Singlereizen.nl

Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden

Van eiland naar eiland varen met een stevige wind in de zeilen. Tussendoor stoppen we in mooie baaien en pitoreske haventjes. Heerlijk zeilen over de diepblauwe zee, luieren aan dek of actief meezeilen en natuurlijk elke dag een duik in het helderblauwe water! Lekker ontspannen maar toch actief bezig zijn!

Ronddobberen op het helderblauwe water van de Griekse eilandengroep de Dodekanesos, wat 12 eilanden betekent. In dit gebied staat meestal een stabiele noordwesten wind, de Meltemi, die in windkracht 4 tot 7 varieert. Een heerlijk briesje die in de zomermaanden voor wat verkoeling zorgt. Hierdoor is deze streek bij uitstek geschikt voor een actieve zeilvakantie voor singles, waarbij er per dag ongeveer 4 tot 6 uur wordt gevaren. Zeilervaring is niet nodig, maar als je wilt leren zeilen dan is de ervaren bemanning graag bereid je wegwijs te maken. Je kunt bijvoorbeeld helpen om alle voorkomende taken uit te voeren, waaronder het trimmen van de zeilen, navigeren en het sturen van de boot onder begeleiding.

De zeiljachten, de Omiros en de Osiris, varen per week één van de drie zeilroutes. De route in noordelijke richting naar Kalymnos, Leros en Patmos , in zuidelijke richting naar Nysiros, Tilos, Chalki en Rhodos of in westelijke richting naar Astipalea en Amorgos. De zeilroutes bieden een enorme verscheidenheid aan haventjes, verscholen baaitjes met prachtige stranden. Welke route er gevaren zal worden, is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden. Wanneer je er voor kiest om 15 dagen mee te gaan zeilen in Griekenland, zal je twee verschillende routes varen of kun je aansluiten bij één van de 2-weekse routes naar Samos of Santorini.

We gaan ervan uit dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt bij het aan- en afmeren, maar onderweg ben je daarnaast vrij om zo actief te zijn als je wilt. Zo kun je veel leren over zeilen, maar je kunt ook lekker muziek luisteren, een boek lezen of op het dek luieren en van de zon genieten.

Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden

Activiteiten

Op donderdag, de eerste dag van de reis, kom je aan op Kos en wordt je naar de Kos Marina gebracht. Je maakt deze dag kennis met de bemanning, jouw reisgenoten en je neemt intrek in je hut. Op loopafstand van het schip vind je het gezellige centrum van Kos-Stad. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je hier een aantal bezienswaardigheden bekijken of duik je een terrasje op om even lekker te relaxen en te genieten van een drankje. De vakantie kan beginnen!

Zeilen
Van vrijdag tot en met woensdag zeilen we van eiland naar eiland. Na een uitgebreid ontbijt aan boord hijsen we de zeilen en zetten we koers naar een gezellig haventje of een afgelegen baai, waar je kunt zwemmen en snorkelen in het heldere water. ’s Avonds gooien we het anker uit in een rustige baai en regelmatig leggen we aan in één van de sfeervolle haventjes om aan te schuiven in een Griekse taverne. Tijdens de 8-daagse reis, zijn er drie verschillende routes: de Noordelijke route, Zuidelijke route en Westelijke route. Op deze manier is het ook mogelijk om twee weken te zeilen, zonder dat je dezelfde route vaart. Daarnaast zijn er nog twee 15-dagen specials: één naar Samos en één naar Santorini. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende routes:

Noordelijke route 
Vanuit Kos varen we naar Kalymnos, een levendig eiland dat vanouds bekend is vanwege de sponsvisserij. We leggen aan in Vathi, een fjordachtige baai met steile kliffen aan beide zijden. Langs de ruige rotskust van dit eiland varen we noordwaarts richting Lipsi. We maken eerst nog even een stop in de Blue Lagoon om heerlijk te lunchen en te zwemmen. Het oude centrum met gezellige barretjes en restaurantjes ligt op loopafstand. De volgende dag varen we richting Arki. Onderweg hebben we een zwemstop in één van de talloze baaien en genieten we van een heerlijke lunch aan boord. De volgende dag wacht Patmos op ons, met zijn rijke begroeiing en het indrukwekkende Byzantijnse klooster. Vanuit  het baaitje Gricos loopt er een wandelpad naar een beroemd klooster en een indrukwekkend middeleeuws fort. Voor de wind zeilen wij naar Kalymnos, waar we zullen aanmeren in Pirate Bay (Emborios) of in Paradise Bay aan de noordkant. We eten vanavond lekker buiten de deur in het stadje. De laatste dag varen we met een zwemstop bij Pserimos met een prachtig zandstrand terug naar de haven van Kos.
Vertrekdata: 11 mei - 22 juni - 3 augustus - 24 augustus - 14 september - 5 oktober

Zuidelijke route 
Vanuit Kos zeilen we de eerste dag onder het vaste land van Turkije naar het pittoreske haventje Palamut aan de Turkse kust. We genieten 's avonds van een tafel vol Turkse mezzes. Dan varen we naar het Griekse eiland Simi, een prachtig eiland met een van de mooiste natuurlijke havens van de Middellandse Zee. Simi is een levendig stadje met een gezellig uitgaansleven. Vanwege zijn bijzondere Venetiaanse architectuur staat Simi op de lijst van Werelderfgoed. Na een lange oversteek leggen we aan in Chalki ten zuidoosten van Rhodos. Ook hier is de invloed van de oude Venetiaanse stijl nog goed te zien. Dit plaatsje heeft een gezellige boulevard en enkele kleine tavernes, waar je van de lekkerste Griekse gerechten kunt genieten. De volgende dag wacht ons een pittige zeiltocht tegen de wind in naar de baai van het kleine eilandje Tilos, waar we voor het strand van Livadia voor anker gaan. Vanuit hier varen we de volgende dag door naar de rustende vulkaan Nisiros, waar we ‘s middags afmeren. Een excursie over dit groene eiland naar de drie slapende vulkaankraters is een echte aanrader. De laatste zeildag brengt ons veilig en voldaan van vele mooie indrukken terug naar onze thuishaven op Kos, nadat we nog een tussenstop hebben gemaakt bij de warmwaterbronnen aan de zuidkant van het eiland.
Vertrekdata: 25 mei - 15 juni - 6 juli - 27 juli - 17 augustus

Westelijke route 
De westelijke route geldt als een van de zwaardere routes, maar zeker goed te doen! Op deze route waait er altijd een windje van windkracht 5 à 6. Optimaal zeilen dus, zo'n 25 zeemijlen per dag! Vanuit Kos varen we via de westkust van Turkije naar Leros, terwijl je onderweg de eerste zeilinstructies krijgt. We gaan voor anker in de beschutte Xerokambos baai. De volgende dag zeilen we naar het onbewoonde eilandje Levita, hier zullen we de komende nacht overnachten. Vanuit Levita varen we vervolgens verder naar Amorgos, langs prachtige steile rotspartijen. Het visitekaartje van Amorgos is het prachtige Hozoviotissa klooster dat ongeveer 300 meter hoog tegen de rotsen lijkt te zijn geplakt. De volgende dag staat de prachtige tocht naar Astypalaia op het programma. De Vathy baai, waar we aan zullen meren, is alleen te bereiken via een zeer smalle entree. Vanaf de loopplank lopen we zo het centrum in en eten doen we lekker met de voeten in het zand. De volgende dag varen we weer terug richting Kos en meren we aan bij Kalymnos. Hier stap je eigenlijk direct al uit in het gezellige centrum met vele restaurantjes en barretjes. De laatste dag zetten we weer koers richting Kos, maar niet voordat we een zwemstop hebben gemaakt in de baai van Pseriomos. Aangekomen op Kos maken we ons op voor een spetterende laatste avond.
Vertrekdata: 18 mei - 29 juni - 10 augustus - 12 oktober

15-dagen special Samos
We zetten koers richting Samos, via een Blue Lagoon, prachtige baaien en gezellige havenstadjes. We verlaten Kos op tijd en zetten koers richting Kalimnos, waar we overnachten in de baai van Vathi. Een diner in een taverne met uitzicht op zee... Een goed begin! We beginnen de dag met een relaxed ontbijt aan boord en varen naar de Blue Lagoon van Lipsi, waar we zullen slapen in helderblauw water onder de sterrenhemel. Na een ochtendduik zeilen we richting de oostkant van Arki en Agathonisi. We leggen aan in de kleine haven en kiezen uit de lekkerste Griekse gerechten in één van de tavernes. We hijsen de zeilen en varen naar Pythagoreio, een stadje aan de zuidoostkust van Samos. In dit pittoreske haventje blijven we twee nachten, zodat we het eiland en het stadje rustig kunnen verkennen (optioneel per scooter/huurauto). Na een zwemstop aan de zuidkant van Samos, zeilen we door naar Marathokampos. Ga van boord en bewonder de kerkjes en slenter door de kleine straatjes. Na twee volle dagen op Samos te hebben vertoefd, steken we weer over naar Ikaria en vervolgen we de route richting Karkinagri. Uiteraard gaan we voor anker in een prachtige baai voor een lekkere lunch en is er altijd tijd voor een verfrissende duik. We ontdekken Fourni, een andere eilandengroep. Bij welk van de eilanden we aanmeren, overleggen we aan boord. Keuze genoeg! Hierna zetten we koers richting het eiland Arki, met slechts 50 inwoners. Zwemmen, ronddwalen en heerlijk relaxen. De volgende dag varen we naar het groene Leros, een eiland vol geschiedenis. Terug richting Kos, maken we eerst nog een lunch- en zwemstop bij Pirate Bay, voordat we aan het einde van de dag weer in de Kos Marina zijn. Een gezellige borrel aan boord, lekker dineren in een taverne en eventueel kunnen we het nachtleven nog in!
Vertrekdatum: 1 juni

15-dagen special Zwerftocht
Gaan waar de wind ons naar toe wijst: dit is de 15-daagse zwerftocht langs de Griekse eilanden. Geen vaste route, maar spontaan beslissen wat de route wordt. Hoe staat de wind en waar is het op dit moment het prettigst om te vertoeven? Laat je verrassen door een nog onbekende route, maar dat het een fantastische route zal zijn staat buiten kijf. Dat kan niet anders in dit prachtige gebied vol kleine eilanden, verlaten baaitjes, mooiste stranden, helderblauw water en leuke dorpen. 100% zorgeloos genieten!
Vertrekdatum: 22 juni

15-dagen special Santorini
We varen langs ca. 10 van de mooiste eilanden van de Cycladen en Dodekanesos. We varen gemiddeld 20 zeemijlen per dag, maar we hebben ook enkele dagen rust om onder andere Santorini te verkennen. We varen vroeg uit, hijsen de zeilen en leggen later aan in de baai van Palionnisos op Kalymnos en worden met een bootje opgehaald voor een korte wandeling naar een taverna hoog op de rotsen met een prachtig uitzicht over de baai. Een spectaculaire zeildag naar het onbewoonde eilandje Levita volgt, waar enkel vuurtorenwachter Giorgos woont. We gaan o.a. snorkelen in het helderblauwe water. Via de steile rotsen bij Amorgos komen we aan bij het levendige haventje Aiyiali waarna we rustig aan koers zetten richting Katapola op Amorgos, slechts 18 mijl varen. Vanuit hier kunnen we een adembenemende tocht met de brommer naar het beroemde Hozoviotissa klooster maken (optioneel). Een avond op het strand onder de sterrenhemel van Alimia volgt, waarna we de volgende dag koers zetten richting Ios, met zijn prachtige stranden en een wereldberoemd nachtleven. We varen dwars door het peilloos diepe kratermeer naar de zuidkant van het eiland waar we afmeren in de Marina Vlichada van Santorini. We kunnen de komende twee volle dagen een auto huren (optioneel) en het eiland verkennen of te voet dwalen tussen de typische witte huisjes. Heerlijk met de wind in de rug varen we naar Astypalaia, maar niet voordat we een zwemstop hebben gemaakt bij het vrijwel verlaten eilandje Anafi. De volgende dag volgt een wat langere zeiltocht naar het vulkaaneiland Nisyros waar we, als we nog tijd hebben, een bezoek brengen aan de nog altijd sissende kraters van de vulkaan. Via de warmwaterbronnen in het zuiden van Kos, varen we terug richting de haven. Een te gekke route met de meest prachtige overnachtingsplekken, beste snorkelspots en zwemstops en langs de mooiste eilanden.
Vertrekdatum: 13 juli

15-dagen special Grand West
Meer informatie over deze route volgt binnenkort.
Vertrekdatum: 31 augustus

15-dagen special Cleopatraroute
Deze route is echt zeilen off the beaten track en brengt je langs een aantal zuidelijke/oostelijke Griekse Eilanden waar je niet zo gauw komt en langs de parels van de Turkse West kust. Houd je van cultuur, actieve zeildagen en een afwisselend programma? Dan is de Cleopatra route – met als hoogte punt het eiland Kastellorizo met de Blue Caves – perfect voor jou. We hebben er kortere (min 15 mijl) en langere zeildagen tussen zitten en zelfs een stukje waar we de hele nacht (vanaf Rhodos) naar Kastellorizo oversteken.
We raden je aan om deze reis enkel te boeken als je al eens een paar dagen op een zeiljacht hebt doorgebracht. We vereisen geen zeilervaring, maar het belangrijk dat je je ervan bewust bent dat het langere zeildagen betreft, het weer ook soms iets kan tegenzitten en we zullen regelmatig verblijven in een baai vrij voor anker, waardoor we niet van boord gaan of enkel met de dinghy aan land kunnen.  
Vertrekdatum: 21 september

De beschreven routes zijn onder voorbehoud en kunnen door weers- en andere omstandigheden worden aangepast. Dit recht behoudt de schipper te allen tijde. De schipper bepaalt pas definitief op de dag van vertrek welke route er gevaren wordt, maar hierboven vind je de voorlopige planning terug.

Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden

Verblijf

Verblijf Zeilschip Omiros of Osiris

Beschrijving

De zeiljachten Omiros en Osiris zijn van het type Sun Odyssey 51, een zeewaardig zeiljacht van ruim 15 meter, dat voorzien is van alle gemakken. Deze jachten worden gebouwd door de beroemde Franse scheepswerf Jeanneau. De schepen hebben vier 2-persoonscabines (voorzien van kussen, deken en lakens) en 2 kooien in de voorpiek voor de bemanning. Elke cabine heeft een eigen afgesloten douche & toilet ruimte.

Mocht je een nacht je bed willen verruilen voor een nacht onder de sterren, dan is dat mogelijk. Ook aan dek zijn meerdere slaapplaatsen. Wil je dit meemaken? Dekmatrasjes, kussens en fleece dekentjes zijn aanwezig!

De ruime kuip is voorzien van een biminitop die beschutting biedt tegen de zon. Zin in een duik? Ook snorkelsets zijn aanwezig op de boten evenals een SUP. De comfortabele schepen zijn vrijwel identiek aan elkaar, met beide een ruime kombuis. Tijdens je zeilvakantie verblijf je op één van de twee schepen.

Indeling
In totaal kunnen er 8 reizigers (excl. bemanning) mee per boot. Op diverse data in het hoogseizoen worden er twee boten ingezet. Beide boten zullen dezelfde route varen: de excursies en diners kunnen gezamenlijk worden ondernomen. De indeling van de boten wordt bepaald door de schipper aan de hand van de leeftijden van de reizigers. Een reis gaat door bij minimaal 5 deelnemers (maximum per boot is 8). Mochten er te weinig deelnemers zijn binnen een leeftijdscategorie, dan behouden wij ons het recht voor om twee groepen samen te voegen.

Kamertype
Tijdens deze reis deel je een hut samen met één andere reiziger van hetzelfde geslacht. Alle hutten hebben twee losse bedden. Mocht je samen met een bepaald iemand op een boot willen, laat dit dan even weten zodat we dit voor jullie kunnen regelen! Het is bij deze reis niet mogelijk om een hut voor alleengebruik te boeken.

Verzorging
Tijdens deze zeilvakantie wordt er een maaltijden-pot gemaakt. Bij aankomst aan boord betaal je €200-250 per week aan de schipper voor de maaltijden aan boord, drankjes aan boord, haven-, water- en dieselgelden. Voor dit bedrag zijn alle maaltijden die aan boord bereid worden inbegrepen. De bemanning zorgt voor een uitgebreid ontbijt en een lekkere lunch aan boord. Het avondeten wordt afwisselend aan boord of aan wal gegeten. Wanneer we bijvoorbeeld in een baai aangemeerd zijn, wordt er aan boord gekookt.

Doorgaans wordt er twee keer in de week gekookt aan boord. Op de overige dagen zoeken we regelmatig een gezellige taverne op voor een echte Griekse maaltijd (voor eigen rekening). Hoewel de bemanning voor de maaltijden zorgt, wordt er wel van je verwacht dat je meehelpt met het dekken van de tafel of het afwassen. Maar als iedereen even de handen uit de mouwen steekt, dan is dat zo gebeurd en kun je weer genieten van het weer en de wind.

Het gebruik van alcoholische versnaperingen is tijdens het varen niet toegestaan. Dit in verband met de veiligheid van het schip en de opvarenden. Wanneer de boot voor anker of in de haven ligt, is het toegestaan om (met mate) te genieten van een alcoholische versnapering. Licht alcoholische drankjes zijn inbegrepen bij de boordkas. Mocht je sterke drank willen aan boord, kun je dit zelf meenemen of aanschaffen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Zeilschip Omiros of Osiris
Zeilschip Omiros of Osiris

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Covid-19 betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantiebestemming maar durf je nog niet te boeken? Aarzel dan niet langer. Op het moment dat er zich een aangepast negatief reisadvies voordoet, (code rood) dan bieden wij jou een geld terug garantie. Bij code oranje gaat de reis waarschijnlijk door of op verzoek van de groep is het wellicht mogelijk om de reis in aangepaste vorm door te laten gaan. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen en mogelijkheden. Boek je nu jouw reis dan betaal je slechts de aanbetaling, 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je 3 weken voor vertrek. Mochten we de reis moeten annuleren, door Corona maatregelen? Dan ontvang jij jouw complete reissom, binnen een paar dagen, retour. Jouw reissom is bij ons in veilige handen en je loopt geen enkel risico, wel zo fijn! Nog even alle voordelen op een rijtje... Geld terug garantie Financiële zekerheid via SGR Altijd verzekerd van repatriëring Hygiëne en veiligheid volgens Covid-19 regelgeving

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Corona maatregelen
Meer informatie over het reisadvies van deze bestemming kun je terugvinden op de website van NederlandWereldwijd.

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

Groepssamenstelling Zeilreis Griekenland
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis. Wijkt jouw leeftijd maximaal 2 jaar af van de aangegeven doelgroep? Dan ben je ook van harte welkom! Je dient goed ter been te zijn om deel te kunnen nemen aan deze vakantie.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Verzekeringen (reisverzekering verplicht)
Wij raden je aan om een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten, zodat je goed verzekerd op reis gaat. Let op! Bij deze reis is een reisverzekering verplicht. Mocht je deze niet hebben, is het wellicht een tip om deze direct bij jouw boeking af te sluiten.

Bagage zeilreis
Bij deze reis is minimaal 20kg ruimbagage inbegrepen. Het is niet mogelijk om een koffer mee te nemen aan boord. Graag willen wij je dan ook vragen om een reistas of backpack mee te nemen op vakantie.

Aan boord
Deze reis staat onder leiding van de Nederlandse schipper en matroos.

Wel inbegrepen

 • Gebruik bedlinnen, kussen en dekbed
 • Gebruik matrasjes, kussens en fleecedekentjes voor aan dek
 • Handdoekenpakket p.p.
 • Verblijf aan boord van een zeilschip
 • Verblijf in een gedeelde hut
 • Snorkelsets en SUP aan boord
 • Professionele, Nederlandse begeleiding
 • 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage p.p.
 • Chartervlucht
 • Luchthavenbelasting en vliegbelasting
 • Vervoer van/naar luchthaven-haven

Niet inbegrepen

 • Maaltijden en drankpot, incl. diners aan boord, haven-, diesel- en schoonmaakkosten ongeveer € 200-250 p.p.p.w.
 • Optionele activiteiten en excursies
 • Boekingskosten à €20
 • Op aanvraag: verlenging 2e week
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
11-05-2023 18-05-2023 8 € 1099,00 25-65 jaar
18-05-2023 25-05-2023 8 € 1099,00 25-65 jaar
25-05-2023 01-06-2023 8 € 1099,00 25-65 jaar
01-06-2023 15-06-2023 15 € 1699,00 25-65 jaar
15-06-2023 22-06-2023 8 € 1259,00 25-65 jaar
22-06-2023 29-06-2023 8 € 1259,00 25-65 jaar
22-06-2023 06-07-2023 15 € 1749,00 25-65 jaar
29-06-2023 06-07-2023 8 € 1289,00 25-65 jaar
06-07-2023 13-07-2023 8 € 1289,00 25-65 jaar
13-07-2023 27-07-2023 15 € 1839,00 25-65 jaar
27-07-2023 03-08-2023 8 € 1389,00 25-65 jaar
03-08-2023 10-08-2023 8 € 1389,00 25-65 jaar
10-08-2023 17-08-2023 8 € 1389,00 25-65 jaar
17-08-2023 24-08-2023 8 € 1359,00 25-65 jaar
24-08-2023 31-08-2023 8 € 1329,00 25-65 jaar
31-08-2023 14-09-2023 15 € 1769,00 25-65 jaar
14-09-2023 21-09-2023 8 € 1259,00 25-65 jaar
21-09-2023 05-10-2023 15 € 1769,00 25-65 jaar
05-10-2023 12-10-2023 8 € 1249,00 25-65 jaar
12-10-2023 19-10-2023 8 € 1049,00 25-65 jaar