Ontmoeten wij jou ook?Japan 22-daagse Rondreis

Boek nú, betaal later

Singlereis Japan 22-daagse Rondreis

Accommodatie SJD

Deze speciale reis vol hoogtepunten laat je kennis maken met de natuur en cultuur van Japan. Maak een tocht met de openbare bus door Kyoto, aanschouw de ontelbare tempels die het land te bieden heeft en overnacht bij de lokale bevolking thuis. Annulering door Corona? Je ontvangt binnen 14 dagen je geld retour.

Wat kun je verwachten?

 • Bezoek het witte reigerkasteel
 • Maak een fietstocht door de rijstvelden
 • Ontdek het hypermoderne Tokyo
 • Ontmoet de traditionele Geisha's
 • Aanschouw de dynamische havenstad Fukuoka
vanaf € 3099,00
Singlereis Japan 22-daagse Rondreis
Singlereis Japan 22-daagse Rondreis
Singlereis Japan 22-daagse Rondreis
Singlereis Japan 22-daagse Rondreis
Singlereis Japan 22-daagse Rondreis
Singlereis Japan 22-daagse Rondreis
Singlereis Japan 22-daagse Rondreis
Singlereis Japan 22-daagse Rondreis
Singlereis Japan 22-daagse Rondreis
Singlereis Japan 22-daagse Rondreis
Singlereis Japan 22-daagse Rondreis
Singlereis Japan 22-daagse Rondreis
Singlereis Japan 22-daagse Rondreis
Singlereis Japan 22-daagse Rondreis
Singlereis Japan 22-daagse Rondreis
Singlereis Japan 22-daagse Rondreis
Japan - Kansai - Osaka
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 18-45 jaar
 • 25-35 jaar
Verblijf:
Hotels cf programma
Verzorging:
Logies
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Japan 22-daagse Rondreis

Het is een reis vol hoogtepunten, waarbij we als regel aangenomen hebben om telkens drie nachten op dezelfde plek te overnachten. Op deze manier heb je de tijd om een plekje eigen te maken, zonder het gevoel te hebben om steeds van hot naar her te rennen. Natuurlijk heb je steeds de mogelijkheid om op pad te gaan met de lokale Engelstalige reisbegeleider, maar deze manier van reizen laat je ook maximaal toe om op eigen houtje er op uit te trekken. De enige uitzondering op deze 'drie-nachten-regel' zijn Hiroshima en Togura Onsen, waar je de nacht doorbrengt in ryokan, bij de mensen thuis.

Naar activiteiten
 • Vervoer - Trein
 • luchthaventransfers per metro/trein
 • transport per trein, waaronder Shinkansen Nagano-Tokyo
 • Vervoer - Bus
 • highwaybus Fukuoka-Hiroshima
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Internationale vlucht
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Verblijf
 • overnachtingen in ryokan in Hiroshima en Togura Onsen op basis van logies
 • één overnachting in een Capsulehotel op basis van logies
 • Hotelovernachtingen op basis van logies
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SGR
 • Fooien
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

Activiteiten

Dag 1 - Vertrek Amsterdam
Je vliegt vanuit Amsterdam naar Fukuoka, waar je de volgende dag aankomt en de rondreis door Japan start.

Dag 2 - Aankomst Fukuoka
Met de metro rijd je naar het hotel in het centrum van de stad. Na het inchecken is er wellicht nog tijd om een hapje te eten in de buurt van het hotel. Een kom dampende noedels en een fris getapt Japans biertje: er zijn slechtere manieren om je rondreis door Japan te beginnen.

Dag 3 - Fukuoka
Vrije dag. Met iets meer dan anderhalf miljoen inwoners is Fukuoka de grootste stad van het zuidelijke eiland Kyushu, een dynamische havenstad verrezen uit de as van de Tweede Wereldoorlog. In vogelvlucht ligt Fukuoka dichter bij Seoul dan bij Tokyo. De nabijheid van het Koreaanse schiereiland is er dan ook altijd te zien in het straatbeeld en te smaken in de lokale keuken. Wat ons betreft is Fukuoka de ideale stad om een rondreis door Japan te beginnen: klein genoeg om rustig het land 'in de vingers' te krijgen, maar ook groot genoeg om er in een tweetal dagen de belangrijkste sights te zien.

Dag 4 - Fukuoka / Excursie Dazaifu
Vrije dag. Een twintigtal kilometer ten zuiden van Fukuoka ligt Dazaifu. Dit kleine provinciestadje van nog geen honderdduizend inwoners was eeuwenlang de administratieve hoofdstad van het eiland Kyushu. Het shintoïstisch heiligdom Dazaifu Tenman-gu herinnert aan het rijke verleden van de stad. Voeg daar het Kyushu Nationaal Museum en enkele verstilde zen-tuinen bij, en je hebt voldoende ingrediënten voor een geslaagde optionele dagtrip.

Dag 5 - Fukuoka – Hiroshima
De totale afstand van Fukuoka naar Hiroshima bedraagt net geen 300 kilometer. Met de highway bus doe je daar net geen vijf uur over, met twee pauzes van een kwartier onderweg om de benen even te strekken. Kort na de middag kom je aan in Hiroshima, en loop je te voet naar de ryokan, waar je logeert.
De rest van de middag kun je vrij doorbrengen. Na je bezoek aan het Vredesmuseum kun je alle opgedane indrukken laten bezinken tijdens een wandeling door het Vredespark Heiwa Koen.

Dag 6 - Hiroshima
Vrije dag. Als je dat wilt kun je deze ochtend deelnemen aan een optionele rondleiding in de Mazda autofabrieken. Wil je zeker zijn van deelname, kun je dit bij het boeken aangeven. In het Mazda museum werp je een blik op de modellen uit het verleden en die van de toekomst, en als afsluiter kun je ook een kijkje nemen in de productiehal. De rondleiding begint om 10 uur en duurt ongeveer twee uur. Rond de middag ben je terug in Hiroshima en kun je de rest van de middag vrij besteden. Er zijn enkele kunstmusea en ook de landschapstuin Shukkei-en is geen verkeerde plek voor een wandeling en een kopje thee.

Dag 7 - Hiroshima / Excursie Miyajima
Vrije dag. Vandaag staat een optionele excursie naar het eiland Miyajima op het programma. De grote torii of tempelpoort, pootjebadend in de Japanse Binnenzee, siert de voorpagina van menig Japanse reisgids. Het is dan ook een indrukwekkend zicht, maar persoonlijk houden wij meer van de iets hogerop gelegen tempel Daisho-in. Hier komt de lokale bevolking bidden, ver weg van de toeristenhordes beneden aan de waterlijn. Vooral eind oktober, begin november, als de herfstkleuren zich beginnen door te zetten, is het in en rond deze tempel oogverblindend mooi.

Dag 8 - Hiroshima – Okayama
De Sanyo-Honsen is een spoorlijn die het eiland Kyushu met de Kansai regio verbindt. De lijn is iets meer dan vijfhonderd kilometer lang, en loopt grotendeels parallel met de kustlijn van de Japanse Binnenzee. Je rijdt vandaag langs deze lijn van Hiroshima naar Okayama, een rit van ongeveer drie uur. ’s Middags kun je een optioneel bezoek brengen aan Kurshiki. Tijdens de Edo periode (1603 - 1868) stond Kurashiki onder rechtstreeks gezag van het shogunaat. De handel bloeide en langs het kanaal verrezen talloze handelshuizen en opslagplaatsen. Het is prettig toeven in deze wijk, waar oude gebouwen nieuw leven werden ingeblazen. Ze fungeren nu als galeries, winkels en theehuizen.

Dag 9 - Okayama / Excursie Kibivlakte
Vrije dag. Optioneel kun je met een lokale trein naar Soja, waar je een fiets kunt huren om de Kibivlakte te verkennen. Eenmaal het dorpje uit kun je gemakkelijk het fietspad volgen. De route leidt door rijstvelden, langs riviertjes en rond grafheuvels. In een land dat voor 80 % uit bergen bestaat, ben je hier letterlijk en figuurlijk op het platteland! Langs de route liggen ook twee heiligdommen: de Kokubun-ji tempel en de Kibitsu-jinja schrijn, waar je even kunt pauzeren bij de plaatselijke monniken. Na het fietsen kun je ’s middags in Okayama een bezoek brengen aan de landschapstuin Koraku-en.

Dag 10 - Okayama / Excursie Naoshima
Vrije dag. Naoshima is de bestemming van de optionele excursie van vandaag. Meneer Fukutake, de schatrijke directeur van uitgeverij Benesse in Okayama, koos dit eilandje in de Japanse Binnenzee uit om er zijn levensdroom te realiseren. Het project kreeg de naam Benesse Art Site, een symfonie van natuur, kunst en architectuur. De musea aan de zuidkust van het eiland zijn van wereldniveau. Ook het Art House Project, waarbij binnen- en buitenlandse artiesten werden losgelaten op leegstaande huizen, is erg de moeite.

Dag 11 - Okayama – Himeji – Kyoto
Je reist verder langs de Sanyo-Honsen richting Kansai. Na anderhalf uur stap je uit in Himeji voor bezoek aan Shirasagi-jo, het 'Witte Reiger' kasteel. Je bagage kun je kwijt in een locker in het station (kosten: 600 Japanse yen/€5), en van daaruit loop je in een kwartiertje naar het kasteel. Trek zeker een tweetal uur uit voor kasteelbezoek, en probeer achteraf ook zeker nog een kijkje te nemen in de aangrenzende tuin Koko-en. Na het kasteelbezoek ga je verder naar de oude keizerlijke Kyoto, een prachtige stad waar veel te doen is. Je kunt naar de Kiyomizu-dera, de Tempel van het Zuivere Water, vlakbij de zogenaamde theepotwijk. Het is er steeds gezellig druk, met tal van vriendelijk lachende geisha's, die uitgebreid met je op de foto willen. Volendam-geisha's als je het ons vraagt, voor het echte werk moet je even doorlopen naar de Gion-wijk.

Dag 12 - Kyoto
Vrije dag. Je kunt mee op een tocht met de openbare bus door Kyoto. In een stad met meer dan 3000 tempels en schrijnen loert het gevaar voor het fenomeen tempelmoeheid om elke hoek. We hebben dan ook geprobeerd om een evenwichtig programma samen te stellen, met niet alleen bezoeken aan klassiekers zoals Kinkaku-ji (de gouden tempel), Ryoan-ji (met de klassieke zen-tuin), Nijo-jo (het kasteel van de shogun) en Sanjusangen-do (met de 1001 Boeddhabeelden), maar ook tijd voor momenten van rust en bezinning in minder drukbezochte tempels zoals de Toji-in tempel.

Dag 13 - Kyoto / Excursie Nara
Vrije dag. Je kunt vandaag mee op een optionele excursie met de trein naar de oude hoofdstad Nara, die een stuk kleiner is dan Kyoto. De tempels en schrijnen van Nara worden algemeen beschouwd als de wieg van de Japanse cultuur. Immers, de stad was nog voor Kyoto de hoofdstad van Japan, meer bepaald van 710 tot 794. Het was een periode waarin heel wat Chinese invloeden via Korea overwaaiden. Dat is niet alleen te merken aan het stratenplan, dat is gebaseerd op dat van de oude Chinese hoofdstad Xi'an, maar ook aan de vele boeddhistische tempels in en rond de stad. Het stadspark Nara-koen herbergt enkele van Japans belangrijkste historische bouwwerken zoals de feeërieke Kasuga-taisha schrijnen, de Todai-ji tempel (het grootste houten gebouw ter wereld met binnenin een 16 meter hoog bronzen Boeddhabeeld) en de Kofuku-ji tempel (met twee elegante pagodes op de tempelgronden).

Dag 14 - Kyoto – Matsumoto
Per trein reis je van Kyoto naar de Japanse Alpen. Na aankomst loop je naar het hotel en kun je de rest van de dag vrij doorbrengen. Na het Witte Reiger kasteel in Himeji, kun je in Matsumoto het Zwarte Kraai kasteel bezoeken. Karasu-jo werd pas voltooid op het einde van de woelige Edo periode toen de rust in het land was teruggekeerd. Het werd dus nooit belegerd en is daardoor als een van de weinige Japanse kastelen in zijn originele staat bewaard gebleven.

Dag 15 - Matsumoto / Excursie Japanse Alpen
Vrije dag. Matsumoto is meer dan alleen het kasteel. Zo is er de Nakamachi wijk waar oude ambachtshuizen met dat unieke Japanse oog voor detail werden omgetoverd tot stijlvolle galeries en theehuizen. In het Stedelijk Museum kun je kennis maken met de wondere wereld van de hedendaagse avant-garde kunstenares Yayoi Kusama. Nog meer Japanse kunst is er te bewonderen in het Ukiyo-e Museum aan de rand van de stad. Ukiyo-e is een vorm van Japanse houtsnijkunst met als belangrijkste thema de vergankelijkheid van het leven. Je kunt (mits het weer het toelaat) mee op optionele excursie naar de Japanse Alpen. Tot op het einde van de 19de eeuw trokken Japanners liever niet de bergen in. Volgens het shintoïsme woonden daar immers de kami-sama (goden) en die liet je maar beter met rust. Daar kwam echter verandering in met de Meiji-restoratie op het einde van de 19de eeuw, toen de grenzen terug open gingen en er veel westerlingen zich kwamen vestigen in Japan. De Britse missionaris Walter Weston was één van de eersten die het ruige berggebied ten oosten van Matsumoto introk, en noemde het de Japanse Alpen. De Japanners volgden schoorvoetend zijn voorbeeld, maar kregen ook al snel de smaak te pakken. Tegenwoordig is bergwandelen erg populair in Japan.

Opgelet! Tijdens de wintermaanden (vanaf ongeveer half november tot half april) worden veel bergroutes afgesloten wegens de sneeuw. Tijdens deze periode maken we als alternatief een optionele excursie naar de Daio Wasabi farm.

Dag 16 - Matsumoto – Nagano – Togura Onsen
Je reist naar met een openbare bus in ongeveer een uur naar Nagano, waar je overstapt op de trein. Een half uurtje later kom je al aan in een typisch Japans stadje, Togura Onsen. Twee nachten logeer je in een ryokan, een gastvrije overnachting ‘bij de mensen thuis’.
’s Avonds kun je met je reisbegeleider naar een lokale ‘izakaya’, een soort informele Japanse pub, om de lokale keuken te proberen. Trek een paar houten ‘geta’ slippers aan en slenter langs de winkels, bars, karaoke clubs, schiettenten en kraampjes waar ‘ramen’ wordt verkocht.

Dag 17 - Togura Onsen
Vrije dag. Nagano ligt niet ver weg. Je kunt een optioneel bezoek brengen aan de Zenko-ji tempel in deze stad. Je treft er het oudste Boeddhabeeld van Japan, dat slechts een keer in de zes jaar wordt getoond. Binnenin de tempel leidt een pikdonkere, ondergrondse gang naar de ‘sleutel tot het paradijs’. Van deze sleutel zegt men dat hij, nadat je hem hebt aangeraakt, geluk na de dood brengt. Vanaf de tempel heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt ook een excursie maken naar de Jigokudani Onsen in Yudanaka, beroemd om de zogenaamde ‘sneeuwaapjes’, die een heerlijk warm bad nemen in de bron. Het is de enige plek ter wereld waar apen lekker badderen. De mooiste periode om de aapjes te zien is als er sneeuw ligt, meestal in januari en februari.

Dag 18 - Togura Onsen – Nagano – Toky
Je gaat terug naar het station van Nagano. De hogesnelheidstrein Shinkansen brengt je in anderhalf uur naar Tokyo, een rit van bijna 250 kilometer.
's Middags kun je (met je reisbegeleider) beginnen met je verkenning door Tokyo. Maak bijvoorbeeld een wandeling in het park van Ueno en Yanaka, een van de oudste wijken van de stad. Hier waan je je helemaal niet in een wereldstad. Hier geen hoogbouw, geen flitsende neonreclames; de wijk ademt nog steeds de sfeer van het oude Edo (het toenmalige Tokyo). Een bijzondere accommodatie wacht op je in Tokyo: een Capsule Hotel! Zo'n 'budget' slaapplek (gedeeld sanitair) hoort bij de volledige Tokyo experience. Erg leuk om een keer mee te maken. Je slaapt hier één nacht, de andere nachten slaap je in een ‘gewoon’ hotel.

Dag 19 - Tokyo
Vrije dag. Je ‘verhuist’ van het Capsule Hotel naar een ‘gewoon’ hotel. Je reisbegeleider neemt liefhebbers mee door het oostelijke deel van de stad. In Asakusa kun je de Senso-ji tempel bezoeken. In deze wijk zit je ook goed voor souvenirs: van tweedehands kimono's tot geisha-pruiken.
Met de boot vaar je van Asakusa naar Odaiba, een futuristisch eiland in de baai van Tokyo. Hier kun je lunchen aan het strand, om daarna op de monorail te stappen naar centraal Tokyo. Na een wandeling langs het Keizerlijk Paleis en de winkelstraten van Ginza keer je terug naar Ueno. Schouder aan schouder met de salarymen eet je nog enkele spiesjes yakitori in een eettentje onder de sporen aan het station van Ueno. In Tokyo is de metro eigenlijk onmisbaar als je de uitgestrekte Japanse hoofdstad wilt verkennen. Handig is de gratis app ‘tokyosubway’ uit de App Store. Je vindt hiermee (ook offline) het dichtstbijzijnde metrostation en kunt zoeken hoe je van station A naar B komt. Je ziet in een oogopslag waar je eventueel over moet stappen en hoe lang de reisduur is.

Dag 20 - Tokyo
Vrije dag. Je verkenning van westelijk Tokyo kan beginnen tussen de wolkenkrabbers van Shinjuku. Een lift brengt je naar de 45ste verdieping van het Tokyo Metropolitan Government Building, in het Japans kortweg Tocho, waar je je kunt vergapen aan de onmetelijke urban sprawl. Door het park Yoyogi Koen en langs de grote modehuizen van de winkelstraat Omotesando loop je richting Shibuya. Ook hier kun je je vergapen: dit keer aan de eindeloze mensenstromen die over de diagonale zebrapaden van Shibuya Crossing hun weg zoeken naar hun bestemming.

Dag 21 - Vertrek Tokyo
Vrije ochtend. In de loop van de middag (afhankelijk van je definitieve vluchttijd) vertrek je per trein naar de internationale luchthaven van Narita. Wanneer je het landarrangement hebt geboekt eindigt jouw reis vandaag.
Wanneer de groep met KLM of Air Nippon vliegt, overnacht je nog in Tokyo en vlieg je op dag 22 terug naar huis.

Dag 22 - Aankomst Amsterdam
Je komt vandaag aan in Amsterdam. Helaas komt hier een einde aan deze prachtige Japan groepsreis.

Voor deze reis heb je ongeveer €300,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.
Naar verblijf
 • Vervoer - Trein
 • luchthaventransfers per metro/trein
 • transport per trein, waaronder Shinkansen Nagano-Tokyo
 • Vervoer - Bus
 • highwaybus Fukuoka-Hiroshima
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Internationale vlucht
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Verblijf
 • overnachtingen in ryokan in Hiroshima en Togura Onsen op basis van logies
 • één overnachting in een Capsulehotel op basis van logies
 • Hotelovernachtingen op basis van logies
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SGR
 • Fooien
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
Japan , Kansai , Osaka
Naam verblijf
Accommodatie SJD
Type verblijf
Hotels cf programma

Verblijf Accommodatie SJD

Beschrijving

Je overnacht in eenvoudige, centraal gelegen middenklasse hotels. In de westerse hotels heb je een badkamer met toilet op de kamer, in de vorm van een zogenaamde ‘unit bathroom’, een ingenieus ontworpen cel met daarin een toilet (veelal met sproeier en verwarmde wc-bril!), een wasbak en een badkuip. Je verblijft op basis van logies.

NB: In Japan wordt bij het inchecken in de hotels je paspoort gevraagd. Het receptiepersoneel maakt daar een kopie van. Hotels zijn in Japan wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren.

Zowel in Hiroshima als in Togura Onsen slaap je in een minshuku / ryokan, een kleinschalige Japanse accommodatie gerund door een erg aardige familie. In een tatami kamer slaap je steeds op een futon, een vrij dunne matras. Maar maak je geen zorgen: in de wandkasten zijn er altijd extra futons te vinden. Die stapel je gewoon op elkaar tot je de juiste zachtheid heb gevonden. Het sanitair is in deze plaatsen gedeeld. In de ryokan wordt er gebruik gemaakt van gemeenschappelijke slaapzalen waarbij je de kamer uitsluitend deelt met maximaal vier medereizigers van hetzelfde geslacht.

In Tokyo slaap je één nacht in een Capsule hotel, een bijzondere ervaring! Behalve de capsule krijg je de beschikking over een kastje in een gemeenschappelijke ruimte om je kleding en een kleine koffer/rugzak op te bergen. In uitzonderingsgevallen kun je grotere koffers in bewaring geven bij de receptie, soms tegen betaling. Schoenen worden in kastjes bij de ingang van het hotel opgeborgen. De was-/douchegelegenheid is gemeenschappelijk. Mannen- en vrouwenafdelingen zijn in een Capsule hotel gescheiden.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. De meeste geplande hotels beschikken over gratis wifi. Met uitzondering van de tempel in Nagano is overal wifi beschikbaar.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Het is mogelijk om, daar waar aanwezig, een eenpersoonskamer aan te vragen. Je betaalt daarvoor een toeslag. In Hiroshima en Togura Onsen zijn er geen eenpersoonskamers beschikbaar.

Het is tijdens deze reis niet mogelijk om een driepersoonskamer te boeken.

Let op: hotelkamers (en badkamers) zijn in Japan vaak compact. Houd daar rekening mee.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reis boeken 'op aanvraag'

Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat

Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling

De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 

90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. 
Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven. 

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement

Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Naar vervoer
 • Vervoer - Trein
 • luchthaventransfers per metro/trein
 • transport per trein, waaronder Shinkansen Nagano-Tokyo
 • Vervoer - Bus
 • highwaybus Fukuoka-Hiroshima
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Internationale vlucht
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Verblijf
 • overnachtingen in ryokan in Hiroshima en Togura Onsen op basis van logies
 • één overnachting in een Capsulehotel op basis van logies
 • Hotelovernachtingen op basis van logies
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SGR
 • Fooien
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

Vervoer

Met het vliegtuig

Er is op dit moment nog geen vluchtinformatie beschikbaar.

De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden. Het getoonde vluchtschema is daarom een voorbeeld. Ongeveer 10 dagen voor vertrek vind je op de inlogpagina je vertrektijdenbrief met daarin het definitieve vluchtschema.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Vervoer - Trein
 • luchthaventransfers per metro/trein
 • transport per trein, waaronder Shinkansen Nagano-Tokyo
 • Vervoer - Bus
 • highwaybus Fukuoka-Hiroshima
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Internationale vlucht
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Verblijf
 • overnachtingen in ryokan in Hiroshima en Togura Onsen op basis van logies
 • één overnachting in een Capsulehotel op basis van logies
 • Hotelovernachtingen op basis van logies
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage SGR
 • Fooien
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

 • SGR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen