Ontmoeten wij jou ook?Hiken op Tenerife GR131 Camino Natural

Boek nú, betaal later

Groepsreis Hiken op Tenerife GR131 Camino Natural

Diverse berghotels Tenerife

Tijdens deze trektocht ontdekken we Tenerife, het vierde eiland van de GR131 Camino Natural. We wandelen door dennen- en laurierbossen, boven de boomgrens en over de El Teide. We hiken 90 kilometer verdeeld over 5 dagen waarbij we te maken krijgen met flinke hoogtemeters en adembenemende vergezichten.

Wat kun je verwachten?

 • Ontdek het vierde eiland van de camino
 • Onderdeel van de GR131 trektocht
 • Fantastische vergezichten met de El Teide
 • Verblijf in kleinschalige, authentieke berghotels
 • Van laurierbos, dennenbos naar kale vlakten
Binnenkort beschikbaar
Groepsreis Hiken op Tenerife GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Tenerife GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Tenerife GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Tenerife GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Tenerife GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Tenerife GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Tenerife GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Tenerife GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Tenerife GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Tenerife GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Tenerife GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Tenerife GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Tenerife GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Tenerife GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Tenerife GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Tenerife GR131 Camino Natural
Spanje - Tenerife - La Esperanza
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 30-65 jaar
Verblijf:
Groepsaccommodatie
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Groepsreis Hiken op Tenerife GR131 Camino Natural

De GR131 Tenerife is het vierde eiland van de Camino. 

We lopen de GR131 Camino natural over het eiland Tenerife met de Teide (3.715 m) als hoogste punt. De trektocht is ongeveer 90 km lang die we in 5 dagen gaan lopen.

Wat ga je zien tijdens deze trektocht? 
De start is in La Esperanza waar we door het laurierbos en dennenbos langs de bergruggen lopen om zo uiteindelijk bij de eerste stopplaatsen te komen. Eenmaal boven de boomgrens lopen we met fantastische vergezichten, met altijd El Teidein het vizier. Je gaat als wandelaar op plekken komen die je anders nooit gaat zien. We lopen door dennenbos, Laurierbos, over de kale vlaktes van El Teide boven de boomgrens. Vervolgens dalen we voornamelijk door bossen af richting van Villaflor naar Arona.

Deze trektocht is voor de geoefende wandelaar. Conditie is aan te raden. Er zitten behoorlijke hoogtemeters in, maar de uitzichten zijn het waard.

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1 - Aankomst Tenerife
Transfer van de luchthaven naar de eerste accommodatie in La Esperanza op Tenerife, waar we twee nachten verblijven. 

Dag 2 - Boswandeling
De eerste etappe van de GR131 heeft een totale afstand is 16 km. Deze route is niet al te zwaar. Een geleidelijk oplopende weg, met een venijnig laatste stukje. We lopen door het bos langzaam omhoog, beschermd voor de wind. De tocht gaat merendeels door de bossen, veel schaduw en weinig vergezichten tot nu toe. We worden teruggebracht naar de accommodatie.

Afstand: 16 km
Hoogteverschil: +956 omhoog / – 214 omlaag

Dag 3 - Het wordt al spannender 
De tweede etappe van de GR131. Stap voor stap stijgen we richting het Teide gebied. Het enige geluid is het geluid van je schoenen die door de stenen stappen! Wegspringende krekels, zoemende vliegen, bijen en wespen komen we tegen in het groots geurende dennenbos. Er lijkt geen eind aan te komen. Dan plotseling komen we in een halloweenachtig bos, baardmos in elke boom. Met mist zou het een perfect decor zijn voor een griezelfilm.

Je bedwingt flinke hoogtemeters en vaak zijn de uitzichten echt spectaculair mooi. Aan het eind van de dag komen we aan in de Refugio waar je in de watten worden gelegd. We verblijven hier twee dagen. Het restaurant is echt wel een Michelin ster waard! Wat een goede kok, en wat een leuke accommodatie.  En meer vertellen we hier niet over. Laat je verrassen!

Afstand: 18 km
Hoogteverschil: +2115 omhoog / – 2474 omlaag

Dag 4 - Vallei op hoogte 
Vandaag loop je verder omhoog naar het Teide gebied. Vanaf de startplek zie je in de verte al waar we naartoe gaan vandaag. Het aantal kilometers is niet zoveel, maar het zit ‘m in de hoogtemeters. We klimmen door het bos omhoog, totdat we aan de boomgrens komen en volledig in de zon lopen. We komen aan bij een bergrestaurant op de Cañadas del Teide waar we een heerlijke pot bier kunnen drinken met een heerlijke tapa. We worden teruggebracht naar de Refugio.

Afstand: 16,5 km
Hoogteverschil: +1135 omhoog / – 260 omlaag

Dag 5 - Dorp in de bergen
Als we verder lopen betreden we een van het mooiste afwisselende natuurgebieden van Tenerife waar je alleen te voet kan komen. Steeds verder afdalend naar Vilaflor komen we weer langzaam onder de boomgrens en lopen we naar de accommodatie. Vilaflor is op 1400 meter het hoogstgelegen dorp van Spanje. We verblijven in het oudste hotel van Vilaflor.

Afstand: 24,5 km
Hoogteverschil: +495 omhoog / – 1156 omlaag

Dag 6 - Bergafwaarts
De laatste dag van deze GR131 is alweer aangebroken. Vanuit Vilaflor lopen we bergafwaarts richting Arona. Tussen de dennenbomen kronkelen we onze weg naar beneden. De tocht is volbracht! We overnachten in El Medano.

Afstand: 20 km
Hoogteverschil: +668 omhoog / – 1391 omlaag

Dag 7- Rustdag
Vandaag nemen we alle tijd om tot rust te komen na alle wandelingen.

Dag 8 - Einde van deze mooie wandelreis 
Een transfer brengt je naar het vliegveld. 

Naar verblijf
Spanje , Tenerife , La Esperanza
Naam verblijf
Diverse berghotels Tenerife
Type verblijf
Groepsaccommodatie

Verblijf Diverse berghotels Tenerife

Beschrijving

Tijdens deze reis zullen we gebruik maken van kleinschalige, authentieke berghotelletjes. 

Kamertype
Het is mogelijk om een in gedeelde kamer te verblijven of in een kamer voor alleengebruik. Als je een gedeelde kamer boekt, deel je de kamer met een reiziger van hetzelfde geslacht. 

Verzorging
We verblijven op basis van logies en ontbijt. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

STO Garant & VVKR

Deze reis valt onder de zekerheden van het STO Garant en het VVKR. 

Bagagevervoer

Tijdens deze gehele reis is er bagagevervoer aanwezig.

Wandelpin

Bewandel jij op één van de zeven eilanden de GR131 Camino Naturales? Dan ontvang je een unieke wandelpin. Alle  wandelingen voltooid? Dan ontvang je een extra unieke wandelpin om jouw collectie compleet te maken. 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden onder het tabblad 'Vertrekdata, prijzen & groepsinfo'. 

Leeftijden

Bij deze reis is iedereen welkom, ongeacht leeftijd! De leeftijdscategorie bij de reis dient als richtlijn. Ben jij enthousiast en hou je van wandelen? Gezellig als je erbij bent! 

Groepsapp

Vooraf aan de reis word op WhatsApp een groepsapp aangemaakt. Op deze manier kun jij jouw aanstaande reisgenoten alvast digitaal ontmoeten. 

Verzekeringen

Het is zeer belangrijk om goed verzekerd op reis te gaan. Vergeet daarom niet te denken aan een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. 

Reisdocumenten

Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. 

Reisbescheiden

Ongeveer één maand voor vertrek ontvang je per e-mail de reisbescheiden van jouw reis. Hierin vind je ook het draaiboek en andere belangrijke informatie. 

Reisleiding

We vinden het belangrijk dat je een geweldige tijd beleeft tijdens jouw vakantie. Daarom is er altijd Nederlandse reisleiding aanwezig die van jouw vakantie een succes maakt. Zij kennen het eiland goed en laten je graag alle bijzondere plekken zien. 

Reisintensiteit Tenerife 8-dagen

De Camino Natural reizen zijn onderverdeeld in vier niveaus:

 • Makkelijk/gemiddeld 
 • Gemiddeld 
 • Gemiddeld/moeilijk 
 • Moeilijk 

De reisintensiteit wordt bepaald aan de hand van het aantal dagen van de Camino en het aantal kilometers. De reis naar Tenerife valt onder het niveau 'Gemiddeld/moeilijk'. De totale afstand die afgelegd wordt tijdens deze reis is 89,5 kilometer. Er word 3512 gestegen en 3775 gedaald. In totaal wordt er 4 dagen de Camino gelopen. 

Naar vervoer

Vervoer

Met eigen vervoer

Je kunt een vlucht boeken naar de airport van Tenerife. Vanaf hier volgt een transfer naar de eerste accommodatie in La Esperanza. 

Het kan natuurlijk zo zijn dat de aankomsttijden variëren onder de deelnemers. Iedereen zal dan tussendoor opgehaald worden en zodra de groep compleet is, zullen we naar de startlocatie rijden. In de tussentijd ontdekken we een stad of komen we tot rust op het strand. Bagagevervoer is geregeld zodat je zorgeloos kunt genieten.  

Wil je op een later moment terugvliegen? Neem dan even contact met ons op! Dan kunnen wij altijd even de mogelijkheden voor extra overnachtingen in de accommodatie met je bespreken.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

 • STO
 • VvKR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen