Ontmoeten wij jou ook?Zeilweekend Rondom Terschelling

Boek nú, betaal later

Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling

Diverse klippers

Hou jij van zon en zeilen? Ga dan een weekend mee met de Waddenzee, Anna Catharina of Rode Swan! Samen met een enthousiaste groep zeilfanaten gaan we naar Terschelling. Ontdek zandbanken, zeehonden, langs scherende vogels en geniet van de zonsondergang. Annulering door Corona? Je ontvangt binnen 14 dagen je geld terug.

Wat kun je verwachten?

 • Enthousiaste groep van 10 tot 20 personen
 • Een actief zeilweekend op het wad
 • Verkennen van Terschelling
 • Voor ervaren & onervaren zeilers
 • Verblijf op een authentiek zeilschip
Binnenkort beschikbaar
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling
Nederland - Wadden - Terschelling
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 23-59 jaar
 • 30-69 jaar
Verblijf:
Zeilschip
Verzorging:
Halfpension
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling

Wil jij op minivakantie in eigen land? Samen met een enthousiaste groep uitwaaien en genieten van de Nederlandse zon? Ga dan met ons mee op één van de zeilschepen! Tijdens dit actieve weekend hijsen we de zeilen op het wad en gaan we aan wal op het prachtige waddeneiland Terschelling. Gedurende het weekend help je actief mee bij het zeilen en is er ook voldoende ruimte om lekker te relaxen.

Zeilen op het wad
  
Het zeilweekend staat volledig in het teken van de Wadden. Tijdens onze tocht op de Waddenzee komen we van alles tegen: zandbanken met jonge zeehonden, langsscherende vogels en prachtige zonsondergangen. Na aankomst in de haven is het tijd voor een borrel op het dek en kunnen we er vervolgens wandelend of met de fiets op uit om het eiland te ontdekken. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om lekker te ontspannen of het strand op te zoeken. Heb je geen zeilervaring? Geen probleem. De schipper en zijn maat leren je graag de kneepjes van het vak.

Onze varende accommodatie
We verblijven tijdens de reis op een authentieke klipper. Naast een goed bed brengt het schip ons ook naar onze aanleghaven. De klipper beschikt over een gezellige salon met kombuis en veelal over 2-persoonshutten met een eigen wastafel. Daarnaast zijn er aan boord meerdere douches en toiletten aanwezig.

Waarom deze vakantie?

 • Een onvergetelijke zeilvakantie in eigen land
 • Samen met een gezellige groep zeilfans: 23+
 • Een bezoek aan Terschelling, onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed
 • Veel gezelligheid met je reisgenoten, zowel aan wal als aan boord
 • All inclusive verblijf aan boord

Het zeilen op de Waddenzee is een fantastische ervaring. Door de unieke natuur staat de Waddenzee al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De volgende maatregelen zijn aan boord genomen:

 • Dagelijkse briefing door de bemanning.
 • Alle schepen zijn voorzien van een hygiëne-instructie.
 • Bij elke ingang, hut en openbare wasgelegenheid bestaat de mogelijkheid om de handen te ontsmetten.
 • Oppervlaktes en relingen worden regelmatig gereinigd.
 • Er zal zo vaak en zoveel mogelijk worden geventileerd.

Verder vragen we van onze gasten het volgende:

 • Kom niet aan boord bij gezondheidsklachten zoals verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn of koorts.
 • Houd altijd 1,5 meter afstand van personen die niet tot uw eigen huishouden behoren
 • Vermijd fysiek contact met personen die niet tot uw eigen huishouden behoren
 • Was regelmatig uw handen.
Naar activiteiten

Activiteiten

Vrijdagavond 
We verzamelen vrijdagavond rond 20:00u op het schip in de vertrekhaven. Omdat we vanavond nog niet uitvaren kun je ook wat later aanschuiven. Onder het genot van een borrelhap luiden we samen de vakantieweek in.

Zaterdag
We beginnen de dag met een goed ontbijt. Daarna maakt iedereen zich klaar voor de eerste dag op het water. Na een korte zeilinstructie van de schipper kunnen de trossen los en varen we uit. Tijdens het zeilen kun je meehelpen met het hijsen van de zeilen, het ophalen van het anker en als je wilt kun je achter het roer van het schip kruipen. De schipper en zijn maat leggen je graag uit hoe alles werkt en helpen je het schip te leren kennen. Gedurende de dag verzorgt de reisbegeleiding een warme kop koffie en heerlijke lunch, die na een dag op het water nog beter smaakt dan normaal. We leggen aan in de haven van Terschelling of Schiermonikoog waarna je ruim de tijd hebt om het eiland te verkennen. Aan het eind van de dag verzamelen we weer op de klipper voor een heerlijk avondmaal.

Zondag
Ook deze dag begint natuurlijk weer met een goed ontbijt waarna we weer het ruime sop kiezen en onze terugtocht naar Harlingen beginnen. Onderweg wordt er een heerlijke lunch verzorgt door de crew. En rond 16:00u leggen we weer aan in de haven van Harlingen of Zoutkamp.

Naar verblijf
Nederland , Friesland , Harlingen
Naam verblijf
Diverse klippers
Type verblijf
Zeilschip

Verblijf Diverse klippers

Beschrijving

Deze zomer varen wij met drie verschillende klippers. Varen met deze schepen geeft je het gevoel deel te nemen aan een avontuur van vroeger, maar dan met het comfort van deze tijd. De schipper nodigt je uit om te helpen bij het hijsen van de zeilen. Op het dek is voldoende zitgelegenheid om te genieten van alle flora en fauna om je heen. 

Aan het eind van de dag kan iedereen zich terug trekken in het dagverblijf van de schepen. Hier is ruimte om een borrel te doen, een spelletje te spelen of rustig een boek te lezen. In de keuken worden heerlijke maaltijden bereidt door de kok/reisleiders. De grote tafels bieden de ruimte om samen te genieten van lange, gezellige avonden. 

Je overnacht aan boord in één van de meerpersoonshutten. De hutten beschikken allemaal over een eigen wastafel met stromend water. Standaard is er aanwezig: een kussen, kussensloop en een hoeslaken. Zelf die je een slaapzak mee te nemen, je kunt ook aangeven dit te willen huren. Op de gang zijn verschillende douches en toiletten aanwezig.

Josina Elisabeth
De klipper Josina Elisabeth is gebouwd in 1900. Na een grondige verbouwing in 1995 is ze in gebruik genomen als passagiersschip over de Waddenzee en het IJsselmeer. Het schip heeft een hoge verschansing rondom en brede gangboorden. Veel dekruimte om de benen te strekken en een grote kuip om heerlijk in te zitten maken het plaatje compleet. Benedendeks vindt u een sfeervol dagverblijf, waar u gebruik kunt maken van een radio met MP3-aansluiting en een cd-speler. Gezellige zithoeken met lange banken nodigen uit tot relaxen, een bordspel of gezamenlijk diner. Alle hutten zijn voorzien van wastafels met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte onder het bed. De Josina Elisabeth beschikt over 3 douches en 3 toiletten aan boord.

Datum: vrijdag 20 tot zondag 22 augustus 2021
Vertrekhaven: Harlingen, Nieuwe Willemshaven

Eersteling
Gebouwd in het jaar 1908, begon deze robuuste tweemaster haar loopbaan als vrachtschip. In 1993 onderging het schip een volledige renovatie en werd ze tevens voorzien van een set nieuwe masten en zeilen. Het interieur kreeg een flinke update en haar carrière in de chartervaart kon beginnen. Het royale dek biedt voldoende zitplaats, maar ook volop ruimte om de benen te strekken. Vanaf de banken op het middendek heeft u een fantastisch uitzicht over de zee en maakt u het echte zeilen van dichtbij mee. Ook het verhoogde achterdek is tijdens een zeiltocht favoriet bij de echte genieter. In het gezellige dagverblijf kunt u heerlijk relaxen na een dag op het water. Alle hutten beschikken over een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor persoonlijke spullen en bagage. Bovendien zijn er aan boord van de Eersteling maar liefst 2 douches en 3 toiletten aanwezig.

Datum: vrijdag 20 tot zondag 22 augustus 2021
Vertrekhaven: Harlingen, Nieuwe Willemshaven

Averechts
Het zeilschip de Averechts is onze zeilende accommodatie voor dit weekend. Neem plaats in de ruime zitkuip en laat u keer op keer betoveren door het altijd veranderende waterlandschap.In de knusse scheepssalon vindt u een behaaglijke gastenruimte, een gitaar, karaoke-mogelijkheden en een goede stereo-installatie met iPod-aansluiting. Lange tafels met comfortabele banken nodigen uit tot een gezamenlijk ontbijt of wellicht een ouderwets bordspelletje! Op koudere dagen kunt u de CV omhoog draaien voor een aangename temperatuur in het vertrek. Zo kan er ook tijdens de herfst en winter nog prima met de Averechts worden gezeild. Aan boord van de Averechts zijn 7 twee-persoonshutten, 4 vier-persoonshutten, 4 douches en 4 wc's aanwezig. 

Datum: vrijdag 24 tot zondag 26 september 2021
Vertrekhaven: Harlingen

Anna Catharina
Gebouwd in 1914, mogen we de historische klipperaak Anna Catharina gerust een zeilend monument noemen. Het schip kenmerkt zich door veel dekruimte, waarop je al mijmerend over de glinsterende zee uit kan kijken. Na een mooie dag op het water zak je in het dagverblijf heerlijk onderuit en zet je de houtkachel aan voor dat extra beetje sfeer! Daarnaast heeft de Anna Catharina 2 toiletten en 2 douches, en vind je in alle hutten een wastafel en CV.

Datum: vrijdag 08 tot zondag 10 oktober
Vertrekhaven: Zoutkamp

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Corona garantie

Boek deze reis nu met corona-garantie! Mocht de reis niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus, dan krijg je de volledige reissom terug. (exclusief administratie- en boekingskosten)

Administratie- en boekingskosten

Deze reis is exclusief administratie- en boekingskosten van €7,50.

Verzekeringen

Deze reis is exclusief verzekeringen. Een kortlopende annuleringsverzekering kun je direct bij ons afsluiten, voor een reisverzekering kun je ook bij ons terrecht. 

Vertrekgarantie

Elke reis met vertrekgarantie vertrekt bij ons ook écht gegarandeerd. Dit is ongeacht het aantal aanmeldingen. Nog geen vertrekgarantie? Wanneer er voor een reis onvoeldoende aanmelingen zijn, zullen wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek bekend maken. 

Betalingsvoorwaarden

Wij vragen, na ontvangst van de definitieve boekingsbevestiging / factuur, een directe aanbetaling van €300,- euro. Het restant van de reissom moet uiterlijk 6 weken voor vertrek worden voldaan. Vertrek je binnen 6 weken? Dan vragen wij je de reissom in een keer te voldoen.  

Groepssamenstelling

97,5% van de reizigers is single en boekt alleen maar ook stellen en kennissen boeken ze reis.

Man/vrouw verhouding

Wij streven naar een gelijke man/vrouw verhouding (zover mogelijk).

Wijzigingen door weer en/of getij

Het reisprogramma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Door het weer en getij is het mogelijk dat we meer of minder eilanden aandoen dan vooraf gepland. In dat geval zorgen wij voor een leuk alternatief op het IJsselmeer.

Naar vervoer

Vervoer

Met eigen vervoer

De reis is op basis van eigen vervoer.

De thuishaven van veel schepen is de Nieuwe Willemshaven in Harlingen, de afstand vanaf Utrecht is ongeveer 162 km.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

 • SGR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 5 reviews
9.4
Singlereizen
68 jaar
7

Geweldig.

Als goed, fijne sfeer :)

Mijn tips

Gewoon doen.

Reisperiode: 28-08-2020 ~ 30-08-2020 / Diverse klippers

58 jaar
10

Geweldig

Was een fantastische belevenis en heb heel erg genoten

Mijn tips

Laat je gewoon meevoeren en geniet van alles

Reisperiode: 28-08-2020 ~ 30-08-2020 / Diverse klippers

51 jaar
10

Een mooie ervaring en ik boek bij jullie zeker een nieuwe vakantie.

Super leuk

Mijn tips

Als je een beetje actief wil zijn is het een aanraader.

Reisperiode: 28-08-2020 ~ 30-08-2020 / Diverse klippers

60 jaar
10

Super

Super weekend gehad met 12 gelijkgestemde mensen zeilen over het wad :) als je het leuk vond mocht je meehelpen . Schipper Gerard was de rust zelfde en kok Lennard heeft heerlijk gezind en lekker voor ons gekookt . Twijfel je nog ? Niet doen gewoon gaan .

Mijn tips

Op Schiermonnikoog heb je leuk oud hotel even bakkie daar doen en de sfeer proeven . Wandeling door het dorp ook leuk .

Reisperiode: 31-07-2020 ~ 02-08-2020 / Diverse klippers

55 jaar
10

Heerlijk uitgewaaid op de wadden.

Met een gezellige groep mensen een tocht vanaf Harlingen naar Terschelling gemaakt. Een prachtig eiland om te wandelen, te fietsen of lekker op een terrasje te zitten. De kok Leo zorgde voor heerlijke maaltijden en heeft ons culinair verwend. Matroos Martin leerde ons hoe te zeilen. Volop genoten van de wadden en de wind. Nederland is ook heel erg mooi en Terschelling het bezoeken waard.

Mijn tips

Zeker doen. Je bent er echt even helemaal uit, een bijzondere ervaring, een korte vakantie die je niet wilt missen.

Reisperiode: 26-06-2020 ~ 28-06-2020 / Diverse klippers

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen