Ontmoeten wij jou ook?Winters Avontuur Zweeds Lapland

Boek nú, betaal later

Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland

Kallsedets Fjällcenter

Een wintervakantie die al jaren op je bucket-list staat. Ga mee op deze onvergetelijke winterreis naar Zweeds-Lapland. Alle genoemde activiteiten zoals een husky tocht, een sneeuwscootertocht en een winterse BBQ zijn inbegrepen. Door de unieke ligging van ons groepshuis is de kans op het Noorderlicht groot!

Wat kun je verwachten?

 • Bijzondere winterreis vol bucketlist ervaringen
 • Inclusief alle activiteiten in het programma
 • Verblijf op basis van volpension met winter BBQ
 • Nederlandse, lokale reisleiding
 • Grote kans om het het Noorderlicht te aanschouwen!
vanaf € 1399,00
Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland
Zweden - Jåmtland - Kallsedets
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 30 - 59 jaar
Verblijf:
Vakantiehuis
Verzorging:
Volpension
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Winters Avontuur Zweeds Lapland

Voor de liefhebber van een echte winter hebben wij een special treat voor jou.
Krakende witte sneeuw, bevroren wateren en vastgevroren mist die het landschap omtoveren tot een andere wereld! Deze Single Reis Zweden Winter Experience Lapland heeft het allemaal. Welkom in Zweeds Lapland…

Nog nooit heb je zoiets moois gezien. Tijdens deze expeditie nemen wij je mee naar de wondere wereld van Zweeds Lapland, het ongerepte Kallsedet. Het weergaloze landschap, de pure natuur, de rust en stilte en de uitgestrektheid maakt dit gebied tot een van de mooiste sneeuwbestemmingen van Zweden. Hier vind je het echte Nordic-gevoel. Alle facetten van een echte winter zijn hier aanwezig. Zo maken we mooie tochten met een sneeuwscooter, vis je in stilte je maaltijd bij elkaar tijdens het ijsvissen, laten we ons de bergen inleiden tijdens het langlaufen en sneeuwschoenwandeling, trekken we met de sledehonden de prachtige winterwereld in, gaan we skiën in het meest beroemde Zweedse wintersportdorp Åre en ontdek je hoe de Sami’s leven met hun rendieren.

Tijdens deze avontuurlijke winterreis zullen spectaculaire activiteiten worden afgewisseld met gezelligheid en typisch Zweedse gebruiken. Zo verblijven we in een groepshuis, gelegen aan een groot meer met schitterend uitzicht op de bergen. Door de unieke ligging van dit gebied is tevens met regelmaat het noorderlicht te aanschouwen.

We verblijven op basis van volpension en een winter barbecue in de gril hut tijdens dit verblijf mag natuurlijk niet ontbreken.

De Nederlandse reisleiding zal er voor zorgen dat het jou aan niets zal ontbreken.

Een bijzondere winterbeleving vol bucketlist ervaringen!


Verzorging
Het verblijf is op basis van Volpension. Dit houdt in dat zowel het ontbijt, de lunch en het diner zijn inbegrepen. De lunch zal zijn in de vorm van een lunchpakket, zodat je deze mee kunt nemen naar een excursie. Het diner zal plaatsvinden in het Fjällcafé. Tijdens het diner zijn water en sap inbegrepen. In het groepshuis is onbeperkt koffie, thee en sap beschikbaar.

Naar activiteiten
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Vliegticket is op basis van de A-vluchtklasse (voordeligste klasse)
 • Luchthavenbelasting en 1 koffer van 20 kg p.p.
 • Verblijf
 • Onbeperkt koffie, thee en sap in het groepshuis
 • Ontbijt, lunch(pakket) en diner
 • Water en sap bij het diner
 • Vermaak
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Winter BBQ
 • Diner op locatie (dag 3)
 • Alle transfers
 • Alle genoemde activiteiten
 • Sneeuwscooterverzekering
 • Vermaak
 • Langlaufmateriaal + pas (vanaf €30)
 • Drankjes bij diner op locatie (dag 3)
 • Skimateriaal + pas (vanaf €75)
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Administratiekosten €20,00
 • Single omboekverzekering
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Activiteiten

Programma december t/m maart *

Dag 1
Vandaag gaat de reis dan toch echt beginnen. Vanaf Schiphol vliegen wij naar Åre-Östersund of Trondheim in Noorwegen. Hier word je ontvangen door onze Nederlandstalige reisleiding, waarna de transfer jou en de groep naar onze accommodatie in Kallsedets brengt.

Dag 2
Trek vandaag je sneeuwschoenen maar aan, want we gaan een fantastische sneeuwschoenwandeling maken door de mooie witte omgeving van Kallsedet. De tocht zal 4 uur duren. De tocht zal beginnen op het sneeuwscooterpad en zich daarna vervolgen in de diepe sneeuw (afhankelijk van het weer). In de avond krijgen we een korte presentatie en uitleg over het Noorderlicht, welke we wellicht met een beetje geluk tijdens deze reis kunnen zien.

Dag 3
Bij een winterse vakantie hoort natuurlijk een sledehondentocht. We worden voorgetrokken door echte sneeuwhusky’s. We sleeën door een prachtig winters landschap. Opwarmen doen we me een drankje in een warme hut. Na de tocht brengen we een bezoek aan de bevroren watervallen. We zullen hier ook een hapje eten, voordat we weer terug naar de Vanderharm keren.

Dag 4
Vandaag hebben we een rustige dag in en rond Kallsedet. We rijden naar Kalåsen, waar we een Samische Lappkapell bezoeken. Verder kan je lekker gaan doen waar je zin in hebt. Leen een boek in het Fjällcafé, je kunt wandelen, huur langlaufmateriaal of sneeuwschoenen. Ook kun je de sauna huren om lekker te ontspannen.  Aan het einde van de middag gaan we onze eigen lepel snijden uit hout, een leuk souvenir voor thuis. Aansluitend gaan we gezellig met z’n allen grillen en chillen tijdens de BBQ in de grillhut.

Dag 5
Op dag 5 staat er een indrukwekkende sneeuwscootertocht op het programma. Onder leiding van een lokale gids wordt er een prachtige tocht gemaakt door het witte wonderland van zo’n 2 uur. Heb je je rijbewijs? Dan mag je plaatsnemen achter het stuur. Je gaat gezellig met z’n tweeën op een sneeuwscooter, waarbij je allebei een uur achter het stuur zit.  In totaal zal deze activiteit inclusief transfer ongeveer 5 uur duren. Op de terugweg bezoeken we de Chokladfabrik åre, waar je alle denkbare soorten chocolade kunt kopen. 

Dag 6
Haal je skispullen maar tevoorschijn! Vandaag gaan we skiën of langlaufen in het gebied Åre-Björnen.  Het skigebied ligt in Jämtlands en is een uitgebreid gebied met 91 km aan pistes en heel toegankelijk voor beginners en gevorderde wintersporters. Ter plaatse kan je kiezen of je wilt skiën of langlaufen.

Dag 7
Wie vangt de eerste bergforel in het meer? Vandaag gaan we ijsvissen. Op de sneeuwschoenen maken we een tocht naar het meer, waar we gaan proberen om de forellen te vangen. ’s Avonds gaan we weer gezellig relaxen en eten in de grillhut. 's Avonds wordt de film Sameblod gedraaid in het Fjällcafé, een film over de Samische cultuur (met Nederlandse ondertiteling). 

Dag 8
Helaas is dit alweer de laatste dag van dit onvergetelijke avontuur. We worden met een transfer terug  naar het vliegveld gebracht vanwaar we weer terug naar Schiphol vliegen.

Programma april *

Dag 1
Vandaag gaat de reis dan toch echt beginnen. Vanaf Schiphol vliegen wij naar Åre-Östersund of Trondheim in Noorwegen. Vanuit Noorwegen vertrekt er een transfer naar onze bestemming in Kallsedet.

Dag 2 **
Vandaag gaan we skiën of langlaufen in Åre-Björnen. Het skigebied Åre ligt in Jämtlands en is een uitgebreid gebied met 91 km aan pistes en heel toegankelijk voor beginners en gevorderde wintersporters. Ter plaatse kan je kiezen of je wilt skiën of langlaufen.

Dag 3
Op dag 3 staat er een indrukwekkende sneeuwscootertocht op het programma. Onder leiding van een lokale gids wordt er een prachtige tocht gemaakt door het witte wonderland van zo’n 2 á 3 uur en ongeveer 25 km. afgelegd. Je gaat gezellig met z’n tweeën op een sneeuwscooter. Wanneer je je rijbewijs hebt, mag je plaatsnemen achter het stuur. Tussendoor zal er een heerlijke lunch klaarstaan en daarna wordt de tocht weer vervolgd. In totaal zal deze activiteit inclusief transfer ongeveer 5 uur duren.

Dag 4
Op dag 4 heeft iedereen een vrije dag en kan je lekker gaan doen waar je zin in hebt! Mocht je nou niet weten wat je wilt gaan doen? Dan hebben wij een programma met excursiemogelijkheden. ’s Avonds is het BBQ avond in de grillhut. Gezellig met z’n allen grillen en chillen.

Dag 5
Trek vandaag je sneeuwschoenen maar aan, want we gaan een fantastische sneeuwschoenwandeling maken door de mooie witte omgeving van Kallsedet. De tocht zal maar liefst 2 dagen duren met uiteraard een overnachting in een renvaktarstuga (hutje van de Samenbevolking) in de bergen. De tocht zal beginnen op het sneeuwscooterpad en zich daarna vervolgen in de diepe sneeuw (afhankelijk van het weer). Met de tussenstop zullen we een lekker warm kopje koffie drinken naast een knetterend kampvuurtje.

Dag 6
Op dag 6 wandelen we weer vanaf de renvaktarstuga terug naar onze accommodatie. Uiteraard zal er weer een tussenstop zijn met een vers kopje koffie.

Dag 7
Wie kan de meeste vissen vangen, want vandaag gaan we ijsvissen! ’s Avonds gaan we weer gezellig relaxen en eten in de grillhut. Het is natuurlijk leuk om een souvenirs mee te nemen na zo’n unieke reis, daarom gaan we onze eigen lepel uitsnijden uit hout!

Dag 8
Helaas is dit alweer de laatste dag van dit onvergetelijke avontuur. We gaan weer met de transfer terug naar het vliegveld en daar vliegen we weer terug naar Schiphol.

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen in verband met weersomstandigheden. Het kan hierdoor bijvoorbeeld voorkomen dat een activiteit op een andere dag zal plaatsvinden.

** De huur van het ski/langlauf materiaal is niet inbegrepen, evenals de skipas. 

Noorderlicht
Het kan voorkomen dat we het Noorderlicht gaan zien. Als dit het geval is, laten we alles uit onze handen vallen en het enige wat je hoeft te doen is het pakken van je camera en vol op te genieten van dit bijzondere natuurverschijnsel. Je krijgt van de reisleiding de uitleg over het Noorderlicht en de tips en tricks over het maken van de perfecte foto’s en de beste filmpjes kan maken van dit bijzondere natuurverschijnsel zullen ook zeker aan bod komen!

Naar verblijf
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Vliegticket is op basis van de A-vluchtklasse (voordeligste klasse)
 • Luchthavenbelasting en 1 koffer van 20 kg p.p.
 • Verblijf
 • Onbeperkt koffie, thee en sap in het groepshuis
 • Ontbijt, lunch(pakket) en diner
 • Water en sap bij het diner
 • Vermaak
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Winter BBQ
 • Diner op locatie (dag 3)
 • Alle transfers
 • Alle genoemde activiteiten
 • Sneeuwscooterverzekering
 • Vermaak
 • Langlaufmateriaal + pas (vanaf €30)
 • Drankjes bij diner op locatie (dag 3)
 • Skimateriaal + pas (vanaf €75)
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Administratiekosten €20,00
 • Single omboekverzekering
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
Zweden , Jåmtland , Kallsedets
Naam verblijf
Kallsedets Fjällcenter
Type verblijf
Vakantiehuis

Verblijf Kallsedets Fjällcenter

Beschrijving

Het Fjällcenter met Eko-Silver label van Tripadvisor, ligt ten noorden van het alom bekende wintersportgebied Åre, centraal gelegen tussen de vliegvelden van Trondheim en Åre/Östersund. Door deze ligging waan je je ook in april nog in een winter-wonderland. Deze locatie sluit aan bij de winterbeleving die je krijgt tijdens deze reis, ver weg van alle hordes toeristen. Het groepshuis ligt aan een groot meer met een schitterend uitzicht op de bergen. Door de unieke ligging is met grote regelmaat het Noorderlicht te bewonderen!

Kamers en faciliteiten
We verblijven op de gedeelde kamers in de 'Vandrarhem':  het groepshuis exclusief voor onze groep.  In het groepshuis zijn 5 kamers met in totaal 14 bedden. Er zijn 2 drie-persoonskamers en  3 vier-persoonskamers met elk 2 enkele bedden en 1 stapelbed. Op alle kamers is het bedlinnen aanwezig. Je zult je kamer delen met medereizigers van hetzelfde geslacht. Het sanitair bestaat uit 3 douches en 4 toiletten, waarbij ook de handdoeken aanwezig zullen zijn!

Het groepshuis heeft een gedeelde woonkamer met tv en grote, volledig uitgeruste keuken en (beperkte) Wifi-verbinding. Wil je gebruik maken van de wasmachine en/of droger? Dan kan dit tegen een kleine vergoeding. Op het terrein zijn onder andere een kleine supermarkt en het fjällcafé te vinden. Hier kun je gezellig een drankje doen, een goed boek lenen of wat snacken. De meeste gebruikelijke medicijnen zijn te koop bij de apotheek op het terrein.

Single kamer
Bij de reis op 03 maart en 31 maart is een single kamer in het groepshuis op aanvraag. Je hebt dan een eigen slaapruimte, maar deelt het sanitair met je medereizigers.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie en andere belangrijke zaken

Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie of heb je last van gezondheidsproblemen? Geef dit dan even aan op het boekingsfomulier bij 'Opmerkingen', zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Deze informatie zal vertrouwelijk worden behandeld, maar het is van belang dat de reisleiding hiervan op de hoogte is voorafgaand aan de reis. Andere belangrijke zaken waarvan wij op de hoogte dienen te zijn en invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, kun je ook bij 'Opmerkingen' plaatsen.

Voorbehoud

Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering

Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Reisleiding Zweeds-Lapland

De reisleiding zal je op de luchthaven van de bestemming verwelkomen. De Nederlandse reisleiding is een locale gids, die het gebied op zijn/haar duimpje kent en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Je kunt de reisleiding 24/7 bereiken. 

Het begin van jouw winteravontuur

Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.

De reisleiding reist tijdens deze reis niet met je mee. Hij/zij is al op de bestemming en zal jou en de groep op het vliegveld verwelkomen.

Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Reisdocumenten

Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Verzekering:

Bij deze reis is een reisverzekering inclusief wintersportdekking verplicht. Mocht je deze niet hebben, kun je deze direct bij je boeking afsluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking ook is afgesloten. Naast de reisverzekering raden wij ook aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Luchthavenbelasting en ruimbagage

Inbegrepen in de prijs zijn luchthavenbelasting en alle toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen.

Naar vervoer
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Vliegticket is op basis van de A-vluchtklasse (voordeligste klasse)
 • Luchthavenbelasting en 1 koffer van 20 kg p.p.
 • Verblijf
 • Onbeperkt koffie, thee en sap in het groepshuis
 • Ontbijt, lunch(pakket) en diner
 • Water en sap bij het diner
 • Vermaak
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Winter BBQ
 • Diner op locatie (dag 3)
 • Alle transfers
 • Alle genoemde activiteiten
 • Sneeuwscooterverzekering
 • Vermaak
 • Langlaufmateriaal + pas (vanaf €30)
 • Drankjes bij diner op locatie (dag 3)
 • Skimateriaal + pas (vanaf €75)
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Administratiekosten €20,00
 • Single omboekverzekering
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

Vervoer

Met het vliegtuig

Vanaf Schiphol vliegen wij naar Åre-Östersund of Trondheim in Noorwegen. Op de luchthaven worden we opgewacht door de reislieding die ons naar de accommodatie brengt. 

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Vliegticket is op basis van de A-vluchtklasse (voordeligste klasse)
 • Luchthavenbelasting en 1 koffer van 20 kg p.p.
 • Verblijf
 • Onbeperkt koffie, thee en sap in het groepshuis
 • Ontbijt, lunch(pakket) en diner
 • Water en sap bij het diner
 • Vermaak
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Winter BBQ
 • Diner op locatie (dag 3)
 • Alle transfers
 • Alle genoemde activiteiten
 • Sneeuwscooterverzekering
 • Vermaak
 • Langlaufmateriaal + pas (vanaf €30)
 • Drankjes bij diner op locatie (dag 3)
 • Skimateriaal + pas (vanaf €75)
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Administratiekosten €20,00
 • Single omboekverzekering
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven

 • SGR

Singles over deze reis

Waardering door singles

Gebaseerd op 4 reviews
10.0
Review door ...
10
53 jaar

Superervaring, geen noorderlicht gezien maar maakt de vakantie er niet minder om.

Verrassend leuk om in de sneeuw te spelen! Ga nooit met wintersport maar dit is totaal anders, ontzettend genoten.

Mijn tips

Neem vooral niet teveel mee, je draagt eigenlijk elke dag dezelfde ski broek, jas en schoenen. Paar slippers voor douchen miste ik wel.

Reisperiode: 27-01-2018 ~ 03-02-2018 / Kallsedets Fjällcenter

Review door ...
10
51 jaar

Een mooie bijzondere ervaring om mee te mogen maken.

Fantastische prachtig mooie omgeving. Warm welkom in de huiselijke sferen door de eigenaren, die heerlijk kunnen koken. Van alle activiteiten een beetje kunnen proeven. Husky tocht was voor mij de topper

Mijn tips

Neem voor de avonden spelletjes en drank mee, er is nl niets te doen in de omgeving.

Reisperiode: 27-01-2018 ~ 03-02-2018 / Kallsedets Fjällcenter

Review door ...
10
56 jaar

Super leuk!

Erg leuke vakantie in een prachtige omgeving. Prima accommodatie. De dagprogramma’s zouden wat langer mogen duren, er bleef veel tijd over terwijl er in de omgeving verder niets te doen valt. De omschrijving op de website week enigszins af van hetgeen de reisleiding zou hebben afgesproken met de organisatie.

Mijn tips

Warme kleding meenemen, maar niet teveel.

Reisperiode: 27-01-2018 ~ 03-02-2018 / Kallsedets Fjällcenter

Review door ...
10
47 jaar

Prachtige landschappen met perfecte uitstappen en gastvrije lieve uitbaters.

Het was een geweldig avontuur met heerlijke uitstappen. Alles was tot in de puntjes geregeld. Wij hebben een goede ontvangst gekregen en de uitbaters stonden altijd voor ons klaar voor welke vraag dan ook. De uitstappen waren de MAX, een echte aanrader om te doen. Om de vroege avonden door te brengen zijn er gezelschapsspelletjes en boeken te verkrijgen.

Mijn tips

Thermisch ondergoed is zeker een aanrader om mee te nemen. Twijfel je of je de reis wil boeken of niet dan zou ik zeggen DOEN, het is een echte aanrader.

Reisperiode: 24-12-2017 ~ 31-12-2017 / Kallsedets Fjällcenter

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen