In de mediaSinglereizen.nl te gast bij BNR Zakendoen

Boek nú, betaal later

Singlereizen.nl te gast bij BNR Zakendoen

Singlereizen.nl te gast bij BNR Zakendoen
2 aug. 2017

Singlereizen.nl te gast bij BNR Zakendoen

Singlereizen worden elk jaar populairder. Het CBS zal deze week met nieuwe cijfers komen, die aantonen dat steeds meer singles de weg naar een singlereis als vorm van vakantie gevonden hebben. Het taboe behoort tot het verleden en een singlereis met leeftijdsgenoten is nu dé manier van vakantie vieren voor singles.

BNR Zakendoen nodigde op 1 augustus Rineke van Doorn, oprichter en eigenaar van Singlereizen.nl, uit voor het programma BNR Zakendoen om meer te weten over de groei en populariteit van singlereizen.

Wat vaak, en ook in dit gesprek met Annette van Soest, ter sprake kwam is het 'taboe' over singlereizen, dat een singlereis zou gaan om mensen die sneu zijn en een relatie zoeken. Rineke gaf aan dat dit een achterhaald beeld is en het taboe gelukkig tot het verleden behoort. Zelfbewuste singles kiezen voor een groepsreis voor singles waarbij ze genieten van de gezelligheid van de groep, maar ook kunnen doen wat ze zelf fijn vinden. Het is een groepsreis, maar individuele vrijheid staat voorop. Als single maak je je eigen keuzes en dat geldt ook voor je vakantie.

'Wil je daten, ga dan op een datingsite en ga mee met een singlereis om een leuke vakantie te beleven' aldus Rineke. 'Het komt zeker voor dat er een relatie onstaat uit een vakantie, maar ga niet met dat doel op vakantie. Je komt gegarandeerd wel thuis met nieuwe vrienden en kennissen en misschien met een relatie'.

Annette vroeg zich af wat voor mensen mee gaan met een singlereis. Een vraag die Rineke verraste want voor haar is het vanzelfsprekend dat singlereizen voor iedereen zijn. De diversiteit in het reisaanbod brengt gelijkgestemden bij elkaar. Houd je van een actieve of sportieve vakantie, dan tref je op zo'n singlereis natuurlijk singles die jouw voorkeur delen.

Singles vinden het samen eten op hun vakantie toch het allerbelangrijkste, aldus Rineke. 'Ze eten het hele jaar al alleen en dat is toch wat veel singles het minst leuk vinden'.

Nieuwsgierig naar het interview met Rineke? Klik op onderstaande play-botton en luister naar de uitzending.

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen