Veel gestelde vragenAntwoorden op de meeste vragen

Boek nú, betaal later

Veel gestelde vragen


Wat kan ik van een singlereis verwachten?

Singlereizen zijn fijne vakanties met singles, die net als jij, alleen op reis gaan. Het zijn groepsreizen met singles, alleenstaanden of alleengaanden. De groepen variëren van grootte. Er zijn al singlereizen vanaf 8 personen tot groepen van 100 personen. De groepsgrootte is o.a. afhankelijk van de populariteit van de singlereis, de bestemming, het reisthema en de leeftijdscategorie.

Op Singlereizen.nl vind je geen ‘gewone’ groepsreizen. De groepsreizen die tussen ons reisaanbod staan, bestaan voor minimaal 85% uit alleenreizenden. Boek je bij een andere reisorganisatie een ‘gewone’ groepsreis dan gaan er soms ook singles mee. Er zijn zelfs reisorganisaties die groepsreizen verkopen onder de noemer ‘singlereis’, terwijl de groep voor 85% uit stelletjes bestaat met soms maar minimaal 3 singles. Je loopt dan het risico dat je binnen deze groep het ‘5e wiel aan de wagen’ bent en dat is niet wat wij zien als een singlereis. Dat noemen wij een reguliere groepsreis.

Graag zetten wij hier een aantal kenmerken van een goed georganiseerde singlereis voor je op een rijtje.

 • Een singlereis is:
  • een vakantie met een gezellige groep single leeftijdsgenoten.
  • een vakantie met gelijkgestemden; singles die net als jij houden van een zonvakantie, een actieve vakantie, cultuur, wintersport, wandelen, HBO/WO zijn opgeleid enz.
 • Een singlereis wordt 24/7 begeleidt door een reisleid(st)er.
 • Het motto van een singlereis is ‘niets moet, alles mag’.
 • Je hoeft niet overal aan mee te doen, het mag wel. Het is jouw vakantie, dus jij kiest wat je graag doet.
 • Tijdens een singlereis is het diner ’s avonds een gezellig hoogtepunt van de dag. Singles eten het hele jaar door immers veelal alleen. Het met elkaar eten is overigens niet verplicht, maar veel singles vinden dit erg gezellig
 • Tijdens een singlereis leer je nieuwe mensen kennen. Je gaat met een groep onbekenden op vakantie en komt met nieuwe vrienden thuis!

Elke singlereis wordt 24/7 begeleid door een reisleid(st)er, die op de bestemming de weg weet, de taal spreekt of zich in het land verstaanbaar kan maken, het programma kent, van alles organiseert en initieert en uiteraard het steunpunt van de groep is. Soms vliegt de reisleiding mee, soms is de reisleiding bij aankomst op de bestemming aanwezig.

Elke vakantie bepaal je zelf hoeveel of hoe weinig gezelschap je wilt, of je meedoet aan (optionele) excursies en met wie je wat wel of niet doet. ‘Niets moet, alles mag’. Je hebt dus alle vrijheid, het is immers jouw vakantie. Boek je een vakantie met een vast programma, dan wordt wel verwacht dat je (grotendeels) aan het programma meedoet. Heb je daar vragen over, bel ons dan gerust.

Het kan best spannend zijn om de eerste keer een singlereis te boeken. Troost je, want je bent zeker niet de enige. Een singlereis betekent dat je in je eentje meegaat met een groep onbekenden. En dat is de 1e keer zeker een drempel. Maar weet je dat de ervaring ons heeft geleerd dat contact heel snel vanzelf komt. Vaak al heel kort na de kennismaking met de groep. En eenmaal over de drempel ervaar je zelf hoe fijn een leuke singlereis kan zijn. Kijk ook op Singlereizen.nl bij een aantal single reizen bij ‘Singles over deze reis’.

Een singlereis is een vakantie met mensen die allemaal alleen op reis gaan. Alle deelnemers genieten van een fijne vakantie en tijdens deze vakantie ontstaan leuke vriendschappen en soms ook relaties, maar het gaat niet om daten. Het gaat om het beleven van een fijne vakantie en omdat het een groepsreis is, leer je ook nieuwe mensen kennen.

Op Singlereizen.nl vind je single reizen, groepsreizen en soms ook jongerenreizen. Wat is het verschil? Een singlereis is een groepsreis die bestaat uit single reizigers. Het kan een enkele keer voorkomen dat een niet-single zich aansluit omdat hij of zij alleen op vakantie gaat. Boek je een groepsreis bij Singlereizen.nl, te herkennen bij de reis aan de G op de pagina ‘data & prijzen’, dan bestaat de groep voor ca 85% uit singles en uit alleengaanden. Boek je een jongerenreis (J), dan gaat het om een groepsreis met jonge singles van circa 17 tot 35 jaar waarvan 90% alleen reist.

We krijgen vaak vragen over de intensiteit van onze verre (rond)reizen. Het is lastig om hier een concreet antwoord op te geven omdat de intensiteit van een reis erg persoonsgebonden is. Om een beeld te schetsen van de zwaarte van de reis, delen we de reis in op schaal. Bij iedere verre (rondreis) staat onder het tabblad 'Activiteiten' vermeld in welke schaal de reis valt. 

Schaal 1
Reizen in schaal 1 zijn voor iedereen goed te doen als je over een normale conditie beschikt. De reis bevat korte reisafstanden en er word overnacht in goede hotels. Het reistempo van deze reis is laag.

Schaal 2
Reizen in schaal 2 zijn voor iedereen goed te doen. De reis bevat soms langere reisafstanden en heeft een gemiddeld tempo. Er word verbleven in goede hotels of kampeergelegenheden. De reis kan langere reisfastanden bevatten.

Schaal 3
Reizen in schaal 3 zijn voor iedereen goed te doen als je je voorbereid en flexibel opstelt. Reizen in schaal 3 bevatten zwaardere trajecten, zoals langere reisafstanden of looptochten. Meerdere overnachtingen kunnen in een simpele accommodatie zijn. 

Schaal 4
Reizen in schaal 4 zijn redelijk zware reizen door de lange reisafstanden en/of lange wandeltochten. Er word vaak verbleven in primitieve accommodaties of tenten.  


Groepsinfo

Op de pagina 'vertrekdata, prijzen & groepsinfo' zie je aan de vertrekdata of je een keuze hebt om 8, 10, 12 of 15 dagen op vakantie te gaan. Achter elke vertrekdatum staat de button 'groepsinfo'. Als je hier op klikt, dan vouwt zich een scherm uit, waarop je precies kunt zien hoeveel singles er al geboekt hebben.

Belangrijk:

 • Ga jij 15 dagen op vakantie? Tel dan het aantal deelnemers bij elkaar op die 8, 10, 12 en 15 dagen blijven. Die vertrekken immers tegelijk met jou en blijven 8, 10, 12 of ook 15 dagen. Het aantal singles dat bij 15 dagen staat, is er precies net zo lang als jij.
 • Blijf je 8 dagen? Dan tel je ook alle deelnemers bij elkaar op die dezelfde dag als jij vertrekken, maar weet dan dat een deel van de groep na 8 dagen met jou naar huis gaat. De singles die dan 10, 12 of 15 dagen blijven, die gaan later naar huis.

Singles uit België zijn ook van harte wekom op onze singlereizen. Wil je weten of er nog meer Belgen met de singlereis van je keuze meegaan? Op de pagina 'vertrekdata, prijzen & groepsinfo' zie je achter elke vertrekdatum staat de button 'groepsinfo' staan. Als je hier op klikt, dan vouwt zich een scherm uit, waarop je precies kunt zien hoeveel singles al geboekt hebben.

Je kunt hier zien of hoeveel mannen (blauw) of vrouwen (rose) er mee gaan, wat hun leeftijd is maar ook of ze uit België komen. Zie je bij de groepsinfo een poppetje met de Belgische vlag er overheen? Dan is dat een single die net als jij in België woont.


Reis boeken

Omdat de vraag 'tot wanneer kan ik boeken' ons vaak wordt gesteld, geven wij hier graag een toelichting. Het is altijd de beste optie om zo snel mogelijk na je besluit de vakantie van je keuze te boeken. Dat is geen commercieel praatje, maar alleen zo voorkom je teleurstelling. Singlereizen zijn ook groepsreizen en om een groep te vormen wordt er voor een groep vervoer en verblijf ingekocht. Er wordt een voorraad aangehouden tot circa 3 tot 4 weken voor vertrek.

Is een reis snel vol, dan is de voorraad snel op en gaat de reis 'op aanvraag'. Daarna worden de tickets en/of hotelkamers bijvoorbeeld stuk voor stuk voor elke boeking ingekocht. Op is dan op vanaf het moment dat er geen tickets en/of hotelkamers meer ingekocht kunnen worden. En dat kan best zo zijn, een tijd voordat de reis vertrekt. Hoe groter de groep, hoe sneller de groep nog voller wordt en de voorraad dus snel op is.

Is een reis niet zo snel vol, dan kan het zijn dat er 3 of 4 weken voor vertrek nog maar een klein groepje deelnemers staat en dan toch wordt de voorraad tickets en hotelkamers teruggegeven om te voorkomen dat we die moeten betalen, terwijl er geen deelnemers voor zijn. Dat is onbetaalbaar, dus gaat de reis 'op aanvraag'. Daarna worden de tickets en/of hotelkamers stuk voor stuk voor elke boeking ingekocht. Het kan zijn dat er nog langere tijd zo ingekocht kan worden, maar soms is het vliegtuig of het hotel snel vol en blijft het een klein groepje omdat er helaas te laat geboekt is.

Heb je je zinnen op een bepaalde singlereis gezet? Ben je gebonden aan een vaste periode voor je vakantie? Vind je de groep leuk bij de reis van je keuze? In alle gevallen is ons advies; boek tijdig om teleurstelling te voorkomen!

Zie je op Singlereizen.nl een leuke vakantie en is deze 'op aanvraag' beschikbaar? Boek deze vakantie dan zo snel mogelijk. Het betekent namelijk dat een van de onderdelen van de reis niet meer bij ons ‘op voorraad’ beschikbaar is. Zodra wij je boeking ontvangen hebben, wordt je (bus)ticket en/of de accommodatie direct aangevraagd. Het kan soms een dag tot enkele dagen duren voordat hier zekerheid over is. Komt alles akkoord, dan ontvangt je direct de bevestiging/factuur. Kan de vakantie niet direct aan jou bevestigd worden, dan wordt er telefonisch contact met je opgenomen.

Weet je nog niet zeker of je vrij krijgt, maar wil je wel een plekje veilig stellen voor jouw favoriete singlereis? Neem dan even telefonisch of per mail contact op met het team van Singlereizen.nl via klantenservice@singlereizen.nl.

Een gedeelde kamer of slaapruimte houdt in dat je de slaapruimte deelt met een reisgenoot van dezelfde sexe. De prijs voor een gedeelde slaapruimte ligt over het algemeen lager dan bij een kamer voor alleengebruik.

Wil je samen met een vriend/vriendin, familielid of een collega een van onze vakanties boeken? Dat kan! Boek dan de vakantie elk apart via Singlereizen.nl, maar geef dan in het veld ‘bijzonderheden’ bij je boeking aan dat jullie samen reizen. Boek je elk een eigen slaapruimte, geef dan ook aan of je die naast elkaar wenst. En eventueel nog andere wensen.

Bij een reis 'op aanvraag' of bij een boeking kort voor vertrek, kan er sprake zijn van een toeslag op je vliegticket. Is dit het geval, dan wordt er telefonisch contact met je opgenomen. Ben je niet akkoord met de toeslag, dan kun je je reis zonder kosten annuleren. Wij zoeken dan graag met jou naar een andere vakantie. Wil je een toeslag voorkomen? Boek dan tijdig.

Bij je boeking kun je direct een reisverzekering afsluiten. Dat kan ook tot een dag voor vertrek door een mail te sturen naar klantenservice@singlereizen.nl of via je bank of verzekeringsagent. Zorg ervoor dat je tijdelijke (of doorlopende) reisverzekering de daadwerkelijk gemaakte ziektekosten in je vakantieland vergoed. Dan kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan. Wij raden altijd aan om een reisverzekering af te sluiten. De kosten zijn gering, maar de gevolgen groot bij ziekte of ongeval. Neem voor vragen eventueel contact met ons op.

Een annuleringsverzekering dien je binnen 5 werkdagen na jouw boeking afsluiten. Daarna kan het niet meer! Een annuleringsverzekering verzekert je, zoals de naam al zegt, tegen de gevolgen van het moeten annuleren van je vakantie. Hiervoor gelden wel speciale voorwaarden. Voldoet je annulering aan de voorwaarden, dan krijg je de reissom van de verzekeringsmaatschappij terug. We raden deze verzekering aan, maar dit is niet verplicht. Neem voor vragen eventueel contact met ons op.

Bij Singlereizen.nl boek je jouw vakantie zonder direct te hoeven betalen. Nadat je de boeking voor de vakantie op Singlereizen.nl hebt voltooid, ontvang je van ons een e-mail met de boekingsbevestiging. In deze bijlage staan alle boekingsgegevens en nuttige informatie. Lees deze bijlage daarom goed door en controleer al je gegevens!!

Binnen ca 1 tot 2 werkdagen na jouw boeking ontvang je de factuur. Dit is tevens het bewijs van definitieve boeking van je singlereis. Hierop kun je terugvinden wanneer jouw (aan)betaling voldaan dient te zijn en hoe je kunt betalen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek dient de gehele reissom voldaan te zijn. Je krijgt geen bevestiging van de betaling. Bij ons geldt; geen bericht is goed bericht!

We begrijpen dat je graag met een gerust hart jouw reis boekt. Wij zijn aangesloten bij het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden), de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom. Per 01 februari 2021 geldt er een verplichte bijdrage van €5 per boeking aan het SGR. De SGR-bijdrage is waar van toepassing verwerkt in de reissom. Zo ga jij met financiële zekerheid op reis. 

Je ontvangt de reisdocumenten standaard tussen de 5 en 14 dagen voor vertrek, mits je de vakantie hebt betaald. Boek je je vakantie op het laatste moment, dan ontvang je de reisdocumenten zodra de betaling van je vakantie is ontvangen.

Mocht de door jou geboekte vakantie, een aantal weken voor vertrek onvoldoende deelnemers hebben, dan kan deze door de reisorganisatie worden geannuleerd. Je ontvangt dan de door jou betaalde reissom plus kosten voor de bijgeboekte reis- en/of annuleringsverzekering gewoon terug. Ook krijg je een andere reis aangeboden, maar je bent niet verplicht om deze te accepteren. Je kunt ook gewoon aangeven dat je je geld terug wilt en (later) een andere vakantie boeken. We helpen je graag bij het vinden van een andere vakantie.

Alle prijzen op Singlereizen.nl zijn inclusief btw voor zover van toepassing.


Paspoort, ID-kaart, vaccinaties, visum en geld op je bestemming

Er zijn landen waar je paspoort na vertrek uit het land nog 3 of soms zelfs 6 maanden geldig moet zijn. Check dit op internet bij de Ambassade of bij het Verkeersbureau van het land waar je naartoe reist.

Ga je op vakantie buiten Europa? Informeer dan bij de GGD in je woonplaats of bij je huisarts of er voor jouw vakantiebestemming inentingen geadviseerd worden. Doe dit wel tijdig.

Na het boeken word je geïnformeerd of je een visum nodig hebt voor het land dat je bezoekt. Wil je het alvast weten, kijk dan op Visum.nl. Je kunt jouw visum eventueel meteen bestellen, maar doe dit pas nadat je de bevestiging/factuur van je boeking hebt ontvangen. Deze ontvang je 1 tot 2 werkdagen na je boeking.

Wil je weten of je in jouw vakantieland met de Euro kunt betalen? Kijk dan op GWKtravelex.nl. Op deze website vind je alles over de valuta en wisselkoersen. Je kunt hier eventueel ook online een bestelling plaatsen.


Na de reis

Jouw unieke foto’s en vakantieverhalen zijn altijd bij ons welkom. Als je ze op jouw eigen Facebookpagina plaatst, mag je Singlereizen.nl er gerust in taggen. We plaatsen ze ook graag bij ons ‘nieuws’, dus deel je verhalen gerust met ons! We vinden het leuk om te ervaren wat je beleefd hebt.

Bij thuiskomst ontvang je van een mail met de uitnodiging om met ons te delen hoe je jouw vakantie hebt beleefd. Deze review zullen wij onder de rubriek ‘Singles over deze reis’ plaatsen bij de door jou geboekte vakantie. Op deze manier kunnen andere singles lezen hoe jij de reis hebt ervaren en wat zij kunnen verwachten. Dat helpt andere singles om de beste vakantie te kiezen.

Ben je op vakantie geweest en niet tevreden over je vakantie? Heb je hier ter plaatse ook melding van gemaakt? Stuur dan die melding met een begeleide mail naar de uitvoerende reisorganisatie. Je vindt het mailadres op de bevestiging/factuur van jouw singlereis.

Vertraagde vlucht?
Veel van de reizen bij Singlereizen.nl zijn vliegreizen. Hoewel jaarlijks 99,9% van al onze vluchten zonder problemen verlopen, heb ik zelf toch wel eens een flinke vertraging meegemaakt. En als het je overkomt is het fijn om te weten waar jij als passagier dan eigenlijk recht op hebt! EUclaim, specialist op het gebied van passagiersrechten, legt het je uit.

Recht op vergoeding bij vluchtvertraging
In Europa zijn je passagiersrechten vastgelegd in EU Verordening 261/2004. Hierin staat dat je recht hebt op een vergoeding als je vlucht met drie uur vertraging of meer aankomt op je eindbestemming. Dit recht vervalt alleen als je vlucht is vertraagd door overmacht situaties, ofwel een ‘buitengewone omstandigheid’. De vergoeding waar je als passagier recht op hebt is ontstaan om jou te compenseren voor je tijdsverlies. Deze vergoeding is wettelijk vastgelegd en wordt bepaald op basis van de vluchtafstand en je aankomstvertraging. De bedragen variëren tussen €250, €400 en €600.

Voorbeeld: Je vlucht naar Kreta is vier uur vertraagd door een technisch probleem met het toestel. Je hebt nu recht op een vergoeding van €400 voor het tijdsverlies.

Wat is een buitengewone omstandigheid?
Je hebt als passagier géén recht op een vergoeding als de vertraging is ontstaan door overmacht situaties zoals slecht weer, medische noodlandingen, terrorisme en stakingen van derden zoals de luchtverkeersleiding. Als het eigen personeel van de vliegtuigmaatschappij staakt zoals, piloten of cabinepersoneel, heb je wél recht op een vergoeding. De vliegtuigmaatschappij heeft hier namelijk zelf invloed op.

Voorbeeld: Je vlucht naar Londen is vertraagd door mist op Schiphol. Je komt twee uur later aan. Je hebt nu geen recht op een vergoeding om twee redenen. Je vlucht komt met minder dan drie uur vertraging aan in Londen en mist is een buitengewone omstandigheid volgens Verordening 261/2004.

Recht op verzorging bij vertraging
Bij vertragingen vanaf twee uur heb je als passagier ook recht op verzorging. Hieronder valt eten, drinken en zo nodig een hotelovernachting. Vaak regelt de vliegtuigmaatschappij hiervoor vouchers, maar mocht dit niet gebeuren dan mag je de kosten die je maakt later terugvragen bij de vliegtuigmaatschappij. Bewaar daarom goed de bonnetjes en je boardingpass.

Claim indienen bij vluchtvertraging
Is jouw vlucht vertraagd en wil je weten waar je recht op hebt? Bij EUclaim kun je eenvoudig en snel je rechten checken door je vluchtgegevens in te vullen. Je krijgt direct en vrijblijvend advies over jouw rechten. Mocht je recht hebben op een vergoeding, kun je een claim indienen en dan neemt EUclaim het hele proces voor je uit handen op basis van no cure, no pay en gaat zelfs naar de rechter als dit nodig is.

Heb je een klacht over Singlereizen.nl en vind je dat wij jouw klacht niet goed hebben afgehandeld? Dan kun je deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Ook kun je de klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).


Corona en de gevolgen voor jouw singlereis

Op dit moment (15-10-2021) zijn de Coronaregels voor het wintersportseizoen 2021/2022 nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn, zullen we deze hier publiceren. Onderstaande regels zijn de regels van het seizoen 2020/2021. 

Algemene regels

 • Houd minimaal 1 meter afstand van elkaar
 • Mondkapjes: verplicht in winkels, tankstations en locaties waar klantcontact plaatsvindt. Ook in de skibus vanaf 6 jaar. Buff of sjaal is in de meeste skigebieden toegestaan.

Skischolen

 • Groepen niet groter dan 10 personen.
 • Geen tussentijdse verandering van skiklasjes.
 • Skileraren en gidsen mogen zich gratis laten testen op het coronavirus in het teken van ‘veilige gastvrijheid’.

Skiliften

 • Mond- en neusbescherming verplicht in gondels.
 • Houd minimaal 1 meter afstand van elkaar in de rij voor de skilift.

Après-ski

 • Geen après-ski zoals in de gebruikelijke vorm. Dit is niet mogelijk.
 • Eten en drinken wordt enkel zittend aan tafel gedaan.

Hotels, appartmenten, Gasthof e.d.

 • Verschillende gastengroepen moeten minimaal 1 meter afstand van elkaar houden.
 • Medewerkers die in direct contact staan met gasten, moeten mond- en neusbescherming dragen.
 • Gasten moeten mond- en neusbescherming dragen in openbare ruimtes die voor iedereen toegankelijk zijn.

Veel skigebieden hebben zelfs extra maatregelen getroffen. Je ontvangt hierover alle details voor vertrek bij je reisbescheiden zodat je goed voorbereid op wintersportvakantie kunt gaan.

Dit is afhankelijk van je reis- en annuleringsverzekering of je deze kosten terug kunt krijgen. Neem hierover contact op met de verzekeringsmaatschappij waar je je reis- en/of annuleringsverzekering hebt afgesloten.

De ANVR geeft op haar website antwoord op vrijwel alle gestelde vragen over Corona en de gevolgen voor geboekte, geannuleerde en toekomstige singlereizen. Wij verwijzen je daarom graag naar de website van de ANVR.


Over Singlereizen.nl

Op Singlereizen.nl geven wij de waardering van onze klanten weer met een cijfer. Deze reviews komen op 2 manieren tot stand.

De reviews over Singlereizen.nl
Als je een singlereis bij ons boekt, word je na afronding van je boeking gevraagd of je een review wilt invullen over je ervaringen met Singlereizen.nl. Voor deze reviews werken wij samen met Kiyoh via Thuiswinkel.org. Wij hebben uiteraard geen invloed op deze beoordelingen.

De reviews over onze single reizen
Ook bij onze single reizen staan beoordelingen over vrijwel elke singlereis. Ben je met een van onze vakanties mee geweest, dan ontvang je  bij thuiskomst een persoonlijke mail, waarin wij je vragen om jouw ervaringen te willen delen om zo andere singles te laten weten hoe jij jouw vakantie ervaren hebt. Dit helpt andere singles om een goede keuze te maken. Bij nieuwe single reizen ontbreken de reviews, omdat er nog geen ervaringen van singles zijn. De reviews worden vanuit een back-office systeem automatisch verzonden, ingelezen en gepubliceerd. Zo weet je zeker dat onze reviews betrouwbaar zijn. Je kunt er voor kiezen om je eigen naam te gebruiken of jouw beoordeling 'anoniem' te publiceren.

Op Singlereizen.nl vind je het grootste aantal vakanties voor singles. Omdat het aanbod zo groot en divers is, hebben wij op de overzichtspagina met alle reizen een filter gemaakt, waarmee je op veel verschillende manieren door het aanbod kunt zoeken. Zo kun je kiezen voor land, gebied of plaats, voor een speciaal thema zoals Actief of 50Plus enz. Het filter kent heel veel mogelijkheden.

Alle vakanties staan standaard op volgorde van vertrekdatum, met eerstvolgende vertrekdatum bovenaan. Deze optie kun je via het filter 'sorteren op' eventueel zelf aanpassen naar sorteren op prijs oplopend of populariteit. Denk er dan wel aan om dit later weer terug te zetten als je het zoekresultaat op een andere volgorde wilt zien.

Wij hebben zelf geen enkele invloed op de volgorde waarop een vakantie wordt getoond, want dit veranderd automatisch als een vertrekdatum voorbij is.

Singlereizen zijn gebonden aan het seizoen. In de zomer blijven de wintersportreizen zichtbaar met het label 'binnenkort beschikbaar' en dus  nog zonder vertrekdatum. Deze reizen staan achteraan het reisaanbod. Ook als je een keuze maakt in het filter. Zodra er nieuwe vertrekdata ingevoerd worden, zal de reis op volgorde van de 1e vertrekdatum in het reisaanbod verschijnen.

Om jouw favoriete single reizen te kunnen bewaren gebruiken wij cookies. We adviseren je om de gekozen reizen aan jezelf te mailen via de button ‘Je favorieten in je mailbox’. Gebruik je later een andere laptop, Ipad of mobiele telefoon dan zie je je favorieten niet terug. De cookies zijn namelijk aan het apparaat gebonden.

Ervaar je problemen met het gebruik van Singlereizen.nl op je computer, tablet of smartphone? Fijn als je het ons hier wilt melden. 

Voor pakketreizen is het herroepingsrecht uitgesloten. Meer informatie hierover vind je in de algemene voorwaarden onder Artikel 10 - Uitsluiting herroepingsrecht: /overig/algemene-voorwaarden

Op al onze reizen gelden de algemene voorwaarden van All About Singles BV (Singlereizen.nl), van de uitvoerende reisorganisatie en de voorwaarden van Thuiswinkel.org waar All About Singles BV lid van is. Boek je een vakantie bij Singlereizen.nl dan komt er via ons een reisovereenkomst tot stand tussen jou en de touroperator die de reis uitvoert. De voorwaarden van deze touroperator, van Thuiswinkel.org en van All About Singles BV worden je aangeboden tijdens het boekingsproces. Je kunt ze dan ook printen of opslaan. Je vindt de algemene voorwaarden van All About Singles BV onderaan de homepage van Singlereizen.nl.

Indien je een klacht hebt over de dienstverlening van Singlereizen.nl (dus niet over een vakantie!!) dan kan je contact met ons opnemen via klantenservice@singlereizen.nl. Wij zullen je binnen 14 dagen na ontvangst van de klacht een inhoudelijke reactie geven.


Leeftijden van de singlereizen en groepsreizen

De single reizen en groepsreizen (voor singles) zijn ingedeeld op leeftijd, om goed aan te sluiten op de levensfase van de deelnemers in een groep. Op Singlereizen.nl is elke vakantie ingedeeld op vertrekdatum en leeftijd van de deelnemers binnen een bepaalde range, zoals bijvoorbeeld 25 - 45 jaar. Mag je dan mee als je niet binnen die leeftijdsgroep valt? Nee, dan mag je helaas niet mee, maar soms is er een kleine marge. Meestal staat bij de reis aangegeven hoeveel jaar je mag afwijken. Bij twijfel, neem dan contact met ons op.

Op Singlereizen.nl vind je geen ‘gewone’ groepsreizen. De groepsreizen die tussen ons reisaanbod staan, bestaan voor minimaal 85% uit alleenreizenden. Boek je bij een andere reisorganisatie een ‘gewone’ groepsreis dan gaan er soms ook singles mee. Er zijn zelfs reisorganisaties die groepsreizen verkopen onder de noemer ‘singlereis’, terwijl de groep voor 85% uit stelletjes bestaat met soms maar minimaal 3 singles. Je loopt dan het risico dat je binnen deze groep het ‘5e wiel aan de wagen’ bent en dat is niet wat wij zien als een singlereis. Dat noemen wij een reguliere groepsreis.

Deze reisthema's zijn nu favoriet

Zonvakanties

50plus reizen

Advertentie

Eenoudervakanties en alleenstaande ouder vakanties voor 1 ouder
Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen