NieuwsHiking op de Canarische eilanden: de Camino Naturales

Boek nú, betaal later

Hiking op de Canarische eilanden: de Camino Naturales

Hiking op de Canarische eilanden: de Camino Naturales
20 jan. 2023

Hiking op de Canarische eilanden: de Camino Naturales

Nieuw in ons aanbod zijn de hiking groepsreizen op de zeven Canarische eilanden LanzaroteFuerteventuraGran Canaria, TenerifeLa Gomera, La Palma en El Hierro

Tijdens al deze wandelreizen loop je een deel (één eiland) van de GR131 Camino Naturales trektocht. Deze tocht loopt over alle Canarische eilanden en is in het totaal 620 km lang. De start is op Lanzarote en de finish op El Hierro. Je kunt je eigen volgorde bepalen: starten op Fuerteventura en een half jaar later de hiking op Lanzarote doen is ook mogelijk.

De hikingtochten zijn geschikt voor beginners en ervaren wandelaars. Wel heb je een goede conditie nodig. Het zijn 8- of 12-daagse trekkingen met ook altijd een paar rustdagen ingebouwd om lekker even bij te komen. De tochten zijn ingedeeld in vier niveaus, oplopend van makkelijk naar moeilijk. Elk eiland heeft haar eigen wandelniveau.

Je overnacht in kleinschalige, sfeervolle accommodaties, ver weg van het massatoerisme. Nederlandse reisleiders die de route al op hun duimpje kennen, lopen op alle eilanden mee. Vooraf aan de tocht krijg je een goodiebag met een buff en een drinkfles. Je loopt samen met je groep, maar wel in je eigen ritme (vaak vormen zich spontaan tweetallen van wandelmaatjes op basis van het wandeltempo).

Na afloop van de groepsreis ontvang je een wandelpin – een caminospeldje – van het deel dat je gelopen hebt. Ieder eiland heeft een andere kleur pin. Alle wandelingen voltooid? Dan ontvang je een extra unieke wandelpin om jouw collectie compleet te maken. 

Sta jij al te poppelen om mee te gaan hiken?

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen