Ontmoeten wij jou ook?Zeilen Kos en Griekse Eilanden

Boek nú, betaal later

Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden

Zeilschip Omiros of Osiris

Ontdek schitterende baaien en er zijn leuke landexcursies waarbij je de pracht van de eilanden leert kennen. Aan dek kun je heerlijk relaxen in het zonnetje of juist actief meezeilen, de Nederlandse schipper vertelt je graag hier alles over. Annulering door Corona? Je ontvangt binnen 14 dagen je geld retour.

Wat kun je verwachten?

 • Unieke zomervakantie op het Griekse water
 • Nederlandse schipper en matroos
 • Zeilen van eiland naar eiland
 • Combinatie van relaxen en eventueel meezeilen
 • Extra veel dolfijnen, zeehonden en schildpadden
Veilig op vakantie
vanaf € 989,00
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Griekenland - Kos - Kos city
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 20-65 jaar
Verblijf:
Zeilschip
Verzorging:
Vlgs programma
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden

Van eiland naar eiland varen met een stevige wind in de zeilen. Tussendoor stoppen we in mooie baaien en pitoreske haventjes. Heerlijk zeilen over de diepblauwe zee, luieren aan dek of actief meezeilen en natuurlijk elke dag een duik in het helderblauwe water! Lekker ontspannen maar toch actief bezig zijn!

Ronddobberen op het helderblauwe water van de Griekse eilandengroep de Dodekanesos, wat 12 eilanden betekent. In dit gebied staat meestal een stabiele noordwesten wind, de Meltemi, die in windkracht 4 tot 7 varieert. Een heerlijk briesje die in de zomermaanden voor wat verkoeling zorgt. Hierdoor is deze streek bij uitstek geschikt voor een actieve zeilvakantie voor singles, waarbij er per dag ongeveer 4 tot 6 uur wordt gevaren. Zeilervaring is niet nodig, maar als je wilt leren zeilen dan is de ervaren bemanning graag bereid je wegwijs te maken. Je kunt bijvoorbeeld helpen om alle voorkomende taken uit te voeren, waaronder het trimmen van de zeilen, navigeren en het sturen van de boot onder begeleiding.

De zeiljachten, de Omiros en de Osiris, varen per week één van de drie zeilroutes. De route in noordelijke richting naar Kalymnos, Leros en Patmos , in zuidelijke richting naar Nysiros, Tilos, Chalki en Rhodos of in westelijke richting naar Astipalea en Amorgos. De zeilroutes bieden een enorme verscheidenheid aan haventjes, verscholen baaitjes met prachtige stranden. Welke route er gevaren zal worden, is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden. Wanneer je er voor kiest om 15 dagen mee te gaan zeilen in Griekenland, zal je twee verschillende routes varen of kun je aansluiten bij één van de 2-weekse routes naar Samos of Santorini.

We gaan ervan uit dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt  bij het aan- en afmeren, maar onderweg ben je daarnaast vrij om zo actief te zijn als je wilt. Zo kun je veel leren over zeilen, maar je kunt ook lekker muziek luisteren, een boek lezen of op het dek luieren en van de zon genieten.

Naar activiteiten
 • Vervoer - Vliegtuig
 • 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage p.p.
 • Chartervlucht
 • Luchthavenbelasting en vliegbelasting
 • Vervoer van/naar luchthaven-haven
 • Vermaak
 • Snorkelsets en SUP aan boord
 • Professionele begeleiding
 • Verblijf
 • Gebruik bedlinnen, kussen en dekbed
 • Gebruik matrasjes, kussens en fleecedekentjes voor aan dek
 • Handdoekenpakket p.p.
 • Verblijf in een gedeelde hut
 • Vervoer - Eigen vervoer
 • Optioneel: transfer luchthaven – schip v.v. (€30)
 • Verblijf
 • Maaltijden en drankpot, incl. diners aan boord, haven-, diesel- en schoonmaakkosten ongeveer € 200,- p.p.p.w.
 • Vermaak
 • Optioneel: Bij te boeken excursies
 • Overig
 • Administratiekosten en SGR bijdrage
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Op aanvraag: verlenging 2e week
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Single omboekverzekering

Activiteiten

Op donderdag, de eerste dag van de reis, kom je aan op Kos en wordt je naar de Kos Marina gebracht. Je maakt deze dag kennis met de bemanning, jouw reisgenoten en je neemt intrek in je hut. Op loopafstand van het schip vind je het gezellige centrum van Kos-Stad. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je hier een aantal bezienswaardigheden bekijken of duik je een terrasje op om even lekker te relaxen en te genieten van een drankje. De vakantie kan beginnen!

Zeilen
Van vrijdag tot en met woensdag zeilen we van eiland naar eiland. Na een uitgebreid ontbijt aan boord hijsen we de zeilen en zetten we koers naar een gezellig haventje of een afgelegen baai, waar je kunt zwemmen en snorkelen in het heldere water. ’s Avonds gooien we het anker uit in een rustige baai en regelmatig leggen we aan in één van de sfeervolle haventjes om aan te schuiven in een Griekse taverne. Tijdens de 8-daagse reis, zijn er drie verschillende routes: de Noordelijke route, Zuidelijke route en Westelijke route. Op deze manier is het ook mogelijk om twee weken te zeilen, zonder dat je dezelfde route vaart. Daarnaast zijn er nog twee 15-dagen specials: één naar Samos en één naar Santorini. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende routes:

Noordelijke route *
Vanuit Kos varen we naar Kalymnos, een levendig eiland dat vanouds bekend is vanwege de sponsvisserij. We leggen aan in Vathi, een fjordachtige baai met steile kliffen aan beide zijden. Langs de ruige rotskust van dit eiland varen we noordwaarts richting Lipsi. We maken eerst nog even een stop in de Blue Lagoon om heerlijk te lunchen en te zwemmen. Het oude centrum met gezellige barretjes en restaurantjes ligt op loopafstand. De volgende dag varen we richting Arki. Onderweg hebben we een zwemstop in één van de talloze baaien en genieten we van een heerlijke lunch aan boord. De volgende dag wacht Patmos op ons, met zijn rijke begroeiing en het indrukwekkende Byzantijnse klooster. Vanuit  het baaitje Gricos loopt er een wandelpad naar een beroemd klooster en een indrukwekkend middeleeuws fort. Voor de wind zeilen wij naar Kalymnos, waar we zullen aanmeren in Pirate Bay (Emborios) of in Paradise Bay aan de noordkant. We eten vanavond lekker buiten de deur in het stadje. De laatste dag varen we met een zwemstop bij Pserimos met een prachtig zandstrand terug naar de haven van Kos.

Zuidelijke route *
Vanuit Kos zeilen we de eerste dag onder het vaste land van Turkije naar het pittoreske haventje Palamut aan de Turkse kust. We genieten 's avonds van een tafel voor Turkse mezzes. Dan varen we naar het Griekse eiland Simi, een prachtig eiland met een van de mooiste natuurlijke havens van de Middellandse Zee. Simi is een levendig stadje met een gezellig uitgaansleven. Vanwege zijn bijzondere Venetiaanse architectuur staat Simi op de lijst van wereld erfgoed. Na een lange oversteek leggen we aan in Chalki ten zuidoosten van Rhodos. Ook hier is de invloed van de oude Venetiaanse stijl nog goed te zien. Dit plaatsje heeft een gezellige boulevard en enkele kleine tavernes, waar je van de lekkerste Griekse gerechten kunt genieten. De volgende dag wacht ons een pittige zeiltocht tegen de wind in naar de baai van het kleine eilandje Tilos, waar we voor het strand van Livadia voor anker gaan. Vanuit hier varen we de volgende dag door naar de rustende vulkaan Nisiros, waar we ‘s middags afmeren. Een excursie over dit groene eiland naar de drie slapende vulkaan kraters is een echte aanrader. De laatste zeildag brengt ons veilig en voldaan van vele mooie indrukken terug naar onze thuishaven op Kos, nadat we nog een tussenstop hebben gemaakt bij de warmwaterbronnen aan de zuidkant van het eiland.

Westelijke route *
De westelijke route geldt als een van de zwaardere routes, maar zeker goed te doen! Op deze route waait er altijd een windje van windkracht 5 à 6. Optimaal zeilden dus, zo'n 25 zeemijlen per dag! Vanuit Kos varen we via de westkust van Turkije naar Leros, terwijl je onderweg de eerste zeilinstructies krijgt. We gaan voor anker in de beschutte Xerokambos baai. De volgende dag zeilen we naar het onbewoonde eilandje Levita, hier zullen we de komende nacht overnachten. Vanuit Levita varen we vervolgens verder naar Amorgos, langs prachtige steile rotspartijen. Het visitekaartje van Amorgos is het prachtige Hozoviotissa klooster dat ongeveer 300 meter hoog tegen de rotsen lijkt te zijn geplakt. De volgende dag staat de prachtige toch naar Astypalaia op het programma. De Vathy baai, waar we aan zullen meren, is alleen te bereiken via een zeer smalle entree. Vanaf de loopplank lopen we zo het centrum in en eten doen we lekker met de voeten in het zand. De volgende dag varen we weer terug richting Kos en meren we aan bij Kalymnos. Hier stap je eigenlijk direct al uit in het gezellige centrum met vele restaurantjes en barretjes. De laatste dag zetten we weer koers richting Kos, maar niet voordat we een zwemstop hebben gemaakt in de baai van Pseriomos. Aangekomen op Kos maken we ons op voor een spetterende laatste avond.

15-dagen special Samos
We zetten koers richting Samos, via een Blue Lagoon, prachtige baaien en gezellige havenstadjes. We verlaten Kos op tijd en zetten koers richting Kalimnos, waar we overnachten in de baai van Vathi. Een diner in een taverne met uitzicht op zee... Een goed begin! We beginnen de dag met een relaxt ontbijt aan boord en varen naar de Blue Lagoon van Lipsi, waar we zullen slapen in helderblauw water onder de sterrenhemel. Na een ochtendduik zeilen we richting de oostkant van Arki en Agathonisi. We leggen aan in de kleine haven en kiezen uit de lekkerste Griekse gerechten in één van de tavernes. We hijsen ze zeilen en varen naar Pythagoreio, een stadje aan de zuidoost kust van Samos. In dit pittoreske haventje blijven we twee nachten, zodat we het eiland en het stadje rustig kunnen verkennen (optioneel per scooter/huurauto). Na een zwemstop aan de zuidkant van Samos, zeilen we door naar Marathokampos. Ga van boord en bewonder de kerkjes en slenter door de kleine straatjes. Na volle twee dagen op Samos te hebben vertoefd, steken we weer over naar Ikaria en vervolgen we de route richting Karkinagri. Uiteraard gaan we voor anker in een prachtige baai voor een lekkere lunch en is er altijd tijd voor een verfrissende duik. We ontdekken Fourni, een andere eilandengroep. Bij welk van de eilanden we aanmeren, overleggen we aan boord. Keuze genoeg! Hierna zetten we koers richting het eiland Arki, met slechts 50 inwoners. Zwemmen, ronddwalen en heerlijk relaxen. De volgende dag varen we naar het groene Leros, een eiland vol geschiedenis. Terug richting Kos, maken we eerst nog een lunch- en zwemstop bij Pirate Bay, voordat we aan het einde van de dag weer in de Kos Marina zijn. Een gezellige borrel aan boord, lekker dineren in een taverne en eventueel kunnen we het nachtleven nog in!
Datum: 10 juni

15-dagen special Santorini
We varen langs ca. 10 van de mooiste eilanden van de Cycladen en Dodekanesos. We varen gemiddeld 20 zeemijlen per dag, maar we hebben ook enkele dagen rust om onder andere Santorini te verkennen. We varen vroeg uit, hijsen de zeilen en leggen later aan in de baai van Palionnisos op Kalymnos en worden met een bootje opgehaald voor een korte wandeling naar een taverna hoog op de rotsen met een prachtig uitzicht over de baai. Een spectaculaire zeildag naar het onbewoonde eilandje Levita volgt, waar enkel vuurtorenwachter Giorgos woont. We gaan o.a. snorkelen in het helderblauwe water.  Via de steile rotsen bij Amorgos komen we aan bij het levendige haventje Aiyiali waarna we rustig aan koers zetten richting Katapola op Amorgos, slechts 18 mijl varen. Vanuit hier kunnen we een adembenemende tocht met de brommer naar het beroemde Hozoviotissa klooster maken (optioneel). Een avond op het strand onder de sterrenhemel van Alimia volgt, waarna we de volgende dag koers zetten richting Ios, met zijn prachtige stranden en een wereldberoemd nachtleven. We varen dwars door het peilloos diepe kratermeer naar de zuidkant van het eiland waar we afmeren in de Marina Vlichada van Santorini. We kunnen de komende twee volle dagen een auto huren (optioneel) en het eiland verkennen of te voet dwalen tussen de typische witte huisjes. Heerlijk met de wind in de rug varen we naar Astypalaia, maar niet voordat we een zwemstop hebben gemaakt bij het vrijwel verlate eilandje Anafi. De volgende dag volgt een wat langere zeiltocht naar het vulkaaneiland Nisyros waar we, als we nog tijd hebben, een bezoek brengen aan de nog altijd sissende kraters van de vulkaan. Via de warmwaterbronnen aan het zuiden van Kos, varen we terug richting de haven. Een te gekke route met de meest prachtige overnachtingsplekken, beste snorkelspots en zwemstops en langs de mooiste eiland.
Datum: 23 september

* De beschreven routes zijn onder voorbehoud en kunnen door weers- en andere omstandigheden worden aangepast. Dit recht behoudt de schipper ten aller tijden. De schipper bepaalt pas definitief op de dag van vertrek welke route er gevaren wordt, maar hierboven vind je de voorlopige planning terug.

Naar verblijf
 • Vervoer - Vliegtuig
 • 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage p.p.
 • Chartervlucht
 • Luchthavenbelasting en vliegbelasting
 • Vervoer van/naar luchthaven-haven
 • Vermaak
 • Snorkelsets en SUP aan boord
 • Professionele begeleiding
 • Verblijf
 • Gebruik bedlinnen, kussen en dekbed
 • Gebruik matrasjes, kussens en fleecedekentjes voor aan dek
 • Handdoekenpakket p.p.
 • Verblijf in een gedeelde hut
 • Vervoer - Eigen vervoer
 • Optioneel: transfer luchthaven – schip v.v. (€30)
 • Verblijf
 • Maaltijden en drankpot, incl. diners aan boord, haven-, diesel- en schoonmaakkosten ongeveer € 200,- p.p.p.w.
 • Vermaak
 • Optioneel: Bij te boeken excursies
 • Overig
 • Administratiekosten en SGR bijdrage
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Op aanvraag: verlenging 2e week
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Single omboekverzekering
Griekenland , Kos , Kos city
Naam verblijf
Zeilschip Omiros of Osiris
Type verblijf
Zeilschip

Verblijf Zeilschip Omiros of Osiris

Beschrijving

De zeiljachten Omiros en Osiris zijn van het type Sun Odyssey 51, een zeewaardig zeiljacht van ruim 15 meter, dat voorzien in van alle gemakken. Deze jachten worden gebouwd door de beroemde Franse scheepswerf Jeanneau. De schepen hebben vier 2-persoonscabines (voorzien van kussen, deken en lakens) en 2 kooien in de voorpiek voor de bemanning. Elke cabine heeft een eigen afgesloten douche & toilet ruimte.

Mocht je een nacht je bed willen verruilen voor een nacht onder de sterren, dan is dat mogelijk. Ook aan dek zijn meerdere slaapplaatsen. Wil je dit meemaken? Dekmatrasjes, kussens en fleece dekentjes zijn aanwezig!

De ruime kuip is voorzien van een biminitop die beschutting biedt tegen de zon. Zin in een duik? Ook snorkelsets zijn aanwezig op de boten evenals een SUP. De comfortabele schepen zijn vrijwel identiek aan elkaar, met beide een ruime kombuis. Tijdens je zeilvakantie verblijf je op één van de twee schepen.

Indeling
In totaal kunnen er 8 reizigers (excl. bemanning) mee per boot. Op diverse data in het hoogseizoen worden er twee boten ingezet. Beide boten zullen dezelfde route varen: de excursies en diners kunnen gezamenlijk worden ondernomen. De indeling van de boten wordt bepaald door de schipper aan de hand van de leeftijden van de reizigers. Een reis gaat door bij minimaal 5 deelnemers (maximum per boot is 8). Mochten er te weinig deelnemers zijn binnen een leeftijdscategorie, dan behouden wij ons het recht voor om twee groepen samen te voegen.

Kamertype
Tijdens deze reis deel je een hut samen met één andere reiziger van hetzelfde geslacht. Alle hutten hebben twee losse bedden. Mocht je samen met een bepaald iemand op een boot willen, laat dit dan even weten zodat we dit voor jullie kunnen regelen! Het is bij deze reis niet mogelijk om een hut voor alleengebruik te boeken.

Verzorging
Tijdens deze zeilvakantie wordt er een maaltijden-pot gemaakt. Bij aankomst aan boord betaal je €200 per week aan de schipper voor de maaltijden aan boord, drankjes aan boord, haven-, water- en dieselgelden. Voor dit bedrag zijn alle maaltijden die aan boord bereid worden inbegrepen. De bemanning zorgt voor een uitgebreid ontbijt en een lekkere lunch aan boord. Het avondeten wordt afwisselend aan boord of aan wal gegeten. Wanneer we bijvoorbeeld in een baai aangemeerd zijn, wordt er aan boord gekookt.

Doorgaans wordt er twee keer in de week gekookt aan boord. Op de overige dagen zoeken we regelmatig een gezellige taverne op voor een echte Griekse maaltijd (voor eigen rekening). Hoewel de bemanning voor de maaltijden zorgt, wordt er wel van je verwacht dat je meehelpt met het dekken van de tafel of het afwassen. Maar als iedereen even de handen uit de mouwen steekt, dan is dat zo gebeurt en kun je weer genieten van het weer en de wind.

Het gebruik van alcoholische versnaperingen is tijdens het varen niet toegestaan. Dit in verband met de veiligheid van het schip en de opvarenden. Wanneer de boot voor anker of in de haven ligt, is het toegestaan om (met mate) te genieten van een alcoholische versnapering. Licht alcoholische drankjes zijn inbegrepen bij de boordkas. Mocht je sterke drank willen aan boord, kun je dit zelf meenemen of aanschaffen.

 • Het is niet mogelijk om een koffer mee te nemen aan boord. Graag willen wij je dan ook vragen om een reistas of backpack mee te nemen op vakantie.

 • Het is aan boord niet toegestaan schoenen te dragen. Alleen speciale zeilschoenen met een lichte zool zijn geschikt voor op het schip of nieuwe, ongedragen slippers met rubberzool.

 • Er is een waterzuiveringsinstallatie aan boord. Hierdoor hoeven er geen plastic flessen water meer aangeschaft te worden, wat beter is voor het milieu. We vragen je zelf een waterfles/bidon mee te nemen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Corona maatregelen

Deze reis voldoet aan alle regelgevingen om een veilige en zo comfortabel mogelijke vakantie te kunnen garanderen. Wij voeren deze reis uit volgens de voorwaarden en maatregelen van het RIVM en de maatregelen die op de locatie gelden. Zo wordt er onder andere rekening gehouden met de social distancing en de extra hygiëne-maatregelen.

Meer informatie over het reisadvies van deze bestemming kun je terugvinden op de website van Nederlandwereldwijd.

Covid-19 betalingsvoorwaarden

Afwijkende voorwaarden voor reizen met vertrek vanaf 1 november 2020.

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantiebestemming maar durf je nog niet te boeken? Aarzel dan niet langer. Op het moment dat er zich een aangepast negatief reisadvies voordoet, (code oranje of rood) dan bieden wij jou een geld terug garantie. 

Boek je nu jouw reis dan betaal je slechts de aanbetaling, 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je 3 weken voor vertrek.

Mochten we de reis moeten annuleren, door Corona maatregelen? Dan ontvang jij jouw complete reissom, binnen een paar dagen, retour.
Jouw reissom is bij ons in veilige handen en je loopt geen enkel risico, wel zo fijn!

Nog even alle voordelen op een rijtje...

 • Geld terug garantie
 • Financiële zekerheid via SGR
 • Altijd verzekerd van repatriëring
 • Hygiëne en veiligheid volgens Covid-19 regelgeving

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?

Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage

Per 01 februari 2021 wordt er voor deze reis een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

COVID19 maatregelen - Kos

Voor de zeilreis naar Kos is het volgende verplicht:

 • Invullen PLF formulier (uiterlijk 48 uur voor vertrek)
 • Gezondheidsverklaring (meenemen met je legitimatie)
 • Voor Belgische reizigers:
  COVID19-PCR test (tussen 72-48 uur voor vertrek)
  Het is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij of hier voor jou wel of geen kosten aan verbonden zitten. De kosten zullen maximaal €89,50 zijn. Je kunt altijd even vragen of hier al iets over bekend is.
Je ontvangt tesamen met de reisbescheiden meer informatie over de bovengenoemde, verplichte maatregelen.

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen.

De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus. Zodra het mogelijk is om naar een bestemming af te reizen, zal deze reis het label 'Veilig op vakantie' krijgen. 

Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

Groepssamenstelling Zeilreis Griekenland

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis. Wijkt jouw leeftijd maximaal 2 jaar af van de aangegeven doelgroep? Dan ben je ook van harte welkom!

Je dient goed ter been te zijn om deel te kunnen nemen aan deze vakantie.

Reisdocumenten

Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud

Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering

Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen (reisverzekering verplicht)

Wij raden je aan om een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je goed verzekerd op reis gaat. Let op! Bij deze reis is een reisverzekering verplicht. Mocht je deze niet hebben, is het wellicht een tip om deze direct bij jouw boeking af te sluiten.

Bagage zeilreis

Bij deze reis is minimaal 20kg ruimbagage inbegrepen. Het is niet mogelijk om een koffer mee te nemen aan boord. Graag willen wij je dan ook vragen om een reistas of backpack mee te nemen op vakantie.

Aan boord

Deze reis staat onder leiding van de Nederlandse schipper en matroos.

Naar vervoer
 • Vervoer - Vliegtuig
 • 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage p.p.
 • Chartervlucht
 • Luchthavenbelasting en vliegbelasting
 • Vervoer van/naar luchthaven-haven
 • Vermaak
 • Snorkelsets en SUP aan boord
 • Professionele begeleiding
 • Verblijf
 • Gebruik bedlinnen, kussen en dekbed
 • Gebruik matrasjes, kussens en fleecedekentjes voor aan dek
 • Handdoekenpakket p.p.
 • Verblijf in een gedeelde hut
 • Vervoer - Eigen vervoer
 • Optioneel: transfer luchthaven – schip v.v. (€30)
 • Verblijf
 • Maaltijden en drankpot, incl. diners aan boord, haven-, diesel- en schoonmaakkosten ongeveer € 200,- p.p.p.w.
 • Vermaak
 • Optioneel: Bij te boeken excursies
 • Overig
 • Administratiekosten en SGR bijdrage
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Op aanvraag: verlenging 2e week
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Single omboekverzekering

Vervoer

Met het vliegtuig

Er wordt gevlogen van Amsterdam naar Kos. Op de luchthaven van Kos staat de transfer voor je klaar om je naar de boot te brengen, die in de haven van Kos ligt.

Bagage
Naast je handbagage zit er 20 kg ruimbagage inbegrepen bij deze reis.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Vervoer - Vliegtuig
 • 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage p.p.
 • Chartervlucht
 • Luchthavenbelasting en vliegbelasting
 • Vervoer van/naar luchthaven-haven
 • Vermaak
 • Snorkelsets en SUP aan boord
 • Professionele begeleiding
 • Verblijf
 • Gebruik bedlinnen, kussen en dekbed
 • Gebruik matrasjes, kussens en fleecedekentjes voor aan dek
 • Handdoekenpakket p.p.
 • Verblijf in een gedeelde hut
 • Vervoer - Eigen vervoer
 • Optioneel: transfer luchthaven – schip v.v. (€30)
 • Verblijf
 • Maaltijden en drankpot, incl. diners aan boord, haven-, diesel- en schoonmaakkosten ongeveer € 200,- p.p.p.w.
 • Vermaak
 • Optioneel: Bij te boeken excursies
 • Overig
 • Administratiekosten en SGR bijdrage
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Op aanvraag: verlenging 2e week
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Single omboekverzekering

 • SGR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 11 reviews
9.4
Singlereizen
54 jaar
7.5

Zeker voor herhaling vatbaar

Griekenland is een mooi land met vriendelijke inwoners. Het eten en drinken is goed en niet te duur. Het zeilen langs de eilanden is echt een aanrader om veel te zien. De zeilboot is primitiever dan een hotelkamer,

Mijn tips

Door de temperatuur zal je vaak op dek slapen, neem daarvoor een geschikte (dunne) slaapzak mee.

Reisperiode: 03-09-2020 ~ 10-09-2020 / Zeilschip Omiros of Osiris

57 jaar
10

Super leuke vakantie zowel in Covid-19 tijden of daarbuiten !

Super leuke en leerrijke zeilvakantie gehad onder leiding van Frank & Jessica ! Mega leuke medereizigers maakten het plaatje compleet :-) Covid-19 proof reis vol avontuur, zeilplezier, ontspanning en gezellige avonden met de groep. Zou zo willen teruggaan !

Mijn tips

Op het dek slapen is super, eigen slaapzak meenemen is wel aan te raden. Gewoon doen als je houd van zeilen, zee, snorkelen, zwemmen, plezier maken in een kleine groep en even weg van de bewoonde wereld !

Reisperiode: 13-08-2020 ~ 20-08-2020 / Zeilschip Omiros of Osiris

48 jaar
10

Toppie

Deze zeilvakantie was geweldig. Veel op de boot gevaren en telkens prachtige eilandjes, mooie baaien en interessante Griekse plaatsen bezocht.

Mijn tips

Simi is een aanrader

Reisperiode: 30-07-2020 ~ 06-08-2020 / Zeilschip Omiros of Osiris

35 jaar
10

Zonnig, intensief, nieuwe ervaringen, onvergetelijk

Topvakantie, keurig geregeld en in orde

Mijn tips

Wees creatief, de zeilroute die wordt gevaren kan worden aangepast als de groep bepaalde voorkeuren heeft voor eilanden, wij hebben dat gedaan.

Reisperiode: 23-07-2020 ~ 30-07-2020 / Zeilschip Omiros of Osiris

55 jaar
8.5

Geheel onverwacht veel mooier en beter dan ik mij had kunnen voorstellen.

Het was zeer onverwacht een hele fijne groep met begripvolle professionele bemanning(Youran en Lotte), zij waren heel relaxed. Het zeilen naar alle eilanden was soms zeer uitdagend en spannend op zee, en zeker niet saai. Het eten was bijzonder lekker aan boord waar menig restaurant niet tegen op kon. Mijn complimenten aan de kok. een echte aanrader om je gedachten even te verzetten.

Mijn tips

Ga er open in, maar ook als aje dat niet doet dan is de bemanning zo relaxed dat je in een paar dagen toch weer loskomt en instaat ben te genieten van het zeilen. Neem een extra handdoek mee. Waterschoentjes zijn heel belangrijk.

Reisperiode: 05-09-2019 ~ 12-09-2019 / Zeilschip Omiros of Osiris

33 jaar
10

Het was heerlijk, zon, zee, lekker eten, genieten, leuke groep, genieten!

Eerste keer een zeilreis geboekt via singlereizen.nl. Alles was goed geregeld. De schippers Lotte en Joren erg ervaren en betrokken hebben mij een leuke vakantie bezorgd! Ook de groep was een leuk stel bij elkaar!

Mijn tips

Heb niet teveel verwachtingen. Op een boot moet je het doen met minder luxe. We kwamen niks te kort. Ik vond het heerlijk een weekje op zee!

Reisperiode: 05-09-2019 ~ 12-09-2019 / Zeilschip Omiros of Osiris

48 jaar
10

Geweldige ervaring!

Ik heb ontzettend genoten van deze reis. Het was gevarieerd en we hebben verschillende eilanden en plekken bezocht. Het eten aan boord was top en onze schippers Joren en Lotte waren leuke gastheer en -vrouw. Ik raad dit iedereen aan die op zoek is naar avontuur!

Mijn tips

Tip: neem alleen het hoognodige mee maar vooral je enthousiasme! Pak een boek aam boord en lees als je je even wilt terug trekken

Reisperiode: 22-08-2019 ~ 29-08-2019 / Zeilschip Omiros of Osiris

53 jaar
9

Een superleuke ervaring die me nog heel lang zal bijblijven.

Griekenland is een prachtig land om te zeilen. De hele reis was intens en indrukwekkend. Slapen op de boot in een prachtige baai, dan weer in een leuke haven. Het leek wel of ik weken was weggeweest. Het eten aan boord was fantastisch en af en toe eten in een taveerne aan land is ook leuk. Overdag hebben we ook veel tijd gehad om te zwemmen en snorkelen. Ik geef net geen 10 omdat ik het bed echt waardeloos vond, knetterhard.

Mijn tips

Laat alles vooral over je heen gaan. Je zult je geen moment vervelen.

Reisperiode: 20-09-2018 ~ 27-09-2018 / Zeilschip Omiros of Osiris

57 jaar
9.5

Avontuurlijk, sportief. Leuke medepassagiers

Mooie ervaring. Indrukwekkend,.

Mijn tips

Doen !

Reisperiode: 13-09-2018 ~ 20-09-2018 / Zeilschip Omiros of Osiris

54 jaar
10

Fantastich

Genoten van een super weekje zeilen Kos. We hadden een leuke groep. Alles prima verzorgd. Deze week zou ik een ieder gunnen.

Mijn tips

Vooral GENIETEN van zon zee leuke mensen om je heen......gastvrije Grieken lekker eten en een ouzo.

Reisperiode: 06-09-2018 ~ 13-09-2018 / Zeilschip Omiros of Osiris

56 jaar
9

Een week genieten van zon, wind , water, lekker eten en gezelligheid.

Het was een ontspannen vakantie waarin ik genoten heb van het zeilen op zee, het zwemmen in rustige baaitjes in kraakhelder water, heel veel zon maar niet te heet door veel wind, een schipper met veel ervaring, leuke verhalen en die heerlijk kon koken. Er waren keuzemogelijkheden waar we over mee konden beslissen, zoals de route en wat we gingen eten. Ik had wel de luxe een eigen hut te hebben aan boord, dat was fijn.

Mijn tips

De eerste dag maatregelen nemen om niet zeeziek te worden. Aan dek blijven en eventueel vooraf een pilletje nemen.

Reisperiode: 02-08-2018 ~ 09-08-2018 / Zeilschip Omiros of Osiris

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen