In de mediaMijn reisorganisatie voor singles is een groot succes!

Boek nú, betaal later

Mijn reisorganisatie voor singles is een groot succes!

Mijn reisorganisatie voor singles is een groot succes!
28 jul. 2019

Mijn reisorganisatie voor singles is een groot succes!

Toen Rineke (61) zestien jaar geleden ontdekte dat er voor alleenstaande ouders geen passende vakanties bestonden, besloot ze een reisorganisatie voor alleenstaande ouders en singles te beginnen. Het bleek een gat in de markt "Singlereizen en eenoudervakanties maken de wereld echt een beetje mooier'.

Rineke
"Zestien jaar geleden overleed mijn partner. Ik gunde mijn tienerkinderen een fijne vakantie, maar zelf zag ik er als een berg tegen op. Ik voelde me alleen en kwetsbaar. Mijn vriendin Angèle stelde voor samen te gaan. Onze kinderen waren bevriend en ongeveer even oud. Terwijl zij met elkaar optrokken, konden wij met elkaar een leuke tijd hebben, was haar idee. Ik was meteen enthousiast en we boekten een all-inclusve vakantie aan de Turkse kust. De kinderen vermaakten zich uitstekend en wij genoten van de zon, zee, het lekkere eten en van elkaars gezelschap. Van die vakantie knapte ik op, en dat zette me aan het denken: dat ik me beter voelde, kwam echt doordat ik tijdens die vakantie niet alleen was geweest. Op het resort zag ik een paar alleenstaande ouderes met hun ziel onder hun arm lopen. Hun kinderen gingen hun eigen gang, maar zij hadden moeite zich te vermaken. Het leek Angèle en mij geweldig als er vakanties zouden zijn speciaal voor alleenstaande ouders. Destijds bestonden die nog niet. Dat bracht ons op het idee de vakanties zelf te gaan organiseren. Het leven hangt van toevalligheden aan elkaar, want niet veel later kwamen we via via in contact met Atilay Uslu, de oprichter van Corendon. Atilay geloofde in ons idee. Dankzij zijn hulp en vertrouwen vonden wij onze weg in de reiswereld'.

Positieve boost
"Om het bedrijf rendabel te maken, besloot ik ook buiten de schoolvakanties reizen te organiseren voor alleenstaanden zonder kinderen. Dat was destijds best bijzonder. Op singlereizen rustte een taboe. Veel mensen durfden er niet voor uit te komen dat ze met zo'n reis meegingen. Gelukkig is dat tegenwoordig anders. Dat komt ook doordat het aantal singles toegenomen is. Op dit moment telt Nederland 2.8 miljoen singles en dat worden er alleen maar meer.
De start van mijn bedrijven Eenoudervakantiegids.nl en Singlereizen.nl was een periode van keihard werken, maar ook een waanzinnig leuke tijd. Door mijn nieuwe carrière ontmoette ik talloze inspirerende mensen op de mooiste plekken ter wereld, wat een positieve boost aan mijn leven gaf. Die boost was destijds precies wat ik nodig had. Hiervoor was ik therapeut. Ik vind het fijn om mensen te begeleiden, maar nadat mijn partner overleden was, vielen de consulten me te zwaar. Ik zat midden in een rouwproces. Ik fleurde op toen ik met mijn praktijk stopte om al mijn energie in mijn reisorganisatie te kunnen stoppen. Al snel ontdekte ik dat ik met dit werk óók iets voor anderen kon betekenen."

Ontspannen sfeer
"Singlereizen maken de wereld echt een beetje mooier, vind ik. Na de vakantie gaan mensen met nieuwe ervaringen en nieuwe vrienden rijker weer naar huis. Veel singles blijven contact met elkaar houden. Sommigen worden zelfs verliefd en krijgen een relatie met elkaar. Hoewel ik dat prachtig vind, is dat zeker niet het doel. Een singlereis is nooit een datingreis. Liefde laat zich niet sturen. Bovendien gaat het ten koste van de ontspannen sfeer als je dit probeert. Het doel van een singlereis is mensen bij elkaar te brengen om samen iets bijzonders te beleven, iets wat iedere vakantie weer lukt. Ik ben best trots op wat ik allemaal heb bereikt. Inmiddels hebben we reizen naar bestemmingen over de hele wereld.

Mijn favoriete reizen zijn de kerstreizen. Voor veel alleenstaanden zijn de feestdagen een lastige periode. Als iedereen elkaar opzoekt, kan het confronterend zijn om alleen te zijn, zelfs al ben je happy single. Veel mensen willen in die periode daarom weg. Met ons kun je op wintersport of Oudejaarsavond vieren in een grote stad en meer. Er is voor ieder wat wils.

Op mijn kinderen na is mijn reisorganisatie het mooiste avontuur in mijn leven. Tot die conclusie kwam ik twee jaar geleden, toen ik zo ziek was, dat ik niet wist of ik het wel zou redden. Door een zeldzame vorm van kanker en een zware operatie lag ik maandenlang in bed. Dat gaf mij de rust en gelegenheid om terug te kijken. Telkens als ik aan mijn kinderen en mijn reisorganisatie dacht, voelde ik me zo rijk. Gelukkig gaat het nu goed met me en durf ik weer naar de toekomst te kijken. De spreuk 'Je kunnen verheugen in andermans vreugde is het ware geheim van geluk' gaat voor mij zeker op. Ik ben een gelukkig mens doordat ik de wereld voor veel mensen een kleine beetje mooier heb mogen maken. Daarvoor ben ik dankbaar."

Bron: Tijdschrift Vriendin juli 2019

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen