Ontmoeten wij jou ook?Eilandhoppen Van Terschelling naar Vlieland

Boek nú, betaal later

Singlereis Eilandhoppen Van Terschelling naar Vlieland

Campings Wadden

Deze zomer heerlijk genieten met een groep gelijkgestemden op de prachtige Waddeneilanden Terschelling en Vlieland? Elke ochtend wakker worden met een heerlijk ontbijtje, waarna je in alle rust de eilanden kunt ontdekken, op de fiets of ter voet of ga lekker zitten op 1 van de vele terrasjes die het eiland biedt.

Wat kun je verwachten?

 • 7 Overnachtingen in een gezellig tentenkamp
 • Elke dag een lekker ontbijtje
 • Op elk eiland staat er een fiets voor je klaar
 • Leuke activiteiten op de eilanden
 • Gezellig groep Singles
Binnenkort beschikbaar
Singlereis Eilandhoppen Van Terschelling naar Vlieland
Singlereis Eilandhoppen Van Terschelling naar Vlieland
Singlereis Eilandhoppen Van Terschelling naar Vlieland
Singlereis Eilandhoppen Van Terschelling naar Vlieland
Singlereis Eilandhoppen Van Terschelling naar Vlieland
Singlereis Eilandhoppen Van Terschelling naar Vlieland
Singlereis Eilandhoppen Van Terschelling naar Vlieland
Singlereis Eilandhoppen Van Terschelling naar Vlieland
Singlereis Eilandhoppen Van Terschelling naar Vlieland
Singlereis Eilandhoppen Van Terschelling naar Vlieland
Singlereis Eilandhoppen Van Terschelling naar Vlieland
Singlereis Eilandhoppen Van Terschelling naar Vlieland
Singlereis Eilandhoppen Van Terschelling naar Vlieland
Singlereis Eilandhoppen Van Terschelling naar Vlieland
Singlereis Eilandhoppen Van Terschelling naar Vlieland
Singlereis Eilandhoppen Van Terschelling naar Vlieland
Nederland - Terschelling - West-Terschelling
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 18-45 jaar
 • 45-75 jaar
Verblijf:
Huurtent
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Eigen vervoer
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Eilandhoppen Van Terschelling naar Vlieland

Wil jij op vakantie in eigen land? Samen met een enthousiaste groep singles vanaf 45 jaar, uitwaaien en genieten van de Nederlandse zon? Ga dan met ons mee Eilandhoppen op de Waddenzee! Met een gezellige groep onbekenden op avontuur. Je hebt vast al eens één of meerdere Waddeneilanden bezocht, waarbij je met de veerboot van de vaste wal door de vaargeul naar een eiland vaart om een heerlijk eilandgevoel te ervaren. Het unieke van de Waddenzee beleef je intenser wanneer je gaat eilandhoppen in Nederland. Ons reisritme wordt afgestemd op het getij. Bij vloed stappen we op een boot naar het volgende eiland. Je zult merken dat elk eiland weer een heel ander karakter heeft. Verdiep je in de lokale cultuur en geniet van de overweldigende natuur. Open je ogen en geniet!

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1: Vertrek Harlingen naar Terschelling
Op naar Terschelling! Vanuit Harlingen reizen jullie met de veerboot naar Terschelling. In de verte zie je de Brandaris al! Bij aankomst ontvangen jullie een fiets en wordt de bagage naar de camping gebracht. Vervolgens fietsen we naar de camping in de bossen vlak buiten West Terschelling, waar we de komende 4 nachten verblijven.

Dag 2 t/m 4: Terschelling
Jullie kunnen de komende dagen het langgerekte eiland Terschelling verkennen met jullie fiets. Er is hier genoeg te beleven. Je kunt helemaal naar het oosten fietsen en wandelen naar het drenkelingenhuisje of naar het bunkermuseum. Houd je van wat meer actie? Als het vrijwel windstil is kun je gaan suppen op de Waddenzee. Wanneer het lekker waait is blokarten juist een goede optie. En wanneer er een goede branding is kun je gaan golfsurfen. Uniek op Terschelling is wadkanoën (optioneel) naar een zeehondenbank. Per kano kun je dichtbij een zandbank komen waar zeehonden liggen te rusten. Als je geluk hebt, steekt een zeehond nieuwsgierig zijn kop boven water vlak naast je kano! Deze activiteit is weersafhankelijk en slechts beperkt beschikbaar. Bij zonsondergang kun je hiken naar “de Hoge duin” om na een mooie steile klim te genieten van een kleurenspektakel, terwijl je uitkijkt over het westen van Terschelling en Vlieland. Bij helder weer kun je zelfs de vuurtoren van Ameland zien!

Dag 5: Terschelling – Vlieland
Vanaf Vlieland heb je het volgende eiland al zien liggen; Terschelling. 's Ochtends maken we in 30 minuten de overtocht naar Vlieland. Bij aankomst staan de fietsen al klaar. Terwijl de bagage naar de camping wordt gebracht fiets je naar Kampeerterrein Stortemelk. Hier verblijven we 3 nachten op slechts één duin van de zee.

Dag 4 t/m 7: Vlieland
Je hebt deze dagen de tijd om te genieten van het meest avontuurlijke Waddeneiland. Neem een frisse ochtendduik in de Noordzee en stap op de fiets om het eiland verder te verkennen. In Oost-Vlieland, het enige dorp van Vlieland, kun je slenteren door de Dorpsstraat en eindigen bij de  Vuurboetsduin. Bovenop deze duin bevindt zich de vuurtoren van Vlieland. Liefkozend de ‘Kabouter’ genoemd. Een vuurtoren hoeft niet hoog te zijn als hij op de hoogste duin van het eiland staat. Beklim deze duin maar eens en kijk uit over Oost Vlieland en de Waddenzee. Fiets vervolgens verder richting het Badhuys en proef onderweg een zeewierloempia. Vlakbij het Badhuys kun je diverse (optionele) activiteiten ondernemen, zoals blokarten, brandingkayakken of surfen.

Wist je dat het westen van Vlieland ‘de Sahara van het Noorden’ genoemd wordt? Dit deel van Vlieland bestaat namelijk alleen maar uit zand en voelt aan als een woestijn. Dit gebied is militair oefenterrein en alleen toegankelijk met de Vliehors Express. Vanaf het Posthuys kun je een avondexcursie maken met de Vliehors Express. Bij het drenkelingenhuisje kun je genieten van lokale livemuziek en lokale drank. Wie heeft er een sterk verhaal?

Dag 8: Vlieland– einde reis
Er komt een einde aan het avontuur op de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland.

Onvoorziene (weers)omstandigheden
In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat weersomstandigheden ons dwingen het reisprogramma aan te passen. Zo kan het te hard waaien om een overtocht veilig te laten plaatsvinden. Onze crew bekijkt de mogelijke oplossing, zoals het reizen via de vaste wal met veerboten of het langer blijven op het eiland tot de weersomstandigheden verbeterd zijn, en zal je zo snel mogelijk informeren over de aanpassing in het reisprogramma.

Naar verblijf
Nederland , Wadden , ...
Naam verblijf
Campings Wadden
Type verblijf
Huurtent

Op woensdag wisselen we van eiland en van camping

Verblijf Campings Wadden

Beschrijving

Tijdens het Eilandhoppen op de Wadden verblijven we op campings. Op woensdag verplaatsen we ons naar het volgende eiland. Bij aankomst op elk eiland staan de tenten al klaar. Tijdens deze reis verblijven we op (onder voorbehoud van wijzigingen):

 • Groepskampeerterrein Staatbosbeheer op Terschelling (4 nachten)
 • Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland (3 nachten)

Je zult merken dat de sfeer op de campings net even anders is. De ene camping ligt één duin verwijderd van zee en een andere camping ligt in de bossen, maar toch centraal. Hierdoor hebben we op verschillende campings ook verschillende type tenten en kan de indeling per camping verschillen.

Tenten
Kies je ervoor om samen met een reisgenoot een tent te delen of heb je liever je eigen tent? 

2-persoonstent De Waard
Op elk eiland hebben we windbestendige tweepersoons De Waard tenten staan. Op Vlieland zijn dit Apollo 3 tenten met luchtbedden. Op de andere eilanden zijn dit Pimpelmees tenten van De Waard (zie foto) met twee comfortabele campingbedden. Deze tenten hebben een slaapcompartiment en een ruime luifel voor de tent. Kussens en dekens zijn aanwezig.

Deze tent is uitgerust met twee campingstoelen en een lamp. Er is geen elektriciteit aanwezig.

Je kunt deze tent op indeling boeken, dan deel je deze met iemand uit de groep van hetzelfde geslacht. Je kunt er ook voor kiezen om deze tent voor alleengebruik te boeken.

Luxe tent voor 2 personen op indeling of alleengebruik
Wil je graag een iets ruimere tent? Dat kan ook! Tegen een toeslag kun je een grotere tent boeken voor alleengebruik. Dit is ook een De Waard tent, zoals een Apollo 5 (zie foto). Per eiland kan het tenttype net even anders zijn. Er is volop ruimte. Je tent is uitgerust met comfortabele campingstoelen, tafel, kastje en verlichting.

Beddengoed
Beddengoed (1-persoons) kun je zelf meenemen of huren voor € 17,50 per set. Geef dit bij boeking aan! Het gehuurde lakenpakket ontvang je op het eerste eiland en lever je weer in op het laatste eiland.

Faciliteiten
Op Terschelling is er elektriciteit op een gemeenschappelijke plek. Op Vlieland is er geen elektriciteit bij de tenten, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. Wifi zal er regelmatig zijn (tegen betaling), maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes, maar soms wel eenvoudig.

Verblijven onder voorbehoud
Tijdens de zomermaanden is het druk op de eilanden. Zeker tijdens deze corona tijd blijven veel Nederlanders dichterbij huis. Hoewel we goede afspraken hebben, kan het voorkomen dat genoemde campings niet beschikbaar zijn. In dat geval zoeken we naar een passend alternatief met dezelfde kwaliteit.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Naar vervoer

Vervoer

Met eigen vervoer

Naar de eilanden 
Het Waddenhopavontuur begint in Harlingen. Je reist per veerboot naar Vlieland. Houd er rekening mee dat het in de zomermaanden druk kan zijn en je soms moet wachten op een volgende boot. Vanuit Vlieland vaar je ’s ochtends terug met de veerboot naar Harlingen.

Parkeren
Kom je met de auto? Dan kun je die parkeren in Harlingen.

Tussen de eilanden
Tussen Vlieland en Terschelling maak je de oversteek met een veerboot van Rederij Doeksen.

Bootkaartjes
Je kunt ervoor kiezen zelf de bootkaartjes voor de heen en terugweg te boeken. Indien gewenst, kunnen wij dit ook voor je doen. Je kunt dit aangeven door de bij te boeken optie te gebruiken.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

 • GGTO

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen