Ontmoeten wij jou ook?Wandeltrekking Noorwegen

Boek nú, betaal later

Groepsreis Wandeltrekking Noorwegen

Wildkamperen Hardangervidda

Ben jij ook zo'n fanatieke wandelaar? Ga dan nu mee met de 8 daagse wandeltrekking in de Hardangervidda, Noorwegen. Je zult je in Arctische omgevingen bevinden en bijzondere dieren tegenkomen in de nationale parken. Annulering door Corona? Je ontvangt binnen 14 dagen je geld retour.

Wat kun je verwachten?

 • Een spectaculaire treinreis
 • Uitgestrekte natuur
 • Genieten van gletsjers en watervallen
 • Wandelen op het grootste berg plateau van Europa
 • Smalle paadjes en ruige bergen
Binnenkort beschikbaar
Groepsreis Wandeltrekking Noorwegen
Groepsreis Wandeltrekking Noorwegen
Groepsreis Wandeltrekking Noorwegen
Groepsreis Wandeltrekking Noorwegen
Groepsreis Wandeltrekking Noorwegen
Groepsreis Wandeltrekking Noorwegen
Groepsreis Wandeltrekking Noorwegen
Groepsreis Wandeltrekking Noorwegen
Groepsreis Wandeltrekking Noorwegen
Groepsreis Wandeltrekking Noorwegen
Groepsreis Wandeltrekking Noorwegen
Groepsreis Wandeltrekking Noorwegen
Groepsreis Wandeltrekking Noorwegen
Groepsreis Wandeltrekking Noorwegen
Groepsreis Wandeltrekking Noorwegen
Groepsreis Wandeltrekking Noorwegen
Noorwegen - Telemark - Hardangervidda
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 20-59 jaar
Verblijf:
Huurtent
Verzorging:
Logies
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Groepsreis Wandeltrekking Noorwegen

Ontsnappen aan de drukte? Dat doe je op de Hardangervidda.
Wil jij genieten van uitgestrekte landschappen, stilte en natuurschoon? Dat kan op de Hardangervidda: het grootste bergplateau van Europa en één van de mooiste nationale parken van Noorwegen. Duizenden vierkante kilometers ongerepte natuur met een ongekende variatie in klimaat, landschap, kleuren, planten en dieren. Een gebied met arctische kenmerken waar warmte en kou en zon en regen elkaar in rap tempo afwisselen. Extremen die de lemming, poolvos, lynx, wolf en adelaar echter niet tegenhouden hier te leven.

Tijdens deze groepsreis volgen we smalle paden door het door gletsjers uitgesleten gebied, langs ruige bergen, helblauwe stille meren, stromende rivieren en ruisende watervallen. Wat is het hier gaaf! We zoeken mooie en beschutte plekken uit voor de overnachting in onze tentjes en doen dagelijks een hut aan voor een welverdiende pauze met wat extra comfort, een heerlijke maaltijd, of gewoon om de eigen voorraad eten even aan te vullen. Deze afwisselende en in menig opzicht bijzondere wandelreis is voor iedere natuurliefhebber en fan van Scandinavië een ‘must’ en zal onvergetelijke indrukken bij je achterlaten!

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1 - Richting de Hardangervidda
De eerste dag van een schitterende singelreis naar Noorwegen gaat vandaag van start. We ontmoeten onze medereizigers op Schiphol, waar we kort kennismaken voordat we boarden voor de vlucht naar Oslo. We landen op de luchthaven Gardermoen, nabij Oslo, en vervolgen onze reis met de trein. Tijdens de treinreis krijgen we alvast een voorproefje van de beeldschone Noorse natuur. Onze eindbestemming is Geilo, aan de rand van de Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Europa. We komen even bij van de reis, en trekken vervolgens onze wandelschoenen aan. Het is ongeveer een wandeling van 2 uur naar de supermarkt, waar we de boodschappen voor de hele week zullen inslaan.

Dag 2 - De schoonheid van de stilte
De ochtend doet zijn intrede, en we maken ons op voor een dag vol avontuur. De eerste ‘echte’ wandeltocht die we maken deze week is naar de Hakkest Hytta; dit zijn enkele hutten waarvan de daken zijn begroeid met gras (Hytta is Noors voor berghut). Deze locatie is een populair begin- en eindpunt van verschillende meerdaagse wandeltochten door dit prachtige nationale natuurpark. Onze groep gaat van start op de westelijke route, en brengt ons over de ‘Gronebakken’ naar de ‘Ustetind’ berg. Na het beklimmen van deze 1376 meter hoge berg, worden we beloond met een schitterend uitzicht, waar we bij goed weer zelfs de ‘Gaustatoppen’ en het ‘Hallingskarvet’ kunnen zien liggen. Tijdens de wandeling veranderd langzaam het landschap en word de begroeiing dunner en dunner, om vervolgens helemaal over te gaan in het typerende landschap van de hoogvlakte. Aan het einde van de dag komen aan bij een meer, waar we onze tenten zullen opzetten voor de komende nacht. Een top locatie midden in de hoogvlaktes van de Hardangervidda.
Afstand: 15 km / 4-5 uur.

Dag 3 - Een bezoek aan de Tuva Hytta
We worden langzaam wakker midden in de Noorse natuur, en pakken onze rugzak vervolgens in voor opnieuw een mooie wandeling. We wandelen allereerst naar de oude Tuva Hytta, dat slechts een uurtje lopen is. We worden hier warm onthaald met heerlijke wafels en een goede bak koffie. De wafels zijn huisgemaakt, en schijnen de lekkerste wafels van de hele streek te zijn. We genieten van de knusse huiskamersfeer en de versnaperingen, en zetten onze tocht vol nieuwe energie voort. De route die we lopen brengt ons langs meertjes, beekjes en velden vol wilde bloemen. Het terrein waar we op lopen is overwegend vlak, maar let wel op, het kan soms drassig zijn. Na ongeveer 4 uur stevig gewandeld te hebben, zien we de Heinsaeter Hytta opdoemen. Deze berghut is groter en moderner dan de Tuvahut die we vanmorgen bezocht hebben, en is voorzien van de nodige comfort. We zetten onze tent hier vlakbij op, en genieten van de rust en ruimte.
Afstand: 19km / 5 uur.

Dag 4 - Noorse hutten en meren
In de ochtend starten we aan een wandeling van 3,5 uur die uitkomt bij de Rauhelleren Hytta. Het is een afwisselend terrein die ons over bergen van verschillende hoogtes voert. Zo ook de ‘Langesjønuten’ van 1.367 meter, prachtig gelegen aan de ‘Langesjøen’ (‘het lange meer’). We bevinden ons nu in het hart van de Hardangervidda, die ook onder de Noren erg populair is. Er komen hier veel mensen om te kanoën, vissen, zwemmen of enkel om in de bergen te wandelen. Een ideale plek om neer te strijken voor de lunch, genietend van het uitzicht op de ‘Store Skrekken’ berg (1.429 meter). Na een welverdiende pauze, pakken we de tassen weer op voor de laatste 3,5 uur van de wandeling, met als eindpunt Stigstuv.
Afstand: 24 km / 7uur.

Dag 5 - Wandelend over de ‘Store Nordmannsslepa’
Vandaag staat opnieuw een bijzondere wandeling op de planning. We lopen over de ‘Store Nordmannsslepa’, dat vroeger diende als handelsroute. We volgen deze route noordwaarts, dwars door de hoogvlakte, richting het subarctische landschap in het noorden van de Hardangervidda. Dit gebied kenmerkt zich door de ruige bergen en gletsjers. We komen aan in Dyranut, waar de hutten hoog genesteld zitten tussen de heuvels. Vanaf dit punt heb je een vrij uitzicht over het gebied van de Hardangervidda, en besef je je hoe weids het nationaal park daadwerkelijk is. We zoeken hier vlakbij een mooie plek uit, waar de tenten kunnen staan voor de komende nacht.
Afstand: 24 km / 7 uur.

Dag 6 - Dromen over bergen en gletsjers
In de ochtend vertrekken we naar de ‘Kjeldebu’ hut, waar we vandaag stoppen voor de lunch en doen we de nodige boodschappen voor de laatste dag van deze singlereis. Als iedereen goed gegeten heeft, wandelen we verder over het ‘Handangerjokolen’ naar Finse. Onderweg vang je af een toe een glimp op van een gletsjer, die met zijn witte kleur in groot contrast staat met de groene bergen er om heen. Denk bij het opzetten van je tent vanavond aan de ligging van de ingang, de gletsjer zorgt namelijk voor een schitterend uitzicht bij zonsopkomst. Zo wil je iedere dag wel ontwaken!
Afstand: 22 km / 6-7 uur.

Dag 7 - Wandelen over het decor van Star Wars
Vandaag leggen we de laatste etappe af naar het dorpje Finse. Dit typisch Noorse plaatsje ligt op een hoogte van 1222 meter, aan een prachtig meer aan de voet van de Hardangerjøkulen. Het is geen grote plaats, maar beschikt wel over een treinstation (de hoogst gelegen spoorwegstation van Noord-Europa), een hotel, een grote Hytta (berghut) en het Rallarmuseum. In Finse is ook de eerste schaatshal van Noorwegen gebouwd in 1904 en heeft het dorp gediend als filmdecor voor een Star Wars film. Voor ons is dit de laatste plek die we aandoen tijdens deze wandelreis en vieren hier onze laatste avond.
Afstand: 20 km / 6 uur.

Dag 8 - Het vertrek uit Finse
Na een fantastische wandelreis in de Hardangervidda, keren we moe maar voldaan terug naar huis. Vanuit Finse nemen we de trein naar het vliegveld Gardermoen, waar we op het vliegtuig stappen naar Nederland. We kunnen terug kijken op een onvergetelijk avontuur in de Hardangervidda.

Deze wandeltrekking is geschikt voor de ervaren wandelaar. Naast het ruige terrein kan ook het weer voor een extra uitdaging zorgen. Je kan deze reis zomaar met vier verschillende seizoenen te maken krijgen. Per dag wandel je gemiddeld 6 uur. Tijdens deze trekking ga je wildkamperen en draag je je eigen bagage. Aan het begin van de reis haal je boodschappen voor de hele week, want onderweg kom je geen supermarkten tegen. De voorraad eten bij de hutten is beperkt, je kan daarom ook van huis snacks zoals mueslirepen etc. meenemen.

Voor deze reis dien je een goede conditie te hebben. Je vervoert je eigen spullen en wandelt gemiddeld 20 kilometer per dag. We adviseren wandelschoenen type B/C.

Twijfel je of deze reis geschikt voor je is, neem dan contact met ons op.

Naar verblijf
Noorwegen , Oslo , Oslo city
Naam verblijf
Wildkamperen Hardangervidda
Type verblijf
Huurtent

Verblijf Wildkamperen Hardangervidda

Beschrijving

Tijdens deze reis ga je wildkamperen. Je begint en eindigt in Oslo tijdens deze reis. Je krijgt een nieuwe trekkerstent van zo'n 1,5 kg van het merk Vaude voor alleengebruik te leen. Tijdens deze reis zul je geen WiFi hebben en de sanitaire voorzieningen zijn matig. Je trekt namelijk 8 dagen door de wildernis van Noorwegen.
Let op dat je zelf een slaapmat en slaapzak meeneemt.  

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Corona-garantie

Corona, natuurlijk houden we er rekening mee en zorgen dat je veilig op reis kunt, maar we laten onze reizen er niet door stoppen :) 

-Je kunt tot 2 weken voor vertrek kosteloos annuleren op alle niet- vliegreizen
-Je kunt tot 6 weken voor vertrek kosteloos annuleren op alle vliegreizen 

We berekenen slechts €30,- boekingskosten, verder niets; Je krijgt direct je geld terug, geen gedoe met vouchers.

Indien het reisadvies verandert vanwege het coronavirus en je reis niet door kan gaan, kijken we samen met jou naar een reisalternatief;
Kunnen we geen geschikte andere reis vinden? Dan krijg je gewoon je geld terug, ook de boekingskosten.
Jij kunt er namelijk niets aan doen dat jouw reis niet door kan gaan.

Verandert het reisadvies tijdens je reis? Dan repatriëren wij indien nodig. Punt uit.

Inreisbeperkingen

Wij staan, net als jij, te popelen om op reis te gaan! Zoals je waarschijnlijk al hebt vernomen via https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen kan deze reis gewoon doorgaan. Hoe fijn is dat? Waarschijnlijk zijn er wel inreisbeperkingen. Wat deze precies zijn kun je vinden op bovenstaande website. Omdat wij het nogal een persoonlijke kwestie vinden, hoeven wij niet te weten of je gevaccineerd bent of dat je covid-19 doorlopen hebt. Wij gaan er vanuit dat je op de hoogte bent van de laatste richtlijnen van het ontvangende land en op de dag van vertrek voldoet aan de inreis-richtlijnen en dat je de noodzakelijke testbewijzen bij je hebt. 

Keer je terug uit een land met een geel reisadvies, dan heb je een corona- of vaccinatiebewijs nodig. Dat kan via een volledige vaccinatie die een geldige QR-code geeft in de CoronaCheck-app. Anderen moeten zich in het vakantieland laten testen. De PCR-test mag maximaal 48 uur oud zijn, een antigeentest maximaal 24 uur. Hier zal ruimte in het programma voor gemaakt worden , mocht dit nodig zijn.

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding

De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Veiligheid gaat boven alles!

De reisbegeleiders worden elk jaar verwacht op het trainingsweekend waar verschillende onderwerpen over veiligheid aanbod komen. Tijdens de reis zijn zij mede daardoor in staat situaties goed in te schatten en de juiste beslissingen te nemen, om de veiligheid te waarborgen.

Te weinig deelnemers

Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Materiaal en bagage

Tijdens deze reis draag je zelf je bagage (bagagetransport is vanwege het landschap niet mogelijk). Het is comfortabel om je kleding, je slaapuitrusting en je bagage (ultra) lichtgewicht te houden en sneldrogend (geen katoen). Verder raden we aan om een waterdichte rugzak mee te nemen, een slaapzak die comfort biedt bij temperaturen tot -2˚ C. Ook raden we aan om stevige waterdichte bergschoenen mee te nemen, een zelf-opblaasbaar (self-inflatable) luchtmatje, badslippers, middelen tegen zonnebrand en muggen, blarenpleisters, (biologisch afbreekbare) zeep, handdoekjes en washand en een sterk zakmes. Wij zorgen voor de (lichtgewicht) tenten (1 a 2-persoons ultra light trekking tent met een maximum gewicht van 1050 gram), de kookuitrusting, en (gevriesdroogde) voeding. Het deel van de goederen dat niet in Zweden wordt aangeschaft, wordt op Schiphol over alle personen en rugzakken verdeeld.

Deelnemers groepsreis

Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket

Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Eigen spullen dragen

Voor deze reis dien je een goede conditie te hebben. Je vervoert je eigen spullen en wandelt gemiddeld 20 kilometer per dag. We adviseren ook wandelschoenen type B/C

Naar vervoer

Vervoer

Met het vliegtuig

De vlucht wordt uitgevoerd met KLM. Je mag in totaal 23kg ruimbagage meenemen en 10kg handbagage. Maar, houd er rekening mee dat je vanuit de organisatie nog zo'n 3kg bagage krijgt en je bagage de gehele reis op je rug meeneemt.

Er is op dit moment nog geen vluchtinformatie beschikbaar.

De vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

 • SGR
 • SCR
 • ANVR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 5 reviews
9.1
Singlereizen
37 jaar
9.5

een geweldige beleving met een prettige kleine groep

Wat een schitterende uitzichten krijg je onderweg. Een geweldig natuurgebied, waar je niet veel anderen tegen komt.

Mijn tips

Neem niet teveel gewicht mee. Bijna iedere dag wordt er wel een berghut aangedaan, waar sanitair is of waar je wat kunt kopen.

Reisperiode: 25-07-2018 ~ 01-08-2018 / Wildkamperen Hardangervidda

31 jaar
9

Prachtig avontuur in een schitterende omgeving, vol met uitdagingen en met de perfecte groep!

Prachtig avontuur! We hadden het geluk dat we mooi weer hadden (soms te heet!) en het een super leuke groep (inclusief een top reisbegeleider!) was. Ik had verder geen loopervaring, maar dankzij vele pauzes, de groep en de schitterende natuur was het prima vol te houden.

Mijn tips

Koop in Nederland wat krentenbollen en mueslirepen voor de middag en overweeg elke extra kilo die je meeneemt. De rugtas vond ik één van de grootste uitdagingen van de tocht. Wat ik persoonlijk prettig vond is dat een aantal medereizigers een waterfilter bij zich hadden.

Reisperiode: 25-07-2018 ~ 01-08-2018 / Wildkamperen Hardangervidda

30 jaar
9

Fantastische ervaring

Fantastische reis door een prachtige omgeving. De eenvoud herinnert je aan wat echt belangrijk is: warm en droog zijn, goed slapen en eten, en het gezelschap van fijne mensen.

Mijn tips

Vooral doen

Reisperiode: 25-07-2017 ~ 01-08-2017 / Wildkamperen Hardangervidda

24 jaar
9

starten als vreemden, eindigen als vrienden

Het was fantastisch! De vrijheid in de bergen was echt wat ik nodig had.

Mijn tips

Wil je je hoofd leegmaken op een actieve manier, dit is het!

Reisperiode: 15-07-2017 ~ 22-07-2017 / Wildkamperen Hardangervidda

33 jaar
9

Het was een heerlijke vakantie waarbij ik genoten heb van het buitenleven, wandelen, schitterende natuur en kampvuur.

Heb onwijs van deze vakantie genoten.

Mijn tips

Neem gamaschen mee voor de nattigheid/modder :-)

Reisperiode: 25-07-2016 ~ 01-08-2016 / 2-persoonstent

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen