Ontmoeten wij jou ook?Hiken op Fuerteventura GR131 Camino Natural

Boek nú, betaal later

Groepsreis Hiken op Fuerteventura GR131 Camino Natural

Casas Rurales Fuerteventura

Tijdens deze 12-daagse reis ontdekken we het tweede eiland van de GR131 Camino Natural: Fuerteventura. Bewonder 160km lang het ruwe landschap, de witte stranden van Fuerteventura en het kleine eiland Los Lobos. We wandelen in acht dagen van noord naar zuid over onverharde paden.

Wat kun je verwachten?

  • Ontdek naast Fuerteventura ook Los Lobos
  • Wandel tussen de oude vulkanen
  • Ontdek verharde en onverharde paden
  • Verblijf in unieke accommodaties
  • Het langste deel van de GR131 trektocht
Binnenkort beschikbaar
Groepsreis Hiken op Fuerteventura  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Fuerteventura  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Fuerteventura  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Fuerteventura  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Fuerteventura  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Fuerteventura  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Fuerteventura  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Fuerteventura  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Fuerteventura  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Fuerteventura  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Fuerteventura  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Fuerteventura  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Fuerteventura  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Fuerteventura  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Fuerteventura  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op Fuerteventura  GR131 Camino Natural
Spanje - Fuerteventura - Corralejo
  • Vertrekgarantie
  • Last minute
Reisgenoten:
  • 30-65 jaar
Verblijf:
Groepsaccommodatie
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
  • Reisthema's:
  • Verblijf:

Groepsreis Hiken op Fuerteventura GR131 Camino Natural

Na Lanzarote is Fuerteventura het tweede eiland en tevens de langste van de GR131. Van Noord naar Zuid overbrug je een afstand van 160 km.

Wat ga je zien tijdens deze trektocht?
Fuerteventura is totaal anders dan Lanzarote. Een eiland wat vooral de Beige kleuren en azuurblauwe witte stranden heeft.  Een eiland met veel “secrets” en mooie verhalen.
Wat gaan we zien als we dit mooie eiland overlopen? Als eerste het kleine wondermooie eilandje Los Lobos, waar precies 4 inwoners volgens de gemeente ingeschreven staan. De eerste twee dagen lopen we redelijk vlak naar het midden van het eiland, het Betancuria gebergte! Hier voel je je klein in dit groot stuk natuur. Deze trektocht van 160 kilometer lopen we in 8 dagen van noord naar zuid Fuerteventura. De tocht is niet extreem moeilijk maar vergt wel conditie; iedere dag wandelen we gemiddeld 20 kilometer over onverharde paden met meer of minder hoogtemeters in desolate en ruwe landschappen.

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1 - Aankomst in Corralejo 
Vliegen kan (afhankelijk je voorkeur en de vluchtprijs) op Fuerteventura en op Lanzarote. Vlieg je op Lanzarote dan reis je vanaf het vliegveld met de bus naar Playa Blanca in het uiterste zuiden. Vanaf hier neem je de veerboot naar Corralejo op het noordpuntje van Fuerteventura. Je wordt opgewacht bij de haven. Vlieg je rechtstreeks op Fuerteventura dan staan we klaar op het vliegveld om je naar de accommodatie in Corralejo te brengen.

Dag 2 - Vertrek naar Los Lobos - 8km 
We vertrekken per boot voor de eerste etappe van de wandeling naar het eiland Los Lobos.
We komen met een bootje aan in een prachtig mooie baai bij de “Casas del Puertito”. Hier begint de wandeling van 8 kilometer richting noorden. Aan de noordkaap van het eiland biedt het uitkijkplateau van de vuurtoren een prachtig uitzicht op drie eilanden: Los Lobos, Lanzarote en Fuerteventura.

Afstand: 8km
Hoogteverschil: +62 omhoog /- 62 omlaag

Dag 3 - Vertrek Carralejo naar La Oliva 
We vertrekken richting zuiden en passeren enkele vulkaankraters. Wanneer we op enige hoogte terugkijken richting Corralejo, hebben we een prachtig uitzicht op Lanzarote en Los Lobos. We passeren het dorpje Lajares en nemen daar een kleine pauze. Deze eerste etappe is redelijk vlak, maar de zanderige ondergrond maakt het lopen best zwaar. Onze bestemming van vandaag is La Oliva, een plaats met historie. Na aankomst kunnen we lekker uitrusten bij de accommodatie of het dorpje bezoeken. Er is een terrasjes en een kleine supermarkt aanwezig voor de nodige versnaperingen.

Afstand: 22km
Hoogteverschil: +423 omhoog /- 205 omlaag

Dag 4 - La Oliva naar Tefia 
Na het ontbijt gaan we op pad voor deze relatief korte etappe richting Tefia. De stilte van het eiland en niemand tegenkomen zal al opgevallen zijn. Weg van het toerisme en helemaal in de natuur van het eiland. We komen door het dorpje Tindaya dat aan de voet ligt van een bijna 400 meter hoge vulkaan. Voor de Oudcanariërs was deze berg heilig. Ook nu zijn er nog veel legenden, maar de berg is beschermd en slechts beperkt te bezoeken. We houden pauze in een lokaal barretje en vervolgen onze weg richting zuiden.

We overnachten in een landelijke accommodatie vol rust en sfeer waar je onder het genot van een heerlijk avondmaal getuige zult zijn van een fantastische zonsondergang.

Afstand: 21km
Hoogteverschil: +230 omhoog /- 242 omlaag

Dag 5 - Tegia naar Betancuria 
Vandaag begint het klimwerk. Na Valle de Santa Inés gaan we echt stijl omhoog. Boven komen we aan bij een uitkijkpunt met twee reusachtige beelden, de “Estatuas de Guise y Ayose”. De bronzen beelden van 4,5 meter hoog verbeelden de twee Guanche koningen Guise en Ayose, heersers uit het verre verleden van Fuerteventura. Wanneer we aan de andere zijde de ” Montaña Tegú” afdalen, zien we in een lieflijke groene vallei de witte bebouwing liggen van Betancuria. Deze mooie plaats dankt zijn naam aan de conquistador Béthencourt. We naar de oudste accommodatie van deze tocht die volop historie herbergt.

Afstand: 17km
Hoogteverschil: +493 omhoog /- 290 omlaag

Dag 6 - Betancuria naar Pájara
Vandaag een pittig dagje met flinke beklimmingen, maar met grandioze uitzichten. We verlaten Betancuria en wandelen al meteen naar het hoogste punt van de dag. We komen door valleien waar de stilte overheerst. Het enige geluid dat je hoort zijn de roofvogels die over de valleien vliegen. Een stukje natuur dat je nooit meer vergeet van dit eiland. De beklimmingen maken dit een zware tocht.

Na de pauze vervolgen we ons pad om verder te klimmen. Eenmaal boven hebben we bijzondere en spectaculaire uitzichten over het Betancuria gebergte. Na ongeveer 7 kilometer dalen, bereiken we onze eindbestemming van vandaag: Pájara.

Afstand: 18km
Hoogteverschil: +505 omhoog /- 698 omlaag

Dag 7 - Pájara naar La Pared 
Vandaag is wellicht de zwaarste etappe. We vertrekken vanuit Pájara en zien het gebergte al snel voor ons opdoemen. Dit is het mooiste gebied van Fuerteventura. Je voelt je hier één met de natuur. De stilte doet soms pijn aan je oren, maar met één woord: prachtig! Adembenemende uitzichten naar beide kusten van het eiland staan je te wachten. Bij helder weer is aan de westelijke horizon zelfs de top van de Teíde op het buureiland Tenerife te zien!

Na een laatste loodzware klim dalen we met een prachtig zicht op de westkust geleidelijk af richting La Pared, de eindbestemming van vandaag. Hier verblijven we in een luxe hotel met heerlijke bedden en een zwembad. Voor degenen die nog niet moe genoeg zijn, zijn er sportfaciliteiten. Bij het hotel is een supermarkt aanwezig. De mogelijkheid om hier in de avond te eten is aanwezig. Een gigantisch ontbijtbuffet is inbegrepen.

Afstand: 26,5km
Hoogteverschil: +683 omhoog /- 846 omlaag

Dag 8 - La Pared naar Costa Calma 
Vandaag vertrekken we vroeg naar Costa Calma. Meteen ten zuiden van La Pared verandert het landschap opvallend. De bergen achter ons gelaten, lopen we nu door een soort van glooiend woestijnlandschap. In vergelijking met de afgelopen dagen een behoorlijk vlakke tocht.

Op het smalste stuk van het eiland steken we over naar de oostkust richting Costa Calma. Bij de surfers een geliefde plek vanwege de gunstige wind die hier het hele jaar door waait.

Afstand: 14km
Hoogteverschil: +212 omhoog /- 220 omlaag

Dag 9 - Vrije dag Costa Calma 
Costa Calma is een gezellig niet al te groot toeristenoord. De zonaanbidder kan lekker relaxen aan het zwembad of aan zee. Wie in beweging wil blijven kan zich uitleven aan het kilometerslange zandstrand. In de avond is er volop keuze aan restaurants en barretjes.

Dag 10 - Costa Calma naar Morro Jable 
De laatste twee dagen van de trektocht lopen we in zuidelijke richting merendeels langs het strand. Vandaag lopen we tot aan Morro Jable, waar we de komende twee nachten zullen verblijven. Morro Jable heeft nog steeds de sfeer van een voormalig vissersdorpje, maar het is inmiddels versmolten met het ernaast gelegen erg toeristische Jandia. Hier kan volop gewinkeld worden. Je struikelt er over de souvenirwinkeltjes en terrasjes. De promenade in het oude Morro Jable is echter zeer sfeervol en een tafeltje direct aan het water is met enig geluk en geduld altijd wel te vinden. We logeren in een leuke accommodatie met zwembad.

Afstand: 17,6km
Hoogteverschil: +139 omhoog /- 123 omlaag

Dag 11 - Morro Jable naar Punto de Jandia - 21km 
De laatste etappe van onze trektocht staat op het programma. Een tocht naar het uiterste zuidpuntje van Fuerteventura: de vuurtoren op “Punto de Jandia”. Toch nog veel op en af, waardoor deze tocht best zwaar is. Je ziet de vuurtoren al van ver liggen, waardoor het lijkt of je er bijna bent, maar schijn bedriegt. De weg voert steeds langs de kust.

Nadat we met de groep het eindpunt bereikt hebben en de nodige foto’s gemaakt hebben, keren we terug in het kleine dorpje om heerlijk bij te komen in het bescheiden restaurantje. Hier worden we met een busje opgehaald en over een eindeloze onverharde weg weer teruggebracht naar Morro Jable. Mooi als we ‘s avonds ter afsluiting, onder het genot van een drankje, kunnen terugblikken op een onvergetelijke wandeltocht!

Afstand: 23km
Hoogteverschil: +267 omhoog /- 259 omlaag

Dag 12 - Terugreis
Vandaag komt deze bijzondere wandelreis ten einde. Je wordt door de reisleiding teruggebracht naar het vliegveld van Fuerteventura of naar de haven van Corralejo. 
 

Naar verblijf
Spanje , Fuerteventura , Corralejo
Naam verblijf
Casas Rurales Fuerteventura
Type verblijf
Groepsaccommodatie

Verblijf Casas Rurales Fuerteventura

Beschrijving

Tijdens deze reis zullen we in diverse oude fincas en casas rurales verblijven, ver weg van het toerisme. Deze landelijk gelegen huizen zijn zorgvuldig uitgekozen; kleinschalig en sfeervol.

Kamertype
Het is mogelijk om een in gedeelde kamer te verblijven of in een kamer voor alleengebruik. Als je een gedeelde kamer boekt, deel je de kamer met een reiziger van hetzelfde geslacht. 

Verzorging
We verblijven op basis van logies en ontbijt. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

STO Garant & VVKR

Deze reis valt onder de zekerheden van het STO Garant en het VVKR. 

Bagagevervoer

Tijdens deze gehele reis is er bagagevervoer aanwezig.

Wandelpin

Bewandel jij op één van de zeven eilanden de GR131 Camino Naturales? Dan ontvang je een unieke wandelpin. Alle  wandelingen voltooid? Dan ontvang je een extra unieke wandelpin om jouw collectie compleet te maken. 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden onder het tabblad 'Vertrekdata, prijzen & groepsinfo'. 

Leeftijden

Bij deze reis is iedereen welkom, ongeacht leeftijd! De leeftijdscategorie bij de reis dient als richtlijn. Ben jij enthousiast en hou je van wandelen? Gezellig als je erbij bent! 

Groepsapp

Vooraf aan de reis word op WhatsApp een groepsapp aangemaakt. Op deze manier kun jij jouw aanstaande reisgenoten alvast digitaal ontmoeten. 

Verzekeringen

Het is zeer belangrijk om goed verzekerd op reis te gaan. Vergeet daarom niet te denken aan een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. 

Reisdocumenten

Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. 

Reisbescheiden

Ongeveer één maand voor vertrek ontvang je per e-mail de reisbescheiden van jouw reis. Hierin vind je ook het draaiboek en andere belangrijke informatie. 

Reisleiding

We vinden het belangrijk dat je een geweldige tijd beleeft tijdens jouw vakantie. Daarom is er altijd Nederlandse reisleiding aanwezig die van jouw vakantie een succes maakt. Zij kennen het eiland goed en laten je graag alle bijzondere plekken zien. 

Reisintensiteit Fuerteventura & Los Lobos

De Camino Natural reizen zijn onderverdeeld in vier niveaus:

  • Makkelijk/gemiddeld 
  • Gemiddeld 
  • Gemiddeld/moeilijk 
  • Moeilijk 

De reisintensiteit wordt bepaald aan de hand van het aantal dagen van de Camino en het aantal kilometers. De reis naar Fuerteventura valt onder het niveau 'Gemiddeld'. De totale afstand die afgelegd wordt tijdens deze reis is 160 kilometer. Er word 3073 meter gestegen en 3078 meter gedaald. In totaal wordt er 7 dagen de Camino gelopen. 

Naar vervoer

Vervoer

Met eigen vervoer

Je kunt een vlucht boeken naar de airport van Fuerteventura. Vlieg je op Lanzarote dan reis je vanaf het vliegveld met de bus naar Playa Blanca in het uiterste zuiden. Vanaf hier neem je de veerboot naar Corralejo op het noordpuntje van Fuerteventura. Je wordt opgewacht bij de haven. Vlieg je rechtstreeks op Fuerteventura dan staan we klaar op het vliegveld om je naar de accommodatie in Corralejo te brengen.

Het kan natuurlijk zo zijn dat de aankomsttijden variëren onder de deelnemers. Iedereen zal dan tussendoor opgehaald worden en zodra de groep compleet is, zullen we naar de startlocatie rijden. In de tussentijd ontdekken we een stad of komen we tot rust op het strand. Bagagevervoer is geregeld zodat je zorgeloos kunt genieten.  

Wil je op een later moment terugvliegen? Neem dan even contact met ons op! Dan kunnen wij altijd even de mogelijkheden voor extra overnachtingen in de accommodatie met je bespreken. 

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

  • STO
  • VvKR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen