NieuwsAlle EU-vakantielanden op groen of geel

Boek nú, betaal later

Alle EU-vakantielanden op groen of geel

Alle EU-vakantielanden op groen of geel
27 jul. 2021

Alle EU-vakantielanden op groen of geel

Boek vandaag nog jouw singlereis binnen Europa, want alle EU-landen krijgen vanaf vandaag een gele of groene kleurcode, waardoor er vrij naartoe gereisd mag worden. Alléén als je nog niet volledig gevaccineerd bent óf geen coronaherstelbewijs hebt, dan moet je vanaf 8 augustus bij terugkeer naar Nederland vanuit een geel EU-land een negatieve PCR test of antigenentest overleggen. Omdat Spanje, Portugal, Cyprus en Andorra als hoog risicoland gezien worden, geldt deze verplichting vanaf vandaag al.

Heb je een PCR-test nodig, dan mag die maximaal 48 uur voor vertrek naar Nederland zijn afgenomen en een antigeentest maximaal 24 uur voor vertrek. Pas als die test negatief is, mag je Nederland in.

De controle op deze test vindt plaats op de luchthaven. Reis je met eigen vervoer? Houdt er dan ook rekening mee dat je ook onderweg gecontroleerd kan worden, bijvoorbeeld bij de tolpoorten en de grens.

Ben je volledig gevaccineerd? Dan is toch het advies om jezelf bij terugkeer én op de 5e dag na terugkeer te (laten) testen. Dit kan gratis bij de GGD, met een zelftest of zoals ik persoonlijk heb ervaren, met de test die gratis op de luchthaven van Eindhoven werd verstrekt. Complimenten voor de service van deze luchthaven.

Voor reizen buiten Europa en de actuele informatie over de vakantielanden in Europa verwijzen wij graag naar Wijsopreis.nl.

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen