Ontmoeten wij jou ook?HBO+ Winterzon in Gambia

Boek nú, betaal later

Singlereis HBO+ Winterzon in Gambia

8.2
Hotel Kombo Beach ****

Verlang je naar warmte terwijl de koude wind waait, de regen met bakken uit de lucht valt en de zon zich al dagen niet laat zien? Dan is het hoog tijd om op te warmen! Beleef een heerlijke week vol zonneschijn en strandplezier in het betoverende Gambia, ook wel bekend als "the smiling coast of Africa"

Wat kun je verwachten?

  • Hotel ligt aan het strand
  • Diverse optionele excursies
  • Inclusief ontbijt
  • Gezellig 4* hotel
  • Lokale Nederlands sprekende reisleiding
Binnenkort beschikbaar
Singlereis HBO+ Winterzon in Gambia
Singlereis HBO+ Winterzon in Gambia
Singlereis HBO+ Winterzon in Gambia
Singlereis HBO+ Winterzon in Gambia
Singlereis HBO+ Winterzon in Gambia
Singlereis HBO+ Winterzon in Gambia
Singlereis HBO+ Winterzon in Gambia
Singlereis HBO+ Winterzon in Gambia
Singlereis HBO+ Winterzon in Gambia
Singlereis HBO+ Winterzon in Gambia
Singlereis HBO+ Winterzon in Gambia
Singlereis HBO+ Winterzon in Gambia
Singlereis HBO+ Winterzon in Gambia
Singlereis HBO+ Winterzon in Gambia
Singlereis HBO+ Winterzon in Gambia
Singlereis HBO+ Winterzon in Gambia
Gambia - Serrekunda - Kotu
  • Vertrekgarantie
  • Last minute
Reisgenoten:
  • 25-50 jaar
  • 45-70 jaar
Verblijf:
Hotel
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
  • Reisthema's:
  • Verblijf:

Singlereis HBO+ Winterzon in Gambia

Ontvlucht de winter... Hoog tijd om weer op te warmen! Laat je onderdompelen in een zalig weekje vol zon en strand in het sprankelende Gambia, ook wel bekend als "the smiling coast".

In slechts 6 uurtjes vlieg je met Corendon naar Banjul, de hoofdstad van Gambia. Zodra je aankomt, staat onze enthousiaste reisleidster Anouk al op je te wachten. Zij is onze eigen Nederlandse "Gambia-kenner" die in Gambia woont. Zij zal je tijdens je singlereis alle ins en outs over dit fantastische land vertellen en staat te popelen om haar passie met jou te delen! Dus met kennis en ervaring over Gambia zit je bij ons wel goed!

Na een transfer van 45 minuten arriveer je in Kotu, waar het betoverende Kombo Beach Hotel op je wacht. Hier in de buurt vind je talloze gezellige winkeltjes, knusse barretjes en smakelijke restaurants.

Gambia staat bekend om vele mooie stranden maar, het zou zonde zijn om de hele reis alleen maar op het strand te luieren, want dit is dé kans om het échte Afrika te ervaren! We hebben een scala aan fantastische excursies voor je georganiseerd die je absoluut niet mag missen. Je zult versteld staan van de hartelijke mensen en de betaalbare prijzen in Gambia. Een ijskoud biertje kan je al krijgen vanaf 1,50 euro en vanaf 17,50 euro geniet je al van een heerlijk diner.

Let op! Je dient goed ter been te zijn om deel te kunnen nemen aan deze vakantie. Daarnaast vragen we een zekere mate van zelfstandigheid van onze reizigers, aangezien de reis slechts door één reisleider wordt begeleid.

Naar activiteiten

Activiteiten

Programma

Let op: dit is een voorbeeld programma. Het officiële programma krijg je een week voor vertrek.

Boottocht door mangrove
Heerlijke rustgevende klotsende geluiden van het water tegen de boot en wegdromen bij de start van je vakantie. Deze prachtige boottocht zal ons over de Gambiaanse rivier door allerlei kleine beekjes en mangroves varen. We zullen bij Denton Bridge op de boot stappen die een onderdek en een bovendek kent. Op het bovendek kan je heerlijk zonnen en als het iets te warm wordt kan je beneden op het dek relaxen. Tijdens deze tocht zal er ook een zwem stop gemaakt worden en is er voor de fanatieke vissers de kans om een hengel uit te gooien. Het is een ultieme relaxte dag waar je helemaal tot rust kan komen. Tijdens het varen wordt een heerlijke lokale lunch voorbereidt met vis, kip, groente, rijst en yasa saus.

De prijs voor deze excursie is € 63 p.p. incl. lunch, drinken en gebruik van vishengels.

Fietstocht
Vandaag gaan we Gambia op een andere manier verkennen dan in een taxi of een jeep, namelijk met de fiets. We maken een afwisselde tocht vanaf het hotel naar Bakau. Hierbij zal onze eerste stop bij de crocodile pool zijn en zullen we vervolgens een art class volgen bij een lokale kunstenaar. Deze art class duurt een uurtje en je vervolgt de fietstocht met jouw mooie zelfgemaakte ansichtkaart in het teken van de Gambiaanse cultuur. De kunstenaar helpt iedereen op zijn eigen niveau en zorgt ervoor dat je een unieke ervaring opdoet in de Gambiaanse kunstwereld. Tijdens de fietstocht zullen we ook een lokale markt bezoeken, waarbij je verschillende manden, placements, houtsnijwerk en andere souvenirs kan kopen. uiteraard maken we genoeg stops, om wat te drinken en gaan we heerlijk picknicken op het strand als lunch. Het landschap is redelijk plat op wat kleine heuveltjes na. Vergeet voor deze excursie geen rugzak mee te nemen, waar je wat water in kan doen en natuurlijk je souvenirs gemakkelijk mee naar het hotel kan nemen.

De prijs voor deze excursie is €40 p.p. incl. fiets, entree crocodile pool, art class en lunch.

Safari Fathala park
Dè excursie van deze vakantie! Om 07.30, net na het ontbijt, zullen wij opgehaald bij het hotel. Dit belooft een geweldige dag te worden, waarbij we hopelijk wat dieren van de Big Five kunnen afstrepen. Doordat we naar Senegal gaan, is het al een hele ervaring om mee te maken hoe de Gambianen deze oversteek maken met de Ferry. Als we deze oversteek hebben gemaakt en we nog een klein stukje hebben gereden komen we aan in het Fathala Nature Reserve. Hier zullen we starten met een game drive waar we allerlei verschillende dieren hopen te gaan spotten, zoals giraffen, Buffalo’s, zebra’s, neushoorns etc. Voor de echte durfal kan je ook nog een leeuwenwandeling maken van ongeveer 30/45 minuten. Hierbij wordt er van de voren een duidelijke uitleg gegeven hoe je met deze prachtige dieren om moet gaan. De leeuwen zullen tijdens deze wandeling vrij rondlopen, waarbij je unieke foto’s kan maken en de kans hebt om een bijzondere interactie met de leeuwen te ervaren. Iets minder lef? Dan heb je een heerlijke pauze bij de cafetaria. Al met al een dag om nooit te vergeten.

De prijs voor deze excursie is €120 p.p. incl. vervoer, de Banjul-Barra-veerboot overtocht, entree Fathala Nature Park, bezoek aan lokaal dorp, lunch en drinken.
De optionele leeuwenwandeling kost €30 extra.

Gambiaanse kookworkshop
Tijdens je singlereis door het veelzijdige Gambia kan een kookworkshop natuurlijk niet ontbreken. Dit is de manier om met de lokale bevolking echte typische Gambiaanse gerechten te maken.
Het menu varieert van vlees- en visgerechten zoals Yassa tot Benachin-rijst. Daarnaast zal je leren hoe lokale sappen zoals Baobab en Wonjo-sap gemaakt worden. Maar dat is niet het enige wat we tijdens deze excursie gaan doen, we zullen ook de lokale markt bezoeken en wordt je gekleed in een traditionele Gambiaanse outfit. Bij de markt zullen we alle ingrediënten kopen voor het eten en wordt ook de gelegenheid gegeven om zelf wat spullen in te kopen. Voordat we teruggaan naar het hotel, gaan we deze heerlijke zelfgemaakte maaltijd genieten.

De prijs voor deze excursie is €63 p.p. incl. bezoek aan lokale markt, Gambiaanse keuken binnen compound, traditionele Gambiaanse kleding passen, transfer, eten en drinken.

Workshop rietvlechten
Tijdens deze workshop zal je als een echte local leren hoe je meester wordt van het riet vlechten. Deze workshop zal 3 uur duren en je krijgt de kans om twee rieten objecten te vlechten, zoals een placemats of een windwaaier. De workshop zal niet ver van het hotel vandaan plaatsvinden, waardoor wij hier in minder dan 15 minuutjes naar toe zullen lopen. Je zult niet alleen ervaring op doen van deze lokale ambacht, maar ook zien hoe de Gambianen hun werkplaats inrichten. Je zult versteld staan hoeveel verschillende objecten zij met riet kunnen maken! Een heerlijke ochtend om je dag mee te beginnen.

De prijs voor deze excursie is 1360 dalasi incl. materiaal.
Afhankelijk van de schommelende wisselkoers is dit ongeveer €20 p.p.

Bezoek aan Monkeypark
Een van de bekendste plekken van Gambia is wel het Monkeypark. Deze middag word je omringd door loslopende aapjes die je van alle kanten willen begroeten en op zoek zijn naar iets lekkers die jij aan hen kan geven. Ze zijn gewend aan mensen, waardoor de interactie met hun extra leuk en speels is. Tijdens dit bezoek zul je ook een wandeling maken door het park met een lokale gids en uitleg krijgen over de verschillende bomen en de andere dieren die hier leven, zoals verschillende vogels, termieten en slangen.

De prijs voor deze excursie is 1450 dalasi incl. entree van het park, lokale gids en transfer.
Afhankelijk van de schommelende wisselkoers is dit ongeveer €22 p.p.

Naar verblijf
Gambia , Serrekunda , Kotu
Naam verblijf
Hotel Kombo Beach ****
Type verblijf
Hotel
Zoover score:
8.2
20 meter
50 meter

Verblijf Hotel Kombo Beach ****

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijf je in het Kombo Beach hotel. Kombo Beach heeft een ideale ligging, aan het strand en op 100 m loopafstand van het centrum van Kotu. Het hotel biedt een tal van faciliteiten, een uitstekende keuken, afwisselende entertainment en hoogstaande service. Zo organiseert het hotel drumlessen en Gambiaanse kooklessen waar je aan mee kan doen. Hier proef en ervaar je de echte Gambiaanse sfeer!

Aan sport en ontspanning ook geen gebrek. Voor ontspanning kan je bij het zwembad of het strand liggen op de gratis comfortabele ligbedden met matrasjes en een parasol. Ook kan je (tegen betaling) genieten van een massage of schoonheidsbehandeling. Tijd voor wat actie?! Hier kan je fitnessen, meedoen met aerobics, yoga, beachvolleybal, darts, tafelvoetbal of tafeltennis. Genoeg te doen dus!

Het Kombo Beach hotel heeft 258 moderne studio's, hotelkamers en suites, verspreid over 4 gebouwen met 2 verdiepingen. Er zijn geen liften aanwezig. Je verblijft op basis van logies en ontbijt.

Het hotel heeft 1 buffetrestaurant en 2 à-la-carterestaurants. In het restaurant worden heerlijke lokale en internationale gerechten geserveerd en drankjes zijn te verkrijgen bij een van de 3 bars.
Het hotel biedt een gratis handdoekenservice (eerste handdoek gratis). Ook is er tegen betaling een wasservice, doktersservice en een kapsalon.

Je verblijft in een standaardkamer. De kamer beschikt over een airconditioning, koelkastje, televisie, ventilator, wifi, telefoon (tegen betaling) en een kluisje (tegen betaling). De badkamer is voorzien van een bad of douche en toilet. De kamer heeft een balkon of terras met zitje.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Geld Terug Garantie

Heb jij ook zo'n zin om jouw volgende vakantie te plannen maar ben je bang dat je straks met (nog) een reisvoucher komt te zitten omdat het reisadvies wordt aangepast of omdat er onvoldoende deelnemers zijn? Daar hoef je niet meer bang voor te zijn want wij bieden nu de Geld Terug Garantie aan. Wanneer het reisadvies wijzigt en wij daarom genoodzaakt zijn om jouw reis te annuleren, dan ontvang je direct jouw geld terug. Ook als het minimum aantal deelnemers niet behaald wordt en we daarom jouw reis annuleren, ontvang je je geld terug. Zo kan je met een veilig en gerust gevoel jouw volgende vakantie bij ons boeken!

HBO/WO

De meeste mensen die met deze reis meegaan hebben HBO/WO werk- en/of denkniveau. 

Leeftijd

Voor de ultieme singlereizen ervaring willen we mensen bij elkaar brengen die hetzelfde willen en op dezelfde golflengte zitten. Daarom hebben we per reis een bepaalde leeftijdscategorie gesteld. Ben je 1 of 2 jaar jonger/ouder dan mag je ook mee. Een groter leeftijdsverschil accepteren we niet. Boek je toch voor een andere leeftijdscategorie, dan moeten we helaas je boeking annuleren!

Singles ontmoeten

Onze singlereizen hebben een persoonlijk karakter en daardoor kunnen we het ultieme single reizen gevoel creëren. Deze single reizen zijn dus gericht op het ontmoeten van nieuwe mensen en we organiseren dan ook geen dating reizen. Misschien ontmoet je wel de ware, maar je hebt er in ieder geval een nieuwe groep vrienden bij!

Reisleiding

Tijdens de reizen en weekends staat de professionele reisleiding 24 uur per dag voor je klaar.

Veilig boeken!

Wij zijn aangesloten bij de SGR, VvKR en het Calamiteitenfonds. Je boekt dus gegarandeerd en veilig jouw reis!

Ik heb geboekt: wat nu?

Je krijgt binnen 1 werkdag je factuur. Ongeveer een week voor vertrek krijg je meer info over de reis en de vouchers.

Benodigde reisdocumenten Gambia

 Als Nederlandse reiziger heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens zes maanden geldig is. Houd er rekening mee dat je bij aankomst en vertrek op de luchthaven Banjul International Airport een veiligheidstoeslag (security tax) moet betalen van EUR 20 of USD 20 of 1000 Dalasis (GMD). Deze toeslag moet je contant betalen.

Veilig op reis Gambia

De kleurcode van het reisadvies voor Gambia is geel. De veiligheidsrisico's zijn anders dan in Nederland. Om je reiservaring veiliger en zorgelozer te maken, wordt het volgende advies gegeven:
1. Zorg ervoor dat je wandelingen alleen na zonsondergang vermijdt. Wil je toch op pad? Verken de prachtige plekken in Gambia met reisgezelschap. Het is altijd veiliger om samen op pad te gaan!
2. Terwijl je de bruisende markten en evenementen bezoekt, is het handig om alert te blijven en je spullen goed in de gaten te houden. Zakkenrollers zijn helaas overal te vinden, dus neem voorzorgsmaatregelen.
3. Draag geen waardevolle accessoires. Hierdoor val je niet onnodig op en kun je onbezorgd van je reis genieten.
4. Bewaar belangrijke documenten, creditcards en contant geld op een veilige plaats, zoals een kluis in je accommodatie. Zo kun je met een gerust hart genieten van Gambia.

Onthoud dat deze suggesties bedoeld zijn om je reiservaring veiliger en zorgelozer te maken, maar laat ze je niet weerhouden van het verkennen en genieten van alles wat Gambia te bieden heeft. Onze reisleiding Anouk woont hier met veel plezier en gaat jou ook laten genieten van je Singlereis in Gambia!

...

Reizigers die de Nederlandse of de Belgische nationaliteit bezitten, hebben geen visum nodig. Reizigers van andere nationaliteiten kunnen het beste even informeren bij de Nederlandse consuls of de Gambiaanse ambassade in Brussel.

Een geldig paspoort is vereist (een identiteitskaart is NIET voldoende). Bij aankomst in Gambia krijg je een stempel in je paspoort dat een verblijf toestaat voor de lengte van de vakantie met een maximum van 4 weken. Je paspoort moet bovendien nog een half jaar geldig zijn!

Betalen Gambia

In Gambia wordt de Gambian Dalasi (GMD) gebruikt als munteenheid. Het is raadzaam om contant geld mee te nemen in kleine coupures, aangezien niet alle plaatsen creditcards accepteren. Geld wisselen kan bij banken en wisselkantoren, en er zijn ook geldautomaten beschikbaar. € 1 euro is 65,51 GMD. In Gambia kan je het beste contant betalen.

inentingen Gambia

Bij reizen naar Gambia worden bepaalde inentingen aanbevolen om jezelf te beschermen tegen mogelijke ziektes. Over het algemeen worden de volgende inentingen aanbevolen voor reizen naar Gambia:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio): Zorg ervoor dat je DTP-vaccinatie up-to-date is, omdat deze ziektes in Gambia kunnen voorkomen.
  • Hepatitis A: Dit vaccin beschermt tegen besmetting met het Hepatitis A-virus, dat verspreid kan worden via voedsel en water in Gambia.
  • Gele koorts: Ook een gele koorts-vaccinatie worden meestal aanbevolen voor reizigers naar Gambia.

Meer informatie over inentingen vind je hier.

Naar vervoer

Vervoer

Met het vliegtuig

Je vliegt met Corendon Dutch Airlines van Amsterdam naar Gambia. De vlucht duurt ongeveer 6 uur.
Bagage wordt apart bijbetaald en kost € 52 voor 20 kilo. Als je geen bagage bijboekt, mag je alleen met 8 kilo handbagage reizen. Je kunt in het boekingsformulier aangeven of je wel/niet bagage wilt bijboeken.

De vluchttijden
Heenreis: 1 november 2023
07:30 - 13:30
Amsterdam - Banjul

Terugreis: 8 november 2023
14:10 - 21:50
Banjul- Amsterdam
* Deze tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Bij vertrek op een andere datum zijn de tijden gelijk aan de bovenstaande.

Benieuwd naar de meeste recente vluchttijden? Kijk dan even op corendon.com.

Let op: al onze reizen worden ingeboekt als groepsboeking. In verband met de privacywetgeving mogen we de gegevens van andere reizigers in de groep niet delen. Om deze reden is het helaas niet mogelijk om online in te checken en zelf een stoel te reserveren.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

  • SGR
  • VvKR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen