In de mediaGevallen voor singlesreizen

Boek nú, betaal later

Gevallen voor singlesreizen

Gevallen voor singlesreizen
3 feb. 2018

Gevallen voor singlesreizen

Reizen speciaal voor singles, goed idee? Ja! Aparte singles-reizen zijn zelfs een uitstekend idee, zo melden onze lezers unaniem. De mailbox puilt uit van de enthousiaste reacties. Samen op reis betekent toch dat je op elkaar bent aangewezen in den vreemde. Op die manier komen gemakkelijk vriendschappen tot stand. Soms een relatie, hoewel velen dat niet als doel zien.

Het is prettiger om met andere alleengaanden op vakantie te gaan, zonder 'ingewreven te krijgen' dat je geen relatie hebt. Anderen laten weten heus vrienden te hebben, maar die hebben net geen tijd, geld, zin om naar die verre bestemming te gaan. Alleen reizen is ook niet voor iedereen weggelegd en dus is de singlesreis vaak een goede oplossing om toch een gezellige vakantie te hebben. Temeer omdat de keus voor een bepaalde locatie of soort reis gelijkgestemden samenbrengt.

Rineke van Doorn van All About Singles (Singlereizen.nl) begon vijftien jaar geleden dergelijke reizen aan te bieden. In het begin werd er wat schuw over gedaan; 'Mensen vertelden op hun werk niet dat ze met een singlesreis meegingen'. Dat taboe is echter verdwenen. Rinekes ervaring is dat, hoewel er vooraf soms zenuwen zijn, het ijs ter plekke snel breekt. 'Er is altijd wel iemand met wie het klikt en met wie een vriendschap ontstaat'. Want nogmaals, een singlesreis is tegenwoordig vooral een groepsreis met leeftijdsgenoten en amper een 'datingmarkt'.

Enkele reacties van de lezers:

Vakantiegevoel (Frank Joost Nauta):
Ik ben de afgelopen twee jaar op singlesreis geweest naar Toscane en naar Kroatië. Ik kan dit elke single aanraden! Wat mij aanspreekt, is dat je zelf bepaalt wat je gaat doen en met wie. Je leert nieuwe mensen kennen en je hebt het echte vakantiegevoel. Bovendien zijn singlesreizen nog erg betaalbaar ook. Een echte aanrader.

Huis gekocht
(Martine de Booij):
Ik ben vijf jaar geleden op singlesreis naar Bali en Lombok geweest. Nu vind ik singlesreis niet de juiste benaming, het is een alleengaandenreis. Hartstikke gezellig. Met een van de reisgenoten heb ik ondertussen een huis gekocht. Tijdens de reis vonden wij elkaar niet eens zo heel leuk, maar eenmaal thuis bleken we niet zonder elkaar te kunnen.

Schot in de roos (Tonny van Hoek):
We zijn in 2000 op singlesreis geweest. We waren met 28 vrouwen en twee mannen. Hoewel ik zéker niet op zoek naar een relatie was (ik was nog geen jaar vrijgezel), had ik toch een klik. We zijn inmiddels acht jaar verder en drie jaar getrouwd.

Noot van Singlereizen.nl:
Het verschil tussen een alleengaandenreis en een singlereis, is dat er bij een alleengaandenreis ook getrouwde mensen zonder partner mee kunnen. Onze singlereizen zijn groepsreizen die volledig uit singles bestaan.

In 2000 kon het inderdaad nog voorkomen dat er met een singlereis meer vrouwen dan mannen mee gingen. De vrouwen liepen als pioniers voorop toen de eerste singlereizen een feit waren. Gelukkig is de man/vrouw verdeling tegenwoordig vrij evenwichtig verdeeld. Dit kun je op Singlereizen.nl zien bij de groepsinfo, die bij elke reis getoond wordt.

Bron: Telegraaf.nl/vrij

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen