Ontmoeten wij jou ook?15-daagse rondreis Argentinië en Brazilië

Boek nú, betaal later

Singlereis 15-daagse rondreis Argentinië en Brazilië

Accommodatie SBA

In deze bijzondere reis ga je de 2 grootste landen van Zuid-Amerika doorkruisen. Je bezoekt 's werelds mooiste watervallen midden in het tropische regenwoud op de grens van Brazilië en Argentinië. Annulering door Corona? Je ontvangt binnen 14 dagen je geld retour.

Wat kun je verwachten?

 • Bezoek de hipste stad ter wereld, Buenos Aires
 • Aanschouw 's werelds mooiste watervallen
 • Vissen op piranha's
 • Maak een spectaculaire boottocht
 • Bezoek oudheden in het onbekende Paraguay
vanaf € 2174,00
Singlereis 15-daagse rondreis Argentinië en Brazilië
Singlereis 15-daagse rondreis Argentinië en Brazilië
Singlereis 15-daagse rondreis Argentinië en Brazilië
Singlereis 15-daagse rondreis Argentinië en Brazilië
Singlereis 15-daagse rondreis Argentinië en Brazilië
Singlereis 15-daagse rondreis Argentinië en Brazilië
Singlereis 15-daagse rondreis Argentinië en Brazilië
Singlereis 15-daagse rondreis Argentinië en Brazilië
Singlereis 15-daagse rondreis Argentinië en Brazilië
Singlereis 15-daagse rondreis Argentinië en Brazilië
Singlereis 15-daagse rondreis Argentinië en Brazilië
Singlereis 15-daagse rondreis Argentinië en Brazilië
Singlereis 15-daagse rondreis Argentinië en Brazilië
Singlereis 15-daagse rondreis Argentinië en Brazilië
Singlereis 15-daagse rondreis Argentinië en Brazilië
Singlereis 15-daagse rondreis Argentinië en Brazilië
Brazilië - Rio de Janeiro - Rio de Janeiro city
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 18-45 jaar
 • 25-35 jaar
Verblijf:
Hotels cf programma
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis 15-daagse rondreis Argentinië en Brazilië

De twee grootste landen van Zuid-Amerika nu verenigd in een groepsreis! In de hipste stad ter wereld, Buenos Aires, bezoek je ‘barrios’ als San Telmo en het kleurrijke La Boca met veel antiek, terrasjes en natuurlijk de tango! Op de grens van Brazilië en Argentinië, vlakbij Foz do Iguaçu, vormt zich voor je ogen één van 's werelds mooiste watervallen, midden in het tropische regenwoud. De Pantanal is het grootste moerasgebied ter wereld en herbergt honderden vis- en vogelsoorten. Je kunt hier zelfs op piranha’s vissen! Liggend aan de voet van een bergketen en omringd met riante baaien: Rio de Janeiro. Voor velen synoniem met de stranden van Copacabana en Ipanema en het Christusbeeld boven op de Corcovadoberg. Onder het genot van een koude caipirinha, uitkijkend over de zee, kijk je terug op een heerlijke rondreis door Argentinië, Paraguay en Brazilië!

Naar activiteiten
 • Vervoer - Bus
 • eerste klas openbaar vervoer (nacht)bus met gereserveerde plaatsen Buenos Aires - Posadas, Encarnacion - Foz do Iguaçu en Foz do Iguaçu - Campo Grande
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • binnenlandse vlucht Campo Grande - Rio de Janeiro
 • Overig
 • Nederlands- of Engelstalige reisbegeleiding
 • Vermaak
 • excursie Iguaçuwatervallen (Braziliaanse en Argentijnse kant)
 • excursieprogramma in de Pantanal (te voet / te paard / per kano) onder leiding van natuurgids
 • Verblijf
 • hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Optionele excursies
 • Alle entreegelden
 • Overig
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Boekingskosten

Activiteiten

Dag 1 - Amsterdam - Buenos Aires (Argentinië)
Vandaag vlieg je met een overstap naar Argentinië, waar je in de loop van de avond of de volgende dag (afhankelijk van het definitieve vluchtschema) aankomt in de hoofdstad Buenos Aires en je rondreis van start gaat. Je wordt op de luchthaven opgewacht en naar je centraal gelegen hotel gebracht.

Dag 2 - Buenos Aires
Buenos Aires, gelegen aan de Rio de la Plata, wordt gekenmerkt door een rijke cultuur. De interessantste wijken (barrio’s) bevinden zich in het centrum van de stad. In het hart van Buenos Aires strekt de Avenida de Mayo met z'n vele historische gebouwen zich uit van het Congresgebouw naar het Plaza de Mayo met het presidentieel paleis; de Casa Rosada. De trots van Buenos Aires, het wereldberoemde operahuis Teatro Colón is maar een paar blokken verderop. Voor koffie met gebak kun je op veel plaatsen terecht, maar het oudste café (1858) van de stad, ‘Café Tortoni’, is zeker een aanrader. Tijdens een optionele stadstour per fiets kun je je goed verplaatsen en de meeste bezienswaardigheden gemakkelijk bezoeken.

Dag 3 - Buenos Aires

In Buenos Aires valt genoeg te ondernemen. Elke wijk heeft zijn eigen karakter. Barrio San Telmo heeft nog de koloniale charme van lang geleden. Plaza Dorrego is het kloppende hart van deze wijk waar de vrolijke zondagmarkt (Feria de San Telmo) een belevenis is. Gezellige restaurants, cafés en antiekzaken zijn hier in overvloed. La Boca is de beroemde kleurrijke arbeiders- en kunstenaarswijk. Hier leert men op straat de tango met het temperament van Italiaanse immigranten. La Boca trekt veel mensen aan vanwege de kleurrijk geschilderde huizen die vooral terug te vinden zijn rond ‘El Caminito’ (het straatje). Voor een voetbalfan is deze wijk interessant vanwege ‘La Bombonera’, het stadion van Boca Juniors, de voormalige club van Diego Maradona. In de levendige wijk Palermo Viejo vind je het zeer uitbundige nachtleven van de stad. ’s Avonds kun je optioneel een tango les volgen of een tangoshow bijwonen. Buenos Aires is namelijk dé tangostad bij uitstek!

Dag 4 -  Buenos Aires - Posadas

Een groot deel van de dag kun je Buenos Aires verder verkennen. Je kunt bijvoorbeeld nog naar het aristocratische Recoleta, dat met zijn brede lanen en stadspaleizen ook wel het ‘Parijs van Zuid-Amerika’ wordt genoemd. Het is de wijk waar onze koningin Máxima is opgegroeid. Een van de belangrijkste begraafplaatsen van de stad is in La Recoleta. Hier vind je mausolea tot tien meter hoogte van diverse beroemdheden, zoals die van Eva Peron. In de loop van de middag of begin van de avond vertrek je van Buenos Aires naar Posadas. Dit is een busrit van circa 12 uur. Je reist in een comfortabele nachtbus, waarbij de ruime stoelen naar achteren kunnen worden gezet. Je bagage wordt ingecheckt en gaat in het bagagecompartiment onderin de bus. Het is raadzaam een jas of trui mee te nemen in de bus voor de nacht i.v.m. de airco.

Dag 5 - Posadas - Encarnacion (Paraguay)

Na aankomst in Posadas, de Argentijns-Paraguyaanse grensplaats, gaat de rondreis verder naar het kleinere zusje Encarnacion aan de andere kant van de grens, in Paraguay (een uur rijden vanaf de grens per bus en een klein stukje met de trein). Encarnacion is een stad die leeft van de handel met Argentinië. Argentijnen kopen hier belastingvrij computers, DVD´s en vele andere producten. Een wandeling naar de Plaza de Armas geeft een leuk inkijkje in het Paraguyaanse lokale leven aan de grens. Na een frisse douche, een kop koffie en even ontspannen kun je in de middag een optioneel bezoek brengen aan twee beroemde Jezuïtische missieposten: Jesus en Trinidad. Beide plaatsen staan op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Dag 6 - Encarnacion - Foz do Iguaçu (Brazilië)
Je rijdt vandaag (in ongeveer 7 uur) verder naar Brazilië, om precies te zijn naar Foz do Iguaçu. ‘s Werelds indrukwekkendste watervallen, gelegen in een weelderig nationaal park, staan op het programma. Je kunt zowel de Braziliaanse als Argentijnse zijde van de watervallen bezoeken; het vervoer naar de watervallen wordt door ons verzorgd (entreegeld ongeveer €35 voor de Argentijnse kant en ongeveer 25 euro voor de Braziliaanse kant is niet inbegrepen).

Dag 7 - Foz do Iguaçu

De gigantische watervallen van Foz do Iguaçu zullen absoluut een hoogtepunt zijn op deze rondreis. De Iguaçu-rivier stort zich langs een 3 kilometer breed amfitheater in de Paraná-rivier. Het water valt, verdeeld over 275 watervallen, met donderend geraas 80 meter naar beneden. Tussen al deze watervallen liggen ontelbare kleine eilandjes. Dit natuurwonder vormt de natuurlijke grens tussen Argentinië en Brazilië. Je moet niet bang zijn om nat te worden, wanneer je via één van de vele loopbruggen aan de rand van de waterval bent gekomen. Het donderende geraas van het naar beneden stortende water zal je het spreken onmogelijk maken. Voor nog meer avontuur kun je met een speedboot onderlangs de watervallen varen. Je houdt het gegarandeerd niet droog! Er valt genoeg te beleven in en rond Foz do Iguaçu; de verschillende activiteiten zullen je door de reisbegeleider ter plekke worden aangeboden.

Dag 8 - Foz do Iguaçu - Campo Grande (Pantanal)

Vandaag kun je nog de hele dag doorbrengen bij de watervallen. Ook kan een bezoek gebracht worden aan een vogelpark, waar naast vele gekleurde tropische vogels ook kaaimannen, schildpadden, slangen en vlinders te zien zijn. 

Dag 9 - Foz do Iguaçu - Pantanal
Vandaag een zeer lange reisdag! We rijden met een eigen bus naar het westen, de Pantanal in. Houd in de natte tijd (december-februari) rekening met een iets langere reistijd, soms zal de reis dan deels per boot moeten worden afgelegd!
De fazenda met zwembad waar de komende dagen wordt verbleven ligt op een paar uur rijden van de grote stad, diep in de Pantanal. Het verblijf is inclusief excursieprogramma met Engelssprekende lokale gidsen. Je maakt een boottocht, gaat per truck en wandelend op excursie en kunt gaan paardijden in de prachtige omgeving van de fazenda. De maaltijdbijdrage in de Pantanal bedraagt ongeveer 30 Real per persoon per lunch en diner.
Het grootste moerasgebied ter wereld klopt als een reusachtig hart in het midden van Zuid-Amerika. Een groot deel van het jaar spoelen zware regens voedingsstoffen in een bekken dat groter is dan Uruguay. De Pantanal werkt als een grote spons die water opneemt en vasthoudt, en ervoor zorgt dat er stroomafwaarts geen overstromingen optreden. Miereneters, jaguars, gordeldieren en de niet-vliegende rhea's trekken zich terug op de stukken droge grond. Vissen verlaten de rivieren om te foerageren op de overstroomde graslanden. Zij zijn op hun beurt het voedsel voor duizenden ooievaars, zilverreigers en reigers.
 
Dag 10 - Pantanal
In de directe omgeving van de fazenda leven veel diersoorten. Kaaimannen, apen, vossen, (dwerg)herten, papegaaien, toekans, gordeldieren, pecari's en anaconda's zijn slechts enkele voorbeelden van het rijke dierenleven in de Pantanal. De komende dagen heb je ruim de tijd om diverse verkenningen naar het omliggende gebied te maken. Afhankelijk van de waterstand doe je dit te voet, te paard, per kano en/of per motorboot in kleine groepen, daarbij begeleid door de Engelssprekende gidsen. Met de kano bezoek je de lagunes met hun drijvende waterplanten en weelderig begroeide oevers. Met een beetje geluk zie je capibara's en misschien zelfs reuzenotters of een ipeki, ook wel de kangoeroe onder de vogels genoemd, omdat zij haar jongen grootbrengt in een holte onder de vleugels. Natuurlijk zal het vissen op piranha's niet ontbreken!

Dag 11 - Pantanal
De jaarlijkse ritmen in de Pantanal kunnen doorbroken worden als ontwikkelaars het grote, zogeheten Hidrovia-project, dat tot doel heeft de Paraguay-Parana-rivier uit te diepen en te kanaliseren, voltooien. Dit zou een zware slag betekenen voor de beschermingsprojecten van de lokale boeren in de Pantanal. Het zou bijvoorbeeld de positieve effecten van het terugdringen van stroperij tenietdoen. De ocelotten en jaguars, die bijna verdwenen waren uit het landschap, nemen weer in aantal toe. En nog belangrijker, veel Brazilianen zijn nu begaan met het behoud van de Pantanal. Dus er is hoop. Misschien heeft de kaaiman reden om te glimlachen!

Dag 12 - Pantanal - Campo Grande - Rio de Janeiro
Je rijdt met de bus (in ongeveer 5 uur) terug naar Campo Grande en vliegt vervolgens van Campo Grande (met een overstap) naar Rio de Janeiro.
Rio is waarschijnlijk de bekendste stad van Brazilië. Deze bruisende miljoenenstad ligt aan zee en wordt omgeven door prachtige brede stranden en ruige rotsachtige heuvels. De bewoners van Rio, 'cariocas' genoemd, zijn gemoedelijk, vriendelijk, houden van muziek, het nachtleven en, zoals de meeste Brazilianen, van voetbal. Kortom: er wordt uitbundig geleefd!
Het strand is in Rio een ‘way of life’, nergens ter wereld zijn zand en zee zo verbonden met het sociale leven als in deze stad. ‘Cariocas’ gaan namelijk niet naar het strand om te zwemmen, maar vooral om gezien te worden. In de avond kun je je voluit storten in het sambagewoel tijdens een bezoek aan één van de vele sambascholen (tussen september en februari). Durfals kunnen de mooiste hangglidervlucht ter wereld maken, vanaf de Pedra da Gávea naar het Sáo Conrado-strand!

Dag 13 - Rio de Janeiro
Buiten het uitgaansleven en de stranden is er nog veel meer te doen in Rio. Je kunt vandaag bijvoorbeeld de stad verkennen met een georganiseerde fietstocht of deelnemen aan een optionele stadstour (aanrader!) met een lokale Engelssprekende gids.
Met de moderne metro kom je snel in het aantrekkelijke historische centrum, met het indrukwekkende Teatro Municipal (het operagebouw), het oude gerenoveerde klooster van Santo Antonio en het Museu Nacional de Belas Artes met de beste collectie Braziliaanse schilders.
Beroemd is de ruim 700 meter hoge Corcovado met het 38 meter grote Christusbeeld, ‘Cristo Redentor’, dat de stad letterlijk omarmt en beschermt. Het uitzicht vanaf de heuvel over de stad en de baai met zijn vele eilandjes is adembenemend. Het alom bekende, bijna 300 meter hoge ‘Pão de Açucar’ (Suikerbrood) ligt in de Baai van Guanabara en wordt Suikerbrood genoemd, omdat de Portugezen deze berg op een zak suiker vonden lijken. Je kunt het eerste deel naar boven lopen, maar je kunt ook met een kabelbaan, die inmiddels een toeristische attractie is geworden.

Dag 14 - Rio de Janeiro
Voor sommigen heeft Rio de naam onveilig te zijn. De laatste jaren is de situatie echter sterk verbeterd. Net als in andere wereldsteden zijn er natuurlijk wijken waar je beter niet kunt komen. Wil je het 'andere gezicht' van de stad zien dan is een tour door één van de krottenwijken een interessante excursie. De 'favelas' zijn de armenwijken of krottenwijken met zelfgebouwde, vaak illegale huisjes die tegen de rotshellingen zijn neergezet. Men denkt dat er circa 600 favela's zijn waarin wel 2 miljoen mensen wonen. Sommige favela's zijn voorzien van alle basisvoorzieningen, in andere is het armoe troef en leeft men onder erbarmelijke omstandigheden. Een deel van de inkomsten die deze favelatour opbrengt, wordt aan een schooltje in één van de buurten die wordt bezocht gegeven.

Dag 15 - Vertrek Rio de Janeiro - Aankomst Amsterdam
Je vertrekt naar het internationale vliegveld van Rio de Janeiro, een rit van ongeveer een uur (sterk afhankelijk van de verkeersdrukte). Je dient ongeveer drie uur van tevoren op de luchthaven aanwezig te zijn. Vanuit Rio neem je de terugvlucht naar Amsterdam, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 16 - Aankomst Amsterdam
Aankomst Amsterdam. Een rondreis door Argentinië, Paraguay & Brazilië is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring voor iedere reiziger!
Voor deze reis heb je ongeveer €350,- p.p per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.
Naar verblijf
 • Vervoer - Bus
 • eerste klas openbaar vervoer (nacht)bus met gereserveerde plaatsen Buenos Aires - Posadas, Encarnacion - Foz do Iguaçu en Foz do Iguaçu - Campo Grande
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • binnenlandse vlucht Campo Grande - Rio de Janeiro
 • Overig
 • Nederlands- of Engelstalige reisbegeleiding
 • Vermaak
 • excursie Iguaçuwatervallen (Braziliaanse en Argentijnse kant)
 • excursieprogramma in de Pantanal (te voet / te paard / per kano) onder leiding van natuurgids
 • Verblijf
 • hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Optionele excursies
 • Alle entreegelden
 • Overig
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Boekingskosten
Brazilië , Rio de Janeiro , Rio de Janeiro city
Naam verblijf
Accommodatie SBA
Type verblijf
Hotels cf programma

Verblijf Accommodatie SBA

Beschrijving

Tijdens de rondreis overnachten we in comfortabele middenklassehotels in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Doorgaans is er airconditioning op de kamers aanwezig. De kwaliteit van de hotels kan per plaats verschillen. Een driepersoonskamer is meestal mogelijk. De meeste hotels hebben een eigen restaurant en soms een tuin of een (dak)terras. Je verblijf is op basis van logies met ontbijt.

Van Buenos Aires naar Posadas en van Encarnacion naar Foz do Iguaçu overnacht je in een nachtbus, waarbij de ruime stoelen bijna ver naar achteren kunnen worden gezet. Je grote bagage wordt ingecheckt en gaat in het bagagecompartiment onderin de bus. Het is raadzaam een jas of vestje mee te nemen in de bus voor de nacht i.v.m. de airco. Meestal wordt een diner en licht ontbijt ‘aan boord’ geserveerd.

Enkele van de geplande hotels hebben een zwembad; fijn om de warmte van je af te spoelen! Dat geldt voor de accommodaties in Encarnacion, Foz do Iguaçu en Pantanal. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er andere hotels zonder zwembad gebruikt moeten worden. Als dit zich voordoet zullen we proberen een passend alternatief te vinden. In Rio de Janeiro kun je de zee in, de witte stranden van Copacabana, Ipanema en Leblon zijn wereldberoemd!

In de Pantanal verblijf je in een zogenaamde ‘pousada’, diep in de natuur. Op het terrein van pousada Santa Clara (onder voorbehoud van wijzigingen) maak je al direct kennis met de rijke fauna van de Pantanal! Het verblijf in de Pantanal is inclusief excursieprogramma. Afhankelijk van de waterstand doe je dit te voet, te paard, per kano en per motorboot, steeds begeleid door lokale gidsen. Het ontbijt is inbegrepen. De maaltijdbijdrage in de Pantanal bedraagt ongeveer 30 real per persoon per lunch en per diner.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Alle geplande hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn.

Reizigers die, zoals velen, alleen boeken, delen een tweepersoonskamer. Bij deze indeling wordt er uiteraard rekening mee gehouden dat je bij iemand op de kamer slaapt van hetzelfde geslacht.

Je kunt er ook voor kiezen om tijdens de gehele reis in een eenpersoonskamer te slapen. Dit dien je dan bij boeking op te geven. Je betaalt hiervoor een eenpersoonskamertoeslag.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reis boeken 'op aanvraag'

Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat

Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling

De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 

90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. 
Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven. 

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement

Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Let op

We raden je aan een deel van het gestelde zakgeldadvies in cash Euro’s of US dollars mee te nemen (geldt met name voor Argentinië). Zorg er wel voor dat de biljetten onbeschadigd zijn (dus zonder scheurtjes, zonder vlekken en  zonder gaten). Aangeraden wordt, hiermee de optionele excursies te betalen in Argentinië. Het is in Buenos Aires voordeliger het bedrag in contanten ter plaatse te wisselen dan pinnen.

Moeilijkheidsgraad Argentinië, Paraguay & Brazilië

Vaak krijgen we de vraag of een reis ‘zwaar’ is. Dit vinden we een moeilijke vraag omdat de beleving van de zwaarte van een reis erg persoonsgebonden is. Om je toch een idee te geven van de zwaarte van een reis hebben we het volgende puntensysteem ontwikkeld:

Categorie A: Lichte reis, voor iedereen goed te doen. Korte reisafstanden, goede hotels, reis met een laag tempo.
Categorie B: Voor iedereen goed te doen. Soms wat langere reisafstanden. Goede hotels of kampeergelegenheid, soms avontuurlijke overnachting, reis in een gewoon tempo.
Categorie C: Goed te doen voor iedereen die zich voorbereidt en zich flexibel opstelt. Er zitten zwaardere trajecten in de reis, zoals langere afstanden of looptochten. Meerdere overnachtingen in eenvoudige accommodatie.
Categorie D: Redelijk zware reis door lange reisafstanden, meestal primitieve accommodatie of tenten en fikse looptochten.

De rondreis door Argentinië, Paraguay en Brazilië valt in categorie B. Deze reis is goed te doen voor iedereen die zich goed voorbereidt en zich flexibel opstelt. Houd er rekening mee dat de reis door landen gaat, met een lagere levensstandaard dan wat je thuis gewend bent. Hotelkamers kunnen wat minder comfortabel zijn, de elektriciteit kan uitvallen of er kan alleen koud water zijn, terwijl je graag een warme douche zou willen hebben. De reisafstanden zijn soms behoorlijk lang en de wegen zijn soms slecht. Verder is het mogelijk dat door het weer of slecht wegonderhoud wegen tijdelijk onbegaanbaar zijn en we moeten afwijken van de route. Een flexibele en positieve instelling is dan ook belangrijker dan lichamelijke fitheid.

Naar vervoer
 • Vervoer - Bus
 • eerste klas openbaar vervoer (nacht)bus met gereserveerde plaatsen Buenos Aires - Posadas, Encarnacion - Foz do Iguaçu en Foz do Iguaçu - Campo Grande
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • binnenlandse vlucht Campo Grande - Rio de Janeiro
 • Overig
 • Nederlands- of Engelstalige reisbegeleiding
 • Vermaak
 • excursie Iguaçuwatervallen (Braziliaanse en Argentijnse kant)
 • excursieprogramma in de Pantanal (te voet / te paard / per kano) onder leiding van natuurgids
 • Verblijf
 • hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Optionele excursies
 • Alle entreegelden
 • Overig
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Boekingskosten

Vervoer

Met het vliegtuig

Er is op dit moment nog geen vluchtinformatie beschikbaar.

De vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden. Het getoonde vluchtschema is daarom een voorbeeld. Ongeveer 10 dagen voor vertrek vind je op de inlogpagina je vertrektijdenbrief met daarin het definitieve vluchtschema.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Vervoer - Bus
 • eerste klas openbaar vervoer (nacht)bus met gereserveerde plaatsen Buenos Aires - Posadas, Encarnacion - Foz do Iguaçu en Foz do Iguaçu - Campo Grande
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • binnenlandse vlucht Campo Grande - Rio de Janeiro
 • Overig
 • Nederlands- of Engelstalige reisbegeleiding
 • Vermaak
 • excursie Iguaçuwatervallen (Braziliaanse en Argentijnse kant)
 • excursieprogramma in de Pantanal (te voet / te paard / per kano) onder leiding van natuurgids
 • Verblijf
 • hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Optionele excursies
 • Alle entreegelden
 • Overig
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Boekingskosten

 • SGR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen