kamer hebt, meestal met eigen douche en toilet. Vaak is het mogelijk om te dineren bij ‘je familie’, vraag ter plaatse naar de mogelijkheden. Het ontbijt is inclusief. 

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. In Cuba beschikken echter geen van de geplande hotels over wifi. Ook op de rest van het eiland is er nauwelijks mogelijkheid voor Wifi. Er is een kans dat je in het hotel in Varadeo wifi hebt tegen betaling bij de receptie of een andere algemene ruimte. 

Reizigers die alleen boeken, delen een tweepersoons kamer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Het is eventueel ook mogelijk om tegen een toeslag een eigen kamer te boeken. Dit zie je terug in de tabel met data en prijzen. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reis boeken 'op aanvraag'

Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat

Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling

De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 

90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. 
Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven. 

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement

Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Bijkomende kosten en zakgeld Cuba

Wij adviseren je om uit te gaan van €400,- p.p. per week. Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.

Toeristenkaart Cuba

Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit, maar wel een toeristenkaart. Je krijgt 2 weken voor vertrek een toeristenkaart toegestuurd, welke je ingevuld meeneemt op reis.

Moeilijkheidsgraad Cuba

Vaak krijgen we de vraag of een reis ‘zwaar’ is. Dit vinden we een moeilijke vraag omdat de beleving van de zwaarte van een reis erg persoonsgebonden is. Om je toch een idee te geven van de zwaarte van een reis hebben we het volgende puntensysteem ontwikkeld: 

Categorie A: Lichte reis, voor iedereen goed te doen. Korte reisafstanden, goede hotels, reis met een laag tempo.
Categorie B: Voor iedereen goed te doen. Soms wat langere reisafstanden. Goede hotels of kampeergelegenheid, soms avontuurlijke overnachting, reis in een gewoon tempo.
Categorie C: Goed te doen voor iedereen die zich voorbereidt en zich flexibel opstelt. Er zitten zwaardere trajecten in de reis, zoals langere afstanden of looptochten. Meerdere overnachtingen in eenvoudige accommodatie.
Categorie D: Redelijk zware reis door lange reisafstanden, meestal primitieve accommodatie of tenten en fikse looptochten.

De Cuba reis valt in categorie A. Deze reis is voor ieder redelijk gezond persoon prima te doen: de reistijden zijn gemiddeld en de meeste hotels comfortabel. We overnachten in middenklasse hotels, maar houd er rekening mee dat de reis door een ontwikkelingsland gaat, met een veel lagere levensstandaard dan wat je thuis gewend bent. Een flexibele en positieve instelling is dan ook belangrijker dan lichamelijke fitheid.

Paspoort

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Naar vervoer
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Internationale vlucht
 • Handbagage
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Brandstofheffing
 • Ruimbagage
 • Luchthavenbelastingen
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Overnachting in 'casas particulares' in Trinidad
 • Vermaak
 • Bezoek onderweg aan Varkensbaai
 • Overig
 • Engelse reisbegeleiding (tot Varadero)
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Visum

Vervoer

Met het vliegtuig

Er is op dit moment nog geen vluchtinformatie beschikbaar.

* De vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden. Het getoonde vluchtschema is daarom een voorbeeld. Ongeveer 10 dagen voor vertrek vind je op de inlogpagina je vertrektijdenbrief met daarin het definitieve vluchtschema.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Internationale vlucht
 • Handbagage
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Brandstofheffing
 • Ruimbagage
 • Luchthavenbelastingen
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Overnachting in 'casas particulares' in Trinidad
 • Vermaak
 • Bezoek onderweg aan Varkensbaai
 • Overig
 • Engelse reisbegeleiding (tot Varadero)
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Visum

 • SGR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen