Ontmoeten wij jou ook?Noord-Ethiopië 13-daagse rondreis

Boek nú, betaal later

Singlereis Noord-Ethiopië 13-daagse rondreis

Accommodatie SEN

Ontdek het verassende land Ethiopië. Maak kennis met de Ethiopische cultuur en de lokale bevolking. Ontdek de steden Addis Abeba en Bahar Dar. Bewonder de muurschilderingen van het klooster van Debre Libanos. Bezoek de Blauwe Nijl watervallen.

Wat kun je verwachten?

 • Bewonder de Tis Isatwatervallen
 • Spot bavianen in Simien Nationaal Park
 • Bezoek monolithische kerken in Lalibela
 • Ontdek Gondar met de Debre Berhan Selassie kerk
 • Bezoek het Nationaal Museum in Addis Abeba
vanaf € 1747,00
Singlereis Noord-Ethiopië 13-daagse rondreis
Singlereis Noord-Ethiopië 13-daagse rondreis
Singlereis Noord-Ethiopië 13-daagse rondreis
Singlereis Noord-Ethiopië 13-daagse rondreis
Singlereis Noord-Ethiopië 13-daagse rondreis
Singlereis Noord-Ethiopië 13-daagse rondreis
Singlereis Noord-Ethiopië 13-daagse rondreis
Singlereis Noord-Ethiopië 13-daagse rondreis
Singlereis Noord-Ethiopië 13-daagse rondreis
Singlereis Noord-Ethiopië 13-daagse rondreis
Singlereis Noord-Ethiopië 13-daagse rondreis
Singlereis Noord-Ethiopië 13-daagse rondreis
Singlereis Noord-Ethiopië 13-daagse rondreis
Singlereis Noord-Ethiopië 13-daagse rondreis
Singlereis Noord-Ethiopië 13-daagse rondreis
Singlereis Noord-Ethiopië 13-daagse rondreis
Ethiopië - Addis Abeba - Addis Abeba city
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 18-45 jaar
 • 18-65 jaar
Verblijf:
Hotels cf programma
Verzorging:
Logies
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Noord-Ethiopië 13-daagse rondreis

Ethiopië is een verrassend mozaïek van landschappen en volkeren. Door veel avontuurlijke reizigers wordt het beschouwd als het mooiste land van Afrika. Slenter met Shoestring over kleurrijke markten en maak een wandeling door het panoramische Simiengebergte. Met bootjes kun je de lieflijke kloosters op de eilandjes in het Tanameer ontdekken. Tussen imposante berglandschappen stroomt de Blauwe Nijl. Het boeiende verleden van dit sympathieke Afrikaanse land komt tijdens deze Ethiopië rondreis tot uiting in de bijzondere rotskerken van Lalibela en de paleizen van Gondar.

Naar activiteiten
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen op basis van logies
 • Vermaak
 • Entreegeld Simiengebergte
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met (mini)bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Vertrekbelasting
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Optionele excursies
 • Overige entreegelden
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.
 • Visum

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Addis Abeba
Je vliegt naar Addis Abeba, waar je Noord-Ethiopië rondreis start. Bij aankomst op de luchthaven is er een transfer naar je hotel.

Dag 2 - Addis Abeba
Vrije dag. Addis Abeba kent veel musea. Zo schetst de tentoonstelling in het Nationaal Museum aan de hand van o.a. archeologische vondsten, religieuze en koninklijke attributen (zoals de troon van keizer Haile Selassie) een goed beeld van Ethiopië door de eeuwen heen. Ook het wereldberoemde skelet van de hominidae Lucy bevindt zich hier, het is maar liefst 3½ miljoen jaar oud. De Entoto heuvels bieden een prachtig uitzicht over de hoofdstad. Het met eucalyptus begroeide gebied leent zich bij uitstek voor het sprokkelen van brandhout, dat tot op vandaag door de stedelingen gebruikt wordt om eten te koken.

Dag 3 - Addis Adeba - Debre Libanos - Kloof van de Blauwe Nijl - Debre Markos
Je rit voert je door de hooglanden, het woongebied van de Amhara bevolking die er de grond bewerkt en er zijn kuddes laat grazen. In het devote klooster van Debre Libanos zijn een aantal prachtige muurschilderingen en glas-in-lood ramen te zien. Je kunt het druk bezochte pelgrimsoord optioneel bezoeken (entreegeld niet inbegrepen in de reissom). Het is gevestigd aan het begin van een enorme 700 meter diepe kloof en is een van de meest heilige plekken van Ethiopië. Teruggekeerd op de hoofdweg rijd je de diep gelegen Kloof van de Blauwe Nijl in. De bus baant zich langzaam een weg door het imposante landschap. Aan het einde van de middag arriveer je in Debre Markos. Je overnacht in een eenvoudig hotel.

Dag 4 -  Debre Markos - Bahar Dar
Je vervolgt je reis langs dorpen en gehuchtjes naar Bahar Dar, gelegen aan het immense Tanameer. Het ligt op een hoogte van 1830 meter. Bahar Dar is een tamelijk grote stad voor Ethiopische begrippen. Brede lanen met palmbomen en talrijke barretjes karakteriseren de stad.

Dag 5 - Bahar Dar
Vrije dag. In de vroege ochtend kun je een excursie naar de Blauwe Nijl watervallen maken. Na een stoffige rit bereik je het dorpje Tis Abay. Je wandelt in een klein uur, onder andere over een brug (gebouwd in 1619-1620 door een Indiase architect in opdracht van de Portugezen) door prachtige natuur, naar de Tis Isat watervallen. Dit is de plaats waar de Blauwe Nijl zich (vooral in het regenseizoen) met donderend geraas over een breedte van ongeveer 400 meter ruim 40 meter omlaag in een smalle kloof stort. Door een waterkracht centrale is de waterval niet zo groots als hij ooit geweest is.

‘s Middags kun je een optionele bootexcursie maken over het Tanameer. Als je geluk hebt zie je vogelsoorten als lepelaars en pelikanen. En wellicht ook krokodillen of nijlpaarden! Het meer telt tientallen eilandjes. Op verschillende ervan zijn in de 16de en 17de eeuw mysterieuze kloosters en kerken gesticht. Sommigen bevatten prachtige schilderingen en originele kerkelijke attributen. Door hun geïsoleerde ligging zijn veel kloosters de ontwikkelingen in de tijd bespaard gebleven. Afhankelijk van de beschikbare tijd breng je een bezoek aan twee of meerdere kloosters.
 

Dag 6 - Bahar Dar - Gondar
Je vervolgt de Ethiopië rondreis via een prachtig landschap met schitterende vergezichten over de vlakte, het meer en de eilanden naar Gondar. De stad maakte onder het bewind van Fasilades (1632-1667) een periode van bloei door. De koning herstelde het traditionele koptisch geloof en gaf de opdracht tot de bouw van kerken en kastelen waarbij architecten Portugese, Indiase, Moorse en Ethiopische stijlen combineerden. De Koninklijke stadswal ligt in het hart van Gondar en draagt, samen met de 44 kerken die de stad rijk is, bij aan de sfeer. Een aanrader is de Debre Berhan Selassie kerk met zijn fraaie oude koptische schilderingen. Terecht beroemd is het plafond dat versierd is met talloze engeltjes. Ze kijken in alle richtingen en hebben allemaal een andere gezichtsuitdrukking.

Dag 7 -Gondar - Simiengebergte
In de ochtend rijd je door naar Debark. Het dorp is een belangrijke ontmoetingsplaats voor volkeren uit de omgeving en je uitvalsbasis voor een bezoek aan het Simiengebergte, één van de ruigste berggebieden van Afrika. Over de bergen lopen verschillende wandelpaden om van het ene naar het andere dorp te komen, of om het vee naar de hoger gelegen weiden te brengen. Je kunt met een gids een korte of langere optionele wandeling door de onherbergzame streek maken. Je overnacht in Debark in een eenvoudig hotel. Het kan voorkomen dat, wegens de kleinschaligheid van de hotels, de groep wordt opgesplitst over twee vergelijkbare accommodaties.


Dag 8 - Simiengebergte - Gondar
Na een korte optionele wandeling door het Simiengebergte reis je terug naar Gondar. Met wat geluk zie je onderweg de Gelada bavianen, die alleen in dit gebied voorkomen. Er zijn veel barretjes in Gondar, waarvan sommige met livemuziek en opzwepende Azmari dans. Zorg dat je in de vroege avond al aanwezig bent in een barretje.

NB: Slecht weer is geen uitzondering in het Simiengebergte. In dat geval kan je reisbegeleider het programma aanpassen.


Dag 9 - Gondar - Lalibela
Na een lange reisdag arriveer je in Lalibela, befaamd om zijn monolithische kerken die ook wel het achtste wereldwonder worden genoemd. De vrome koning Lalibela leefde aan het begin van de 12de eeuw in dit gebied. Volgens een legende verscheen God op een nacht voor Lalibela en droeg hem op voor zijn onderdanen een ‘nieuw Jeruzalem’ te bouwen. In de 25 jaren die daarop volgden, hakte Lalibela (met de hulp van engelen) elf kerken uit de rotsen. Ze zijn voor een deel onderling verbonden met gangenstelsels, wandelpaden en trappen. Er zijn in totaal drie clusters kerken te zien. De priesters openen de kerken voor ons en laten de kruizen zien die bij hun kerk horen. Tot op de dag van vandaag zijn de kerken van Lalibela nog in gebruik. 

Dag 10 - Lalibela
Vrije dag. Tijd voor verdere verkenning van de monumenten! De kruisvormige kerk Bete Giyorgis, het huis van Sint Joris, is met recht de beroemdste kerk, niet alleen van Lalibela maar van heel Ethiopië. Hij is in zijn geheel uitgehakt uit het omringende gesteente. Genoeg cultuur gehad? In Lalibela (amper 10.000 inwoners) is ook gelegenheid tot ontspanning. Je kunt een barretje bezoeken waar de lokaal gemaakte "tej" wordt geschonken, een honingwijn. Het is ook mogelijk om een paard of ezel te huren en hiermee de omliggende bergen in te trekken. De bergvolken uit de omgeving komen naar Lalibela om hun handel te verkopen; kippen, geiten, producten van het land, maar ook kunstnijverheid zoals fraai gevlochten manden.

Dag 11 - Lalibela - Dessie
Je rijdt door een bosrijke, heuvelachtige omgeving met kronkelwegen, spectaculaire afdalingen en verborgen kerkjes op weg naar Dessie. Verkeer zie je nauwelijks. De enige bewoners die je tegenkomt, zijn herders met hun kuddes en af en toe een priester. Je passeert het stadjes Woldya waar je stopt voor koffie of een kleine wandeling. We overnachten in Dessie. Wegens beperkte beschikbaarheid van hotels kan het voorkomen dat we overnachten in Kombolcha (25 km van Dessie).

Dag 12 - Dessie - Addis Abeba
Je rijdt terug naar Addis Abeba. Mocht je voldoende tijd hebben, ga dan naar de oude wijk Piazza. Je vindt er stalletjes met de meest uiteenlopende producten en talloze barretjes waar de Ethiopiërs hun 'buna' en ‘spris’ (een mix van avocado, mango en papaja) drinken.

’s Avonds vertrek je naar de luchthaven voor je terugreis, de vertrektijd van de meeste vluchten staat gepland rond middernacht.

Dag 13 - Addis Abeba 
Hier eindigt je Ethiopië rondreis. Tijd om alle indrukken van het kleurrijke noorden te verwerken. 

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €250,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.


Reisintensiteit

Deze reis is ingedeeld in schaal 3. Deze reis bevat lange reisdagen waardoor deze reis vermoeiend kan zijn. Als je deze reis boekt, is het belangrijk dat je je instelt op een zware reis. Een positieve en flexibele instelling is vereist. 

Reisafstanden
Vliegveld Addis Abeba naar hotel (15-30 minuten)
Addis Abeba naar Debre Markos: 335 km (8 uur)
Debre Markos naar Bahir Dar: 170 km (3 a 4 uur)
Bahir Dar naar Gondar: 180 km (3 uur)
Gondar naar Debark: 103 km (2 uur)
Gondar naar Lalibela: 350 km (7-8 uur)
Lalibela naar Dessie: 325 km (7,5 uur)
Dessie naar Addis Abeba: 385 km (7 uur)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Optionele excursies
Tijdens de reis is het mogelijk om mee te doen aan verschillende optionele excursies. Deze kun je ter plaatse bijboeken bij de reisleiding. De genoemde prijzen gelden als richtlijn. 

 • Addis Abeba, €20 (halve dag) 
 • Addis Abeba, €25 (halve dag) 
 • Bahir Dar - Boottocht Tanameer, €25 (halve dag) 
 • Bahir Dar - Tis Issat waterval, €30 (duur halve dag)
 • Debre Libanos - Kloosterbezoek, €5
 • Lalibela - Bezoek rotskerken, €50
 • Simien gebergte - Gidstour, €20 
Naar verblijf
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen op basis van logies
 • Vermaak
 • Entreegeld Simiengebergte
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met (mini)bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Vertrekbelasting
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Optionele excursies
 • Overige entreegelden
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.
 • Visum
Ethiopië , Addis Abeba , Addis Abeba city
Naam verblijf
Accommodatie SEN
Type verblijf
Hotels cf programma

Verblijf Accommodatie SEN

Beschrijving

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Je verblijft tijdens deze reis is op basis van logies.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.

De hotels die we (onder voorbehoud) gebruiken zijn:
Addis Ababa - Debredamo
Debre Markos - Abema Hotel
Bahir Dar - Tana Hotel
Gondar - Kino Hotel
Debark - Simien Park Hotel
Lalibela - Zanseyoum Hotel
Dessie - Time Hotel

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement

Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'

Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat

Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling

De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 

90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. 
Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven. 

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Naar vervoer
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen op basis van logies
 • Vermaak
 • Entreegeld Simiengebergte
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met (mini)bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Vertrekbelasting
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Optionele excursies
 • Overige entreegelden
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.
 • Visum

Vervoer

Met het vliegtuig

Vluchtinformatie
in verband met de verschillende vluchtopties van diverse luchthavens en wijzigingen in de vluchtschema's is het niet mogelijk om één vluchtschema te publiceren. Ben je benieuwd naar de mogelijke vluchttijden? Bel of mail ons gerust.

De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden en dat niet alle deelnemers hetzelfde vluchtschema hebben.

Vervoer ter plaatse
Reizen door Ethiopië is een groot avontuur en vraagt veel van je geduld en flexibiliteit. Tijdens onze reizen door Noord-Ethiopië maken we gebruik van een speciaal voor onze groep afgehuurde bus. De kwaliteit van de gehuurde bus is niet altijd te vergelijken met de westerse standaard. Je hebt minder beenruimte dan bij ons in Nederland. Panne onderweg is soms onvermijdelijk, aangezien de kwaliteit van de wegen vaak slecht is, vooral in en vlak na de regentijd. Natuurlijk kan de lokale situatie aanleiding geven tot veranderingen in de geplande reisroute. Als overstromingen of onbegaanbare wegen een busreis onmogelijk maken zal de reisbegeleiding een alternatief regelen. Ook kunnen wegwerkzaamheden ervoor zorgen dat de reisduur langer is dan gepland. Een gezonde dosis flexibiliteit is vereist.

Visum
Voor deze bestemming is een visum of elektronisch visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. 

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen op basis van logies
 • Vermaak
 • Entreegeld Simiengebergte
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met (mini)bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Vertrekbelasting
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Optionele excursies
 • Overige entreegelden
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.
 • Visum

 • SGR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen