Veel gestelde vragenAntwoorden op de meeste vragen

Boek nú, betaal later

Veel gestelde vragen


Wat kan ik van een singlereis verwachten?

Singlereizen zijn fijne vakanties met singles, die net als jij, alleen op reis gaan. Het zijn groepsreizen met singles, alleenstaanden of alleengaanden. De groepen variëren van grootte. Er zijn al singlereizen vanaf 8 personen tot groepen van 100 personen. De groepsgrootte is o.a. afhankelijk van de populariteit van de singlereis, de bestemming, het reisthema en de leeftijdscategorie.

Op Singlereizen.nl vind je geen ‘gewone’ groepsreizen. De groepsreizen die tussen ons reisaanbod staan, bestaan voor minimaal 85% uit alleenreizenden. Boek je bij een andere reisorganisatie een ‘gewone’ groepsreis dan gaan er soms ook singles mee. Er zijn zelfs reisorganisaties die groepsreizen verkopen onder de noemer ‘singlereis’, terwijl de groep voor 85% uit stelletjes bestaat met soms maar minimaal 3 singles. Je loopt dan het risico dat je binnen deze groep het ‘5e wiel aan de wagen’ bent en dat is niet wat wij zien als een singlereis. Dat noemen wij een reguliere groepsreis.

Graag zetten wij hier een aantal kenmerken van een goed georganiseerde singlereis voor je op een rijtje.

  • Een singlereis is:
    • een vakantie met een gezellige groep single leeftijdsgenoten.
    • een vakantie met gelijkgestemden; singles die net als jij houden van een zonvakantie, een actieve vakantie, cultuur, wintersport, wandelen, HBO/WO zijn opgeleid enz.
  • Een singlereis wordt 24/7 begeleidt door een reisleid(st)er.
  • Het motto van een singlereis is ‘niets moet, alles mag’.
  • Je hoeft niet overal aan mee te doen, het mag wel. Het is jouw vakantie, dus jij kiest wat je graag doet.
  • Tijdens een singlereis is het diner ’s avonds een gezellig hoogtepunt van de dag. Singles eten het hele jaar door immers veelal alleen. Het met elkaar eten is overigens niet verplicht, maar veel singles vinden dit erg gezellig
  • Tijdens een singlereis leer je nieuwe mensen kennen. Je gaat met een groep onbekenden op vakantie en komt met nieuwe vrienden thuis!

Elke singlereis wordt 24/7 begeleid door een reisleid(st)er, die op de bestemming de weg weet, de taal spreekt of zich in het land verstaanbaar kan maken, het programma kent, van alles organiseert en initieert en uiteraard het steunpunt van de groep is. Soms vliegt de reisleiding mee, soms is de reisleiding bij aankomst op de bestemming aanwezig.

Elke vakantie bepaal je zelf hoeveel of hoe weinig gezelschap je wilt, of je meedoet aan (optionele) excursies en met wie je wat wel of niet doet. ‘Niets moet, alles mag’. Je hebt dus alle vrijheid, het is immers jouw vakantie. Boek je een vakantie met een vast programma, dan wordt wel verwacht dat je (grotendeels) aan het programma meedoet. Heb je daar vragen over, bel ons dan gerust.

Het kan best spannend zijn om de eerste keer een singlereis te boeken. Troost je, want je bent zeker niet de enige. Een singlereis betekent dat je in je eentje meegaat met een groep onbekenden. En dat is de 1e keer zeker een drempel. Maar weet je dat de ervaring ons heeft geleerd dat contact heel snel vanzelf komt. Vaak al heel kort na de kennismaking met de groep. En eenmaal over de drempel ervaar je zelf hoe fijn een leuke singlereis kan zijn. Kijk ook op Singlereizen.nl bij een aantal single reizen bij ‘Singles over deze reis’.

Een singlereis is een vakantie met mensen die allemaal alleen op reis gaan. Alle deelnemers genieten van een fijne vakantie en tijdens deze vakantie ontstaan leuke vriendschappen en soms ook relaties, maar het gaat niet om daten. Het gaat om het beleven van een fijne vakantie en omdat het een groepsreis is, leer je ook nieuwe mensen kennen.

Op Singlereizen.nl vind je single reizen, groepsreizen en soms ook jongerenreizen. Wat is het verschil? Een singlereis is een groepsreis die bestaat uit single reizigers. Het kan een enkele keer voorkomen dat een niet-single zich aansluit omdat hij of zij alleen op vakantie gaat. Boek je een groepsreis bij Singlereizen.nl, te herkennen bij de reis aan de G op de pagina ‘data & prijzen’, dan bestaat de groep voor ca 85% uit singles en uit alleengaanden. Boek je een jongerenreis (J), dan gaat het om een groepsreis met jonge singles van circa 17 tot 35 jaar waarvan 90% alleen reist.


Reis boeken

Omdat de vraag 'tot wanneer kan ik boeken' ons vaak wordt gesteld, geven wij hier graag een toelichting. Het is altijd de beste optie om zo snel mogelijk na je besluit de vakantie van je keuze te boeken. Dat is geen commercieel praatje, maar alleen zo voorkom je teleurstelling. Singlereizen zijn ook groepsreizen en om een groep te vormen wordt er voor een groep vervoer en verblijf ingekocht. Er wordt een voorraad aangehouden tot circa 3 tot 4 weken voor vertrek.

Is een reis snel vol, dan is de voorraad snel op en gaat de reis 'op aanvraag'. Daarna worden de tickets en/of hotelkamers bijvoorbeeld stuk voor stuk voor elke boeking ingekocht. Op is dan op vanaf het moment dat er geen tickets en/of hotelkamers meer ingekocht kunnen worden. En dat kan best zo zijn, een tijd voordat de reis vertrekt. Hoe groter de groep, hoe sneller de groep nog voller wordt en de voorraad dus snel op is.

Is een reis niet zo snel vol, dan kan het zijn dat er 3 of 4 weken voor vertrek nog maar een klein groepje deelnemers staat en dan toch wordt de voorraad tickets en hotelkamers teruggegeven om te voorkomen dat we die moeten betalen, terwijl er geen deelnemers voor zijn. Dat is onbetaalbaar, dus gaat de reis 'op aanvraag'. Daarna worden de tickets en/of hotelkamers stuk voor stuk voor elke boeking ingekocht. Het kan zijn dat er nog langere tijd zo ingekocht kan worden, maar soms is het vliegtuig of het hotel snel vol en blijft het een klein groepje omdat er helaas te laat geboekt is.

Heb je je zinnen op een bepaalde singlereis gezet? Ben je gebonden aan een vaste periode voor je vakantie? Vind je de groep leuk bij de reis van je keuze? In alle gevallen is ons advies; boek tijdig om teleurstelling te voorkomen!

Zie je op Singlereizen.nl een leuke vakantie en is deze 'op aanvraag' beschikbaar? Boek deze vakantie dan zo snel mogelijk. Het betekent namelijk dat een van de onderdelen van de reis niet meer bij ons ‘op voorraad’ beschikbaar is. Zodra wij je boeking ontvangen hebben, wordt je (bus)ticket en/of de accommodatie direct aangevraagd. Het kan soms een dag tot enkele dagen duren voordat hier zekerheid over is. Komt alles akkoord, dan ontvangt je direct de bevestiging/factuur. Kan de vakantie niet direct aan jou bevestigd worden, dan wordt er telefonisch contact met je opgenomen.

Weet je nog niet zeker of je vrij krijgt, maar wil je wel een plekje veilig stellen voor jouw favoriete singlereis? Neem dan even telefonisch of per mail contact op met het team van Singlereizen.nl. via klantenservice@singlereizen.nl.

Een gedeelde kamer of slaapruimte houdt in dat je de slaapruimte deelt met een reisgenoot van dezelfde sexe. De prijs voor een gedeelde slaapruimte ligt over het algemeen lager dan bij een kamer voor alleengebruik.

Wil je samen met een vriend/vriendin, familielid of een collega een van onze vakanties boeken? Dat kan! Boek dan de vakantie elk apart via Singlereizen.nl, maar geef dan in het veld ‘bijzonderheden’ bij je boeking aan dat jullie samen reizen. Boek je elk een eigen slaapruimte, geef dan ook aan of je die naast elkaar wenst. En eventueel nog andere wensen.

Bij een reis 'op aanvraag' of bij een boeking kort voor vertrek, kan er sprake zijn van een toeslag op je vliegticket. Is dit het geval, dan wordt er telefonisch contact met je opgenomen. Ben je niet akkoord met de toeslag, dan kun je je reis zonder kosten annuleren. Wij zoeken dan graag met jou naar een andere vakantie. Wil je een toeslag voorkomen? Boek dan tijdig.

Bij je boeking kun je direct een reisverzekering afsluiten. Dat kan ook tot een dag voor vertrek door een mail te sturen naar klantenservice@singlereizen.nl of via je bank of verzekeringsagent. Zorg ervoor dat je tijdelijke (of doorlopende) reisverzekering de daadwerkelijk gemaakte ziektekosten in je vakantieland vergoed. Dan kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan. Wij raden altijd aan om een reisverzekering af te sluiten. De kosten zijn gering, maar de gevolgen groot bij ziekte of ongeval. Neem voor vragen eventueel contact met ons op.

Een annuleringsverzekering dien je binnen 5 werkdagen na jouw boeking afsluiten. Daarna kan het niet meer! Een annuleringsverzekering verzekert je, zoals de naam al zegt, tegen de gevolgen van het moeten annuleren van je vakantie. Hiervoor gelden wel speciale voorwaarden. Voldoet je annulering aan de voorwaarden, dan krijg je de reissom van de verzekeringsmaatschappij terug. We raden deze verzekering aan, maar dit is niet verplicht. Neem voor vragen eventueel contact met ons op.

Bij Singlereizen.nl boek je jouw vakantie zonder direct te hoeven betalen. Nadat je de boeking voor de vakantie op Singlereizen.nl hebt voltooid, ontvang je van ons een e-mail met de boekingsbevestiging. In deze bijlage staan alle boekingsgegevens en nuttige informatie. Lees deze bijlage daarom goed door en controleer al je gegevens!!

Binnen ca 1 tot 2 werkdagen na jouw boeking ontvang je de factuur. Dit is tevens het bewijs van definitieve boeking van je singlereis. Hierop kun je terugvinden wanneer jouw (aan)betaling voldaan dient te zijn en hoe je kunt betalen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek dient de gehele reissom voldaan te zijn. Je krijgt geen bevestiging van de betaling. Bij ons geldt; geen bericht is goed bericht!

Je ontvangt de reisdocumenten standaard tussen de 5 en 14 dagen voor vertrek, mits je de vakantie hebt betaald. Boek je je vakantie op het laatste moment, dan ontvang je de reisdocumenten zodra de betaling van je vakantie is ontvangen.

Mocht de door jou geboekte vakantie, een aantal weken voor vertrek onvoldoende deelnemers hebben, dan kan deze door de reisorganisatie worden geannuleerd. Je ontvangt dan de door jou betaalde reissom plus kosten voor de bijgeboekte reis- en/of annuleringsverzekering gewoon terug. Ook krijg je een andere reis aangeboden, maar je bent niet verplicht om deze te accepteren. Je kunt ook gewoon aangeven dat je je geld terug wilt en (later) een andere vakantie boeken. We helpen je graag bij het vinden van een andere vakantie.


Paspoort, ID-kaart, vaccinaties, visum en geld op je bestemming

Er zijn landen waar je paspoort na vertrek uit het land nog 3 of soms zelfs 6 maanden geldig moet zijn. Check dit op internet bij de Ambassade of bij het Verkeersbureau van het land waar je naartoe reist.

Ga je op vakantie buiten Europa? Informeer dan bij de GGD in je woonplaats of bij je huisarts of er voor jouw vakantiebestemming inentingen geadviseerd worden. Doe dit wel tijdig.

Na het boeken word je geïnformeerd of je een visum nodig hebt voor het land dat je bezoekt. Wil je het alvast weten, kijk dan op Visum.nl. Je kunt jouw visum eventueel meteen bestellen, maar doe dit pas nadat je de bevestiging/factuur van je boeking hebt ontvangen. Deze ontvang je 1 tot 2 werkdagen na je boeking.

Wil je weten of je in jouw vakantieland met de Euro kunt betalen? Kijk dan op GWKtravelex.nl. Op deze website vind je alles over de valuta en wisselkoersen. Je kunt hier eventueel ook online een bestelling plaatsen.


Na de reis

Jouw unieke foto’s en vakantieverhalen zijn altijd bij ons welkom. Als je ze op jouw eigen Facebookpagina plaatst, mag je Singlereizen.nl er gerust in taggen. We plaatsen ze ook graag bij ons ‘nieuws’, dus deel je verhalen gerust met ons! We vinden het leuk om te ervaren wat je beleefd hebt.

Bij thuiskomst ontvang je van een mail met de uitnodiging om met ons te delen hoe je jouw vakantie hebt beleefd. Deze review zullen wij onder de rubriek ‘Singles over deze reis’ plaatsen bij de door jou geboekte vakantie. Op deze manier kunnen andere singles lezen hoe jij de reis hebt ervaren en wat zij kunnen verwachten. Dat helpt andere singles om de beste vakantie te kiezen.

Ben je op vakantie geweest en niet tevreden over je vakantie? Heb je hier ter plaatse ook melding van gemaakt? Stuur dan die melding met een begeleide mail naar de uitvoerende reisorganisatie. Je vindt het mailadres op de bevestiging/factuur van jouw singlereis.

Heb je een klacht over Singlereizen.nl en vind je dat zij jouw klacht niet goed hebben afgehandeld? Dan kun je contact opnemen met de Geschillencommisie via https://www.thuiswinkel.org/consumenten/klacht-indienen/de-geschillencommissie. Dit is veel goedkoper en sneller dan de gang naar de rechter. Gelukkig is dit bij ons nog nooit nodig gebleken, maar we willen jullie wel informeren over deze mogelijkheid.


Voorwaarden

Voor pakketreizen is het herroepingsrecht uitgesloten. Meer informatie hierover vind je in de algemene voorwaarden onder Artikel 10 - Uitsluiting herroepingsrecht: /overig/algemene-voorwaarden


Over Singlereizen.nl

Om jouw favoriete single reizen te kunnen bewaren gebruiken wij cookies. We adviseren je om de gekozen reizen aan jezelf te mailen via de button ‘Je favorieten in je mailbox’. Gebruik je later een andere laptop, Ipad of mobiele telefoon dan zie je je favorieten niet terug. De cookies zijn namelijk aan het apparaat gebonden.

Ervaar je problemen met het gebruikv an Singlereizen.nl op je computer, tablet of smartphone? Fijn als je het ons hier wilt melden. 

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen