Ontmoeten wij jou ook?Zon, Zee en Strand in Gambia

Boek nú, betaal later

Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia

Hotel Kombo Beach

Op zoek naar een heerlijke winterzon vakantie? Wil je relaxen, op safari of een combinatie van actief en ontspanning? Zoek dan niet langer en ga met een leuke groep singles mee op avontuur naar Gambia in West Afrika. Geniet hier van gezelligheid en gastvrijheid met het strand voor de deur van het hotel!

Wat kun je verwachten?

  • Een gezellige en ongedwongen vakantie
  • Nederlandstalige reisleiding
  • Verblijf in hotel met zwembad aan het strand
  • Op loopafstand van het oude centrum
  • Keuze uit veel excursies en activiteiten
Binnenkort beschikbaar
Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia
Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia
Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia
Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia
Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia
Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia
Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia
Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia
Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia
Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia
Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia
Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia
Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia
Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia
Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia
Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia
Gambia - Serrekunda - Kotu
  • Vertrekgarantie
  • Last minute
Reisgenoten:
  • 30-45 jaar
  • 40-55 jaar
  • 40-59 jaar
Verblijf:
Hotel
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
  • Reisthema's:
  • Verblijf:

Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia

In ongeveer 6 uur vliegen ben jij in het zonnige Gambia in West Afrika. Je verblijft in een heerlijk hotel met zwembad met het strand direct voor de deur. Kom tot rust op het strand of aan het zwembad. Ontdek Gambia tijdens een safari, neem bijvoorbeeld een kijkje bij een Afrikaanse school, een markt of krokodillenpool. Geniet van de Afrikaanse gezelligheid, laad jezelf op aan de heerlijke zon in de winter en kom uitgerust en vol vitamine D weer thuis. 

Terwijl het in Nederland koud en guur is wacht er een tropische verrassing voor jou in Afrika! Wij nemen jou en een gezellige groep singles mee naar het kleinste land van Afrika. Hier kun je lekker bijkomen en genieten van een heerlijk klimaat. Alles is hier voor handen. Een goed hotel, fantastisch weer, prachtige flora en fauna, gezellige medereizigers en niet te vergeten de lokale bevolking die altijd vrolijk is en altijd probeert om het je naar je zin te maken! Deze reis is een echte aanrader voor als je echt eens iets anders wilt.

Gambia ligt op ongeveer 6 uur vliegen van Nederland. Het is een ultiem vakantieland onder de Afrikaanse zon. Dit betekent goed smeren! Naast de brede zandstranden en leuke mensen heb je ook genoeg mogelijkheden om het land te ontdekken door middel van leuke excursies. Denk aan een bezoek aan de krokodillenpool, een dagje cruisen door de mangroves, een bezoek aan de hoofdstad Banjul of een van de vele nationale parken. Onze aanrader is de safaritocht. Spot hier neushoorns, giraffes of buffels. Op het gebied van flora en fauna heeft Gambia je ook genoeg te bieden!

We verblijven in een mooi 4-sterrenhotel in Kotu en direct bij het strand. Het staat bekend om de goede ligging en om de flora en fauna in de omgeving. Je ziet bijzondere vogels die hier overwinteren, er komen regelmatig apen op bezoek en de kans is ook groot dat je een varaan tegenkomt.

Tijdens deze reis verblijf je op basis van Logies en Ontbijt. Dit hebben we gedaan omdat je buiten de deur erg goed en voordelig kan eten. 's Avonds zoeken we dan ook een gezellige restaurantje uit waar we kunnen aanschuiven voor een heerlijke (Gambiaanse?) maaltijd.

Heerlijk relaxen kan hier natuurlijk ook. Geniet van een duik in de zee, een drankje bij de beach club en ook voor stappen zit je hier aan het goede adres. De leukste bars vind je namelijk in Kololi! Onze gezellige reisleiding zorgt er voor dat je een heerlijke, afwisselende vakantie zult beleven onder de Gambiaanse zon. 

Ga mee en laat je verrassen door deze prachtige bestemming met zeer vriendelijke inwoners!

Naar activiteiten

Activiteiten

Naast ontspannen zijn er meer dan genoeg leuke activiteiten te ondernemen. ’s Avonds gaan we gezellig gezamenlijk eten, drinken we een drankje, gaan we op stap of gaan we barbecueën op het strand. Hieronder vind je diverse excursies die ter plaatse zijn bij te boeken. Naast de genoemde excursies zijn er nog vele andere mogelijkheden voor een excursie om dit geweldige land te ontdekken! Onderstaande prijzen zijn nog niet aangepast naar het winterseizoen 2022/2023.

Ndakabi Tour 
Een goede excursie om een eerste indruk van Gambia te krijgen. Je bezoekt de krokodillenpool en je gaat de lokale markt in Serekunda bezoeken. Ca. €15. 

Jeepsafari 
Een dagtour in de omgeving. Je brengt onder andere een bezoek aan een markt, een school, Uncle John die je de palmwijn laat proeven, een heerlijke lunch aan het strand en een bezoek aan Tanji waar dagelijks de vissers bijeenkomen om hun vangsten te verkopen! ca. €30

Lazy day Cruise 
Heerlijk een dagje relaxen op het water van de rivier. Lekker ontspannen van de zon genieten, een goed boek lezen, een duik nemen, vogels spotten of vissen! Ca. €35

Abuko Nature Explorer
Een excursie voor mensen die van de flora en fauna houden. Vroeg opstaan om alle bijzondere vogels in het natuurreservaat te spotten met een heerlijke lunch in Lamin Lodge! Ca. €40

Fathala
Een bezoek aan het Fathala park in Senegal is zeker een aanrader. Op de heenweg krijg je een goede indruk van het Gambiaanse leven en eenmaal aangekomen in Senegal ga je op safari om diverse wilde dieren te spotten! Ca. €85

Baboon Island Safari
Voor de echte liefhebber hebben we een 2-daagse excursie diep in het binnenland van Gambia. Hier is een chimpansee opvangcentrum gevestigd. Je verblijft hier midden in de prachtige jungle in een safari tent en hier spot je onder andere, chimpansee, bavianen, verschillende andere apensoorten, vele diverse vogelsoorten, nijlpaarden en krokodillen!  Ca. €130

Wij vermelden richtprijzen, omdat het sterk afhankelijk is van de groepsgrootte en de lokale omstandigheden. Het reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen. Vraag onze reisleiding ter plaatse naar de exacte prijzen!

Naar verblijf
Gambia , Serrekunda , Kotu
Naam verblijf
Hotel Kombo Beach
Type verblijf
Hotel
25 meter
100 meter

Verblijf Hotel Kombo Beach

Beschrijving

Beleef Gambia op haar best in het heerlijke 4-sterren Kombo Beach Hotel. Het is gelegen direct aan het strand en biedt vele faciliteiten, afwisselend entertainment en je proeft  hier echt de Gambiaanse sfeer!

Ligging
Het hotel is gelegen in Kotu, direct aan het strand en op slechts enkele minuten lopen van het centrum van Kotu. Hier vind je diverse winkels, bars en restaurants Ook de afstand naar Kololi is niet groot. Vlakbij het hotel bevindt zich een mooi stuk natuur rondom een riviertje. Je ziet hier vele soorten vogels en soms ook apen, de natuur waarom Gambia bekend staat. 

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een 24-uurseceptie, lobby en gratis Wi-Fi in de openbare ruimtes. In de diverse restaurants en de bar kun je genieten van het ontbijt en natuurlijk kun je hier ook terecht voor andere maaltijden en snacks. Er is een heerlijk zwembad met een ruim terras en tuin. Zowel bij het zwembad als op het strand staan ligbedden, matrasjes en parasols gratis voor je klaar om lekker van het zonnetje te kunnen genieten. Ook is er een gratis badhanddoek te verkrijgen (1 per persoon per week).  Tegen betaling zijn massages en schoonheidsbehandelingen mogelijk. Andere faciliteiten zijn een winkeltje, darts, tafeltennis, tennis en fitnessruimte. Dagelijks is er afwisselend entertainment in het hotel. 

Kamers
De kamers zijn ruim (ca. 23m²) en zijn voorzien van tv en airconditioning. Een kluisje is evt. te huur. De badkamer is voorzien van bad of douche en toilet. Bovendien is iedere kamer voorzien van een terras of balkon met zitje.

Verzorging
We verblijven op basis van logies en ontbijt. Dagelijks staat er een heerlijk ontbijtbuffet voor ons klaar. Bij verblijf op 24 en 31 december is er een feestelijk diner inbegrepen op deze avonden.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?

Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage

Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw vakantie

Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.

In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen.

Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten Gambia

Je dient voor een vakantie naar Gambia in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog tenminste een halfjaar geldig is wanneer je weer vertrekt uit Gambia. Reizigers die de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezitten, hebben geen visum nodig. 
Op de heenvlucht krijg je een formulier, een inreisvum, die je in dient te vullen en bij vertrek op de luchthaven van Gambia dien je wederom een formulier in te vullen

Inentingen

Wij raden je aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts voor informatie over eventuele benodigde vaccinaties.

Luchthavenbelasting en ruimbagage

Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Corona maatregelen

Meer informatie over het reisadvies van deze bestemming kun je terugvinden op de website van NederlandWereldwijd.

Verzekering

Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Mocht je van plan zijn excursies bij te boeken, wellicht dat je dan een bijzondere sporten dekking nodig dient te hebben.

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen.

De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus. 

Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

'Alles mag, niets hoeft'

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding Gambia

Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste beachclubs, restaurants en bars en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Naar vervoer

Vervoer

Met het vliegtuig

Er wordt gevlogen vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar de luchthaven van Banjul, Gambia. Op de luchthaven van Banjul zal er een transfer voor ons klaar staan die ons naar het hotel brengt. Vanaf de luchthaven van Banjul is het nog ongeveer 40 minuten rijden naar ons hotel. 

Bagage
Tijdens deze reis mag je, naast je handbagage, 20kg ruimbagage meenemen. Deze bagage is inbegrepen in de reis.

Vluchtschema

Heenvlucht Amsterdam - Banjul
07:30u - 13:30u (lokale tijd)
Terugvlucht Banjul - Amsterdam
14:10u (lokale tijd) - 21:50u 

Vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.



Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

  • SGR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 27 reviews
9.0
Singlereizen
37 jaar
9.5

Geweldig!

Mijn vakantie naar Gambia was geweldig. We hadden een leuke groep van tien mensen wat erg gezellig was. Ik ben een getrouwde vrouw die graag in gezelschap van andere mensen een mooie vakantie wilde beleven voor een week. Ik ben blij dat dit kon. De excursies waren geweldig. Daarna samen op het strand kletsen en uit eten gaan met elkaar maakt het extra leuk. Nieuwe mensen leren kennen, samen lachen en goede gesprekken voeren. Ik vond het geweldig. Ik heb genoten!

Mijn tips

Go With The Flow en geniet!

Reisperiode: 22-02-2023 ~ 01-03-2023 / Hotel Kombo Beach

48 jaar
9

Intensieve landbeleving met heerlijke relaxmomenten!

Dit was een prima Afrika light ervaring. Het hotel was mooi gelegen en daar omheen had je comfort om ook te kunnen genieten van het strand. De excursies boden je een goed beeld van Gambia.

Mijn tips

Neem oude kleding mee

Reisperiode: 22-02-2023 ~ 01-03-2023 / Hotel Kombo Beach

50 jaar
10

geweldig

heerlijke reis gehad, genoten van alle mensen, dieren en de natuur

Mijn tips

mijn tip is excursies doen en het land beleven

Reisperiode: 22-01-2023 ~ 29-01-2023 / Hotel Kombo Beach

61 jaar
10

Geweldig

Geweldig door de grote inzet van onze begeleidster en een goede singel groep

Mijn tips

Loslaten en geniet van het moment

Reisperiode: 24-01-2020 ~ 03-02-2020 / Hotel Djeliba

40 jaar
7

Heerlijk ontstressende week gehad met leuke mensen om me heen

Afwisselende en hele ontspannen week gehad

Mijn tips

2 daagse excursie landinwaarts is zeker de moeite waard!

Reisperiode: 21-01-2019 ~ 29-01-2019 / Hotel Djeliba

43 jaar
10

Indrukkende en zeer relaxte oplaadplek/bestemming om de winter te overbruggen in NL.

Buitengewoon verrassend mooi en bijzonder. Veel gezien & gedaan, heerlijke bestemming met de zon en relaxen aan zee maar ook van cultuur opsnuiven en safari. Africa is echt een beleving.

Mijn tips

De excursies zeker doen, dan leer je het land beter kennen. Als je gek van kinderen bent, schriften, potloden, pennen etc voor school zijn altijd welkom.

Reisperiode: 21-01-2019 ~ 29-01-2019 / Hotel Djeliba

38 jaar
10

Een top vakantie

Genoten, leuk gezelschap, veel gezelligheid. Een reisleidster die je het graag naar je zin wil maken. Niets is haar teveel om te regelen. Heerlijke restaurantjes weet zij te vinden. Mooie & indrukwekkende excursies gehad. Top vakantie.

Mijn tips

Gaan niet met het 'massa' toerisme mee. Maak gebruik van de lokale gidsen en zoek/ vraag naar de restaurantjes die iets afgelegen liggen.

Reisperiode: 21-01-2019 ~ 29-01-2019 / Hotel Djeliba

52 jaar
9

Het was een heerlijke, indrukwekkende, zonnige, gezellige vakantie!

Een heerlijke vakantie met cultuur, zon en gezelligheid!

Mijn tips

Niet twijfelen, gewoon doen. Alles is georganiseerd, maar je kunt ook zelf dingen ondernemen.

Reisperiode: 21-12-2018 ~ 29-12-2018 / Hotel Djeliba

34 jaar
10

Relaxed en ondernemend

Gambia is een land met vele mogelijkheden. Cultuur, natuur en goed eten.

Mijn tips

Tweedaagse excursie en 4 wheele drive

Reisperiode: 19-11-2018 ~ 26-11-2018 / Hotel Djeliba

55 jaar
9

Het was een geweldige, leerzame met zeer veel indrukken geslaagde vakantie

Deze vakantie was geweldig. Onze groep bestond uit 3 dames en 1 heer. De reisleidster was Megi Hausman. Zij heeft ons super goed begeleid, mede ook door haar ervaring in Gambia en haar betrokkenheid. De anderen hadden 8 dagen geboekt en ik 13 dagen. De laatste 5 dagen was ik alleen met Megi. Ook met samen met haar heerlijke dagen gehad. In overleg was er heel veel mogelijk om dingen te doen en te bekijken. Alleen maar lof.

Mijn tips

Ja, ga vooral mee met de excursies die aangeboden worden. Ze zijn goed ingedeeld en je krijgt een goede indruk van het leven in Gambia. Neem ook kleine dingen mee om uit te delen aan de kinderen. Dat wordt zo gewaardeerd. Ook pennen en schriftjes e.d. zijn erg welkom.

Reisperiode: 19-11-2018 ~ 01-12-2018 / Hotel Djeliba

36 jaar
8.5

Fantastisch

Als een bijzondere mooie reis

Mijn tips

De tweedaagse excursie

Reisperiode: 19-11-2018 ~ 26-11-2018 / Hotel Djeliba

25 jaar
9

Boven verwachting leuke, gezellige en comfortabele vakantie

Ik heb de groepsreis beleefd met een hele gezellige en leuke groep! Samen hebben we veel verschillende activiteiten ondernomen, zoals een oriëntatietour, safari en 2-daagse trip. Wij kregen een upgrade van een 3* naar een 4* hotel. De faciliteiten waren dik in orde.

Mijn tips

Wees jezelf, probeer je in de groep te mengen en ga er vooral van genieten. Als je aardig overkomt op de locals, dan zijn zij ook aardig voor jou. Als iemand je probeert over te halen iets te kopen en je wilt dat niet, bedank dan vriendelijk en negeer diegene niet.

Reisperiode: 22-10-2018 ~ 29-10-2018 / Hotel Djeliba

31 jaar
9

Top!

Samengevat: genoten, gezelligheid, indrukwekkend, mooie natuur en mensen, lekker weer, maar arm land en dit zie en merk je (bedelen). Helaas waren wij bij hotel djeliba overboekt, maar door onze goede reisleidster zijn we op de tweede dag overgeplaatst naar een goed vervangend hotel!

Mijn tips

Onderneem wat excursies, dit is de moeite waard en neem voldoende contant geld mee!

Reisperiode: 22-01-2018 ~ 29-01-2018 / Hotel Djeliba

53 jaar
8

In één woord: heerlijk!

Heel leuke vakantie! Lekker ontspannen teruggekomen. Hotel was ok, is natuurlijk naar Gambiaanse normen, maar netjes, goeie bediening, heerlijke massage facilities, ontbijt sober maar voldoende, interessante uitstappen die je vrij kon kiezen. Fijne groep mensen, goeie reisleiding. Zeker een aanrader.

Mijn tips

Laat het gewoon over je heen komen. Er gebeurt altijd wel wat, met een voldoende dosis humor en relativering kom je een heel eind! :-) Je zal zien, op het einde van de trip ben je volledig in the Gambian Maybe Time modus, en je maakt je nergens meer druk om.

Reisperiode: 29-12-2017 ~ 05-01-2018 / Hotel Djeliba

49 jaar
10

Fantasties

Gezellige ontspannende vakantie, mijn hoofd is weer heerlijk leeg. Groep was wat klein, en dat was wel een nadeeltje. Voor mijn werk , heb regelmatig contact met Afrikanen, dat was in mijn voordeel, anders heb je 2 dagen nodig om aan hun gewoontes te raken en dat is lang als je maar een week gaat. Sanne=Sanne helemaal tof

Mijn tips

Op website duidelijker aangeven betreffende inentingen en tabletten.

Reisperiode: 22-12-2017 ~ 29-12-2017 / Hotel Djeliba

60 jaar
9

Zie boven

Erg mooie ervaring. Fijne groep, mooi land en prachtige plek

Mijn tips

Pak de gelegenheid om het land te bekijken

Reisperiode: 17-11-2017 ~ 27-11-2017 / Hotel Djeliba

39 jaar
9

Geweldig. Veel gezien, veel gedaan en toch af en toe beetje gerelaxed op het strand.

Super vakantie, mooi land, vriendelijke bevolking, veel gedaan, eigenlijk alles wat je als vakantieganger wilt hebben. Uiteraard is er een keerzijde, het is een arm land. Zodra je buiten de toeristenzone komt, dan merk je het gelijk. Ondanks de extreme armoede zullen de mensen altijd vriendelijk zijn zolang je ze maar respecteert.

Mijn tips

Probeer in welke vorm dan ook wel wat activiteiten te plannen, er is voldoende aanbod. De 2-daagse Gambia Adventure is wel een aanrader, dan ga je de binnenlanden in en boot varen doet het altijd goed. Op een ontspannen manier veel zien.

Reisperiode: 17-11-2017 ~ 27-11-2017 / Hotel Djeliba

39 jaar
7

Geweldig

Goed mooi land echt een aanrader zeker de moeite om terug te gaan

Mijn tips

Genieten van alles maar de locale bevolking probeert van alles om geld los te krijgen

Reisperiode: 30-10-2017 ~ 10-11-2017 / Hotel Djeliba

58 jaar
10

Helemaal geweldig

Superleuke reis met allemaal stuk voor stuk aangename medereizigers en een ongelooflijk toffe begeleidster (Kimberly). Zij zorgde ervoor dat wij 13 dagen onbezorgd van dit fantastische land konden genieten. We kregen een update naar Balafoon hotel: grote kamers met airco en koelkast inbegrepen (werkten altijd) en een super goede douche met zalig warm water. Prachtige zwembaden en verzorgd strand, goed ontbijt en zeer vriendelijk personeel. Superlekker avondeten in diverse restaurants op strip.

Mijn tips

Ga zeker mee op verschillende uitstappen, je leert er het land echt wel mee kennen: Orientation Tour, South Senegal Adventure, bezoek het apenbos in de nabije omgeving met een plaatselijke taxichauffeur, rij naar Paradise beach en stop op de terugweg in Tanji om het vissersdorp te bezoeken. De Poco Loco bar is super en de pannenkoeken en de milkshake bij Tejo zijn niet te versmaden!

Reisperiode: 05-04-2017 ~ 12-04-2017 / Hotel Djeliba

27 jaar
8

Zon, zee, strand en gezelligheid

Geweldige reis. Heel relax en het land is erg mooi.

Mijn tips

De excursie met de 4 wheel drive is een aanrader.

Reisperiode: 31-12-2016 ~ 07-01-2017 / Hotel Djeliba

31 jaar
9

Prachtige combinatie tussen strand en mogelijkheid tot excursies binnenland.

Heerlijke vakantie, iedere dag prachtig weer, mooie mensen, lekker eten en veel mogelijkheid tot excursies.

Mijn tips

Excursies boeken het binnenland in.

Reisperiode: 31-12-2016 ~ 07-01-2017 / Hotel Djeliba

57 jaar
8

Door de gezellige groep en prachtige weer voor herhaling

Heb een leuke 10 daagse verblijf gehad in Gambia, reisleidster was niet ervaren zoals werd vermeld, maar heeft zich erg goed voor onze groep ingezet, iedere avond een andere restaurant, en bij problemen loste zij die adequaat op. Qua accommodatie was het erg slecht, zeker gezien de prijs die je er voor betaald, geen koelkast op de kamer, geen airco (voor 8 euro per dag bij te huren als je geluk hebt dat er een airco unit hangt) douche die niet te regelen viel qua temp. douchekop die meer water lekte uit zijn aansluiting dan uit de "kop" zelf. Kranen die je er helemaal uit kunt draaien, enz enz.

Mijn tips

Neem voldoende Euro`s mee, kun je buiten hotel goed wisselen , 5000 dalasi voor 100 Euro. Hoef je niet naar de bank, waar je per keer maar 3000 dalasi kunt opnemen en daar komen ook nog kosten overheen. Leuke excursie: 4wieldrive, 2 daagse Gambia tour.

Reisperiode: 24-12-2016 ~ 31-12-2016 / Hotel Djeliba

60 jaar
8

Boeiend

Het was een heerlijke zon, zee, strandvakantie met een hele leuke groep singles. Het is - en blijft wel Gambia, dus voor een vrouw alleen is het lastig je vrij te bewegen. Je wordt constant aangesproken door jonge mannen die er geen geheim van maken dat ze een "suikertante" zoeken. In het resort is het bedienend personeel heel aardig en maken je het naar de zin. Als je je Nederlandse time management thuis laat heb je een hele relaxte vakantie. Onze reisleidster Meggy moet je meegemaakt hebben. Leuke vrouw die precies weet wat de groep of het individu nodig heeft. Weet ook hoe de Gambiaanse cultuur en mentaliteit in elkaar zit en anticipeert hier uitstekend op. Is 24/7 beschikbaar!

Mijn tips

Laat je Nederlandse snelheid thuis en geniet

Reisperiode: 12-11-2016 ~ 19-11-2016 / Hotel Djeliba

45 jaar
9.5

Een hele ervaring

Niet alleen als een vakantie maar ook als een ervaring

Mijn tips

Hygiene is daar niet echt een groot goed Neem ook daar spullen voor mee en oude kleding die je weg kan gooien erna Het kan ook zeer stoffig zijn zeker als je ook excursies wilt doen

Reisperiode: 12-11-2016 ~ 21-11-2016 / Hotel Djeliba

27 jaar
8.5

Geweldige reis met geweldige mensen in een zeer vriendelijk land.

Prachtig land, mooi gelegen hotel met redelijke faciliteiten en zeer vriendelijk personeel (zoals vrijwel iedere Gambiaan). Goed bereikbaar, mooie omgeving en gezellige groep.

Mijn tips

Maak zeker gebruik van de geboden excursies, een absolute verrijking van je vakantie!

Reisperiode: 21-10-2016 ~ 28-10-2016 / Hotel Djeliba

33 jaar
9.5

Fantastisch!

Heerlijk relaxt, alles kon en mocht en niets hoefde. Wilde je niet mee op een excursie, hoefde dat niet en kon je bijvoorbeeld zelf een excursie doen met locals. Reisleiding was ok, excursies waren ok.

Mijn tips

Sowieso naar Fathala en de Abuko doen als je houdt van natuur en de orientation is leuk om de steden eens te bekijken. 2-daagse schijnt ook super te zijn, lekker primitief. Zelf deze niet gedaan. En als je van relaxt houdt, dan de river memories gaan doen. Verder gewoon lekker genieten van de locals en het weer.

Reisperiode: 21-10-2016 ~ 28-10-2016 / Hotel Djeliba

42 jaar
9

Een super ervaring

top erg genoten van als maak je in Europa niet mee

Mijn tips

gewoon gaan is een grote beleving

Reisperiode: 21-10-2016 ~ 31-10-2016 / Hotel Djeliba

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen