Ontmoeten wij jou ook?Guatemala 18-daagse rondreis

Boek nú, betaal later

Groepsreis Guatemala 18-daagse rondreis

Accommodatie SGU

Guatemala is een van de meest afwisselende en kleurrijke landen van Centraal-Amerika. Van koloniale steden Antigua tot eeuwenoude Mayaruïnes en van pittoreske meren tot markten vol traditionele souvenirs, dit land heeft iets voor iedereen. Ervaar dat zelf op onze complete Guatemala rondreis!

Wat kun je verwachten?

 • In het spaans-koloniale Antigua.
 • Bij het mooie meer van Atitlán.
 • Traditioneel geklede Maya's.
 • De eeuwenoude Mayacultuur.
 • Het reservaat Semuc Champey.
vanaf € 2163,00
Groepsreis Guatemala 18-daagse rondreis
Groepsreis Guatemala 18-daagse rondreis
Groepsreis Guatemala 18-daagse rondreis
Groepsreis Guatemala 18-daagse rondreis
Groepsreis Guatemala 18-daagse rondreis
Groepsreis Guatemala 18-daagse rondreis
Groepsreis Guatemala 18-daagse rondreis
Groepsreis Guatemala 18-daagse rondreis
Groepsreis Guatemala 18-daagse rondreis
Groepsreis Guatemala 18-daagse rondreis
Groepsreis Guatemala 18-daagse rondreis
Groepsreis Guatemala 18-daagse rondreis
Groepsreis Guatemala 18-daagse rondreis
Groepsreis Guatemala 18-daagse rondreis
Groepsreis Guatemala 18-daagse rondreis
Groepsreis Guatemala 18-daagse rondreis
Guatemala - Guatamala - Guatamala Stad
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 18-45 jaar
 • 18-65 jaar
Verblijf:
Hotels cf programma
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Groepsreis Guatemala 18-daagse rondreis

Zonder twijfel is Guatemala een van de meest afwisselende en kleurrijke landen van Centraal-Amerika. Ervaar dat zelf op onze complete Guatemala rondreis! Straten met kinderkopjes en gekleurde huizen in het Spaans-koloniale Antigua, het picture perfect Meer van Atitlán, de markt van Chichicastenango met zijn traditioneel geklede indiaanse bevolking, mysterieuze in de jungle verscholen Maya ruïnes als Tikal en Yaxha, paradijselijk Semuc Champey met zijn terraswatervallen, een Caribische sfeer in Lívingston, en als afsluiter van je reis door Guatemala het heerlijke vulkanische strand van Monterrico.

Naar activiteiten
 • Verblijf
 • Hotel- en pousadaovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Overig
 • Nederlands- of Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Binnenlandse vlucht Salvador - Rio de Janeiro
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Transport met (mini)bus
 • Transport met eerste klas openbaar vervoer bus met gereserveerde plaatsen van Salvador naar Lencois v.v.
 • Vervoer - Boot
 • Ferry heen en weer Ilha Grande
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering

Activiteiten

Dag 1: Vertrek – Aankomst Guatemala City – Antigua
Je rondreis naar Guatemala begint met een vlucht naar de huidige hoofdstad van het land, Guatemala City. Op de luchthaven staat er een transfer klaar. Je reist meteen door naar het stadje Antigua, de voormalige hoofdstad van Guatemala. Antigua is in het verleden vaak door natuurgeweld geteisterd. Aardbevingen hebben de regering doen besluiten om elders een nieuwe hoofdstad te bouwen, Guatemala City.

Dag 2: Antigua / Stadswandeling
Er zijn weinig plaatsen die reizigers een zo relaxte start van hun Guatemala rondreis kunnen bieden als Antigua. Je maakt vandaag een stadswandeling door Antigua (eventuele entreegelden zijn niet inbegrepen). Antigua ligt op 1530 meter hoogte boven zeeniveau en behoort tot een van de meest sfeervolle koloniale plaatsen in Midden-Amerika. Al lopend op de met kinderkopjes geplaveide straten kom je kloosters, kerken en gebouwen in Spaans-koloniale stijl tegen. Het is net een levendig openluchtmuseum. Bekend is de Arco de Santa Catalina, een okergele overdekte brug; hierover konden de kloosterlingen van het gelijknamige klooster destijds ongezien de straat oversteken. De meeste kerken zijn fraai gedecoreerd zoals 'La Merced' en 'San Francisco'. Andere kerken en gebouwen zijn door de talrijke aardbevingen veranderd in fotogenieke ruïnes. De Volcan de Aqua steekt hoog boven alles uit.

Na de stadswandeling kun je op eigen gelegenheid verder op pad. Antigua is de bakermat van de jade-industrie en een bezoek aan een van de jadewerkplaatsen of jademusea is de moeite waard. Hier zijn de kostbare stenen in allerlei kleurschakeringen, van groen tot grijs en van zwart tot goud, te bewonderen. Antigua heeft ook kunstgalerijen en een chocolademuseum. In een van de restaurants of cafeetjes, soms met prachtigebinnentuinen, kun je even lekker bijkomen.

Dag 3: Antigua – Panajachel
Een rustige ochtend in Antigua. Wie meer van avontuur houdt kan een van de vulkanen nabij Antigua beklimmen. Je kunt kiezen voor een optionele tocht naar de Pacayavulkaan die al vroeg in de ochtend start. Het is ongeveer een uur rijden vanaf Antigua, daarna volgt een stevige hike van zo´n 2½ uur omhoog naar de krater. De Pacaya is nog steeds actief en mogelijk zie je de kokende lavastromen die uit de kegel omhoog worden gestuwd. In ieder geval kun je de hitte in de gestolde lava nog goed voelen. Het uitzicht is bij helder weer overrompelend. Je bent rond 13.00-14.00 uur terug in Antigua.

Let op: Er loopt vanwege de veiligheid verplicht een lokale gids mee. Afhankelijk van de activiteit van de vulkaan wordt door de gids bepaald hoe ver je naar boven mag.

Als de groep weer compleet is reis je verder naar Panajachel (ook wel kortweg ‘Pana’ genoemd) in de westelijke hooglanden van Guatemala. Het is het thuisland van tal van indiaanse Mayagemeenschappen met ieder hun eigen traditionele leefwijze. Tegen de avond kom je aan in Panajachel.

Dag 4: Panajachel
Vrije dag. Panajachel is een dorpje dat draait op toerisme. Het lijkt wel of je hier alleen maar restaurants, hotels en souvenirwinkels ziet. Als je er eenmaal bent begrijp je waarom. Panajachel is namelijk fantastisch gelegen aan het Meer van Atitlán, wat ligt op een hoogte van 1560 meter. Ingeklemd tussen de drie vulkanen San Pedro (3020 m), Atitlán (3535 m) en Toliman (3158 m) lijkt het meer voortdurend van kleur te veranderen. Het is heerlijk op een terras de zonsondergang over het spiegelende meer met de imposante vulkanen als achtergrond te aanschouwen.

In en om Panajachel zijn verschillende mogelijkheden; je kunt de gezellige hoofdstraat Calle Santander verkennen of andere om het meer gelegen pittoreske dorpjes bekijken. Ze zijn genoemd naar katholieke heiligen zoals San Pedro, San Marcos, Santa Catarina of San Antonio.

Panajachel ligt aan de rand van het Meer van Atitlán. Neem een duik of huur een kajak voor een tochtje over het meer. Het Meer van Atitlán is een van de hoogtepunten van je rondreis door Guatemala.

Dag 5: Panajachel – Chichicastenango – Panajachel – San Juan la Laguna
Je brengt een bezoek aan Chichicastenango, gelegen op een hoogte van 2074 meter. Het is een dorp dat bekendstaat om de grootste markt van Guatemala (alleen op donderdag en zondag) met handwerkproducten uit de regio, een kleurrijk geheel! ‘Chichi’, zoals het dorp ook lieflijk genoemd wordt, is een prima combinatie van een traditioneel Mayadorp en het kopen van souvenirs bij de lokale verkopers. Het geld dat je besteedt komt zo direct bij de maker terecht. Keramiek, maskers, kleurrijke kleden en tassen. Er is hier van alles te koop.

Van heinde en verre komen de Quiché, de meest pure afstammelingen van de Maya’s, te voet en op vrachtwagens naar Chichicastenango om vee, bloemen, groente en fruit, souvenirs en nog veel meer te verhandelen. De klederdracht van de Quiché wordt voornamelijk in ere gehouden door de vrouwen die ’huipiles’ (kleurrijke geborduurde blouses) dragen. In de Santo Tomaskerk heerst een speciale, wat mystieke sfeer door de talrijke brandende kaarsen en de bloembladeren die op de vloer zijn gestrooid als offer aan een Mayagod. Ook het Campo Santo-kerkhof met haar imposante graftombes is een bezoekje waard.

Na een bezoek aan de kleurrijke markt reis je deels per bus en deels per boot naar San Juan la Laguna, een van de dorpjes aan het Meer van Atitlán waar je veel muurschilderingen vindt met een spirituele betekenis in de Mayacultuur. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je nog wat gaan wandelen in het plaatsje.

Dag 6: San Juan la Laguna – Antigua
In de ochtend zie je je reisgenoten weer en heb je gezamelijk een kookles in San Juan la Laguna (inbegrepen in de reissom). Eerst ga je boodschappen doen op de lokale markt met het kook-gezin, waarna je in de keuken aan het werk wordt gezet. Uiteraard smul je daarna lekker van je eigen kookkunsten.

In de loop van de middag reis je per boot naar Panajachel om vervolgens met eigen bus weer naar Antigua te reizen. Je kunt (afhankelijk van de aankomsttijd) verder gaan met je verkenning van dit stadje met zijn kleurrijke straatjes. Veel buitenlandse studenten volgen een Spaanse taalcursus of nemen salsa les in Antigua, iets wat bijdraagt aan de gezellige sfeer. Er zijn tal van lokale eettentjes, bars, cafés en boetiekjes. De fontein in Park Central is hét meetingpoint van de stad.

Misschien leuk om te weten: de bijnaam voor de inwoners van Antigua is panza verde. Dit betekent ‘groene buik’ en verwijst naar het feit dat de bevolking verzot is op avocado's. Als het avocadoseizoen is aangebroken kun je deze hippe vrucht overal in de stad vinden.

Dag 7: Antigua – Rio Dulce
Je vervolgt je Guatemala rondreis naar het tropische laagland in het oosten van Guatemala. Je ziet hier veel grote boerderijen met uitgestrekte graslanden met koeien.  Ook is deze regio bekend om de bananen- en ananasplantages. Eindpunt is het plaatsje Río Dulce nabij het Izabalmeer, in de warme kuststreek van Guatemala.

Je verblijft hier in een eco-hotel met houten cabañas aan de Río Dulce. Geniet aan de rand van het zwembad van een boek of drink in de gezellige bar een lekkere piña colada of andere cocktail. Vanaf de ‘hacienda’ is het mogelijk om onder begeleiding van een lokale gids een wandeling te maken door de jungle. Ook kun je hier kiezen voor een paardrijdtocht, of je huurt een kajak voor een tochtje over de rivier.

Dag 8: Rio Dulce / Optioneel Livingston
Vrije dag. Het hotel in Rio Dulce biedt verschillende optionele activiteiten, zoals paardrijden, een kajak huren, wandelen door de mangroves of naar een uitzichtpunt. Je kunt uiteraard ook gewoon lekker relaxen en zwemmen in de rivier of het zwembad.

's Morgens kun je deelnemen aan een optionele excursie naar Lívingston, ooit een van de belangrijkste exporthavens van Centraal-Amerika voor koffie en bananen. Hierbij vaar je de Río Dulce af, naar de Caribische kust. Onderweg passeer je het kasteel van San Felipe, gebouwd in 1652 om het Izabalmeer te verdedigen tegen piraten. Je boot navigeert door ongerepte natuur tussen hoge rotskliffen die begroeid zijn met tropische woudreuzen. Tussen de luchtwortels van de mangrove die de oevers bedekt zie je hutten op palen van de Kekchi-indianen die hier leven van visvangst en vogeljacht. Je ziet lokale vissers in hun kano´s en diverse watervogels zoals pelikanen.

Bij de monding wordt gestopt in Lívingston, een Creools vissersplaatsje, waar de Garifuna's wonen, afstammelingen van tot slaaf gemaakte Afrikanen. Je waant je opeens in de Cariben! Overal zie je mensen op straat rondhangen terwijl de ritmische Afro-beatmuziek door de straatjes schalt. Is dit ook Guatemala? Je kunt eventueel in Livingston lunchen; de beroemde 'tapado' (vissoep) moet je geproefd hebben!

Dag 9: Rio Dulce – Flores
Per eigen bus rijd je naar Flores, waarbij je de Guatemalteekse provincie Petén doorkruist, die bestaat uit groen laagland. Opvallend en fotogeniek zijn de vrolijk gekleurde bussen van het openbaar vervoer die je in heel Guatemala ziet, de zogenaamde ‘chicken bus’. Het toeristische plaatsje Flores ligt in de buurt van de grootste jungle van Midden-Amerika, op een schiereiland midden in het meer Petén Itzá, en heeft een breed scala aan restaurants.

Dag 10: Flores / Optioneel Yaxha óf Crater Azul
Vrije dag. Het is heerlijk slenteren langs de boulevard in Flores en door de smalle straatjes met gekleurde huisjes rondom het kerkplein. Er hangt een fijne sfeer. Ga op jacht naar souvenirs en strijk af en toe neer op een terrasje om wat te drinken of te eten. Je kunt een boottochtje maken over het meer Petén Itzá en eventueel naar het Ixpanpajul natuurpark met hangbruggen en een canopytour. Je kunt ook vandaag kiezen voor een optionele excursie: naar Yaxha óf naar Crater Azul.

Het Mayacomplex Yaxha ligt redelijk geïsoleerd en er komen bijna geen reizigers. Zeer opmerkelijk, want Yaxha is met 500 bouwwerken niet alleen enorm groot, het is door de ligging aan het meer Laguna Yaxha ook nog eens een van de mooiste plekken in Guatemala. Slechts een handvol tempels is zichtbaar in Yaxha, heel veel tempels liggen nog steeds verstopt onder de jungle. Dé hoge tempel waar reizigers voor komen draagt de niet bijzonder inspirerende naam ‘Structure 216’. Als je op de top staat heb je een fantastisch uitzicht op het nabijgelegen woud en de lagunes. Met enig geluk zie je hier zelfs toekans vliegen! Yaxha ligt op circa anderhalf uur rijden vanaf Flores.

Liever de ‘natte’ natuur in? De lagune Crater Azul maakt deel uit van een prachtige plek, waar je kunt zwemmen in het kristalheldere water. Zo helder dat de vegetatie op de bodem zichtbaar is! Crater Azul heeft een diepte van ongeveer 5 tot 7 meter in het midden, afhankelijk van de tijd van het jaar. De naam komt van de kratervorm die de lagune heeft en de intens blauwe kleur van het water. Tips? Neem je snorkel mee en gebruik vanwege de flora en fauna geen insecten werende middelen of zonnebrandmiddelen als je het water in gaat.

Omdat beide opties elk aan een andere kant van Flores liggen, is het helaas niet mogelijk om deze te combineren. Je zult dus moeten kiezen tussen deze twee optionele excursies.

Dag 11: Flores / Excursie Tikal
Vandaag heb je alle tijd om je te verdiepen in de diep verscholen ruïnes van Tikal (de bus naar Tikal is inbegrepen; het entreegeld voor Tikal is niet inbegrepen). Gelegen te midden van het tropische regenwoud van El Petén behoorde Tikal ooit tot de grootste der Mayasteden. Aan het begin van onze jaartelling begon men met de bouw, 900 jaar later was het al weer verlaten. In totaal zijn er meer dan 3000 bouwwerken gevonden, waaronder veel tempels, offerplaatsen en paleizen. Het centrale gedeelte wordt gedomineerd door vijf reusachtige tempels, waarvan de hoogste maar liefst 65 meter is! De beklimming van Templo IV en het uitzicht vanaf de top zullen je perplex doen staan. De piramide rijst hoog boven het oerwoud uit en het uitzicht is werkelijk adembenemend. Je ziet de toppen van andere piramides boven de boomtoppen uitsteken en in de verte hoor je het kabaal van de brulapen.

Tikal is niet alleen interessant om zijn archeologische rijkdom, maar ook om de flora en fauna. Je vindt er brulapen, neusbeertjes, toekans, kolibries en andere vogelsoorten zoals trogons, familie van de zeldzame groen en rood gevederde quetzal.

Dag 12: Flores – Lanquín
Stel je in op een lange reisdag. Je reist op deze reis door Guatemala met een eigen bus van Flores naar Lanquín. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de Grutas de Lanquín. Deze grot kun je wandelend bezoeken, na een korte klim naar de ingang.

Lanquín is een dorp aan de rivier midden in de groene natuur van Guatemala. Het is hier warmer dan in de hooglanden, Lanquín bevindt zich namelijk in de diepe valleien tussen de bergen.Vanuit Lanquín valt er van alles te ondernemen. De omgeving leent zich prima voor een leuke wandeling of een frisse duik in de rivier. Je kunt de Grutas de Lanquín bezoeken, waar veel vleermuizen in de grotten leven. Aan het eind van de middag zie je de dieren het best.


Dag 13: Lanquín / Excursie Semuc Chamey – Posada Montaña Quetzal

Je bezoekt ‘s ochtends het prachtige Semuc Champey Nationaal Park (her vervoer is inbegrepen; het entreegeld voor Semuc Champey en eventuele optionele activiteiten zijn niet inbegrepen). Dit junglereservaat in het midden van Guatemala is een paradijselijk stuk subtropische jungle. De rivier Río Cahabón stroomt hier (deels ondergronds) en in de loop van de jaren zijn er natuurlijke watervalterrassen ontstaan met zes ‘zwembaden’, waar je kunt badderen in helder, verkoelend turquoise water. Tussen de waterpoelen door lopen meerdere kalkstenen bruggetjes. Je kunt ook naar het uitzichtpunt lopen, een pittige klim over trappen.

In de loop van de middag verlaat je Lanquín en reis je naar Posada Montaña Quetzal, waar je overnacht.

Dag 14: Posada Montaña Quetzal – Monterrico
Ook vandaag een flinke reisdag, bereid je daarop voor. De rit naar Monterrico gaat namelijk via Guatemala Stad, en hier heb je grote kans om in de file te belanden. Waarschijnlijk wordt het vandaag vroeg vertrekken.

De meeste mensen die naar Guatemala reizen doen dit niet om aan het strand te gaan liggen luieren. Toch heeft Guatemala ook een echte ‘beach village’: Monterrico. Verwacht geen hagelwitte stranden; vanwege de aanwezigheid van vulkanen heeft Monterrico een fotogeniek zwart zandstrand, net als de andere Guatemalteekse stranden. Je slaapt in een leuk hotel in de omgeving van het langgerekte Monterrico.

Dag 15: Monterrico
Vrije dag. Kiezen: blijf je lekker aan het strand of in het zwembad van je hotel of ga je naar Monterrico? Monterrico is een rustig dorp met één lange straat met hotelletjes, lokale barretjes, restaurants en een paar eetkraampjes, met aan het einde een strand met zwart vulkaanzand. Monterrico is een populaire bestemming voor de lokale bevolking die vooral in het weekend op zoek is naar zon, zee en strand. Even ontsnappen aan de hitte in de steden…

Leg je strandmat of handdoek neer op het zwarte strand en vlij je neer met een goed boek. Of drapeer jezelf in een van de hangmatten op het strand, waar je heerlijk in kunt ontspannen. Dorst? Op het strand vind je kleine beach bars waar je bijvoorbeeld een verse kokosnoot kunt bestellen. Neem ter verkoeling een heerlijke duik in de oceaan (wel goed op de stroming letten, die is verraderlijk!) of maak een ontspannen strandwandeling, lekker met je voetjes in de branding.

Wil je toch wat ondernemen? Je zou ter plekke een tourtje kunnen boeken door de mangrovekanalen van Monterrico. Er leven hier verschillende dieren, waaronder watervogels, reptielen en vissen. Monterrico is ook de thuisbasis voor nestelende zeeschildpadden. Van juli tot december komen ze hier ’s nachts aan land om hun eieren te leggen. Uiteraard mogen ze daarbij niet gestoord worden.

Dag 16: Monterrico – Guatemala City

Een deel van de dag breng je nog door in Monterrico. Je vertrekt pas later op de dag naar Guatemala City zodat je tijdens deze Guatemala groepsreis verder kunt genieten van het strand. In Guatemala City kun je nog even rondlopen en 's avonds eten in de buurt van je hotel. Je hotel ligt in zone 13, een moderne (en veilige) wijk van deze grote stad.

Dag 17: Vertrek Guatemala City
Je hebt vandaag een transfer naar de luchthaven van Guatemala City. Afhankelijk van de definitieve vluchttijd heb je nog tijd te besteden in de Guatemalteekse hoofdstad.

Dag 18: Thuiskomst
Je komt terug thuis met prachtige herinneringen (en misschien ook souvenirs) aan het relatief onbekende Guatemala. Het nagenieten kan beginnen.

Zakgeld 
Voor deze reis heb je ongeveer €300,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien. 

Reisintensiteit
De rondreis door Guatemala valt in schaal 3. Deze Guatemala reis is voor ieder redelijk gezond persoon te maken. Houd er echter rekening mee dat je door een ontwikkelingsland reist, waar een lagere levensstandaard geldt dan wat je thuis gewend bent. De toeristische infrastructuur (vervoer en accommodatie) is in Guatemala van mindere kwaliteit is dan we in Nederland en België gewend zijn. Verder komt het voor dat door regenval of slecht onderhoud wegen tijdelijk onbegaanbaar zijn en er derhalve afgeweken moet worden van de route. Er zitten enkele lange reisdagen in de reis, met name de trajecten van Flores naar Lanquin en van Lanquin naar Monterrico. Een flexibele en positieve instelling is dan ook belangrijker dan lichamelijke fitheid. Ga vooral uitgerust op reis. 

Reisafstanden
Luchthaven Guatemala City naar Antigua: 50 km / 1 uur
Antigua naar Panajachel: 80 km / 3 uur
Panajachel naar Chichicastenango: 40 km / 2 uur
Chichicastenango naar Panajachel: 40 km / 2 uur
Panajachel naar San Juan la Laguna: 1 à 1½ uur (afhankelijk van de boot)
Panajachel naar Rio Dulce: 325 km / 7 uur (per bus en boot)
Rio Dulce naar Flores: 220 km / 5 uur (per boot en bus)
Flores naar Lanquin: 270 km / 8 uur
Lanquin naar Posada Montaña Quetzal: 118 km / 3,5 uur
Posada Montaña Quetzal naar Monterrico: 285 km / 7 uur
Monterrico naar Guatemala City: 135 km / 4 uur
Hotel naar luchthaven Guatemala City: 6 km / 30 minuten

NB: De genoemde ‘kale’ reisduur per dag is sterk afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijd is uiteraard bij benadering en exclusief pauzes en stops onderweg. Er zijn aan deze tijden geen rechten te ontlenen. 

Naar verblijf
 • Verblijf
 • Hotel- en pousadaovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Overig
 • Nederlands- of Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Binnenlandse vlucht Salvador - Rio de Janeiro
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Transport met (mini)bus
 • Transport met eerste klas openbaar vervoer bus met gereserveerde plaatsen van Salvador naar Lencois v.v.
 • Vervoer - Boot
 • Ferry heen en weer Ilha Grande
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
Guatemala , Guatamala , Guatamala Stad
Naam verblijf
Accommodatie SGU
Type verblijf
Hotels cf programma

Verblijf Accommodatie SGU

Beschrijving

Ben je benieuwd waar je tijdens deze reis slaapt? Op deze pagina vind je (een aantal van) de hotels die wij tijdens deze reis gebruiken. Deze hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Je verblijft in onderstaande of gelijkwaardige hotels. De afbeeldingen zijn met zorg uitgezocht maar kunnen verschillen van de werkelijkheid.

Antigua - Posado del Hermano Pedro
Panajachel - Posado K'amol B'ey
San Juan La Laguna - Posados Mayas
Rio Dulce - Hacienda Tijax
Peten - Quinta Maya
Lanquin - El Recreo Lanquin Champey 
Monterrico - Café del Sol

Guatamala City - Hotel Biltmore  

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement

Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'

Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat

Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling

De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 

90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. 
Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven. 

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Paspoort

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Naar vervoer
 • Verblijf
 • Hotel- en pousadaovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Overig
 • Nederlands- of Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Binnenlandse vlucht Salvador - Rio de Janeiro
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Transport met (mini)bus
 • Transport met eerste klas openbaar vervoer bus met gereserveerde plaatsen van Salvador naar Lencois v.v.
 • Vervoer - Boot
 • Ferry heen en weer Ilha Grande
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering

Vervoer

Met het vliegtuig

in verband met de verschillende vluchtopties van diverse luchthavens en wijzigingen in de vluchtschema's is het niet mogelijk om één vluchtschema te publiceren. Ben je benieuwd naar de mogelijke vluchttijden? Bel of mail ons gerust.

De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden en dat niet alle deelnemers hetzelfde vluchtschema hebben.

Vervoer ter plaatse
Gedurende deze reis hebben we op de transferdagen de beschikking over een eigen bus, waardoor we ook kunnen stoppen op mooie plekjes in de natuur. De transfers van en naar de luchthaven in Guatemala City zitten inbegrepen in de reissom.

Houd er rekening met dat de infrastructuur in Midden-Amerika van mindere kwaliteit is dan we in Nederland en België gewend zijn. Het comfort van de bussen in Guatemala kan (en zal) ter plaatse verschillen.

Het traject van Panajachel naar San Juan la Laguna wordt per boot afgelegd, de grootte van de boot is afhankelijk van het aantal passagiers. Ook naar Lívingston (optionele excursie) reis je per boot.

Visum
Voor deze bestemming is voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig bij een verblijf tot maximaal 90 dagen.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Verblijf
 • Hotel- en pousadaovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Overig
 • Nederlands- of Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Binnenlandse vlucht Salvador - Rio de Janeiro
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Transport met (mini)bus
 • Transport met eerste klas openbaar vervoer bus met gereserveerde plaatsen van Salvador naar Lencois v.v.
 • Vervoer - Boot
 • Ferry heen en weer Ilha Grande
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering

 • SGR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen