Ontmoeten wij jou ook?Rondreis Faeröer eilanden & IJsland

Boek nú, betaal later

Groepsreis Rondreis Faeröer eilanden & IJsland

Diverse Campings IJsland

Ben jij een natuurmens? Dan is deze 15-daagse ontdekkingstocht perfect! We gaan de prachtige Faeröer eilanden en de Zuidkust van IJsland bezoeken. Ontdek het woeste, maar ook schitterende landschap van IJsland. Ook mag een bezoek aan de Faeröer eilanden tijdens deze rondreis niet ontbreken.

Wat kun je verwachten?

  • Geysir, gletsjerhike, Golden Circle, Blue Lagoon
  • Bezoek aan de zuidkust van IJsland
  • Het zwarte strand van Vik
  • Bijzonder anders: Faeröer eilanden
  • Cultuur snuiven in Reykjavik en Tórshavn
Binnenkort beschikbaar
Groepsreis Rondreis Faeröer eilanden & IJsland
Groepsreis Rondreis Faeröer eilanden & IJsland
Groepsreis Rondreis Faeröer eilanden & IJsland
Groepsreis Rondreis Faeröer eilanden & IJsland
Groepsreis Rondreis Faeröer eilanden & IJsland
Groepsreis Rondreis Faeröer eilanden & IJsland
Groepsreis Rondreis Faeröer eilanden & IJsland
Groepsreis Rondreis Faeröer eilanden & IJsland
Groepsreis Rondreis Faeröer eilanden & IJsland
Groepsreis Rondreis Faeröer eilanden & IJsland
Groepsreis Rondreis Faeröer eilanden & IJsland
Groepsreis Rondreis Faeröer eilanden & IJsland
Groepsreis Rondreis Faeröer eilanden & IJsland
Groepsreis Rondreis Faeröer eilanden & IJsland
Groepsreis Rondreis Faeröer eilanden & IJsland
Groepsreis Rondreis Faeröer eilanden & IJsland
IJsland - Zuid IJsland - Reykjavik
  • Vertrekgarantie
  • Last minute
Reisgenoten:
  • 20-55 jaar
  • 20-59 jaar
Verblijf:
Huurtent
Verzorging:
Logies
Vervoer:
Meer info & reserveren
  • Reisthema's:
  • Verblijf:

Groepsreis Rondreis Faeröer eilanden & IJsland

De komende twee weken val je van de ene verbazing in de andere. Samen met onze reisbegeleider trotseren we niet alleen de kust van Zuid-IJsland, maar doen we ook de Faeröer eilanden aan. Per ferry maken we de oversteek van Hirtshals in Denemarken naar Tórshavn op de Faeröer eilanden. De eerste drie dagen van deze bijzondere trip brengen we hier door, waarna we per ferry de reis vervolgen naar IJsland. Een super gaaf begin van deze groepsreis.

Aangekomen in IJsland zetten we onze reis voort via de zuidkust van dit prachtige eiland. We ontdekken de mooiste watervallen, gaan op avontuur tijdens de gletsjertocht en we sluiten deze groepsreis af met een ontspannen bezoek aan de Blue Lagoon. Uiteraard kan een bezoek aan de ‘Golden Circle’ niet ontbreken.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan snel het dagprogramma van deze groepsreis en ga mee op avontuur!

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1 - De roadtrip kan beginnen
Vandaag gaat onze roadtrip dan eindelijk van start! We verzamelen aan het eind van de ochtend op het Centraal Station van Enschede waar onze reisbegeleider ons opwacht. Na een korte kennismaking vertrekken we samen per minibus naar Duitsland, waar onze roadtrip echt gaat beginnen! Een meer ontspannen begin van deze 15-daagse groepsrondreis bestaat niet. We leren elkaar kennen onder het genot van een warme maaltijd en proosten op een mooi begin van deze groepsreis.


Dag 2 - 
De grenzen over!
We starten onze dag met een heerlijk ontbijt. We pakken onze spullen in en rijden richting Denemarken. Onderweg stoppen we een paar keer. Aan het eind van de middag arriveren we op een mooie camping in Denemarken. We slaan ons kamp op en genieten gezamenlijk van een fijne avondmaaltijd, waarbij een drankje uiteraard niet mag ontbreken. Het idee van een road trip is natuurlijk dat je ook geniet van het reizen zelf. Heerlijk!

Dag 3 - We verlaten het vaste land
Op naar Tórshavn! We arriveren op tijd in Hirtshals, waar tegen het eind van de middag onze ferry richting Tórshavn vertrekt. Tórshavn is de hoofdstad van de eilandengroep ‘Faröer’. Vanavond brengen we de nacht door op de ferry: een hele nieuwe ervaring die je versteld doet staan!

Dag 4 - Aankomst Faeröer eilanden, Tórshavn
Uitwaaien aan boord staat voor vandaag op het programma! Vanavond, laat op de avond, komen we namelijk aan in Tórshavn. We rijden richting een mooie camping waar we rond middernacht zullen aankomen. We slaan ons tentenkamp op en proosten op een mooie overtocht. Gelukkig hoeven we niet bang te zijn dat we onze tenten in het donker moeten opzetten, want de zon gaat pas laat onder en komt al vroeg weer op.

Dag 5 - Op ontdekkingstocht op de Faeröer eilanden
De komende drie dagen zullen we niet alleen Tórshavn, maar ook een groot gedeelte van de Faeröer eilanden gaan ontdekken. Deze eilandengroep biedt voldoende mogelijkheden voor een heerlijke wandeling. We genieten van al het moois dat hier te zien en te ontdekken is. Een kleine voorbereiding op wat we straks langs de zuidkust van IJsland zullen aantreffen. Het genieten kan nu echt beginnen!

Dag 6 - Ontspannen op de Faeröer eilanden
Vandaag staat in het teken van het verder ontdekken van de Faeröer eilanden en alles wat deze eilandengroep zo mooi maakt! De reisbegeleider neemt je wederom mee op pad voor een onvergetelijke dag.

Dag 7 - We laten ons varen naar IJsland
We sluiten ons bezoek aan de Faeröer eilanden af met een laatste bezoek aan Tórshavn en de vuurtoren. Aan het eind van de middag stappen we aan boord van de ferry waarna we aan het begin van de avond koers varen richting de zuidoostkust van IJsland. De nacht brengen we wederom door op de ferry. Schip ahoy!

Dag 8 - De eerste stappen op IJslandse bodem
Land in zicht! In de ochtend komen we met de ferry aan op IJsland. Na een paar fantastisch mooie dagen op de Faeröer eilanden, is het nu tijd om de zuidkust van IJsland te gaan ontdekken. Dit alles natuurlijk onder leiding van onze reisbegeleider. Dat wordt genieten de komende week! We overnachten vanavond in (de omgeving van) Höfn.

Dag 9 - Bijzonder... overnachten in Nationaal Park Skaftafell
Na een rustig ontbijt nemen we afscheid van Höfn en omgeving en zetten verder koers richting de zuidkust. Onze reisbegeleider neemt ons vandaag mee op pad en laat je onderweg de mooiste plekjes zien. Optioneel kunnen we er voor kiezen om een zodiac tour te doen op het gletsjermeer. In de avond kunnen we er ook nog voor kiezen om een wandeling te maken naar de “Svartifoss”, de waterval die bekend staat om z’n basaltformaties. Vanavond overnachten we op een camping in het “Nationaal Park Skaftafell”.

Dag 10 - Wakker worden midden in de natuur
Ben je ooit je tent uitgestapt met zo’n waanzinnig uitzicht? Wakker worden in het Nationaal Park Skaftafell is bijzonder. Na het ontbijt zetten we koers richting één van de meest zuidelijke punten van IJsland, Vik! We beginnen vroeg, want vandaag staat de gletsjerhike op het programma. De gletsjerhike wordt als één van de meest gave activiteiten van deze reis ervaren. Onder begeleiding van een ervaren gids gaan we vandaag de grootste gletsjer van IJsland op. Wat een schoonheid! Heeft iedereen de fotocamera op zak?

Dag 11 - Een barbeque in de grot!
We brengen de dag door op en in de buurt van de prachtig gelegen camping ‘Pakgill’. Voor vandaag staat er een mooie wandeling op het programma. We hebben de mogelijkheid om voor een lange of een korte wandeling te gaan: beide even mooi. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om vandaag een dagje rust te pakken. Vandaag mag je helemaal zelf bepalen wat je doet. De avond sluiten we af met een BBQ op een wel heel bijzondere locatie. Laat je verrassen!

Dag 12 - Watervallen spotten!
We vervolgen onze groepsreis langs de prachtige zuidkust van IJsland. Vanuit Vik, waar nog tijd is om het zwarte strand te bewonderen, vertrekken we richting Selfoss. Onderweg komen we twee schitterende watervallen tegen, waarbij een stop uiteraard niet mag ontbreken! We doen de Skogafoss en de Seljalandsfoss aan. Bij één van de watervallen heb je zelfs de mogelijkheid om er achter langs te lopen. Tot slot is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een klein museum waar de uitbarsting van de Eyafjallajökull te zien is op een indrukwekkende film.

Dag 13 - Golden Circle
Een bezoek aan de Golden Circle, met bijzonder magische plekken op IJsland, mag uiteraard niet ontbreken. We doen de Golden Circle in de omgekeerde volgorde. We starten namelijk bij Gullfoss; een van de meest imposante watervallen van IJsland! Gullfoss wordt ook wel de ‘gouden waterval’ genoemd. Na dit bezoek rijden we een stukje verder en komen we aan bij Geysir. De geiser zelf is nog maar amper actief, maar Strokkur, de naastliggende geiser, is nog wel actief! Vrijwel iedere 10 minuten wordt een straal water tot wel 20 meter hoogte de lucht in gespoten. Onze laatste stop is het Thingvellir Nationaal Park. Thingvellir wordt ervaren als een van de meest bijzondere plekken in de historie van IJsland. In het Thingvellir Nationaal Park maken we een mooie wandeling over de plek waar de Noord – Amerikaanse plaat en de Eurazatische plaat uit elkaar drijven. Na deze enerverende dag komen we aan het begin van de avond aan in Reykjavik. De komende nachten slapen we op een camping in de omgeving van Reykjavik, waar we zullen genieten van de laatste dagen van deze prachtige reis.

Dag 14 - Reykjavik en ontspannen in de Blue Lagoon
Een bezoek aan de hoofdstad van IJsland, Reykjavik, kan natuurlijk niet ontbreken tijdens deze groepsreis IJsland! Vandaag brengen we de dag door in Reykjavik en omgeving, waar we ook het stadsleven van IJsland kunnen ervaren. Daarnaast brengen we vandaag een bezoek aan de Blue Lagoon. We gaan uiteraard niet naar huis voordat we hier zijn geweest! We kunnen er vanavond natuurlijk ook voor kiezen om onze laatste avond af te sluiten met een hapje en een drankje in de stad. We laten ons verrassen!

Dag 15 - Einde van het avontuur
Het einde van deze bijzondere reis is nu echt in zicht.. We nemen afscheid van onze reisbegeleider en delen nog wat laatste foto’s met elkaar. Proost, op een hele geslaagde groepsreis!

Let op: Afhankelijk van de weersomstandigheden en in overleg met de groep kan afgeweken worden van het programma.

Naar verblijf
IJsland , Zuid IJsland , Reykjavik
Naam verblijf
Diverse Campings IJsland
Type verblijf
Huurtent

Verblijf Diverse Campings IJsland

Beschrijving

Gedurende onze 15-daagse rondreis naar de Faëroer eilanden en de zuidkust van IJsland slapen we op diverse campings. Je krijgt vanuit ons een tent van het merk Vaude mee, die je gedurende je hele reis tot je eigen beschikking hebt.
Let op dat je zelf een slaapmat en slaapzak meeneemt. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Corona-garantie

Corona, natuurlijk houden we er rekening mee en zorgen dat je veilig op reis kunt, maar we laten onze reizen er niet door stoppen :) 

-Je kunt tot 4 weken voor vertrek kosteloos annuleren op alle niet- vliegreizen
-Je kunt tot 10 weken voor vertrek kosteloos annuleren op alle vliegreizen 

We berekenen slechts €35,- boekingskosten, verder niets; Je krijgt direct je geld terug, geen gedoe met vouchers.

Indien het reisadvies verandert vanwege het coronavirus en je reis niet door kan gaan, kijken we samen met jou naar een reisalternatief;
Kunnen we geen geschikte andere reis vinden? Dan krijg je gewoon je geld terug, ook de boekingskosten.
Jij kunt er namelijk niets aan doen dat jouw reis niet door kan gaan.

Verandert het reisadvies tijdens je reis? Dan repatriëren wij indien nodig. Punt uit.

Deze reis wordt uitgevoerd met 5 tot 8 personen

Deze reis wordt uitgevoerd met 5 tot 8 deelnemers, bij meer aanmeldingen worden er meerdere groepen gevormd op basis van leeftijd en geslacht  

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding

De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers

Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Toeslagen vliegticket

Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Naar vervoer

Vervoer

Met het vliegtuig

Voor de heenreis maken we gebruik van onze eigen minibus. Voor de terugreis maken we wel gebruik van het vliegtuig.
We vliegen van Keflavik Airport naar Amsterdam Schiphol. De vlucht wordt uitgevoerd met Icelandair. Je mag in totaal 23kg ruimbagage meenemen en 10kg handbagage.

Indien de vluchttijden bekend zijn, worden ze aan het programma toegevoegd.

Er is een kans dat als je kort voor vertrek boekt er een toeslag op het vliegticket berekend wordt. We zullen dan altijd eerst contact met je opnemen. Boek daarom vroeg om dit te voorkomen.

Vluchttijden voor de reis met vertrek op 9/6/2024 inclusief 23 kg bagage
28-6-2024: Vertrek Keflavik: 07.40 uur - Aankomst Amsterdam: 12.55 uur

Vluchttijden voor de reis met vertrek op 16/6/2024 inclusief 23 kg bagage
4-7-2024: Vertrek Keflavik: 07.40 uur - Aankomst Amsterdam: 12.55 uur

*Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Met de bus

Voor de heenreis maken we gebruik van onze eigen minibus. We rijden via Duitsland en Denemarken naar de Faeröer eilanden. 

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

  • SGR
  • SCR
  • ANVR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen