In de mediaIn een groep: samen weggaan schept een band

Boek nú, betaal later

In een groep: samen weggaan schept een band

In een groep: samen weggaan schept een band
14 sep. 2017

In een groep: samen weggaan schept een band

'Iedereen vindt het eng'
Mientje Romme, 58 jaar en pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf, ging deze zomer voor het eerst mee met een alleengaandenreis. 'Negen jaar geleden werd ik weduwe. Vanaf dat moment ging ik alleen met mijn kinderen op vakantie. Nu ze volwassen zijn, zijn vakanties voor mij niet meer zo vanzelfsprekend. Mijn broer opperde de mogelijkheid van een singlereis. Dat is niks voor mij dacht ik. Ik ben niet zo'n type dat zich makkelijk aansluit. Toch kroop ik die avond achter de computer en zag bij Singlereizen.nl een reis naar Macedonië die mij ontzettend aansprak - met een boottocht, jeepsafari, ezeltje rijden - precies in de week dat ik vrij had. Die variatie gaf de doorslag en ik stapte over mijn emotionele drempel heen.

Naarmate de vertrekdatum vorderde, kneep ik hem steeds meer. De dag voor de reis dacht ik er zelfs aan om te annuleren, zo spannend vond ik het. Toen ik op Schiphol aankwam, vertelde ik het clubje mensen dat er al stond dat ik die nacht van nervositeit bijna niet had geslapen. Veel mensen herkenden dat en zo was het ijs meteen gebroken. Het viel me op dat het open types waren. En, heel fijn, mensen van mijn eigen leeftijd.

De singlereis was meer dan fantastisch. Ik ben net thuis en er nog vol van. We zijn op ontzettend veel leuke excursies gegaan en hebben gezellig met elkaar gegeten. En waar ik normaal zo mijn voorkeuren heb qua type mensen met wie ik wel en niet omga, hadden we op reis onderling allemaal contact en een luisterend oor voor elkaar. Het maakte niet uit bij wie ik zat, alles verliep in een ontspannen sfeer. Ik had nog een boek mee voor de rustige momenten, maar dat heb ik niet eens in gekeken. Doordat ik alleen ben, moet ik altijd alles zelf organiseren. Maar tijdens dit weekje hoefde ik me alleen maar aan te sluiten. Dat was geweldig en gaf rust'.

Bron: Margriet

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen