In de mediaSinglereis voor een eerlijke prijs

Boek nú, betaal later

Singlereis voor een eerlijke prijs

Singlereis voor een eerlijke prijs
9 apr. 2018

Singlereis voor een eerlijke prijs

Begeleide rondreizen, actieve vakanties en verre trips: het aantal singlereizen is de laatste decennia flink toegenomen.

Waren er zo'n 20 jaar geleden nog nauwelijks echte singlereizen te boeken, anno 2018 wordt deze doelgroep in de reiswereld eindelijk serieus genomen. Het grote voordeel ten opzichte van gewone groepsreizen is dat het gezelschap uitsluitend uit singles bestaat. Er is veelal 24/7 Nederlandssprekende reisleiding aanwezig, het programma is specifiek gericht op singles en er is meer aandacht voor goede kamers voor alleengebruik.

Wie gaan er mee?
Als je een singlereis boekt, wil je natuurlijk weten hoe de groep waarmee je op pad gaat eruit ziet. Een indeling in leeftijdscategorie kan zorgen voor een gelijkgestemde groep voor wat betreft interesses en reistempo. De man/vrouw verdeling en de leeftijd van de deelnemers van van de vakanties bij Singlereizen.nl vind je bij elke reis en vertrekdatum op de pagina 'prijzen & groepsinfo'.

Weg met de bezemkast
Belangrijk bij singlereizen is ook de kwaliteit van de eenpersoonskamer of de tweepersoonskamer voor alleengebruik en de hoogte van de toeslag die daarvoor wordt berekend. Voorheen een doorn in het oog van soloreizigers, die niet alleen meer geld moesten neertellen voor een kamer alleen, maar dan vaak ook nog de bezemkast toegewezen kregen; een kleine of slecht gelegen kamer zonder uitzicht. Daarin is gelukkig alles verbeterd. Overal kun je kiezen tussen 'een kamer op indeling', dus je kamer delen met een groepsgenoot van dezelfde sexe of de reisgenoot met wie je samen boekt of voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik. De toeslagen zijn ook niet zo hoog als de 30% of meer die we ruim drie jaar geleden noteerden bij zonvakanties in Europa. Soms is een eigen kamer standaard in de reissom meegenomen. In andere gevallen wordt de toeslag - die wij over het algemeen als redelijk beoordelen - duidelijk vermeld als optie. (noot van de redactie: dit geldt ook voor een eigen of een gedeelde tent, chalet, appartement enz.)

'Contact is zo gemaakt'
Rineke van Doorn, oprichter van Singlereizen.nl: 'Onze groepen bestaan voor 100% uit singles. Het schept een band als alle deelnemers alleen zijn. Contacten in de groep ontstaan dan ook snel en makkelijk. Wie geen kamer wil delen, krijgt een tweepersoonskamer voor alleengebruik. Geen bezemkast dus - wat vaak heel frustrerend is voor singles op gewone groepsreizen. Buiten het hoogseizoen proberen we kamers voor alleengebruik in te kopen voor dezelfde prijs als een gedeelde kamer. Maar omdat de hotelprijzen in Europa erg onder druk staan, ontkomen we niet altijd aan een (kleine) toeslag. Gelukkig delen veel singles met plezier een kamer, al boeken we voor 50-plussers vaker een kamer alleen'.

Bekijk de reisgids van de Consumentenbond van deze maand voor het volledige artikel.

Bron: Consumentenbond Reisgids april/mei 2018

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen