Ontmoeten wij jou ook?Eilandhoppen Van eiland naar eiland

Boek nú, betaal later

Singlereis Eilandhoppen Van eiland naar eiland

Campings 45+ singles

45 plus singlereis Eilandhoppen op de Wadden. Met een gezellige groep reisgenoten de TVTAS eilanden en de unieke Waddenzee (UNESCO werelderfgoed) verkennen. Je beleeft de Wadden als nooit te voren. Annulering door Corona? Je ontvangt binnen 14 dagen je geld retour.

Wat kun je verwachten?

 • Op avontuur met gelijkgestemde reisgenoten
 • Van eiland naar eiland; je beleeft ze allemaal!
 • Overnachten op campings
 • Verplaatsen per zeilboot, fiets en rib
 • Lokale cultuur ontdekken & wadlopen
Veilig op vakantie
vanaf € 900,00
Singlereis Eilandhoppen Van eiland naar eiland
Singlereis Eilandhoppen Van eiland naar eiland
Singlereis Eilandhoppen Van eiland naar eiland
Singlereis Eilandhoppen Van eiland naar eiland
Singlereis Eilandhoppen Van eiland naar eiland
Singlereis Eilandhoppen Van eiland naar eiland
Singlereis Eilandhoppen Van eiland naar eiland
Singlereis Eilandhoppen Van eiland naar eiland
Singlereis Eilandhoppen Van eiland naar eiland
Singlereis Eilandhoppen Van eiland naar eiland
Singlereis Eilandhoppen Van eiland naar eiland
Singlereis Eilandhoppen Van eiland naar eiland
Singlereis Eilandhoppen Van eiland naar eiland
Singlereis Eilandhoppen Van eiland naar eiland
Singlereis Eilandhoppen Van eiland naar eiland
Singlereis Eilandhoppen Van eiland naar eiland
Nederland - Wadden - Eilanden
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 45-75 jaar
Verblijf:
Huurtent
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Eilandhoppen Van eiland naar eiland

Ontdek het Wad opnieuw!
Waarschijnlijk heb je één of meerdere Waddeneilanden bezocht, waarbij je met de veerboot van de vaste wal door de vaargeul naar een eiland bent gevaren. Het unieke van de Waddenzee beleef je intenser wanneer je gaat eilandhoppen in Nederland. Ons reisritme wordt afgestemd op het getij. Bij vloed stappen we op een boot naar het volgende eiland. Je zult merken dat elk eiland weer een heel ander karakter heeft. Verdiep je in de lokale cultuur en geniet van de overweldigende natuur. Open je ogen en geniet! Ultiem genieten is de overtocht van Ameland naar Terschelling per historische zeilboot, waarbij we onderweg bij eb droogvallen op het wad.

Waddenzee Werelderfgoed
Bij Nederlanders zit reizen in het bloed. Het liefste reizen we de hele wereld over, maar de schoonheid dichterbij zien we over het hoofd. Wist je dat Nederland een voor de wereld uniek natuurgebied heeft? De Waddenzee staat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De natuurlijke kracht en dynamiek van eb en vloed maakt de Wadden bijzonder. Planten en dieren moeten zich in het waddengebied voortdurend aanpassen aan weer, wind en het getij. Alleen de slimste en sterkste soorten overleven in het waddengebied.

Naar activiteiten
 • Vervoer - Boot
 • Overtochten Texel – Vlieland, Vlieland – Terschelling, Terschelling – Ameland en Ameland - Schiermonnikoog
 • Bootovertocht Vlieland - Terschelling met een snelle rib
 • Overig
 • Fietshuur op Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling en Vlieland. Bagagetransporten op de eilanden.
 • Enthousiaste reisbegeleiding
 • Vermaak
 • Fietshuur op Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling en Vlieland
 • Wadzwerftocht Ameland
 • Verblijf
 • 11 nachten verblijf op campings
 • Elke ochtend een lekker ontbijtje
 • Vervoer - Eigen vervoer
 • Vervoer naar Schiermonnikoog (trein, bus, boot) + vervoer van Harlingen naar huis
 • Vervoer naar Texel en van Schiermonnikoog naar huis
 • Verblijf
 • lunches en diners (vrijheid zelf te bepalen)
 • Slaapzak en kussen
 • Vermaak
 • Optionele activiteiten
 • Overig
 • Persoonlijke uitgaven
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reserveringskosten € 20
 • Bijdrage GGTO € 7,50
 • Fooi voor de reisleider(s), niet verplicht

Activiteiten

Texel

Dag 1: aankomst op Texel
Het avontuur begint op Texel. Het handigste is om met het openbaar vervoer naar Den Helder te reizen om daar op de boot naar Texel te stappen. Het verblijf is in tenten op een kleine camping of bij een groepsaccommodatie. Bij aankomst staat alles al voor je klaar. Nadat we met elkaar kennis hebben gemaakt kunnen we het eiland gaan verkennen. Ga je mee op een wandeling door het nationale park ‘Duinen van Texel’? ’s Avonds kunnen we onder genot van een Texel’s Schuumkoppe genieten van de zonsondergang op het strand. De sfeer komt er meteen goed in!

Dag 2: Texel
Je hebt de hele dag de tijd om Texel te verkennen. Er is hier genoeg te doen. Huur en fiets (niet inbegrepen) en ga naar de Slufter, een uniek kwelderlandschap in het noorden van het eiland. Neem dan ook meteen een kijkje bij de vuurtoren. Vanaf daar zie je Vlieland al liggen. Ben je een paardenliefhebber? Als je een ervaren ruiter bent kun je mee met een bos of strandrit. Heb je even genoeg van alle actie? Ontspanning is overal te vinden op Texel; in de dorpen of op het strand!

Inbegrepen
- 2 nachten verblijf in 1-/2-/3- persoonstent op een kleine camping of bij een groepsaccommodatie
- Ontbijt op dag 2

Bij te boeken
- Fietshuur Texel ca. € 15 per dag.
- Paardrijden vanaf ca. € 19 per uur

 

Vlieland

Dag 3: Texel – Vlieland
Het is tijd voor de eerste eilandhop, we gaan naar Vlieland. Bij vloed stappen we aan boord van een voormalig vissersschip die ons in ca. 1.5 uur naar de jachthaven van Oost Vlieland brengt. Bij aankomst staan er fietsen voor ons klaar en 10 minuten later zijn we op de mooist gelegen camping van de Wadden. Onze tenten staan slechts één duinenrij verwijderd van de Noordzee. We blijven hier twee nachten. Met je fiets kun je het langgerekte eiland gaan verkennen. Je kunt via het enige dorp Oost Vlieland langs de dijk van de Waddenzee naar het Posthuys fietsen en vervolgens door het uitgestrekte duingebied naar een strandopgang naar het Noordzee-strand.

Dag 4: Vlieland
Vlieland is een langgerekt eiland welke voor de helft bestaat uit de Vliehors, de Sahara van het noorden. Wil je de Vliehors verkennen? Ga mee op een excursie met de Vliehors Express (optioneel). Met grote gele trucks maak je een tocht over de uitgestrekte zandplaat in het oosten van Vlieland. Er wordt een stop gemaakt bij het drenkelingenhuisje en bij het uiterste westelijke puntje. Hier liggen vaak zeehonden te zonnen. De rest van de dag kun je genieten van het strand bij de camping. Wanneer de zon is ondergegaan kunnen we de mooiste reisverhalen delen bij het kampvuur.

Inbegrepen
- 2 nachten verblijf in 1-/2-persoonstent op slechts één duin verwijderd van zee.
- Ontbijt op dag 3 en 4
- Per voormalig vissersschip van Texel naar Vlieland
- Fietshuur op Vlieland

Bij te boeken
- Vliehors Express ca. € 24,50 p.p. voor dagexcursie en ca. € 29,50 voor nachtexcursie.Terschelling

Dag 5: Vlieland – Terschelling
Vanaf Vlieland heb je het volgende eiland al zien liggen; Terschelling. Vanmorgen maken we met snelle ribs in 20 minuten de overtocht naar Terschelling. Aankomen in de haven van West Terschelling is een plaatje. Langzamerhand zie je de Brandaris al dichterbij komen. Na aankomst fietsen we naar de camping in de bossen net buiten West Terschelling. Terschelling kun je het best op de fiets verkennen. Letterlijk tot ’Oosterend’ waar je op de Boschplaat kunt rondzwerven of naar het drenkelingenhuisje kunt wandelen. Hier heeft de natuur de vrije loop.

Dag 6: Terschelling
Uniek op Terschelling is wadkanoën (optioneel) naar een zeehondenbank. Per kano kun je dichtbij een zandbank komen waar zeehonden liggen te rusten. Als je geluk hebt, steekt een zeehond nieuwsgierig zijn kop boven water vlak naast je kano! Bij zonsondergang kunnen we hiken naar “de Hoge duin” om na een mooie steile klim te genieten van een kleurenspektakel, terwijl we uitkijken over het westen van Terschelling en Vlieland. Bij helder weer kun je zelfs de vuurtoren van Ameland zien, onze volgende bestemming!

Inbegrepen
- 2 nachten in een 1-/2-/3-persoonstent op een mooie camping in de bossen.
- Ontbijt op dag 5 en 6
- Overtocht Vlieland – Terschelling per snelle rib of watertaxi
- Fietshuur op Terschelling

Bij te boeken
- Wadkanoën (3 uur) ca. € 49 p.p.

  

Ameland

Dag 7: Terschelling – Ameland
We verlaten Terschelling per historische zeiljacht. De hele dag zullen we onderweg zijn naar het volgende eiland; Ameland. We vertrekken bij vloed en zeilen zover we kunnen. Langzaam trekt het water weg en bij wantij kunnen we niet anders dan droogvallen op het wad. Als we geluk hebben, kunnen we van boord om een stukje over het drooggevallen wad te lopen. Wanneer het water weer de Waddenzee binnen komt en de zeiljacht weer loskomt varen we verder in de richting van de haven van Nes op Ameland. Per fiets gaan we naar de duincamping waar onze tenten al klaar staan. Hier verblijven we 3 nachten.

Dag 8: Ameland
Ooit in je leven wil je lopen op de bodem van de Waddenzee. Dit is iets unieks voor Nederland en kan alleen bij eb op bepaalde plekken bij de Waddenzee. Tussen Hollum en Ballum neemt een lokale Amelander ons mee het Wad op (inbegrepen). Ruik, voel en proef de levendige Waddenzee en ervaar de snelheid waarmee het water wegvloeit en binnenkomt. De karakteristieke eilander zit vol verhalen, waar we zeker aandachtig naar zullen luisteren.

Dag 9: Ameland
Je hebt de hele dag de tijd om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen. Vanaf de vuurtoren loopt een fietspad door de duinen helemaal naar de andere kant van het eiland, waar je uitkomt bij de kwelders van ’t Oerd. Op de terugweg kun je stops maken in het gezellige Nes en afsluiten met een Nobeltje (het lokale likeurtje) in Ballum.

Inbegrepen
- 3 nachten in een 1-/2-/3-persoonstent op een duincamping
- Ontbijt op dag 7, 8 en 9
- Overtocht Terschelling – Ameland per historische zeiljacht
- Fietshuur op Ameland
- Waddenzwerftocht met lokale Amelander

Bij te boeken
- Golfsurfen (1,5 uur) ca. € 30 p.p.
- Paardrijden (1 uur) ca. € 26,50 p.p.
- Blokarten (1 uur) ca. € 27,50 p.p.

 

Schiermonnikoog

Dag 10: Ameland – Schiermonnikoog
Tijd voor de laatste hop, op naar Ameland! We stappen aan boord van een watertaxi, die ons in ongeveer anderhalf tot twee uur naar de haven van Schiermonnikoog brengt. Het moment van de overtocht is afhankelijk van het tij. Alleen bij vloed kan de overtocht gemaakt worden. Bij aankomst staan onze fietsen klaar en wordt onze bagage naar de camping gebracht. We verblijven 2 nachten op een mini camping passend bij het karakter van Schier. ’s Middags kun je het dorp verkennen en misschien wel het breedste stranden van Europa beleven!

Dag 11: Schiermonnikoog
Vandaag heb je de hele dag de tijd om de schoonheid van Schiermonnikoog te verkennen. Schier is één en al natuur en in zijn geheel een nationaal park. Stap op de fiets of maak een mooie wandeling. Wanneer je oostwaarts gaat kom je al snel in ongerepte natuur, waar bijna geen mens te bekennen is. Wil je het avontuur een beetje actief beginnen? Het activiteitenstrand aan de noordkant is de perfecte plek voor blokarten en powerkiten (optioneel).

Dag 12: Schiermonnikoog – einde reis
We zijn alweer aan het einde van ons avontuur. Wad hebben we genoten! Je kunt vandaag kiezen welke boot je naar de vaste wal neemt. Ongeveer elke 3 uur vertrekt er een veerboot naar Lauwersoog. Vanaf daar kun je met het openbaar vervoer terug naar huis reizen.

Inbegrepen
- 2 nachten in een 1-/2-/3-persoonstent op een knusse camping
- Ontbijt op dag 10, 11 en 12
- Overtocht Ameland – Schiermonnikoog per watertaxi
- Fietshuur op Schiermonnikoog

Bij te boeken
- Blokarten en powerkiten (2 uur) ca. € 35 p.p.

Onvoorziene (weers)omstandigheden
In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat weersomstandigheden ons dwingen het reisprogramma aan te passen. Zo kan het te hard waaien om een overtocht veilig te laten plaatsvinden. De reisleiding bekijkt de mogelijke oplossingen, zoals het reizen via de vaste wal met veerboten of het langer blijven op het eiland tot de weersomstandigheden verbeterd zijn, en zal je zo snel mogelijk informeren over de aanpassing in het reisprogramma.

Naar verblijf
 • Vervoer - Boot
 • Overtochten Texel – Vlieland, Vlieland – Terschelling, Terschelling – Ameland en Ameland - Schiermonnikoog
 • Bootovertocht Vlieland - Terschelling met een snelle rib
 • Overig
 • Fietshuur op Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling en Vlieland. Bagagetransporten op de eilanden.
 • Enthousiaste reisbegeleiding
 • Vermaak
 • Fietshuur op Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling en Vlieland
 • Wadzwerftocht Ameland
 • Verblijf
 • 11 nachten verblijf op campings
 • Elke ochtend een lekker ontbijtje
 • Vervoer - Eigen vervoer
 • Vervoer naar Schiermonnikoog (trein, bus, boot) + vervoer van Harlingen naar huis
 • Vervoer naar Texel en van Schiermonnikoog naar huis
 • Verblijf
 • lunches en diners (vrijheid zelf te bepalen)
 • Slaapzak en kussen
 • Vermaak
 • Optionele activiteiten
 • Overig
 • Persoonlijke uitgaven
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reserveringskosten € 20
 • Bijdrage GGTO € 7,50
 • Fooi voor de reisleider(s), niet verplicht
Nederland , Wadden , Terschelling
Naam verblijf
Campings 45+ singles
Type verblijf
Huurtent

Verblijf Campings 45+ singles

Beschrijving

Tijdens het Eilandhoppen op de Wadden verblijven we op campings. Elke 2 a 3 nachten verplaatsen we ons naar het volgende eiland. Bij aankomst op elk eiland staan de tenten al klaar. Tijdens deze reis verblijven we op (onder voorbehoud van wijzigingen):

 • Bij groepsaccommodatie de Zwaluwhof/Nieuw Vredenstein of een kleine camping op Texel (2 nachten)
 • Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland (2 nachten)
 • Groepskampeerterrein Staatbosbeheer op Terschelling (2 nachten)
 • Camping Klein Vaarwater op Ameland (3 nachten)
 • Mini Camping de Duinhoeve of Springfield op Schiermonnikoog (2 nachten)

Je zult merken dat de sfeer overal weer net even anders is. De ene camping ligt één duin verwijderd van zee en een andere camping ligt in de bossen, maar toch centraal. Hierdoor hebben we op verschillende campings ook verschillende type tenten en kan de indeling per camping verschillen.

Tenten

Kies je ervoor om samen met een reisgenoot een tent te delen of heb je liever je eigen tent? We hebben diverse soorten tenten, variërend van basic tot luxe. Voor ieder wat wils!

1- of 2-persoonstent Basic

Dit is een popup tent voor 1 of 2 personen. Slaap je In een 1-persoonstent basic, dan heb je de privacy van een eigen tent.

Boek je samen met iemand, dan verblijf je samen in een 2-persoonstent. Boek je alleen voor een 2-persoonstent basic, dan deel je de tent met een reisgenoot van hetzelfde geslacht.

De tent heeft 1 of 2 luchtbedden/matjes en beschikt over campingstoelen en een lampje. Er is geen elektriciteit in de tent. Neem je eigen slaapzak en (opblaas)kussen mee.

2-persoonstent De Waard (helaas niet meer beschikbaar)

Op elk eiland hebben we windbestendige tweepersoons De Waard tenten staan. Op Vlieland zijn dit Apollo 3 tenten met luchtbedden. Op de andere eilanden zijn dit Pimpelmees tenten van De Waard (zie foto) met twee comfortabele campingbedden. Deze tenten hebben een slaapcompartiment en een ruime luifel voor de tent. Kussens en dekens zijn aanwezig.

Deze tent is uitgerust met twee campingstoelen en een lamp. Er is geen elektriciteit aanwezig.

Boek je samen met iemand, dan verblijf je samen in deze 2-persoonstent. Boek je alleen voor een 2-persoonstent De Waard, dan deel je de tent met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Het is ook mogelijk om deze tweepersoonstent voor alleengebruik te boeken.

Luxe tent voor 2, 3 of 4 personen

Verblijf in een ruime windbestendige tent met twee comfortabele (aero)bedden. Eventuele 3e en 4e personen overnachten op een comfortabel luchtmatras. Kussens en dekens zijn aanwezig.

We maken o.a. gebruik van De Waard tenten, zoals een Apollo 5 (zie foto). Per eiland kan het tenttype net even anders zijn. Er is volop ruimte. Je tent is uitgerust met comfortabele campingstoelen, tafel, kastjes, waterreservoir, drinkbekers, verlichting en oplaadpunt voor telefoons (op zonne-energie).

Deze tent kun je alleen boeken wanneer je samen met één of meerdere vrienden/vriendinnen boekt.

Beddengoed (voor 2-persoonstent De Waard en Luxe tent)

Beddengoed (1-persoons) kun je zelf meenemen of huren voor € 17,50 per set. Geef dit bij boeking aan! Het gehuurde lakenpakket ontvang je op het eerste eiland en lever je weer in op het laatste eiland.

Faciliteiten

Soms is er elektriciteit op een gemeenschappelijke plek, maar niet overal zal elektriciteit aanwezig zijn, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. Wifi zal er regelmatig zijn (tegen betaling), maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes, maar soms wel eenvoudig. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de Corona maatregelen die van toepassing zullen zijn. Mogelijk zijn er wat langere rijen dan gebruikelijk en dien je je aan extra hygiëne voorschriften te houden.

Verblijven onder voorbehoud

Tijdens de zomermaanden is het druk op de eilanden. Zeker tijdens deze corona tijd blijven veel Nederlanders dichterbij huis. Hoewel we goede afspraken hebben, kan het voorkomen dat genoemde campings niet beschikbaar zijn. In dat geval zoeken we naar een passend alternatief met dezelfde kwaliteit.

Verzorging

Dagelijks ontbijt inbegrepen

Na elke overnachting wordt je wakker met een lekker ontbijt met koffie, thee, brood(jes), zoet & hartig beleg, fruit en af en toe een eitje.

Lunches en diners

Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker. Optioneel zullen er een aantal diner-opties aangeboden worden om met elkaar te eten. Denk aan een gezellige BBQ, gerookte verse vis proeven of een heerlijke maaltijd op de camping, klaargemaakt voor een eerlijke prijs. Schrijf in en schuif maar aan!

Kookspullen zijn alleen voor gebruik door de begeleiding.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Bijzondere coronavoorwaarden

Het kan voorkomen dat het kabinet een nieuwe lockdown afkondigt en deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.

Coronaprotocol

Wij houden ons aan de richtlijnen van het kabinet en RIVM. De maatregelen veranderen met regelmaat naarmate er nieuwe inzichten komen. Voorafgaand aan de reis zullen wij jou het geldende protocol toesturen. Ook zullen we voor aankomst aan je vragen of je gezondheidsklachten hebt. In ieder geval houden wij ons aan de volgende voorschriften:

 • We houden anderhalve meter afstand
 • We wassen ons handen regelmatig
 • We schudden geen handen
 • Bij verkoudheid of koortsklachten blijf je thuis
 • Iedereen heeft mondkapjes bij zich voor verplaatsingen waarbij anderhalve meter niet mogelijk is

 

 

 

 

 

Betalingsvoorwaarden

Na boeking ontvang je een boekingsbevestiging/factuur. De aanbetaling is 10% van de reissom. Het resterende bedrag betaal je 6 weken voor de vertrekdatum.

Annulering door Corona?

Je ontvangt binnen 14 dagen je geld terug.

Groepsgrootte

Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 11 personen.

Naar vervoer
 • Vervoer - Boot
 • Overtochten Texel – Vlieland, Vlieland – Terschelling, Terschelling – Ameland en Ameland - Schiermonnikoog
 • Bootovertocht Vlieland - Terschelling met een snelle rib
 • Overig
 • Fietshuur op Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling en Vlieland. Bagagetransporten op de eilanden.
 • Enthousiaste reisbegeleiding
 • Vermaak
 • Fietshuur op Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling en Vlieland
 • Wadzwerftocht Ameland
 • Verblijf
 • 11 nachten verblijf op campings
 • Elke ochtend een lekker ontbijtje
 • Vervoer - Eigen vervoer
 • Vervoer naar Schiermonnikoog (trein, bus, boot) + vervoer van Harlingen naar huis
 • Vervoer naar Texel en van Schiermonnikoog naar huis
 • Verblijf
 • lunches en diners (vrijheid zelf te bepalen)
 • Slaapzak en kussen
 • Vermaak
 • Optionele activiteiten
 • Overig
 • Fooi voor de reisleider(s), niet verplicht
 • Persoonlijke uitgaven
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reserveringskosten € 20
 • Bijdrage GGTO € 7,50

Vervoer

Met eigen vervoer

Naar de eilanden
Het Waddenhop avontuur begint op Texel en eindigt op Schiermonnikoog. Je reist op eigen gelegenheid (Openbaar vervoer) naar het eerste eiland. Deze bootovertocht is niet inbegrepen in de reissom. Vanuit Den Helder vaart er elk half uur een veerboot naar Texel. Vanaf daar kun je op een aansluitende bus stappen of met de Texelhopper mee (vooraf reserveren).

Aan het einde van de reis op Schiermonnikoog kun je zelf bepalen wanneer je met de veerboot naar Lauwersoog reist. Ongeveer elke 3 uur vaart een veerboot je in ca. 50 minuten naar het vaste land. Je kan zonder ticket aan boord stappen. Tussendoor gaan er ook snelboten. Hiervoor geldt een toeslag. Vanaf Lauwersoog kun je met de bus naar Leeuwarden of Groningen, waar regelmatig treinen vertrekken richting het zuiden.

Tussen de eilanden
De overtochten tussen de eilanden zullen elke keer weer anders zijn. We maken de oversteek per oude vissersboot, rib, historische zeilboot en watertaxi. Zo beleef je de Waddenzee op elke mogelijke manier!

De overtochten zullen met de volgende bootsoorten plaatsvinden (onder voorbehoud van wijzigingen):

- Texel – Vlieland per voormalige vissersboot
- Vlieland – Terschelling per rib of watertaxi
- Terschelling – Ameland per historische zeilboot
- Ameland – Schiermonnikoog per watertaxi
 

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Vervoer - Boot
 • Overtochten Texel – Vlieland, Vlieland – Terschelling, Terschelling – Ameland en Ameland - Schiermonnikoog
 • Bootovertocht Vlieland - Terschelling met een snelle rib
 • Overig
 • Fietshuur op Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling en Vlieland. Bagagetransporten op de eilanden.
 • Enthousiaste reisbegeleiding
 • Vermaak
 • Fietshuur op Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling en Vlieland
 • Wadzwerftocht Ameland
 • Verblijf
 • 11 nachten verblijf op campings
 • Elke ochtend een lekker ontbijtje
 • Vervoer - Eigen vervoer
 • Vervoer naar Texel en van Schiermonnikoog naar huis
 • Vervoer naar Schiermonnikoog (trein, bus, boot) + vervoer van Harlingen naar huis
 • Verblijf
 • Slaapzak en kussen
 • lunches en diners (vrijheid zelf te bepalen)
 • Vermaak
 • Optionele activiteiten
 • Overig
 • Reserveringskosten € 20
 • Bijdrage GGTO € 7,50
 • Fooi voor de reisleider(s), niet verplicht
 • Persoonlijke uitgaven
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

 • GGTO

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen