Ontmoeten wij jou ook?Genieten van Zon en Cultuur in Toscane

Boek nú, betaal later

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Toscane

Grand Hotel Panoramic

Ontdek La Bella Vita in het prachtige Toscane. Mooie landschappen afgewisseld door sfeervolle dorpjes en indrukwekkende steden die je terug brengen naar de Middeleeuwen. Inclusief excursies naar Florence, Pisa, Lucca en Pistoia. Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk zoals het mooie Siena of een wijnproeverij.

Wat kun je verwachten?

  • Maak kennis met het mooie Toscane
  • Verblijf in 4-sterrenhotel met zwembad
  • Excursies naar Florence, Lucca en Pistoia
  • Bewonder de scheve toren van Pisa
  • Nederlandse reisleiding
vanaf € 1149,00
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Toscane
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Toscane
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Toscane
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Toscane
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Toscane
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Toscane
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Toscane
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Toscane
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Toscane
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Toscane
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Toscane
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Toscane
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Toscane
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Toscane
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Toscane
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Toscane
Italië - Toscane - Montecatini
  • Vertrekgarantie
  • Last minute
Reisgenoten:
  • 35-49 jaar
  • 40-55 jaar
  • 45-59 jaar
  • 50-65 jaar
Verblijf:
Hotel
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
  • Reisthema's:
  • Verblijf:

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Toscane

Toscane heeft veel moois te bieden en is een geweldige vakantiebestemming. Tijdens deze reis kom je even helemaal tot rust en kun je kiezen voor indrukwekkende excursies vol cultuur en bezienswaardigheden. Drie excursies zijn al inclusief in het programma!

Ontdek Florence, de hoofdstad van Toscane en de geboortestad van Leonardo da Vinci. Florence, of ook wel ‘Firenze’ in Italië, is één groot openluchtmuseum. Hier kun je een bezoek brengen aan één van de velen monumenten en paleizen, beklim je misschien wel de 463 traptreden van de Duomo kathedraal voor een waanzinnig uitzicht over de stad of eet je een heerlijke ‘Bistecca alla Fiorentina’.

Aan prachtige steden ontbreekt het niet in Toscane. Twee andere steden die op de planning staan zijn Lucca & Pisa. Lucca is een echte Toscaanse parel. In de charmante ommuurde stad kun je een wandeling of fietstocht maken over de stadsmuren of urenlang de straatjes afstruinen want je vindt er genoeg leuke winkels, ijssalons en restaurantjes.

We vervolgen de weg naar Pisa met de bekendste bezienswaardigheid de toren van Pisa, maar Pisa heeft nog veel meer te bieden naast de iconische scheve toren! De stad is rijk aan geschiedenis en erg levendig door de studenten die aan de Universiteit van Pisa studeren net als de Natuurkundige Galileo Galilei ooit deed.

Pistoia is ook een bezoekje waard tijdens deze reis en staat ook wel bekend als ‘Het kleine Florence’. We reizen af naar Pistoia per trein en hier vindt je een levendig piazza, een kleurrijke markt, de schitterende koepel van de Madonna dell’Umiltá en de fijnste adresjes voor aperitivo en diner.

Naast deze steden zijn er nog veel meer bijzondere plekken in Toscane die bezocht kunnen worden zoals de bekende kustlijn Cinque Terre, de badplaats Viareggio, het gezellige Siena, het bergdorpje San Gimignano of Volterra.

Montecatini Terme is onze uitvalsbasis tijdens deze reis en we verblijven in een heerlijk hotel niet ver van het hart van deze historische stad. Montecatini Terme heeft een gunstige ligging en staat bekend als één van de belangrijkste thermaalbadplaatsen in Europa. In de verschillende populaire thermale baden kun je ontspannen en genieten na een dag vol avontuur en ontdekking.

Tijdens deze singlereis proef je het echte Toscaanse leven maar ook de streekproducten zoals de Chianti Classico wijn, truffels, extra vergine olijfolie en klassieke authentieke gerechten uit de Toscaanse keuken zoals pasta’s en Panzanella. Buon appetito!

Naar activiteiten
  • Verblijf
  • Verblijf 4* hotel
  • Verblijf in een kamer voor alleengebruik of een gedeelde kamer
  • Verzorging o.b.v. Logies/Ontbijt
  • Welkomstdrankje
  • Vermaak
  • 1 x transfer naar Florence per trein v.v.
  • 1 x transfer naar Pisa en Lucca per trein v.v.
  • 1 x transfer naar Pistoia per trein v.v.
  • Overig
  • Nederlandse reisleiding
  • Vervoer - Vliegtuig
  • 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage
  • Chartervlucht
  • Luchthavenbelasting en vliegbelasting
  • Transfer luchthaven-hotel v.v.
  • Verblijf
  • Lunch, diners en drankjes
  • Vermaak
  • Optionele activiteiten en excursies
  • Overig
  • Boekingskosten à €20
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
  • Toeristenbelasting à €1,50 p.p.p.n. (ter plaatse)

Activiteiten

Inbegrepen
Bij deze reis is 1x vervoer per trein naar Florence, Lucca+Pisa en naar Pistoia inbegrepen (vaste dagen). We reizen vanaf Montecatini Terme per trein naar deze plaatsen toe. 

Florence
Florence is de hoofdstad van Toscane en wordt ook wel Firenze genoemd. Deze mooie renaissancestad is een ware wereldstad op het gebied van kunst, cultuur en historie. De stad is één groot openluchtmuseum met het grote aanbod aan musea, kerken, monumenten en paleizen. Voor een waanzinnig uitzicht over de stad kan je de bekendste bezienswaardigheid de ‘Santa Maria del Fiore’ of ook wel de ‘Duomo’ kathedraal beklimmen.
Andere bezienswaardigheden zijn de Ponte Veccio (de oudste brug van Florence over de rivier de Arno) en het Palazzo Veccio (het oude paleis dat tegenwoordig dient als stadhuis en museum).
Florence is de geboortestad van Leonardo da Vinci en nog vele andere grote namen komen terug in de stad. Zo kun je er de werken vinden van Michelangelo, Dante, Machiavelli & de Medici.

Lucca
De stad Lucca heeft velen prachtige Romaanse kerken en bezienswaardigheden. Het is een van de rijkste steden in Italië door de gunstige ligging van de stad tussen Pisa en Florence in en behoort samen met Florence en Siena tot de mooiste steden van Toscane. Er zijn enorm veel leuke winkeltjes, gezellige pleinen, vele kerken, lekkere ijssalons en restaurants te vinden.
De stad wordt omringt met stadsmuren waar je een wandeling of fietstocht over kunt maken. Hier vind je de best bewaarde muren en torens van Italië.
Op de plek van het bijzondere Piazza dell’Anfiteatro lag ooit een Romeins amfitheater en dat zie je nog altijd terug aan de ovale vorm van het plein en de bewaarde originele ingangen voor de gladiatoren.

Pisa
Pisa is een echte kunststad. Aan het Plein der Wonderen liggen de bezienswaardigheden de scheve toren van Pisa, de kathedraal van Pisa, het Baptisterium en het Composanto. Pisa is een levendige studentenstad vanwege de eeuwenoude universiteit in de stad waar geleerden zoals Galileo Galilei hebben gestudeerd. Hier kan je vanaf de terrasjes van de gezellige sfeer op straat genieten.

Pistoia
Pistoia wordt ook wel ‘Het kleine Florence’ genoemd maar het is minstens net zo mooi als de grotere en bekendere steden. Je vind hier de prachtige koepel van de Madonna dell’Umiltá en een klokkentoren die je kunt beklimmen.In Pistoia bevind zich de oudste bewaarde Toscaanse dertiende-eeuwse doopkapel.
Voor een gezellig markt met verse groente, fruit en bloemen tot vintage en antiek zit je in Pistoia goed op woensdag- en zaterdagochtenden.

Optioneel
Tijdens deze reis kun je ook diverse leuke en afwisselende excursies ondernemen, welke je ter plaatse kunt bijboeken. Zo kun je zelf beslissen hoe jouw vakantie eruit komt te zien, zodat voor jou de balans tussen leuke excursies en heerlijk relaxen ideaal is.

Cinque Terre
Cinque Terre is de wereldwijde bekende rotsachtige kustlijn bestaande uit 5 bijbehorende schilderachtige dorpjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore.
De kleurrijke Ligurische huisjes zijn gebouwd op de ruige rotswanden aan de kristalheldere zee. Je kunt van dorpje naar dorpje wandelen wat je een adembenemend uitzicht oplevert, of je kunt de dorpjes afreizen per trein.
Binnen de dorpjes moet je veel klimmen en klauteren vanwege de vele trappen omdat het tegen de berg is aangebouwd. Houdt hier dus rekening mee mocht je hier niet van houden of slecht ter been zijn.
Kosten trein: ca. €25,- retour

Viareggio
Hier geniet je echt even van La Dolce Vita. Viareggio is een elegante en populaire badplaats met palmbomen, statige Jugendstil-gebouwen in pastelkleur en retro-geïnspireerde strandclubs. Je vindt hier goede stranden en een mooie boulevard.
Kosten trein: ca. €15,- retour

Siena
Siena staat bekend om het prachtige ronde plein ‘Piazza del Campo’ en de paardenraces die hier worden gehouden op 2 juli en 16 augustus. Je eet hier de lekkerste pizza’s en rondom het plein loop je zo de talrijke straatjes in om gezellig te winkelen of bezienswaardigheden te kijken. Een echte eyecatcher in de stad is de ‘Duomo di Siena’.

San Gimignano
San Gimignano is een middeleeuws bergdorpje met maar liefst 14 torens en daarom wordt het dorpje ook wel de stad van de prachtige torens genoemd. Ooit stonden er 72 torens in het dorp en hoe hoger de toren was, hoe meer aanzien de familie vroeger had. Door oorlogen, verval en natuurgeweld staan er nu nog 14 torens overeind.

Wijnproeverij
Toscane staat bekend om de vele smaakvolle wijngaarden en samen met Piemonte behoort Toscane tot de beste wijnstreken van Italië. De omgeving Chianti tussen Florence en Siena is wereldberoemd als wijngebied en hier komt de originele Chianti Classico vandaan. Ook zijn de wijnen uit Bolgheri erg bekend. Tijdens de reis kan er een leuke wijnproeverij excursie georganiseerd worden.

* De kosten voor vervoer bij de optionele excursies zijn voor eigen rekening.

* Houd er rekening mee dat het programma niet geschikt is voor reizigers die slecht ter been zijn, in verband met o.a. de bezoeken aan de diverse steden.

Naar verblijf
  • Verblijf
  • Verblijf 4* hotel
  • Verblijf in een kamer voor alleengebruik of een gedeelde kamer
  • Verzorging o.b.v. Logies/Ontbijt
  • Welkomstdrankje
  • Vermaak
  • 1 x transfer naar Florence per trein v.v.
  • 1 x transfer naar Pisa en Lucca per trein v.v.
  • 1 x transfer naar Pistoia per trein v.v.
  • Overig
  • Nederlandse reisleiding
  • Vervoer - Vliegtuig
  • 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage
  • Chartervlucht
  • Luchthavenbelasting en vliegbelasting
  • Transfer luchthaven-hotel v.v.
  • Verblijf
  • Lunch, diners en drankjes
  • Vermaak
  • Optionele activiteiten en excursies
  • Overig
  • Boekingskosten à €20
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
  • Toeristenbelasting à €1,50 p.p.p.n. (ter plaatse)
Italië , Toscane , Montecatini
Naam verblijf
Grand Hotel Panoramic
Type verblijf
Hotel
500 meter

Verblijf Grand Hotel Panoramic

Beschrijving

Algemeen en ligging
Tijdens deze reis verblijven we in het Grand Hotel Panoramic. Een 4-sterrenhotel met buitenzwembad aan de noordelijke grens van de beroemde thermische parken in Montecatini Terme. De Terme Leopoldine liggen op 700 meter van het hotel en Monumento ai Caduti op 800 meter. Het hotel wordt omgeven door een mooie groene tuin en door middel van een kabelbaan kun je naar het oude, hoger gelegen gedeelte van Montecatini (Alto). Er zijn twee treinstations op een afstand op ca. 15-20 minuten loopafstand.  Met de trein reizen we naar Florence, Pisa/Lucca en Pistoia. Ook de Toscaanse kust en de Cinque Terre zijn per trein te bereiken.

Faciliteiten
Het hotel bestaat uit ca. 100 kamers verdeeld over 4 verdiepingen en beschikt over een 24-uursreceptie. Er is een lounge, bagageruimte, en een buitenzwembad aanwezig. Tegen een toeslag kan er gebruik gemaakt worden van de wellness met jacuzzi, whirlpool,sauna en fitnessruimte. Op aanvraag en tegen betaling zijn evt. ook massages mogelijk. Vanaf het hotel heb je een mooi uitzicht over Montecatini Terme. Het restaurant van het hotel serveert verschillende Italiaanse à la carte gerechten.
Verder beschikt het hotel over een terras en een bar en gratis Wi-Fi in alle kamers.

Kamers
De kamers zijn typisch Italiaans ingericht en beschikken over een flatscreen tv, airco, telefoon, een minibar en gratis Wi-Fi. De badkamer is voorzien van handdoeken, een douche, bidet, toilet en een haardroger. 

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een 1-persoonskamer met twijfelaar of klein 2-persoonsbed voor alleengebruik tot je beschikking. Vind je het gezelliger om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

Verzorging
Je verblijft op basis van logies/ontbijt. Iedere ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. De diners zijn niet inbegrepen en 's avonds zoeken we gezellige restaurantjes in de omgeving op

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?

Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage

Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Samenstelling van de groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Houd er rekening mee dat je bij deze reis goed ter been dient te zijn, in verband met de uitvoering van de excursies. Er wordt tijdens diverse excursies, zoals het bezoek aan de steden, veel gewandeld.

Het begin van jouw vakantie

Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.

In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen.

Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Reisdocumenten

Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Luchthavenbelasting en ruimbagage

Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Voorbehoud

Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Verzekeringen

Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

Vluchttoeslagen voorkomen?

Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op duurdere vliegtickets. De kans is dan aanwezig dat er een toeslag wordt berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken!

 

 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen.

De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus. 

Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

'Alles mag, niets hoeft'

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding

Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste beachclubs, restaurants en bars en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Naar vervoer
  • Verblijf
  • Verblijf 4* hotel
  • Verblijf in een kamer voor alleengebruik of een gedeelde kamer
  • Verzorging o.b.v. Logies/Ontbijt
  • Welkomstdrankje
  • Vermaak
  • 1 x transfer naar Florence per trein v.v.
  • 1 x transfer naar Pisa en Lucca per trein v.v.
  • 1 x transfer naar Pistoia per trein v.v.
  • Overig
  • Nederlandse reisleiding
  • Vervoer - Vliegtuig
  • 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage
  • Chartervlucht
  • Luchthavenbelasting en vliegbelasting
  • Transfer luchthaven-hotel v.v.
  • Verblijf
  • Lunch, diners en drankjes
  • Vermaak
  • Optionele activiteiten en excursies
  • Overig
  • Boekingskosten à €20
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
  • Toeristenbelasting à €1,50 p.p.p.n. (ter plaatse)

Vervoer

Met het vliegtuig

We vliegen vanaf Amsterdam naar de luchthaven van Pisa of Florence in Italië. Op de luchthaven staat er een transfer voor ons klaar, die ons in ongeveer een uur naar de accommodatie brengt.

Vluchtschema's 
Met vertrek op 9 mei en 6 juni
Amsterdam - Pisa (Transavia)
12:10u - 14:05u 
Pisa - Amsterdam (Transavia)
14:50u - 16:55u

Voor de overige vertrekdata zijn er nog geen vluchttijden bekend. Vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

We verzamelen op de luchthaven, zodat we gezamelijk naar de bestemming kunnen reizen. Het juiste tijdstip en verzamelpunt zal in de reisinformatie staan, die je voor vertrek per mail toegestuurd krijgt.

Bagage
Naast je handbagage, mag je 20kg ruimbagage meenemen tijdens deze reis. Deze zijn inbegrepen in de reissom.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
  • Verblijf
  • Verblijf 4* hotel
  • Verblijf in een kamer voor alleengebruik of een gedeelde kamer
  • Verzorging o.b.v. Logies/Ontbijt
  • Welkomstdrankje
  • Vermaak
  • 1 x transfer naar Florence per trein v.v.
  • 1 x transfer naar Pisa en Lucca per trein v.v.
  • 1 x transfer naar Pistoia per trein v.v.
  • Overig
  • Nederlandse reisleiding
  • Vervoer - Vliegtuig
  • 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage
  • Chartervlucht
  • Luchthavenbelasting en vliegbelasting
  • Transfer luchthaven-hotel v.v.
  • Verblijf
  • Lunch, diners en drankjes
  • Vermaak
  • Optionele activiteiten en excursies
  • Overig
  • Boekingskosten à €20
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
  • Toeristenbelasting à €1,50 p.p.p.n. (ter plaatse)

  • SGR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 6 reviews
9.8
Singlereizen
57 jaar
10

Heb geen zin nodig FANTASTISCH ISCH

Mijn beleving was in een woord fantastisch, onze reisbegeleidster in een woord geweldig. Ik heb 'n geweldige groep gehad die allemaal zo lief en 'n luisterend oor hadden. Lollig en voor alles in waren. Het was mijn eerste ervaring met 'n singlereis. Is 'n 10 waard

Mijn tips

Als je naar Italië gaat doe dan vooral Florence.. Pistoia en Siena... Geweldig

Reisperiode: 09-09-2023 ~ 16-09-2023 / Grand Hotel Panoramic

56 jaar
10

Genoten, gelachen, gezellig en heel veel gezien en gelopen! Top vakantie.

Het was voor mij de eerste keer dat ik meeging met een singelreis. Dus best even spannend. Maar vanaf het moment dat ik op de luchthaven stond en we kennis gingen maken met elkaar voelde ik al echt dit kan weleens een hele leuke week worden. Dat werd het ook. Ik heb zo'n ontzettende leuke, gezellige week gehad. Er ontstonden geen clubjes binnen de groep en iedereen ging goed met elkaar om. Ontzettend gelachen en veel gedaan. We hadden ook een fantastische leuke reisleidster Anneke.

Mijn tips

Geniet van al het moois in de omgeving en de plaatsen waar je naar toe gaat. Toscane is prachtig.

Reisperiode: 09-09-2023 ~ 16-09-2023 / Grand Hotel Panoramic

52 jaar
9

Helemaal geweldig! Leuke mensen, leuke uitjes en heerlijk weer!

Het was een heerlijke gezellige vakantie, met verschillende uitjes naar steden als Florence, Pisa, Pistoia, Lucca etc. We hadden een hele leuke groep en hebben veel gelachen en ook mooie gesprekken gehad met elkaar!

Mijn tips

Fietsen in en om Lucca was super leuk! Je ziet veel en het was aangenaam met die hitte. Algemene tip: neem een petje mee.

Reisperiode: 02-09-2023 ~ 09-09-2023 / Grand Hotel Panoramic

35 jaar
10

Ontzettend leuk en geweldig wel warm

Ja, heeel goed geregeld

Mijn tips

Ja, gewoon doen

Reisperiode: 02-09-2023 ~ 09-09-2023 / Grand Hotel Panoramic

62 jaar
10

Een super fijne vakantie veel gelachen, en mooie gesprekken. Cultuur gesnoven en kunnen relaxen.

het was een aan eenschakeling van mooie en fijne momenten. Er heerste in de groep een mooie dynamiek. Waardoor iedereen tot zijn recht kwam. Niets moest alles mocht. Het diner in het hotel was geen succes. Was leuker geweest dit op een andere locatie te doen. Bv Montecantini Alto. Reisleiding was top

Mijn tips

Ga zeker naar Florance en de wijntour was een bijzondere en mooie ervaring

Reisperiode: 17-06-2023 ~ 24-06-2023 / Grand Hotel Panoramic

64 jaar
10

Ontspannen, informatief, je bent samen als je wilt en je kunt ook je eigenplan trekken.

Prettig

Mijn tips

Het op pad zijn met leeftijdsgenoten met andere achtergronden is een verrijking

Reisperiode: 17-06-2023 ~ 24-06-2023 / Grand Hotel Panoramic

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen