NieuwsSinglereis Zuid-IJsland in de zomer

Boek nú, betaal later

Singlereis Zuid-IJsland in de zomer

Singlereis Zuid-IJsland in de zomer
19 jul. 2019
Rubriek(en):

Singlereis Zuid-IJsland in de zomer

De bucketlistreis bij uitstek, Zuid-IJsland. Het land dat eigenlijk niet in een a4-tje te omschrijven is.  Met een gezellige groep singles ontdek je de Golden Circle, bijzondere geisers, gigantische watervallen, prachtige natuur en een unieke zuidkust. Het wordt een avontuur om nooit te vergeten. Zuid-IJsland is magisch en jij kan er bij zijn!

De Golden Circle van IJsland
Nee, het is niet de bekende Golden Circle van Simon Sinek. Wel die van Zuid-IJsland. Een route van ongeveer 300 kilometer langs drie populaire hoogtepunten: Þingvellir is één van de drie nationale parken op IJsland, Geysir is de plek om geisers te bewonderen en Gullfoss is een weerzinwekkende vulkanische kloof. Korte samenvatting; de Golden Circle bestaat uit indrukwekkende natuurverschijnselen die je zeker gezien moet hebben.  

Jökulsárlón Glacier Lagoon
Een pareltje van diamanten die je ogen doen glinsteren. De Jökulsárlón Glacier Lagoon is het bekendste en grootste gletsjermeer in IJsland. Sprookjesachtig mooi! En met een beetje geluk zie je de zeehonden er tussendoor zwemmen. Ook een overnachting is hier absoluut de moeite waard.

De Morsárfoss – hoogste waterval van Zuid-IJsland
De Morsárfoss (239 meter) is de hoogste waterval in Zuid-IJsland. De waterval wordt gevoed met het smeltwater van de zogenaamde ‘outlet gletsjer’ Morsárjökull. De andere watervallen die je in Zuid-IJsland kan bewonderen: Gullfoss, Háifoss, Seljalandsfoss, Gljufrabui en Skógafoss.

Cultuur, historie en culinaire verrassingen
Wil je iets meer leren over de cultuur en historie van het land? Breng een bezoek aan één van de musea die inzicht geven in de IJslandse tradities en erfgoed. Ook de culinaire keuken van Zuid-IJsland laat niet te wensen over. Geniet van smaakvolle gerechten in de leukste restaurant en een super gezellige eetcultuur.

Absolute schoonheid van het land
De zwarte stranden, dorpjes, en iconische hoogtepunten maken dit land een droombestemming voor vakantiegangers. Ook in de winter is Zuid-IJsland goed te bezoeken. Door de grotere steden, met Reykjavik als hoogtepunt, is er voldoende te doen als het spaarzame licht verdwenen is. Om nog maar te zwijgen over het Noorderlicht. IJsland is een land van absolute schoonheid. Net als die favoriete single reisgenoot die mee is!

De magie van Zuid-IJsland ontdekken? Boek vandaag nog!

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen