NieuwsLapland als avontuurlijke singlereis

Boek nú, betaal later

Lapland als avontuurlijke singlereis

Lapland als avontuurlijke singlereis
11 jan. 2017

Lapland als avontuurlijke singlereis

Lapland spreekt tot de verbeelding. Het Noorderlicht ofwel Aurora Borealis eens in je leven zien staat toch op menige bucketlist. Ook op die van jou? Ga dan eens mee met een van onze single reizen naar Lapland. Wat kun je van een wintervakantie naar Lapland verwachten?

In de winterperiode is de gemiddelde temperatuur tussen de -13°C en -30°C met een laag sneeuw tussen de 50 cm tot wel een meter hoog. Ongeveer in oktober/november begint het te sneeuwen en tot eind april en soms nog in mei kun je er genieten van een winters landschap. Wil je sneeuwzekerheid? Ga dan naar Lapland tussen half december en voor eind maart.

Lapland ligt vrijwel helemaal ten noorden van de Poolcirkel en ligt ook nog eens in meerdere landen, want het is het noordelijkste gedeelte van Noorwegen, Zweden, Finland en zelfs een stukje Rusland. Alleen Fins Lapland is al groter dan de Benelux.

Het beroemde Noorderlicht met haar prachtige kleuren is een natuurverschijnsel dat het hele jaar voorkomt, maar alleen in de winter zichtbaar is voor ons. Dat maakt Lapland in de winter zo geliefd. Ga je naar Lapland, dan is het geen garantie dat je het Noorderlicht ook zult zien, maar de lokale bevolking kan aan de hand van de intensiteit van de activiteit in de atmosfeer wel voorspellen of er kans is op het zien van het Noorderlicht.

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen