Ontmoeten wij jou ook?Azoren Eilandhoppen

Boek nú, betaal later

Singlereis Azoren Eilandhoppen

Accommodatie SAZ

De Azoren; de plek voor de échte natuurliefhebber! Deze prachtige eilandengroep ligt midden in de Atlantische Oceaan en behoort tot Portugal. Tijdens deze 10-daagse reis hop je van São Miguel naar Terceira om alle hoogtepunten te ontdekken.

Wat kun je verwachten?

 • Proef de smaak van Cozido
 • Geniet van de natuur van de Azoren
 • Ontdek de vulkaan Algar do Carvão
 • Bewonder het meer Sete Cidades
 • Bezoek Angra do Heroísmo
vanaf € 1415,00
Singlereis Azoren Eilandhoppen
Singlereis Azoren Eilandhoppen
Singlereis Azoren Eilandhoppen
Singlereis Azoren Eilandhoppen
Singlereis Azoren Eilandhoppen
Singlereis Azoren Eilandhoppen
Singlereis Azoren Eilandhoppen
Singlereis Azoren Eilandhoppen
Singlereis Azoren Eilandhoppen
Singlereis Azoren Eilandhoppen
Singlereis Azoren Eilandhoppen
Singlereis Azoren Eilandhoppen
Singlereis Azoren Eilandhoppen
Singlereis Azoren Eilandhoppen
Singlereis Azoren Eilandhoppen
Singlereis Azoren Eilandhoppen
Portugal - Azoren - Povoação
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 18-45 jaar
 • 18-65 jaar
 • 25-35 jaar
Verblijf:
Hotels cf programma
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Azoren Eilandhoppen

In het midden van de Atlantische Oceaan liggen de Azoren, 9 eilanden met elk een uniek karakter. De Azoren zijn een werkelijk paradijs voor natuurliefhebbers. Deze groepsreis combineert de eilanden São Miguel en Terceira. São Miguel is het grootse eiland van de Azoren en staat ook wel bekend als het groene eiland. Terceira was het derde eiland van de Azoren dat ontdekt werd. Wat Terceira, naast de natuur, bijzonder maakt is de hoofdstad Angra do Heroísmo met zijn historische centrum.

Naar activiteiten
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Vermaak
 • Stadstour Angra do Heroismo
 • Stadstour Ponta Delgada
 • Overig
 • Engelstalige gids bij transfer en activiteiten
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Binnenlandse vlucht Saô Miquel naar Terceira
 • Brandstofheffing
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met (mini)bus
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.
 • Toeristenbelasting

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Vertrek - Aankomst Ponta Delgada (São Miguel)
Jouw rondreis naar de Azoren gaat van start! Je vliegt via Lissabon naar het eiland São Miguel. Op de luchthaven word je opgewacht door de transfer die je naar het hotel in Ponta Delgada brengt. Op São Miguel word je door een lokale gids begeleid tijdens de transfers, de inbegrepen activiteiten en de optionele excursies. Je neemt weer afscheid van deze gids als je in het vliegtuig naar Terceira stapt.

Dag 2 - Ponta Delgada
Na het ontbijt maak je samen met de gids een stadswandeling door Ponta Delgada en leer je deze grootste stad van de Azoren kennen. Het historische centrum bestaat uit veel kerken en prachtige koloniale gebouwen. Je bezoekt de hoogtepunten van deze stad, zoals de Portas da Cidade, de poorten aan het plein midden in het centrum. Meteen hierachter vind je de kerk St. Sebastian, die in dezelfde stijl is geschilderd als de poorten. Ook breng je een bezoek aan het museum Carlos Machado (entreegeld inclusief) en de lokale markt, waar de bewoners hun dagelijkse boodschappen doen. Tot slot bezoek je de prachtige botanische tuin Jardim José do Canto. De rest van de dag heb je vrij te besteden.

Dag 3 - Ponta Delgada / Optionele excursie Sete Cidades
Vrije dag. Je kunt ervoor kiezen om vandaag een excursie te boeken naar Sete Cidades, een van de mooiste plekken van São Miguel. Je wordt naar Mata do Canário gebracht. Vanaf hier maak je een prachtige wandeling naar Sete Cidades. De hikingtrail is bijna 12 kilometer lang. Vooral aan het begin en aan het einde van de hike kom je wat steilere stukken tegen. Sete Cidades is een dubbel meer in de krater van een vulkaan. Een van de meren is groen en het andere meer is blauw. Naar zeggen is het een van de 7 wonderen van Portugal. Een echte must-visit!

Dag 4 - Ponta Delgada
Vrije dag. In de ochtend kun je zelf Ponta Delgada en de omgeving verkennen. Of misschien neem je liever even lekker een verfrissende duik in de zee? In de middag kun je kiezen voor de optionele excursie walvis spotten (van april t/m september). Het is tijd om het land te verruilen voor de zee. De Azoren zijn de perfecte plek om walvissen, potvissen en dolfijnen te spotten. Meer dan een derde van alle walvis- en dolfijnsoorten wonen of passeren de Azoren. De garantie dat je daadwerkelijk een walvis ziet is er niet, maar de kans is wel groot. Geniet van een tocht op zee terwijl er vrolijke dolfijnen om de boot heen springen.

Dag 5 - Ponta Delgada / Optionele excursie Furnas
Vrije dag. Je kunt ook kiezen voor een facultatieve dagexcursie naar ‘Furnas’. De dagexcursie staat in het teken van een bezoek aan Vila Franca do Campo, de eerste hoofdstad van Saõ Miguel en het ontdekken van het vulkanische ontstaan van het eiland. Je ziet de ‘Fumaroles’, openingen in de aardkorst waar zeer hete gassen uit ontsnappen. Er staat een speciaal lunchgerecht op het menu, namelijk Cozido, een traditioneel gerecht bestaande uit gekookte groente en vlees. Het wordt gekookt door middel van de hete lucht in de gaten in de grond. De pannen staan wel zo een 7 à 8 uur onder de grond! Na de lunch heb je de mogelijkheid om je onder te dompelen in een thermaal bad in de botanische tuin van Terra Nostra. Let op! Trek geen lichte badkleding aan, dit kan namelijk verkleuren. Blijf niet te lang dobberen, want het is ook zeker de moeite waard om een wandeling door deze prachtige tuin te maken.

Dag 6 - Ponta Delgada / Optionele excursie Nordeste of Canyoning
Vandaag kun je kiezen voor wat actie. Wordt het een halve dag canyoning? Stap het water in, spring in kristalheldere water tussen rotsen door. De stroming van de beekjes en de uitdagende watervallen zijn de ingrediënten voor adrenaline en plezier! Tijdens het parcours dat wordt afgelegd zal je abseilen van watervallen van soms wel 8 meter. Dit wissel je af met stukjes lopen, glijden en springen. Liever iets rustiger aan? Dan kun je ook kiezen voor een jeeptour naar Nordeste in het noordoosten van São Miguel. De tour gaat naar de meest landelijke gebieden van het eiland, waar kronkelige wegen zijn omzoomd met platanen en adembenemende uitzichten op de ocean. Breng een bezoek aan Povoação, het eerste deel van het eiland dat in de vijftiende eeuw door de Portugezen werd bewoond. Na het bezoek aan Nordeste maak je nog een stop bij het natuurpark Ribeira dos Caldeiroes. Hier kun je de prachtige Bridal Veil Waterval vastleggen.

Dag 7 -Ponta Delgada - Optionele excursie Nordeste – Angra Do Heroismo (Terceira)
Vandaag weer de keuze aan jou. Geniet je zelf van je laatste dag in Ponta Delgada of check je iets vroeger uit en ga je mee op de excursie naar Lagoa do Fogo? Je start de dag met een bezoek aan een ananasplantage, deze vruchten groeien onder speciale condities op het eiland. Vervolgens word je naar het hoogste punt van de berg gebracht, Serra da Barrosa. Vanaf hier wandel je via zijweggetjes en mooie uitzichtpunten naar beneden naar het meer. Lagoa do Fogo is een kratermeer gelegen in het midden van het eiland, wat letterlijk ‘meer van vuur’ betekent. Het meer heeft deze naam gekregen omdat het ontstaan is in een krater van de vulkaan ‘Agua de Pau’. Niet alleen het meer is prachtig, maar ook de weg er naartoe levert schitterende plaatjes op. Ook maak je een stop bij Caldeira Velha, een belangrijk natuurreservaat van Saõ Miguel en breng je een bezoek aan het centrum van Ribiera Grande waar je ook gaat lunchen.

Aan het eind van de dag laat je het groene eiland São Miguel achter je en neem je afscheid van de gids op São Miguel. Een korte binnenlandse vlucht brengt je naar Terceira, hier word je opgewacht door de lokale gids die je de aankomende dagen op Terceira zal begeleiden met de transfers en activiteiten. Net als São Miguel is Terceira een groen eiland. Het landschap kenmerkt zich door bergen en veel groen. Je verblijft aankomende dagen in Angra do Heroísmo, de hoofdstad van Terceira. In het centrum vind je gezellige restaurants waar je 's avonds lekker kunt gaan eten.

Dag 8 - Angra do Heroísmo
Vandaag begint de dag met een stadswandeling in Angra do Heroísmo. De hoofdstad heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in niet alleen de geschiedenis van het eiland, maar van heel Portugal. Wandel door het historische centrum, uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, en het is net alsof je door een openluchtmuseum rondloopt. Je zult hier de 400-jaar oude fortificaties van San Sebastião en San João Baptista gaan zien. De middag is ter vrije besteding. Angra do Heroísmo is een gezellig stadje om doorheen te slenteren, maar je vindt ook een klein strandje als je liever een dagje wilt relaxen. Neem vandaag zeker de tijd om het lokale cakeje Dona Amélia te proeven. 

Dag 9 - Angra do Heroísmo / Optionele excursie eilandtour Terceira
Vrije dag of facultatieve dagexcursie over Terceira. Een perfecte excursie om een goede indruk te krijgen van het eiland. Deze eilandtour combineert alle aspecten van Terceira: je zal kraters en een lege vulkaan bezoeken, lokaal eten proeven en kerken bezoeken. Je brengt onder andere een bezoek aan Sao Sebastiao, Porto Martins en Algar do Carvao, de indrukwekkende vulkaanpijp. Onderweg kan je genieten van het landschap en zal de gids je vertellen over de geschiedenis en tradities van het eiland.

Dag 10 - Terceira 
Vandaag vertrek je weer van Terceira naar Lissabon en van Lissabon naar huis. Je rondreis over de prachtige Azoren zit er helaas weer op.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €300 p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 1. Deze reis is voor ieder fit persoo te maken. De dagen zijn niet al te lang en op bijna iedere dag kun je ervoor kiezen aan een excursie deel te nemen of te genieten van een vrije dag. 

Reisafstanden
Luchthaven Sao Miguel – Povoação: 60 km (1 uur)
Povoação – Furnas: 12 km (30 minuten)
Povoação – Nordeste: 28 km (40 minuten)
Povoação – Ponte Delgada: 60 km (1 uur)
Ponte Delgada – Sete Cidades: 28 km (40 minuten)
Ponte Delgada – vlucht naar Terceira (ca. 30 minuten)
Luchthaven Terceira – Angra do Heroismo: 23 km (30 minuten)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Optionele excursies
Tijdens de reis is het mogelijk om mee te doen aan verschillende optionele excursies. Deze kun je ter plaatse bijboeken bij de reisleiding. De genoemde prijzen gelden als richtlijn. 

 • Sao Miguel - Furnas, €62 
 • Sao Miguel - Nordeste, €68
 • Sao Miguel - Lagoa de Fogo, €64 
 • Sao Miguel - Sete Cidades, €61
 • Sao Miguel - Walvis Spotten, €52  
 • Terceira - Dagexcursie Terceira, €62 Naar verblijf
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Vermaak
 • Stadstour Angra do Heroismo
 • Stadstour Ponta Delgada
 • Overig
 • Engelstalige gids bij transfer en activiteiten
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Binnenlandse vlucht Saô Miquel naar Terceira
 • Brandstofheffing
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met (mini)bus
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.
 • Toeristenbelasting
Portugal , Azoren , Povoação
Naam verblijf
Accommodatie SAZ
Type verblijf
Hotels cf programma

Verblijf Accommodatie SAZ

Beschrijving

Tijdens de rondreis overnachten we in middenklasse hotels in tweepersoonskamers, met eigen badkamer. Je verblijf is op basis van logies met ontbijt.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Alle hotels beschikken over wifi, soms alleen in de hotellobby. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal kan zijn.

Reizigers die zich inschrijven voor een tweepersoonskamer delen die met iemand anders van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de eenpersoonskamertoeslag. Zie de tabel met vertrekdata en prijzen voor de toeslag.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement

Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'

Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat

Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling

De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 

90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. 
Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven. 

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Naar vervoer
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Vermaak
 • Stadstour Angra do Heroismo
 • Stadstour Ponta Delgada
 • Overig
 • Engelstalige gids bij transfer en activiteiten
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Binnenlandse vlucht Saô Miquel naar Terceira
 • Brandstofheffing
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met (mini)bus
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.
 • Toeristenbelasting

Vervoer

Met het vliegtuig

Vluchtinformatie
in verband met de verschillende vluchtopties van diverse luchthavens en wijzigingen in de vluchtschema's is het niet mogelijk om één vluchtschema te publiceren. Ben je benieuwd naar de mogelijke vluchttijden? Bel of mail ons gerust.

De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden en dat niet alle deelnemers hetzelfde vluchtschema hebben.

Vervoer ter plaatse
We maken tijdens deze reis gebruik van een bus om ons op de eilanden te verplaatsen en we hebben een binnenlandse vlucht tussen Sao Miguel en Terceira. 
De reisafstanden zijn over het algemeen niet al te lang, gemiddeld bedragen deze ongeveer 50 tot 80 km tijdens een excursiedag of bij het reizen naar de volgende bestemming.

Visum
Voor deze bestemming is geen visum benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.
 

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Vermaak
 • Stadstour Angra do Heroismo
 • Stadstour Ponta Delgada
 • Overig
 • Engelstalige gids bij transfer en activiteiten
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Binnenlandse vlucht Saô Miquel naar Terceira
 • Brandstofheffing
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met (mini)bus
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.
 • Toeristenbelasting

 • SGR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 3 reviews
8.7
Singlereizen
35 jaar
7.5

Goed

Het was heel mooi!

Mijn tips

Nee

Reisperiode: 18-08-2023 ~ 27-08-2023 / Accommodatie SAZ

29 jaar
8.5

Te kort.

Leuke vakantie de groep was in 2 gedeeld de eerste helft op Schiphol ontmoet en de rest de volgende dag bij het ontbijt in het hotel. De groep paste kwa leeftijd goed bij elkaar wel een hoop leraren maar dat heb je in de zomer.

Mijn tips

Neem een paraplu mee het weer kan snel omslaan

Reisperiode: 21-07-2023 ~ 30-07-2023 / Accommodatie SAZ

57 jaar
10

Ik heb nog nooit zo’n vakantie gehad!

In een woord ‘Bull’s Eye’ om maar in darttermen te spreken.

Mijn tips

Laat zorgen thuis en zet alle zintuigen open, op het moment dat je reis begint.

Reisperiode: 10-09-2021 ~ 19-09-2021 / Accommodatie SAZ

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen