Ontmoeten wij jou ook?Actieve Winterreis in Fins Lapland

Boek nú, betaal later

Groepsreis Actieve Winterreis in Fins Lapland

8.0
Rakkavaltti Cabin

De magische winterreis in Fins Lapland laat je middels een scala aan verschillende activiteiten kennis maken met het mooie Fins Lapland. Tijdens deze 8-daagse groepsreis is er grote kans om het noorderlicht te zien. Leer ook de oorspronkelijke bewoners kennen en ga op expeditie met de husky's.

Wat kun je verwachten?

 • Een typisch Fins diner
 • Bezoek de huskyfarm en een tocht met de huskyslee
 • Leer over de Sami in het Sami museum
 • Aurora hunting fotografie experience
 • Sneeuwscooteren door de Finse bossen
Binnenkort beschikbaar
Groepsreis Actieve Winterreis in Fins Lapland
Groepsreis Actieve Winterreis in Fins Lapland
Groepsreis Actieve Winterreis in Fins Lapland
Groepsreis Actieve Winterreis in Fins Lapland
Groepsreis Actieve Winterreis in Fins Lapland
Groepsreis Actieve Winterreis in Fins Lapland
Groepsreis Actieve Winterreis in Fins Lapland
Groepsreis Actieve Winterreis in Fins Lapland
Groepsreis Actieve Winterreis in Fins Lapland
Groepsreis Actieve Winterreis in Fins Lapland
Groepsreis Actieve Winterreis in Fins Lapland
Groepsreis Actieve Winterreis in Fins Lapland
Groepsreis Actieve Winterreis in Fins Lapland
Groepsreis Actieve Winterreis in Fins Lapland
Groepsreis Actieve Winterreis in Fins Lapland
Groepsreis Actieve Winterreis in Fins Lapland
Finland - Fins Lapland - Levi
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 20-59 jaar
Verblijf:
Chalet
Verzorging:
Logies
Vervoer:
Vliegtuig
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Groepsreis Actieve Winterreis in Fins Lapland

Een spectaculaire actieve outdoor reis in adembenemend Fins Lapland. Deze singlereis kent alleen maar hoogtepunten. We gaan op jacht naar het Noorderlicht. Leren alles over de cultuur van de oorspronkelijke Sami bewoners en gaan op expeditie met husky’s. Uiteraard mag een bezoek aan een echte Finse sauna niet ontbreken. Dit is nog slechts een kleine greep uit alle activiteiten die we gaan ondernemen. Kortom de ultieme singlereis om Fins Lapland te beleven.

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1 – Naar het mooie Lapland
Het was even wachten, maar dan is de veelbelovende dag ook daar: we gaan op singlereis naar Fins Lapland. Alles bij ons? Check! Dan zijn we klaar om te vliegen naar Finland.  Vanaf het vliegveld is het minder dan een uur rijden en dan zijn we in Levi. Hier zullen we de aankomende nachten verblijven. Levi is een pittoresk dropje in Lapland en er is genoeg te beleven. Dit gaan de aankomende week allemaal ontdekken, maar voor vandaag komen we even bij in de accommodatie. Zullen we vanavond zelf koken of beginnen we de singlereis goed en gaan we uit eten? 

Dag 2 – De cultuur van Lapland
In Lapland hebben ze een eigen cultuur; de Sami cultuur. De tweede dag van de singlereis gaan wij helemaal op in deze cultuur. Bij een outdoor tentoonstelling leren we alle ins en outs van deze cultuur. En van wie kan je dit het beste leren dan van een echte Sami. De tentoonstelling geeft een kijkje in de levenswijze en de historie van dit volk. Echt een belevenis. Gelukkig hebben we vanmiddag alle tijd om bij te komen van alle indrukken. We gaan naar Immelkartano. Daar gaan we een heuse sauna expeditie doen, want je kan Finland niet verlaten voordat je ook echt in een Finse sauna hebt gezeten. Ook een ijs bad hoort erbij na de sauna. Heerlijk. Wanneer de activiteit is afgelopen kunnen we direct aanschuiven bij het avondmaal. Er staat een typisch Fins 3-gangendiner voor ons klaar. Eet smakelijk!

Dag 3 – De pistes op
Wanneer je aan Lapland denkt dan denk je aan sneeuw. En wanneer je aan sneeuw denkt dan denk je aan skiën en snowboarden. Levi is daar uitermate geschikt voor. Met meer dan 39 kilometer aan pistes en meer dan 25 liften is Levi een absoluut wintersport paradijs. Voor elk niveau is er wel een geschikte piste. Dus het maakt niet uit of je nog nooit hebt geskied of dat je een echte pro bent. Deze actieve dag maakt hongerig. We kunnen ervoor kiezen om zelf te koken of naar een restaurant te gaan. Tip: er is een hele bijzondere pizzeria midden in het dorp. Naast dat ze hier gekookt rendier vlees hebben drinken ze hier ook champagne bij de pizza. Proost.

Dag 4 – Noorderlicht
Overdag hebben we weinig op de planning staan, maar er zijn genoeg opties om te ondernemen. We kunnen nog een dagje op de latten van de pistes af gaan of sneeuwschoenen huren en een heerlijke wandeling maken. Ook kunnen we een bezoek brengen aan de thuishaven van de kerstman: Sant Claus Village. Het is een hele commerciële attractie maar wel een unieke belevenis.

Tegen de avond dan is het eindelijk zover. Een activiteit waar iedereen van droomt. We gaan op jacht om het groene licht te zien. Tijdens de aurora fotografie jacht krijgen we een hele gave camera te leen om zo onze eigen foto’s te kunnen maken van dit bijzondere natuurverschijnsel. De gids weet de beste plekjes om het groene licht te zien en legt duidelijk uit hoe je het beste dit verschijnsel op de gevoelige plaat kan leggen. Na afloop krijg je het SD kaartje mee naar huis. Super gaaf!

Het is een natuurverschijnsel dus we kunnen niet garanderen dat je het noorderlicht ziet en vastlegt, maar met deze hulpmiddelen heb je wel de beste kans om de aurora's vast te leggen.

Dag 5 – De sneeuwscooters
Een nieuwe dag vol actie en avontuur is aangebroken. ’s Ochtends kijken we nog even naar de foto’s van de avond ervoor. Wat een belevenis was dat! Vandaag komt er nog meer avontuur. We gaan op de sneeuwscooter door Fins Lapland. Ook als je geen rijbewijs hebt is het geen probleem. Je kunt achterop zitten en genieten van de omgeving. Onderweg maken we meerdere stops met prachtige uitzichten. Puur genieten.

In de middag zijn er vele optionele activiteiten te doen. We kunnen een workshop iglo bouwen gaan doen of een winterse wandeling. Natuurlijk kunnen we ook altijd bij het activiteitencentrum inspiratie op doen. Alles kan en mag deze middag. In de avond gaan we met zijn allen koken. Zullen we een typisch Finse maaltijd proberen te maken?

Dag 6 – Op de fiets
Op een fiets door de sneeuw, kan dat wel? Natuurlijk! We gaan op speciale fietsen de Finse bossen verkennen. De zogenaamde fatbikes hebben brede banden en zijn er speciaal voor gemaakt. Een ideale manier om de omgeving te verkennen. Het is een intensieve activiteit dus we mogen ons wel even verwennen bij de pauzeplaats. De zelfgemaakte broodjes en chocolademelk komen uit de tas en we kunnen even genieten van de rust in de Finse bossen. Als iedereen het op heeft gaan we weer verder met de mooie tour.

’s Avonds is er genoeg ruimte voor ontspanning. Bij de accommodatie is een echte Finse sauna. Heerlijk om ever te relaxen na een fanatieke dag. In Finland is het heel normaal om een borrel mee te nemen in de sauna. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Kippis! (proost).

Dag 7- Dierendag
Vandaag gaan we op bezoek bij de meest iconische dieren van Lapland: de husky’s en rendieren. In het Levi huskypark krijgen we een rondleiding van niemand minder dan Noors kampioen husky sleede rijden. Het verteld ons van alles over de husky’s, hun trainingen en leefwijze. Sommige van deze husky’s worden zelfs gebruikt in films en reclames. Uiteraard mag een tocht op een huskyslee niet ontbreken. Wat gaaf en wat zijn de dieren toch lief!

Dag 8 – Terug naar Nederland
Het is alweer de laatste dag van de magische reis naar Lapland. Wat hebben we ontzettend veel leuke dingen gedaan. Met een koffer vol mooie herinneringen gaan we naar het vliegveld. Onderweg kunnen we alvast de reünie plannen. Eenmaal aangekomen in Nederland kunnen we onze vrienden en familie mee laten genieten door middel van de foto’s van de fantastische singlereis. De reis naar Fins Lapland was er een om nooit meer te vergeten. 

Let op; het programma kan naar aanleiding van de weersomstandigheden in een andere volgorde plaatsvinden en activiteiten kunnen worden gecombineerd.

Naar ski-info
Finland
Skigebied:
Levi
 • Skiën
 • Snowboarden
 • Skisafari
 • Langlaufen

Hoogte

1636 mtr

Pistes

 • 3
 • 23
 • 18

Liften

 • 2
 • 2
 • 21

Langlaufloipen

230 km

Gletsjers

0

Funpark

2

Skigebied Levi

Omschrijving

Levi is een skiresort gelegen in Fins Lapland wat vooral bekend staat om zijn skipistes. Hier worden regelmatig grote skiwedstrijden georganiseerd zoals World - Cup wedstrijden. Het is een van de populairste wintersportlanden van Finland. Het beschikt over 43 verschillende pistes met een gezamelijke lengte van 43,6 kilometer. Voor zowel de beginnende skiër als de gevorderde skiër zijn er voldoende afdalingen, deze zijn goed geprepareerd en ruim opgezet. Voor de langlaufers zijn er wel over 230 km loipes geprepareerd!

De sneeuwkwaliteit is over het algemeen uitstekend, er zijn nauwelijks wachtrijen bij de liften en doordat bijna alle pistes verlicht zijn kan met bijna het gehele seizoen skiën tot 20.00!

Naast skiën, langflaufen en snowboarden zijn er nog tal van winterse activiteiten mogelijk zoals sneeuwscooter tochten, huskysafari's en sneeuwschoenwandelen.

Skigebied & Pistes

Het skigebied in Levi beschikt over 43 verschillende pistes met een gezamelijke lengte van 43,6 kilometer. Voor zowel de beginnende skiër als de gevorderde skiër zijn er voldoende afdalingen, deze zijn goed geprepareerd en ruim opgezet.


Lessen, skipas & skimateriaal

Bij deze reis is het de huur van het skimateriaal en de skipas bij de reissom inbegrepen. Het gaat om het basis materiaal (schoenen, skies, stokken) inclusief de huur van een helm. 

Naar verblijf
Finland
Skigebied:
Levi
 • Skiën
 • Snowboarden
 • Skisafari
 • Langlaufen

Hoogte

1636 mtr

Pistes

 • 3
 • 23
 • 18

Liften

 • 2
 • 2
 • 21

Langlaufloipen

230 km

Gletsjers

0

Funpark

2

Skigebied Levi

Omschrijving

Levi is een skiresort gelegen in Fins Lapland wat vooral bekend staat om zijn skipistes. Hier worden regelmatig grote skiwedstrijden georganiseerd zoals World - Cup wedstrijden. Het is een van de populairste wintersportlanden van Finland. Het beschikt over 43 verschillende pistes met een gezamelijke lengte van 43,6 kilometer. Voor zowel de beginnende skiër als de gevorderde skiër zijn er voldoende afdalingen, deze zijn goed geprepareerd en ruim opgezet. Voor de langlaufers zijn er wel over 230 km loipes geprepareerd!

De sneeuwkwaliteit is over het algemeen uitstekend, er zijn nauwelijks wachtrijen bij de liften en doordat bijna alle pistes verlicht zijn kan met bijna het gehele seizoen skiën tot 20.00!

Naast skiën, langflaufen en snowboarden zijn er nog tal van winterse activiteiten mogelijk zoals sneeuwscooter tochten, huskysafari's en sneeuwschoenwandelen.

Skigebied & Pistes

Het skigebied in Levi beschikt over 43 verschillende pistes met een gezamelijke lengte van 43,6 kilometer. Voor zowel de beginnende skiër als de gevorderde skiër zijn er voldoende afdalingen, deze zijn goed geprepareerd en ruim opgezet.


Lessen, skipas & skimateriaal

Bij deze reis is het de huur van het skimateriaal en de skipas bij de reissom inbegrepen. Het gaat om het basis materiaal (schoenen, skies, stokken) inclusief de huur van een helm. 

Finland , Fins Lapland , Levi
Naam verblijf
Rakkavaltti Cabin
Type verblijf
Chalet
Zoover score:
8.0

Verblijf Rakkavaltti Cabin

Beschrijving

Deze gezellige Finse cabin is uitgerust met een openhaard, sauna, tv, keuken, woonkamer en wifi. Kortom alles is aanwezig om optimaal te ontspannen tijdens de groepsreis van je leven. Er zijn 5 slaapkamers waardoor je met maximaal één medereiziger een kamer deelt. Het beddengoed en een handdoeken pakket worden ook verzorgd. Een handdoeken pakket bestaat uit één grote en één kleine handdoek.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Inreisbeperkingen

Wij staan, net als jij, te popelen om op reis te gaan! Zoals je waarschijnlijk al hebt vernomen via het reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd, kan deze reis gewoon doorgaan. Hoe fijn is dat? Waarschijnlijk zijn er wel inreisbeperkingen. Wat deze precies zijn kun je vinden op bovenstaande website. Omdat wij het nogal een persoonlijke kwestie vinden, hoeven wij niet te weten of je gevaccineerd bent of dat je covid-19 doorlopen hebt. Wij gaan ervan uit dat je op de hoogte bent van de laatste richtlijnen van het ontvangende land en op de dag van vertrek voldoet aan de inreis-richtlijnen en dat je de noodzakelijke testbewijzen bij je hebt. 

Keer je terug uit een land met een geel reisadvies, dan heb je een corona- of vaccinatiebewijs nodig. Dat kan via een volledige vaccinatie die een geldige QR-code geeft in de CoronaCheck-app. Anderen moeten zich in het vakantieland laten testen. De PCR-test mag maximaal 48 uur oud zijn, een antigeentest maximaal 24 uur. Hier zal ruimte in het programma voor gemaakt worden , mocht dit nodig zijn.

De reis

Je reist in een groep van maximaal acht personen en bij zes personen gaat de reis gegarandeerd door!

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding

De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers

Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Sneeuwscooterverzekering

Voor het sneeuwscooteren dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en geldt er een eigen risico van € 1000,- Helaas dekt jouw verzekeraar dit eigen risico niet zodat je voor een vervelende verrassing kunt komen te staan. Samen met de Europeesche bieden wij daarom de sneeuwscooterverzekering aan. Voor slechts € 50,00 per bestuurder, is het eigen risico gedekt en stap je met een gerust hart op de sneeuwscooter!

Deelnemers groepsreis

Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket

Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Naar vervoer

Vervoer

Met het vliegtuig

De vlucht is van Amsterdam naar Kittilä. De vluchttijden zijn nog niet bekend, zodra die er zijn, worden ze toegevoegd aan het programma. Houd hierbij rekening met één overstap.

Vluchtschema's
Op dit moment zijn er nog geen vluchtschema's bekend.  

Vliegtijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

 • SGR
 • SCR
 • ANVR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 1 reviews
10.0
Singlereizen
33 jaar
10

Nog nooit zo Noordelijk geweest, ik ga terug!

Finland is echt gewelding! Ik heb me helemaal warm geworden (letter in de sauna) van de Finse cultuur! En ik kan nu eindelijk het Noorderlicht van mijn bucketlist afstrepen. Ik ben nu zelfs opzoeke om zelf een husku te halen door de leuke sleetocht daar. 

Mijn tips

Zorg altijd dat je voldoende accu hebt in je camera, je hebt hem meer nodig dan je vooraf denkt in deze prachtige omgeving!

Reisperiode: 20-12-2019 ~ 27-12-2019 / Rakkavaltti Cabin

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen