NieuwsLanzarote, een eiland om te ontdekken!

Boek nú, betaal later

Lanzarote, een eiland om te ontdekken!

Lanzarote, een eiland om te ontdekken!
5 aug. 2017

Lanzarote, een eiland om te ontdekken!

In de zomer denk je misschien niet aan een singlereis naar Lanzarote. De meesten kennen de Canarische eilanden als winter zonbestemming, terwijl het in de zomer een heerlijk eiland is om vakantie te vieren. Omringd door de Atlantische Oceaan heeft Lanzarote een perfect klimaat, volop heerlijke stranden en luxe hotels aan zee. Volop mogelijkheden dus om te genieten van allerlei watersporten, snorkelen, duiken, suppen of gewoon te relaxen op je bedje onder de stralende zon. Zin om iets actiefs te doen? Ga mountainbiken, op jeepsafari, wandelen of bezoek het Nationaal Park Timanfya en verwonder je over het vulkanische landschap. Om je ook in de zomer kennis te laten maken met Lanzarote, zijn de vertrekdata in augustus en september nú in de aanbieding. 

Wetenswaardigheden over Lanzarote
Lanzarote vormt samen met Tenerife, Gran Canaria, La Palma en Fuerteventura dé Canarische Eilanden. Deze eilandengroep behoort tot Spanje, hoewel de eilanden in de Atlantische Oceaan ten westen van Marokko liggen. Dat is ook precies de reden dat deze eilanden in de zomer, maar ook in de winter heerlijke eilanden zijn om met een leuke groep singles een zonvakantie te beleven.

Lanzarote is van oorsprong vulkanisch. De bergen zijn gevorm door lavastromen en het land bestaat grotendeels uit vulkanische grond en gesteente. Het Nationaal park Timanfya is absoluut een bezoek waard. Het bijna maanachtige landschap, waar amper begroeiing aanwezig is, is ontstaan door de vulkaanuitbarstingen die van 1730 tot 1736 hebben plaatsgevonden.

Tijdens je bezoek aan dit park, wordt je op verschillende manieren getoond hoe heet het op een geringe diepte onder de grond is. Op één meter diepte wordt een stuk stro tegen de hete steen gehouden, waardoor het stro spontaan ontbrandt. Wanneer een emmer water in een gat in de grond wordt gegoten, spuit dat er als stoom met grote kracht uit. En praktisch en ietwat toeristisch: bij het restaurant wordt op een rooster boven een put van ongeveer acht meter diep, permanent gebarbecued.

De belangrijkste kunstenaar/architect César Manrique heeft veel gedaan om het oorspronkelijke karakter van het eiland te behouden. Op Lanzarote zijn alleen de traditionele kleuren groen, blauw en bruin toegestaan voor deuren en kozijnen. De huizen mogen niet hoger zijn dan vier verdiepingen en moeten bovendien wit geschilderd zijn. Verder zijn grote reclame-uitingen verboden. Dit alles om het eiland zo veel mogelijk in oorspronkelijke staat te houden en dat is redelijk gelukt.

Wat feitjes:

  • Vliegtijd naar Lanzarote ca 4 tot 5 uur
  • Geldig paspoort of identiteitskaart is vereist.
  • Op Lanzarote wordt Spaans gesproken, maar veel spanjaarden spreken ook goed Engels.
  • De munteenheid is de Euro. Er zijn voldoende pinautomaten en credit cards worden op veel plaatsen geaccepteerd.
  • Op Lanzarote is het in de winter en de zomer 1 uur vroeger dan in Nederland.
  • Fooi geven in restaurants, aan obers en gidsen is vrij gebruikelijk.
  • Het openbaar vervoer is goed, volop beschikbaarheid van taxi’s.

Ga je mee op singlereis naar Lanzarote?

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen