Ontmoeten wij jou ook?Zeilen Kos en Griekse Eilanden

Boek nú, betaal later

Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden

Zeilschip Omiros of Osiris

Ontdek schitterende baaien tijdens de zeiltocht, maar ook zijn er leuke landexcursies waarbij je de pracht van de eilanden leert kennen. Aan dek kun je heerlijk relaxen in het zonnetje of actief meezeilen. De Nederlandse schipper en crew vertellen je graag alles en zorgen ervoor dat het een heerlijke vakantie wordt!

Wat kun je verwachten?

 • Unieke zomervakantie op het Griekse water
 • Nederlandse schipper en matroos
 • Zeil van eiland naar eiland, 8- of 13 dagen
 • Combinatie van relaxen en (eventueel) meezeilen
 • Spot dolfijnen, zeehonden en schildpadden
vanaf € 1179,00
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Griekenland - Kos - Kos city
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 25-65 jaar
Verblijf:
Zeilschip
Verzorging:
Vlgs programma
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden

Van eiland naar eiland varen met een stevige wind in de zeilen. Tussendoor stoppen we in mooie baaien en pitoreske haventjes. Heerlijk zeilen over de diepblauwe zee, luieren aan dek of actief meezeilen en natuurlijk elke dag een duik in het helderblauwe water! Lekker ontspannen maar toch actief bezig zijn!

Ronddobberen op het helderblauwe water van de Griekse eilandengroep de Dodekanesos, wat 12 eilanden betekent. In dit gebied staat meestal een stabiele noordwesten wind, de Meltemi, die in windkracht 4 tot 7 varieert. Een heerlijk briesje die in de zomermaanden voor wat verkoeling zorgt. Hierdoor is deze streek bij uitstek geschikt voor een actieve zeilvakantie voor singles, waarbij er per dag ongeveer 4 tot 6 uur wordt gevaren. Zeilervaring is niet nodig, maar als je wilt leren zeilen dan is de ervaren bemanning graag bereid je wegwijs te maken. Je kunt bijvoorbeeld helpen om alle voorkomende taken uit te voeren, waaronder het trimmen van de zeilen, navigeren en het sturen van de boot onder begeleiding.

De zeiljachten, de Omiros en de Osiris, varen per week één van de drie zeilroutes. De route in noordelijke richting naar Kalymnos, Leros en Patmos , in zuidelijke richting naar Nysiros, Tilos, Chalki en Rhodos of in westelijke richting naar Astipalea en Amorgos. De zeilroutes bieden een enorme verscheidenheid aan haventjes, verscholen baaitjes met prachtige stranden. Welke route er gevaren zal worden, is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden. Wanneer je er voor kiest om langer mee te gaan zeilen in Griekenland, kun je kiezen voor de 13-daagse route naar Rhodos of één van de zeilzwerftochten. Wanneer de programma-indeling het toelaat, kun je ook kiezen voor een 15-daagse reis met twee routes. Neem hiervoor even contact met ons op.

We gaan ervan uit dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt  bij het aan- en afmeren, maar onderweg ben je daarnaast vrij om zo actief te zijn als je wilt. Zo kun je veel leren over zeilen, maar je kunt ook lekker muziek luisteren, een boek lezen of op het dek luieren en van de zon genieten.

Naar activiteiten
 • Verblijf
 • Gebruik bedlinnen, kussen en dekbed
 • Gebruik matrasjes, kussens en fleecedekentjes voor aan dek
 • Handdoekenpakket p.p.
 • Verblijf aan boord van een zeilschip
 • Verblijf in een gedeelde hut
 • Vermaak
 • Snorkelsets en SUP aan boord
 • Overig
 • Professionele, Nederlandse begeleiding
 • Vervoer - Vliegtuig
 • 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage p.p.
 • Chartervlucht
 • Luchthavenbelasting en vliegbelasting
 • Vervoer van/naar luchthaven-haven
 • Verblijf
 • Boordkas (ter plaatse voldoen) - zie 'Verblijf'
 • Vermaak
 • Optionele activiteiten en excursies
 • Overig
 • Boekingskosten à €20
 • Op aanvraag: verlenging 2e week
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.

Activiteiten

Op donderdag, de eerste dag van de reis, kom je aan op Kos en wordt je naar de Kos Marina gebracht. Je maakt deze dag kennis met de bemanning, jouw reisgenoten en je neemt intrek in je hut. Op loopafstand van het schip vind je het gezellige centrum van Kos-Stad. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je hier een aantal bezienswaardigheden bekijken of duik je een terrasje op om even lekker te relaxen en te genieten van een drankje. De vakantie kan beginnen!

Zeilen
Van vrijdag tot en met woensdag zeilen we van eiland naar eiland. Na een uitgebreid ontbijt aan boord hijsen we de zeilen en zetten we koers naar een gezellig haventje of een afgelegen baai, waar je kunt zwemmen en snorkelen in het heldere water. ’s Avonds gooien we het anker uit in een rustige baai en regelmatig leggen we aan in één van de sfeervolle haventjes om aan te schuiven in een Griekse taverne. Tijdens de 8-daagse reis, zijn er drie verschillende routes: de Noordelijke route, Zuidelijke route en Westelijke route. Op deze manier is het ook mogelijk om twee weken te zeilen, zonder dat je dezelfde route vaart. Daarnaast zijn er nog een aantal 13-dagen specials: één naar Samos, één naar Rhodos en drie zeilzwerftochten, waarbij we kijken waar de wind ons brengt. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende routes:

Noordelijke route
Vanuit Kos varen we naar Kalymnos, een levendig eiland dat vanouds bekend is vanwege de sponsvisserij. We leggen aan in Vathi, een fjordachtige baai met steile kliffen aan beide zijden. Langs de ruige rotskust van dit eiland varen we noordwaarts richting Lipsi. We maken eerst nog even een stop in de Blue Lagoon om heerlijk te lunchen en te zwemmen. Het oude centrum met gezellige barretjes en restaurantjes ligt op loopafstand. De volgende dag varen we richting Arki. Onderweg hebben we een zwemstop in één van de talloze baaien en genieten we van een heerlijke lunch aan boord. De volgende dag wacht Patmos op ons, met zijn rijke begroeiing en het indrukwekkende Byzantijnse klooster. Vanuit  het baaitje Gricos loopt er een wandelpad naar een beroemd klooster en een indrukwekkend middeleeuws fort. Voor de wind zeilen wij naar Kalymnos, waar we zullen aanmeren in Pirate Bay (Emborios) of in Paradise Bay aan de noordkant. We eten vanavond lekker buiten de deur in het stadje. De laatste dag varen we met een zwemstop bij Pserimos met een prachtig zandstrand terug naar de haven van Kos.
Data: 23 mei · 20 juni · 01 augustus · 05 september · (10 + 17 oktober, weersafhankelijk)

Zuidelijke route
Vanuit Kos zeilen we de eerste dag onder het vaste land van Turkije naar het pittoreske haventje Palamut aan de Turkse kust. We genieten ’s avonds van een tafel vol Turkse mezzes. Dan varen we naar het Griekse eiland Simi, een prachtig eiland met een van de mooiste natuurlijke havens van de Middellandse Zee. Simi is een levendig stadje met een gezellig uitgaansleven. Vanwege zijn bijzondere Venetiaanse architectuur staat Simi op de lijst van Werelderfgoed. Na een lange oversteek leggen we aan in Chalki ten zuidoosten van Rhodos. Ook hier is de invloed van de oude Venetiaanse stijl nog goed te zien. Dit plaatsje heeft een gezellige boulevard en enkele kleine tavernes, waar je van de lekkerste Griekse gerechten kunt genieten. De volgende dag wacht ons een pittige zeiltocht tegen de wind in naar de baai van het kleine eilandje Tilos, waar we voor het strand van Livadia voor anker gaan. Vanuit hier varen we de volgende dag door naar de rustende vulkaan Nisiros, waar we ‘s middags afmeren. Een excursie over dit groene eiland naar de drie slapende vulkaan kraters is een echte aanrader. De laatste zeildag brengt ons veilig en voldaan van vele mooie indrukken terug naar onze thuishaven op Kos, nadat we nog een tussenstop hebben gemaakt bij de warmwaterbronnen aan de zuidkant van het eiland.
Data: 16 mei · 04 juli · 29 augustus · 03 oktober · (10 + 17 oktober, weersafhankelijk)

Westelijke route
De westelijke route geldt als een van de zwaardere routes, maar zeker goed te doen! Op deze route waait er altijd een windje van windkracht 5 à 6. Optimaal zeilen dus, zo’n 25 zeemijlen per dag! Vanuit Kos varen we via de westkust van Turkije naar Leros, terwijl je onderweg de eerste zeilinstructies krijgt. We gaan voor anker in de beschutte Xerokambos baai. De volgende dag zeilen we naar het onbewoonde eilandje Levita, hier zullen we de komende nacht overnachten. Vanuit Levita varen we vervolgens verder naar Amorgos, langs prachtige steile rotspartijen. Het visitekaartje van Amorgos is het prachtige Hozoviotissa klooster dat ongeveer 300 meter hoog tegen de rotsen lijkt te zijn geplakt. De volgende dag staat de prachtige tocht naar Astypalaia op het programma. De Vathy baai, waar we aan zullen meren, is alleen te bereiken via een zeer smalle entree. Vanaf de loopplank lopen we zo het centrum in en eten doen we lekker met de voeten in het zand. De volgende dag varen we weer terug richting Kos en meren we aan bij Kalymnos. Hier stap je eigenlijk direct al uit in het gezellige centrum met vele restaurantjes en barretjes. De laatste dag zetten we weer koers richting Kos, maar niet voordat we een zwemstop hebben gemaakt in de baai van Pseriomos. Aangekomen op Kos maken we ons op voor een spetterende laatste avond.
Data: 13 juni ·  11 juli · 08 augustus · 12 september · (10 + 17 oktober, weersafhankelijk)

13-dagen special Zeilzwerftocht

Gaan waar de wind ons naar toe wijst: dit is de 13-daagse zwerftocht langs de Griekse eilanden. Geen vaste route, maar spontaan beslissen wat de route wordt. Hoe staat de wind en waar is het op dit moment het prettigst om te vertoeven? Laat je verrassen door een nog onbekende route, maar dat het een fantastische route zal zijn staat buiten kijf. Dat kan niet anders in dit prachtige gebied vol kleine eilanden, verlaten baaitjes, mooiste stranden, helderblauw water en leuke dorpen. Deze routes worden gekenmerkt door spontaniteit, want we laten ons leiden door de wispelturige wind en de wensen van de groep, zonder strakke plannen vooraf. 100% zorgeloos genieten!
Datum: 30 mei · 18 juli · 15 augustus

13-dagen special Rhodos
In de eerste dagen, tot aan Rhodos, varen we met de de wind me, wat zorgt voor relaxte zeildagen. Zodra we Rhodos bereiken, veranderen we onze koers naar halve wind en hoog aan de wind, wat een meer uitdagendere zeilervaring oplevert.

We varen de eerste dagen onder het vasteland van Turkije, langs het meest westelijke puntje: Cape Knidos. We kunnen ons te goed doen aan vele lekkere Turkse lekkernijen. Vervolgens zetten we koers richting Symi, één van de mooiste havens van de Middellandse Zee. Het levendige, in Venetiaanse sfeer herbouwde oude stadje, staat hoog op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Je vindt hier een bruisend uitgaansleven, waardoor men het ook wel het Saint Tropez van Griekenland noemt. Na een feestelijke nacht doen we het lekker rustig aan, zeilen een korte route richting een mooie baai aan de oostkant van Symi, gaan we lekker zwemmen en ’s avonds zullen we genieten van een gezellige barbecue onder de prachtige sterrenhemel. Na een verfrissende ochtendduik hijsen we de zeilen en zetten we koers richting Rhodos. De oude haven van Rhodos is ons doel, maar in geval van drukte kunnen we ook uitwijken naar de nieuwe marina van de stad. We gaan aan wal, ontdekken de oude stad en genieten van een heerlijke Griekse maaltijd in één van de gezellige tavernes. We verblijven hier nog een volle dag, zodat we Rhodos verder kunnen ontdekken (eventueel per scooter of auto). We trekken lekker ons eigen plan en genieten van de stad en het eiland. Nadat we verder zeilen langs de oostkust, gaan we voor anker bij het Lindos: een schattig dorpje met een oud kasteel bovenop de berg. Een prachtige plek voor een heerlijk diner! Afhankelijk van het weer steken we door naar Tilos of bereiken we Chalki. De route terug richting Kos kent veel tegenwind, dus we proberen zoveel mogelijk hoogte te maken. Een pittig tochtje, maar de moeite wordt beloond! Na mooie zeildagen varen we de baai van Livadia in. Als we beloven morgenvroeg weer te vertrekken, krijgen we een plekje toegewezen aan de ferrypier. Hoog op de berg ligt het verlaten dorpje Mikro Horio, dat omgetoverd is tot één grote openlucht discotheek. De nog overeind staande geveltjes zijn van achteren verlicht en dat in combinatie met de fonkelende sterrenhemel boven je, is dat echt overweldigend. Na een gezellige nacht, gaan we hoog in de wind richting Nisyros. We leggen aan in het haventje Pali: we proberen voor 16:00 uur aan te meren, zodat we de vulkaan nog kunnen bezoeken. Met een huurauto of -busje kunnen we naar boven, waar je eenmaal op de kratterrand aangekomen, een adembenemend uitzicht hebt. We dalen te voet af naar de bodem van de grootste van de drie kraters. In één van de onderliggende dorpjes vind je nog een natuurlijke sauna: de hete gassen lijken zo door de rotswanden te komen. Na een avontuurlijke dag varen we weer richting Kos, waar ons avontuurlijk is begonnen. We hebben nog uitgebreid de tijd om te genieten van een heerlijke lunch in de een baaitje, voordat we rond 17:00 uur in Kos Marina aankomen. Onze laatste avond samen, gaan we gezellig Grieks uit eten en maken we daarna het uitgaansleven van Kos onveilig óf genieten we van een laatste borrelavond aan boord. De route biedt een grote verscheidenheid aan haventjes, baaitjes en prachtige uitzichten.

We raden je aan om deze reis enkel te boeken als je al enkele ervaring met zeilen hebt en al eens een paar dagen op een zeiljacht hebt doorgebracht. We vereisen geen zeilervaring, maar het belangrijk dat je je ervan bewust bent dat het langere zeildagen betreft, het weer ook soms iets kan tegenzitten en we zullen regelmatig verblijven in een baai vrij voor anker, waardoor we niet van boord gaan of enkel met de dinghy aan land kunnen.
Datum: 19 september

 

* De voorlopige planning van de routes en bijbehorende reisdata vind je hierboven terug; het kan zijn dat de schipper kort voor vertrek een wijziging hierin moet maken vanwege bijvoorbeeld actuele weersomstandigheden. De beschreven routes zijn onder voorbehoud en kunnen door weers- en andere omstandigheden worden aangepast: dit recht behoudt de schipper te allen tijde. De route van 10 en 17 oktober worden t.z.t. besloten, afhankelijk van het wind op dat moment.

Naar verblijf
 • Verblijf
 • Gebruik bedlinnen, kussen en dekbed
 • Gebruik matrasjes, kussens en fleecedekentjes voor aan dek
 • Handdoekenpakket p.p.
 • Verblijf aan boord van een zeilschip
 • Verblijf in een gedeelde hut
 • Vermaak
 • Snorkelsets en SUP aan boord
 • Overig
 • Professionele, Nederlandse begeleiding
 • Vervoer - Vliegtuig
 • 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage p.p.
 • Chartervlucht
 • Luchthavenbelasting en vliegbelasting
 • Vervoer van/naar luchthaven-haven
 • Verblijf
 • Boordkas (ter plaatse voldoen) - zie 'Verblijf'
 • Vermaak
 • Optionele activiteiten en excursies
 • Overig
 • Boekingskosten à €20
 • Op aanvraag: verlenging 2e week
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.
Griekenland , Kos , Kos city
Naam verblijf
Zeilschip Omiros of Osiris
Type verblijf
Zeilschip

Verblijf Zeilschip Omiros of Osiris

Beschrijving

De zeiljachten Omiros en Osiris zijn van het type Sun Odyssey 51, een zeewaardig zeiljacht van ruim 15 meter, dat voorzien is van alle gemakken. Deze jachten worden gebouwd door de beroemde Franse scheepswerf Jeanneau. De schepen hebben vier 2-persoonscabines (voorzien van kussen, deken en lakens) en 2 kooien in de voorpiek voor de bemanning. Elke cabine heeft een eigen afgesloten douche & toilet ruimte.

Mocht je een nacht je bed willen verruilen voor een nacht onder de sterren, dan is dat mogelijk. Ook aan dek zijn meerdere slaapplaatsen. Wil je dit meemaken? Dekmatrasjes, kussens en fleece dekentjes zijn aanwezig!

De ruime kuip is voorzien van een biminitop die beschutting biedt tegen de zon. Zin in een duik? Ook snorkelsets zijn aanwezig op de boten evenals een SUP. De comfortabele schepen zijn vrijwel identiek aan elkaar, met beide een ruime kombuis. Tijdens je zeilvakantie verblijf je op één van de twee schepen.

Indeling
In totaal kunnen er 8 reizigers (excl. bemanning) mee per boot. Op diverse data in het hoogseizoen worden er twee boten ingezet. Beide boten zullen dezelfde route varen: de excursies en diners kunnen gezamenlijk worden ondernomen. De indeling van de boten wordt bepaald door de schipper aan de hand van de leeftijden van de reizigers. Een reis gaat door bij minimaal 5 deelnemers (maximum per boot is 8). Mochten er te weinig deelnemers zijn binnen een leeftijdscategorie, dan behouden wij ons het recht voor om twee groepen samen te voegen.

Kamertype
Tijdens deze reis deel je een hut samen met één andere reiziger van hetzelfde geslacht. Alle hutten hebben twee losse bedden. Mocht je samen met een bepaald iemand op een boot willen, laat dit dan even weten zodat we dit voor jullie kunnen regelen! Het is bij deze reis niet mogelijk om een hut voor alleengebruik te boeken.

Verzorging
Tijdens deze zeilvakantie wordt er een maaltijden-pot gemaakt. Bij aankomst aan boord betaal je €230-250 per week aan de schipper voor de maaltijden aan boord, drankjes aan boord, haven-, water- en dieselgelden. Voor dit bedrag zijn alle maaltijden die aan boord bereid worden inbegrepen. De bemanning zorgt voor een uitgebreid ontbijt en een lekkere lunch aan boord. Het avondeten wordt afwisselend aan boord of aan wal gegeten. Wanneer we bijvoorbeeld in een baai aangemeerd zijn, wordt er aan boord gekookt. De boordkas voor reizen van 12-dagen bedraagt €400. 

Doorgaans wordt er twee keer in de week gekookt aan boord. Op de overige dagen zoeken we regelmatig een gezellige taverne op voor een echte Griekse maaltijd (voor eigen rekening). Hoewel de bemanning voor de maaltijden zorgt, wordt er wel van je verwacht dat je meehelpt met het dekken van de tafel of het afwassen. Maar als iedereen even de handen uit de mouwen steekt, dan is dat zo gebeurd en kun je weer genieten van het weer en de wind.

Het gebruik van alcoholische versnaperingen is tijdens het varen niet toegestaan. Dit in verband met de veiligheid van het schip en de opvarenden. Wanneer de boot voor anker of in de haven ligt, is het toegestaan om (met mate) te genieten van een alcoholische versnapering. Licht alcoholische drankjes zijn inbegrepen bij de boordkas. Mocht je sterke drank willen aan boord, kun je dit zelf meenemen of aanschaffen.

 • Het is niet mogelijk om een koffer mee te nemen aan boord. Graag willen wij je dan ook vragen om een reistas of backpack mee te nemen op vakantie.
 • Het is aan boord niet toegestaan schoenen te dragen. Alleen speciale zeilschoenen met een lichte zool zijn geschikt voor op het schip of nieuwe, ongedragen slippers met rubberzool.
 • Er is een waterzuiveringsinstallatie aan boord. Hierdoor hoeven er geen plastic flessen water meer aangeschaft te worden, wat beter is voor het milieu. We vragen je zelf een waterfles/bidon mee te nemen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?

Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage

Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Groepssamenstelling Zeilreis Griekenland

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis. Wijkt jouw leeftijd maximaal 2 jaar af van de aangegeven doelgroep? Dan ben je ook van harte welkom!

Je dient goed ter been te zijn om deel te kunnen nemen aan deze vakantie.

Reisdocumenten

Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud

Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Verzekeringen (reisverzekering verplicht)

Wij raden je aan om een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je goed verzekerd op reis gaat. Let op! Bij deze reis is een reisverzekering verplicht. Mocht je deze niet hebben, is het wellicht een tip om deze direct bij jouw boeking af te sluiten.

Bagage zeilreis

Bij deze reis is minimaal 20kg ruimbagage inbegrepen. Het is niet mogelijk om een koffer mee te nemen aan boord. Graag willen wij je dan ook vragen om een reistas of backpack mee te nemen op vakantie.

Aan boord

Deze reis staat onder leiding van de Nederlandse schipper en matroos.

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen.

De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus. 

Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

Naar vervoer
 • Verblijf
 • Gebruik bedlinnen, kussen en dekbed
 • Gebruik matrasjes, kussens en fleecedekentjes voor aan dek
 • Handdoekenpakket p.p.
 • Verblijf aan boord van een zeilschip
 • Verblijf in een gedeelde hut
 • Vermaak
 • Snorkelsets en SUP aan boord
 • Overig
 • Professionele, Nederlandse begeleiding
 • Vervoer - Vliegtuig
 • 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage p.p.
 • Chartervlucht
 • Luchthavenbelasting en vliegbelasting
 • Vervoer van/naar luchthaven-haven
 • Verblijf
 • Boordkas (ter plaatse voldoen) - zie 'Verblijf'
 • Vermaak
 • Optionele activiteiten en excursies
 • Overig
 • Boekingskosten à €20
 • Op aanvraag: verlenging 2e week
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.

Vervoer

Met het vliegtuig

Er wordt gevlogen van Amsterdam naar Kos. Op de luchthaven van Kos staat de transfer voor je klaar om je naar de boot te brengen, die in de haven van Kos ligt.

Vluchttijden
Met vertrek op 30 mei: 
Amsterdam - Kos
06:50u - 11:20u (Transavia)
Kos - Amsterdam
10:45u - 13:35u (Transavia)

Bagage
Naast je handbagage zit er 20kg ruimbagage inbegrepen bij deze reis. Je kunt bij deze reis geen koffer meenemen, enkel een reistas/backpack.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Verblijf
 • Gebruik bedlinnen, kussen en dekbed
 • Gebruik matrasjes, kussens en fleecedekentjes voor aan dek
 • Handdoekenpakket p.p.
 • Verblijf aan boord van een zeilschip
 • Verblijf in een gedeelde hut
 • Vermaak
 • Snorkelsets en SUP aan boord
 • Overig
 • Professionele, Nederlandse begeleiding
 • Vervoer - Vliegtuig
 • 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage p.p.
 • Chartervlucht
 • Luchthavenbelasting en vliegbelasting
 • Vervoer van/naar luchthaven-haven
 • Verblijf
 • Boordkas (ter plaatse voldoen) - zie 'Verblijf'
 • Vermaak
 • Optionele activiteiten en excursies
 • Overig
 • Boekingskosten à €20
 • Op aanvraag: verlenging 2e week
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.

 • SGR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 28 reviews
9.4
Singlereizen
62 jaar
9

Boven verwachting ontspannen en gezellig

Ik heb het erg naar mijn zin gehad door de relaxte sfeer aan boord. Dit kwam vooral door de schipper en zijn vrouw die zorgden voor een afwisselend programma in zeilen en gezamenlijk heerlijk eten.

Mijn tips

Zorg voor voldoende zonnebrand. Probeer een keer buiten op het dek te slapen. Vergeet je pincode en/of pukcode van je simkaart niet.

Reisperiode: 30-05-2024 ~ 11-06-2024 / Zeilschip Omiros of Osiris

61 jaar
8.5

Prachtig

Super mooi en gezellig

Mijn tips

Zorg dat je lekker alles los kan laten..

Reisperiode: 23-05-2024 ~ 30-05-2024 / Zeilschip Omiros of Osiris

61 jaar
10

top

gezellig en een ervaring rijker.

Mijn tips

wees je zelf en geniet van het samen zijn.

Reisperiode: 12-10-2023 ~ 19-10-2023 / Zeilschip Omiros of Osiris

30 jaar
10

Een gezellige topvakantie

1 woord wauw! Wat een topvakantie gehad met allemaal leuke mensen. Alles klopte aan de reis van het eten, de gezelligheid, de omgeving en het zeilen. Had verwacht dat het wel heel krap zou zijn aan boord maar er zat verrassend veel ruimte in dus dat was ook top.

Mijn tips

Ik heb op de 1e avond beneden geslapen in de hut en dat ging opzich prima. Nu komt mijn tip. Ga op het deck slapen. Wat heerlijk is dat zeg! Wel effe een slaapzakje meenemen overigens.

Reisperiode: 05-10-2023 ~ 12-10-2023 / Zeilschip Omiros of Osiris

59 jaar
10

Het was top

Het was een top vakantie. Een gezellige groep en de plekken die we bezochten waren prachtig. Het is zeker een aanrader.

Mijn tips

nee hoor, het is een en al gezelligheid.

Reisperiode: 14-09-2023 ~ 21-09-2023 / Zeilschip Omiros of Osiris

56 jaar
10

Ik heb genoten van alles, zo een leuke ervaring! John en Miranda zijn top hosts, de groep was top!

In een woord geweldig

Mijn tips

Neem zo kon mogelijk mee aan kleding, want je loopt de meeste tijd in zwemkleding. 

Reisperiode: 17-08-2023 ~ 24-08-2023 / Zeilschip Omiros of Osiris

60 jaar
10

Heerlijk

Het was een heerlijke vakantie. Zon, zee, wind, lekker eten en drinken, gezelligheid.

Mijn tips

Je hebt weinig kleding nodig. Gewoon genieten

Reisperiode: 10-08-2023 ~ 17-08-2023 / Zeilschip Omiros of Osiris

55 jaar
9.5

Geweldige ervaring!

Super leuke ervaring! Bijzonder om te zien wat er allemaal komt kijken bij zeilen en wat apart dat een groep “vreemden” in een week zo vertrouwd voelen !!

Mijn tips

Eigenlijk vond ik het erg spannend en ver buiten mijn “comfortzone”! Maar het is echt een aanrader! Niet teveel spullen meenemen! Wat contant geld in kleinere bedragen is wel handig (uit eten kost ong. €20 / €25 ) je kunt ook op veel plekken pinnen. Slippers die onder de douche kunnen is wel fijn en mocht je iets vergeten zijn wil iedereen je helpen of je kunt het ter plekke kopen! Een TOP week !

Reisperiode: 03-08-2023 ~ 10-08-2023 / Zeilschip Omiros of Osiris

61 jaar
7

Heerlijke afwisselende en relaxte reis

Erg leuke vakantie met een fijne groep en prima reisleiding. Je ziet veel verschillende plekken in uiteenlopende sferen. En je keert een beetje zeilen.

Mijn tips

Neem verschillende zwemkleding mee en waterschoentjes. De bootschoenen zijn niet nodig, je loopt op blote voeten.

Reisperiode: 27-07-2023 ~ 03-08-2023 / Zeilschip Omiros of Osiris

64 jaar
10

Top week gehad

Geweldige week gehad , schipper Jorg en Lotte waren top mensen. Veel gezien en gelachen met de mede kandidaten, lekkere lunch iedere dag , gezellig borrelen iedere dag , snorkelen en zwemmen, echt een aanrader om eens te doen , alles was top geregeld.

Mijn tips

Neem niet te veel mee, je hebt niet veel nodig , wij hadden allemaal te veel mee genomen.

Reisperiode: 08-09-2022 ~ 15-09-2022 / Zeilschip Omiros of Osiris

58 jaar
10

Genoten van het zeilen en lekker gegeten.

Mooie zeilervaring, afwisseling met leuke haventjes en baaitjes.

Mijn tips

Ga voor het avontuur met zeilen, zwemmen en de mooie rustige plaatjes waar je voor anker ga. Ga niet voor het feesten, zoek dan een andere reis uit.

Reisperiode: 11-08-2022 ~ 18-08-2022 / Zeilschip Omiros of Osiris

54 jaar
10

Super, gezellig, top en zeker voor herhaling vatbaar

Super vakantie gehad, geweldige schippers, geweldige groep

Mijn tips

Avontuurlijk en relaxed.

Reisperiode: 11-08-2022 ~ 18-08-2022 / Zeilschip Omiros of Osiris

50 jaar
8

Uniek!

Denk: Avontuurlijk. Afwisselend. Lekker gegeten. Gezellig. Zwemmen. Suppen. Wandelen. Autostourtje. Slapen op het dek. Ontspannen. Relaxed. Camperen op een zeilboot. Stille Baaitjes en authentieke havendorpjes. Verfrissend. Camperen op een zeilboot.

Mijn tips

Koop transparante ziplock bags en maak overzochtelijke zakjes die je makkelijk mee kunt nemen naar de douche ruimtes. Aan boord is het klein en krap: dat scheelt een hoop zoeken. Qua kleding heb je nodig. 2 badpakken, 1 handdoek, korte broek, sarongs, petje, bidon, 2 x avondkleding, waterschoenen, slippers, sneakers en iets warms. Schoudertasje ivm smalle plank om aan boord te komen.

Reisperiode: 30-06-2022 ~ 07-07-2022 / Zeilschip Omiros of Osiris

65 jaar
9

Voor herhaling vatbaar

Super fijn!

Mijn tips

Gewoon doen!

Reisperiode: 16-06-2022 ~ 23-06-2022 / Zeilschip Omiros of Osiris

30 jaar
10

Bijzonder hoe 8 geweldige dagen voelen als 80, maar voorbij lijken gevlogen in 8 ogenblikken.

Ronduit geweldige vakantie. Van de reis, de boot, de schipper tot de groepsdynamiek, alles was fantastisch!

Mijn tips

Kijk of je bij Kapiteins Frank of Sjon terecht kan komen. Frank is naast een geweldige schipper ook nog een held in de keuken en Sjon doet daar niet aan onder en maakt geweldig veel sfeer.

Reisperiode: 09-09-2021 ~ 16-09-2021 / Zeilschip Omiros of Osiris

64 jaar
9

Geweldig

Fijne avontuurlijke vakantie met gelijkgezinde sportieve avontuurlijke mensen. Een weekje waarin je verwend wordt en alles mag maar niet moet.

Mijn tips

Stel je in op avontuur, zeilen , zwemmen en snorkelen. Leuke haventjes en mooie baaien. Breng een slaapzak mee om buiten op het dek onder de sterren te slapen.

Reisperiode: 02-09-2021 ~ 09-09-2021 / Zeilschip Omiros of Osiris

33 jaar
8.5

Een fantastische vakantie

Een fantastische vakantie, met vele mooie plekken en een boel gezelligheid.

Mijn tips

Neem vooral een slaapzak mee om buiten op het dek te slapen. En ga vooral op ontdekking op de eilanden om wat te zien.

Reisperiode: 26-08-2021 ~ 02-09-2021 / Zeilschip Omiros of Osiris

54 jaar
7.5

Zeker voor herhaling vatbaar

Griekenland is een mooi land met vriendelijke inwoners. Het eten en drinken is goed en niet te duur. Het zeilen langs de eilanden is echt een aanrader om veel te zien. De zeilboot is primitiever dan een hotelkamer,

Mijn tips

Door de temperatuur zal je vaak op dek slapen, neem daarvoor een geschikte (dunne) slaapzak mee.

Reisperiode: 03-09-2020 ~ 10-09-2020 / Zeilschip Omiros of Osiris

57 jaar
10

Super leuke vakantie zowel in Covid-19 tijden of daarbuiten !

Super leuke en leerrijke zeilvakantie gehad onder leiding van Frank & Jessica ! Mega leuke medereizigers maakten het plaatje compleet :-) Covid-19 proof reis vol avontuur, zeilplezier, ontspanning en gezellige avonden met de groep. Zou zo willen teruggaan !

Mijn tips

Op het dek slapen is super, eigen slaapzak meenemen is wel aan te raden. Gewoon doen als je houd van zeilen, zee, snorkelen, zwemmen, plezier maken in een kleine groep en even weg van de bewoonde wereld !

Reisperiode: 13-08-2020 ~ 20-08-2020 / Zeilschip Omiros of Osiris

48 jaar
10

Toppie

Deze zeilvakantie was geweldig. Veel op de boot gevaren en telkens prachtige eilandjes, mooie baaien en interessante Griekse plaatsen bezocht.

Mijn tips

Simi is een aanrader

Reisperiode: 30-07-2020 ~ 06-08-2020 / Zeilschip Omiros of Osiris

35 jaar
10

Zonnig, intensief, nieuwe ervaringen, onvergetelijk

Topvakantie, keurig geregeld en in orde

Mijn tips

Wees creatief, de zeilroute die wordt gevaren kan worden aangepast als de groep bepaalde voorkeuren heeft voor eilanden, wij hebben dat gedaan.

Reisperiode: 23-07-2020 ~ 30-07-2020 / Zeilschip Omiros of Osiris

55 jaar
8.5

Geheel onverwacht veel mooier en beter dan ik mij had kunnen voorstellen.

Het was zeer onverwacht een hele fijne groep met begripvolle professionele bemanning(Youran en Lotte), zij waren heel relaxed. Het zeilen naar alle eilanden was soms zeer uitdagend en spannend op zee, en zeker niet saai. Het eten was bijzonder lekker aan boord waar menig restaurant niet tegen op kon. Mijn complimenten aan de kok. een echte aanrader om je gedachten even te verzetten.

Mijn tips

Ga er open in, maar ook als aje dat niet doet dan is de bemanning zo relaxed dat je in een paar dagen toch weer loskomt en instaat ben te genieten van het zeilen. Neem een extra handdoek mee. Waterschoentjes zijn heel belangrijk.

Reisperiode: 05-09-2019 ~ 12-09-2019 / Zeilschip Omiros of Osiris

33 jaar
10

Het was heerlijk, zon, zee, lekker eten, genieten, leuke groep, genieten!

Eerste keer een zeilreis geboekt via singlereizen.nl. Alles was goed geregeld. De schippers Lotte en Joren erg ervaren en betrokken hebben mij een leuke vakantie bezorgd! Ook de groep was een leuk stel bij elkaar!

Mijn tips

Heb niet teveel verwachtingen. Op een boot moet je het doen met minder luxe. We kwamen niks te kort. Ik vond het heerlijk een weekje op zee!

Reisperiode: 05-09-2019 ~ 12-09-2019 / Zeilschip Omiros of Osiris

48 jaar
10

Geweldige ervaring!

Ik heb ontzettend genoten van deze reis. Het was gevarieerd en we hebben verschillende eilanden en plekken bezocht. Het eten aan boord was top en onze schippers Joren en Lotte waren leuke gastheer en -vrouw. Ik raad dit iedereen aan die op zoek is naar avontuur!

Mijn tips

Tip: neem alleen het hoognodige mee maar vooral je enthousiasme! Pak een boek aam boord en lees als je je even wilt terug trekken

Reisperiode: 22-08-2019 ~ 29-08-2019 / Zeilschip Omiros of Osiris

53 jaar
9

Een superleuke ervaring die me nog heel lang zal bijblijven.

Griekenland is een prachtig land om te zeilen. De hele reis was intens en indrukwekkend. Slapen op de boot in een prachtige baai, dan weer in een leuke haven. Het leek wel of ik weken was weggeweest. Het eten aan boord was fantastisch en af en toe eten in een taveerne aan land is ook leuk. Overdag hebben we ook veel tijd gehad om te zwemmen en snorkelen. Ik geef net geen 10 omdat ik het bed echt waardeloos vond, knetterhard.

Mijn tips

Laat alles vooral over je heen gaan. Je zult je geen moment vervelen.

Reisperiode: 20-09-2018 ~ 27-09-2018 / Zeilschip Omiros of Osiris

57 jaar
9.5

Avontuurlijk, sportief. Leuke medepassagiers

Mooie ervaring. Indrukwekkend,.

Mijn tips

Doen !

Reisperiode: 13-09-2018 ~ 20-09-2018 / Zeilschip Omiros of Osiris

54 jaar
10

Fantastich

Genoten van een super weekje zeilen Kos. We hadden een leuke groep. Alles prima verzorgd. Deze week zou ik een ieder gunnen.

Mijn tips

Vooral GENIETEN van zon zee leuke mensen om je heen......gastvrije Grieken lekker eten en een ouzo.

Reisperiode: 06-09-2018 ~ 13-09-2018 / Zeilschip Omiros of Osiris

56 jaar
9

Een week genieten van zon, wind , water, lekker eten en gezelligheid.

Het was een ontspannen vakantie waarin ik genoten heb van het zeilen op zee, het zwemmen in rustige baaitjes in kraakhelder water, heel veel zon maar niet te heet door veel wind, een schipper met veel ervaring, leuke verhalen en die heerlijk kon koken. Er waren keuzemogelijkheden waar we over mee konden beslissen, zoals de route en wat we gingen eten. Ik had wel de luxe een eigen hut te hebben aan boord, dat was fijn.

Mijn tips

De eerste dag maatregelen nemen om niet zeeziek te worden. Aan dek blijven en eventueel vooraf een pilletje nemen.

Reisperiode: 02-08-2018 ~ 09-08-2018 / Zeilschip Omiros of Osiris

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen