NieuwsGambia populaire winter zonvakantie

Boek nú, betaal later

Gambia populaire winter zonvakantie

Gambia populaire winter zonvakantie
27 jul. 2017
Rubriek(en):

Gambia populaire winter zonvakantie

Gambia is misschien niet het eerste land waar je voor een single zonvakantie aan denkt, maar Gambia is de laatste jaren bij de singles een populaire winter zonbestemming geworden. De dagen zijn er warm met veel zonne-uren, terwijl de avonden en nachten er relatief koel zijn. En natuurlijk is Gambia rijk aan prachtige zandstranden. De temperatuur van het zeewater varieert van 20 tot 27 °C, dus ook dat is bijzonder aangenaam.

Gambia ligt op de uiterste westpunt van Afrika, aan de Atlantische Oceaan, en is het kleinste land op het vaste land van Afrika. Dwars door het land loopt de goed bevaarbare Gambia-rivier. Deze rivier is tot ver landinwaarts zout, waardoor er ook dolfijnen en schildpadden leven.

De Gambianen staan bekend als zeer vriendelijk en gemoedelijk, daarbij is Gambia één van de veiligste landen in Afrika. De meeste toeristen die naar Gambia komen zijn er om te genieten van de zon, de prachtige stranden en de aangename zee. De golven zijn er behoorlijk hoog, je kunt er dus goed bodyboarden. We raden je ook zeker aan om een jeepsafari door het binnenland te maken! En wist je dat Gambia meer dan 450 vogelsoorten kent?

De Gambiaanse keuken is een vrij simpele keuken die veelal bestaat uit rijst met vis, vlees en groente in een saus. Eén van de bekendste gerechten in Gambia is de Domoda, dit gerecht staat in bijna elk restaurant wel op de kaart. Naast de typische Gambiaanse keuken kom je tal van buitenlandse restaurants tegen en de meeste hotels hebben vaak goede restaurants.  Eén van de bekendste drankjes in Gambia is het JulBrew een biertje dat in de hoofdstad Banjul gebrouwen wordt. Het is tevens het enige bier dat in Gambia gemaakt wordt.

Wat feitjes:

  • Je paspoort dient nog minimaal 6 maanden na je verblijf geldig te zijn.
  • In circa 6 uur vlieg je van Amsterdam naar Banjul, de hoofdstad van Gambia. Het tijdsverschil met Nederland is min 1 uur.
  • Gambia is niet het goedkoopste Afrikaanse land, maar het prijsniveau ligt wel lager dan in Nederland.
  • De officiële munteenheid van Gambia is de Gambiaanse Dalasi, afkort de GMD. 1 Euro is ongeveer 53 Dalasi waard (prijzen 2017). Het is niet mogelijk om vooraf GMD's mee te nemen vanuit Nederland.
  • Geld opnemen kan in Gambia kan alleen met een Visa creditcard!! Contant Euro's wisselen voor GMD;s kan op het vliegveld en vrijwel overal in Gambia.
  • De winkels zijn doorgaans geopend van 9.00 - 13.00 uur en van 16.00 - 18.30 uur. Ding af bij je aankopen, dat is in Gambia heel normaal.
  • Het wegennet van Gambia is niet bijzonder goed. Minibusjes zijn goedkoop, maar de meeste toeristen maken gebruik van een taxi.
  • Weiger ijsklontjes en ander onverpakt ijs.
  • Raadpleeg voor de zekerheid ook de GGD in je woonplaats voor de juiste inentingen voor Gambia.

Gambia één van de bestemmingen is waar je gegarandeerd bent van zon tijdens de gehele winterperiode. En met maar 6 uur vliegen beslist een aanrader voor een zonnige ontspannen singlereis!

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen