Singlereis Thailand, Laos & Cambodja 22-daagse rondreis
Ga mee op een unieke groepsreis door Thailand, Laos en Cambodja! Start in bruisend Bangkok, ontdek kleurrijke tempels in Chiang Mai en Chiang Rai, en reis naar het tijdloze Laos met Luang Prabang. Eindig in Cambodja, waar Angkor tempels je betoveren en de geschiedenis je raakt. Een onvergetelijke singlereis!
Wat kun je verwachten?
- Chiang Mai de plek van tempels, jungle, olifanten
- Laat je betoveren door Luang Prabang
- Bezoek de ruïnes van Angkor Wat
- Ontdek het ongerepte noorden van Laos
- Leer meer over het verleden van Cambodja
- Vertrekgarantie
- Last minute
- Reisgenoten:
-
- 18-45 jaar
- 18-65 jaar
- 25-35 jaar
- Verblijf:
- Hotels cf programma
- Verzorging:
- Logies en Ontbijt
- Vervoer:
- 1Favoriet
- Waardering
Singlereis Thailand, Laos & Cambodja 22-daagse rondreis
Op deze afwisselende en avontuurlijke reis door Thailand, Laos en Cambodja maak je kennis met drie heel verschillende landen. Thailand voelt als een warm bad. Het is waar je je reis begint en eindigt. Wereldstad Bangkok, het knusse Chiang Mai en Chiang Rai met zijn kunstzinnige tempels en opiummuseum passeren de revue. Zodra je in buurland Laos aankomt, lijkt het alsof je terug in de tijd bent gestapt. Etnische minderheden in kleurrijke kleding leven in het groene heuvelgebied en de Frans-koloniale tijd is nergens zo goed zichtbaar als in Luang Prabang. In Cambodja worden je emoties heen en weer geslingerd. Het land is prachtig, de mensen zijn enorm aardig en tempelstad Angkor is een wereldwonder. Toch sluimert de schaduw van de Rode Khmer nog steeds rond.
Naar activiteitenActiviteiten
Dag 1: Vertrek
Dagen, weken, misschien zelfs wel maanden heb je naar dit moment uitgekeken. De backpack die al die tijd vanuit een hoek van je kamer naar je leek te kijken, kan eindelijk op je rug worden geslingerd. Check nog een keer goed of je al je benodigde reisbescheiden bij je hebt, niks is zo zuur als er op de luchthaven achter komt dat je paspoort nog thuis op tafel ligt. Eenmaal aan boord van je vlucht naar Bangkok kun je ervoor kiezen om zoveel mogelijk films te kijken, wat te slapen, of misschien een combinatie van beide.
Dag 2: Aankomst Bangkok
Nadat je van de Thaise immigratiedienst een mooie stempel in je paspoort hebt gekregen en je bagage hebt opgehaald, loop je de aankomsthal in en zie je een medewerker van Shoestring (met een bordje met Shoestring erop) op je staan te wachten. Je wordt naar het eerste groepshotel van de reis gebracht en kunt onderweg alvast genieten van de eerste indrukken van Bangkok. Taxi’s in roze, groen en geel rijden links en rechts voorbij. Tuktuks slingeren nonchalant door de verkeersopstoppingen. De skyline van Bangkok lijkt wisselend uit moderne torens en oude laagbouw te bestaan. Eenmaal buiten voel je de hoge luchtvochtigheid van Bangkok direct. Afhankelijk van je definitieve vluchtschema kun je vandaag lekker rustig aan doen. Verken de wijk rond het hotel, doe jezelf tegoed aan Thais street food en hippe koffietentjes en duik af en toe een winkel of Shopping Mall in voor wat koele lucht.
Dag 3: Bangkok
Vrije dag. Bangkok heeft genoeg bezienswaardigheden om je weken bezig te houden. Of nog heel vaak terug te komen. Je moet vandaag dus een keuze maken in wat je wilt zien en doen. Om het je wat makkelijker te maken, kun je deelnemen aan een optionele stadstour Bangkok. Tijdens deze stadstour bezoek je het Grand Palace, het monumentale paleis van de koninklijke familie. Een ander hoogtepunt van Bangkok is het 46 meter lange, met goud bedekte, liggende Boeddhabeeld in Wat Po. Met de openbare ‘waterbus’ kun je door de kanalen van Bangkok varen. Wil je liever wat actiefs ondernemen, dan kun je ervoor kiezen Bangkok op de fiets te verkennen. Waar je ook voor kiest, zorg wel dat je de tijd in de gaten houdt. Afhankelijk van de definitieve vertrektijd word je in de loop van de middag of avond naar het treinstation van Bangkok gebracht om op de nachttrein naar Chiang Mai te stappen.
Dag 4: Chiang Mai
Vrije dag. Een nieuwe dag begint wanneer de trein het station van Chiang Mai binnenrolt. Chiang Mai is de tweede stad van Thailand, maar voelt zeker niet zo. De binnenstad is compact en je kunt er nog steeds de grachten zien die het oude stadscentrum omringden. Verspreid door de oude stad liggen veel tempels waaronder Wat Chiang Man, waar een 10 cm hoge kristallen Boeddha pelgrims en gelovigen uit de wijde omgeving trekt. ’s Avonds zijn er verschillende avondmarkten waar je eindeloos kunt slenteren en Thaise snacks kunt uitproberen.
Dag 5: Chiang Mai
Vrije dag. Kookfanaat? Kies dan voor een optionele kookcursus om zo een kijkje te nemen in de Thaise keuken. De cursus start met een bezoek aan de markt en daarna leer je 3-4 verschillende gerechten te maken zoals Pad Thai of Tom Yam Koeng. Ben je na al het wandelen door de oude binnenstad wat vermoeid geraakt? In Chiang Mai vind je verschillende massagesalons waar je kunt genieten van een heerlijk Thaise massage. Na afloop voel je je weer als herboren!
Dag 6: Chiang Mai
Ben je niet meegegaan met de tweedaagse trek, dan heb je vandaag nog de hele dag om van Chiang Mai te genieten. Een aanrader is een bezoek aan het heiligdom Doi Suthep. Op een heuvel buiten de stad ligt een tempel waarvan het heiligste deel bedekt is met goud. Het laatste stuk om bij de tempel te komen bestaat uit een trap van 300 treden. Samen met gelovigen wandel je omhoog. Eenmaal boven bij de tempel, sta je versteld van zoveel ‘bling’.
Dag 7: Chiang Mai - Chiang Rai
Je reist verder naar het noorden, richting de grens met Laos. Onderweg naar Chiang Rai bezoek je de prachtige ‘Witte Tempel’. Deze boeddhistische tempel heet eigenlijk Wat Rong Khun en is ontworpen en gebouwd door een Thais visueel kunstenaar. Houd je camera in de aanslag voor bijzondere plaatjes. De stad Chiang Rai ligt op een steenworp afstand van de beruchte Gouden Driehoek. Dit grensgebied tussen Thailand, Laos en Myanmar dankt zijn bijnaam aan de Amerikaanse CIA. Sinds de jaren ’50 staat het gebied bekend als een van de grootste producenten van opium. Voordat je incheckt in het hotel bezoek je het Opiummuseum om meer te weten te komen over de opiumproductie.
Dag 8: Chiang Rai – Chiang Khong – Houexay (Laos) – Luang Namtha
Tijd om naar Laos te gaan! Vanuit Chiang Rai rijd je naar Chiang Khong waar je je paspoort door de Thaise migratie laat stempelen. Daarna kun je wandelend of per minibus naar Houexay aan de andere kant van de Friendship Bridge gaan. Nadat je door het migratiekantoortje van Laos bent gelopen, is het officieel. Je bent in Laos! In het dorpje Houexay staat onze Laotiaanse bus op je te wachten om je dieper het binnenland in te brengen. De rit voert je door prachtige landschappen. In de groene valleien, ruige bergen en kleine nederzettingen die je passeert, wonen verschillende etnische minderheden. Aan hun kleding is vaak te zien tot welke bevolkingsgroep de mensen behoren. Aan het begin van de avond kom je aan in Luang Namtha.
Dag 9: Luang Namtha – Luang Prabang
Na het ontbijt bezoek je de lokale markt. Verschillende minderheden komen hier samen om goederen met elkaar te verhandelen. Niet alleen zie je verschillende klederdrachten, ook verschillende lokale lekkernijen worden er aangeprijsd. Vervolgens ga je naar het treinstation in Nateui om de trein te nemen naar Luang Prabang. Na 5 jaar werk werd eind 2021 het hogesnelheidsspoor, de eerste spoorlijn ooit in Laos, geopend. Via dit spoor is Laos verbonden met Kunming in China en is het vervoer van personen en goederen in een stroomversnelling gekomen. Je stapt vandaag dan ook niet zomaar in een trein, maar in wat voor velen de trots van Laos is. In iets minder dan 2 uur reis je naar Luang Prabang, de mooiste stad van het land. Na aankomst kun je de stad op eigen gelegenheid alvast wat gaan verkennen.
Dag 10: Luang Prabang
Een van de redenen dat Luang Prabang zo geliefd is bij reizigers is de mix van Frans koloniale en Laotiaanse architectuur. Eeuwenlang was de stad nauwelijks bereikbaar en zelfs tot de opening van de spoorverbinding, was het best een onderneming om de stad te bereiken. Terwijl je door de straatjes dwaalt zal het je ook opvallen dat het straatbeeld voor een groot deel bepaald wordt door tempels en monniken. Bezoek er gerust een paar. De mooiste van al deze tempels is volgens veel reizigers de Wat Xieng Thong. Het oude koninklijke paleis doet tegenwoordig dienst als museum. Ook in de omgeving van Luang Prabang is genoeg moois te ontdekken. Wat dacht je van een serie watervallen en turquoise water omgeven door jungle? De Kuang Si watervallen liggen op een klein uurtje rijden van het centrum van de stad en zijn daarom goed te bezoeken.
Dag 11: Luang Prabang – Vientiane
’s Ochtends vroeg wandelen monniken door de hoofdstraat van Luang Prabang, op zoek naar aalmoezen. Inwoners van Luang Prabang staan al ruim op tijd met pannen rijst en groente te wachten om een portie in het mandje van elke monnik te stoppen. Je kunt getuige van dit ritueel zijn, maar je moet dan wel heel vroeg uit de veren. Rond het middaguur (onder voorbehoud van wijzigingen) stap je op de hogesnelheidstrein naar Vientiane, de hoofdstad van Laos.
's Avonds kun je in Vientiane heerlijk aan een van de terrasjes aan de Mekong rivier zitten, of door het oude centrum dwalen. De omgeving van de Nom Phou fontein heeft verschillende restaurantjes.
Dag 12: Vientiane – Nachtbus naar Pakse
Vrije dag. Een belangrijk monument in Vientiane is de gouden Pha That Luang. Deze tempel heeft een grote stoepa, het symbool van het boeddhisme. De mooiste tempel van Vientiane is Wat Si Saket, ook de oudste tempel van de stad. Je kunt er rustig rondwandelen en vaak de monniken een partijtje voetbal zien spelen. Het is heerlijk ronddolen op de lokale markten. Het meeste vlees dat in Laos wordt gegeten is van geschoten wild, dus het kan voorkomen dat je stukken hagedis, gordeldier of lekkere dikke kikkers te koop ziet hangen op de lokale markt. Je kunt zelf op verkenning gaan in Vientiane of deelnemen aan een optionele stadstour.
NB. Door de airconditioning wordt het in Laos in openbare bussen behoorlijk koud. Neem daarom naast eten en drinken voor onderweg, ook iets warms mee aan boord.
Dag 13: Pakse – Champasak – Don Khong (Si Phan Don)
Bij aankomst op het station van Pakse staan onze chauffeur en eigen bus op je te wachten om je naar de eilandengroep Si Phan Don te brengen. Je volgt de beroemde Mekongrivier richting het zuiden. Onderweg bezoek je de oude Khmer ruïnes van Wat Phou. De overblijfselen stammen uit de 9de eeuw en zijn UNESCO Werelderfgoed. Niet ver van de grens met Cambodja liggen in de Mekong verschillende eilandjes. Deze eilandjes vormen samen Si Phan Don, wat 4000 eilanden betekent. Of het er 4000 zijn is niet bekend, veel zijn het er in geval wel. Helemaal ook wanneer het water laag staat. Je bestemming voor vandaag is het eiland Khong, het grootste van de archipel en een van de drie eilanden die bewoond wordt.
Dag 14: Don Khong (Si Phan Don)
Don Khong, of Khong eiland, mag dan wel het grootste van de eilanden van Si Phan Don zijn, het is ook de rustigste van de drie bewoonde eilanden. Je kunt je verblijf op het eiland lekker luierend doorbrengen. Geniet van het uitzicht op de rivier en misschien zie je zelfs wel een van de weinige Irrawaddy dolfijnen die nog in Si Phan Don leven. Wil je wat meer van het eiland zien, huur dan een fiets van het hotel en trek eropuit. Fietsend kom je langs rijstvelden, waterbuffels en vriendelijke mensen. Tegen het eind van de dag is het tijd om een leuk terrasje of strandje te vinden en te genieten van de zonsondergang.
Dag 15: Si Phan Don – Trapaeng Kriel – Kratie (Cambodja)
Vandaag ben je het grootste deel van de dag onderweg. Onderweg naar Cambodja maak je een stop bij de Phapheng waterval, daarna reis je door naar de landsgrens Trapaeng Kreal tussen Laos en Cambodja. Na de formaliteiten aan de grens, steek je deze over en ontmoet je je Cambodjaanse chauffeur. Je reist door naar Kratie waar je in de loop van de (na)middag aankomt.
Dag 16: Kratie – Kampong Cham – Skun – Phnom Penh
Je begint de dag met een bezoek aan Pagode van de 100 Pilaren. Deze grootste pagode van Cambodja is in de 19de eeuw gebouwd op de plaats waar de oude koninklijke tempel stond. Daarna ga je op weg naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Onderweg maak je twee interessante stops. De eerste is in Kampong Cham bij de 11de eeuwse Wat Nokor tempel. In sommige van de gebouwen die bij de tempel horen, liggen stapels botten en schedels. De botten zijn overblijfselen van het Rode Khmer regime (1975-1979), het bewind waaronder tussen de 1,5 en 2 miljoen Cambodjanen om het leven kwamen.
Dag 17: Phnom Penh
Vrije dag. Phnom Penh, met zijn bijna 2,5 miljoen inwoners, werd volgens een legende in 1372 door een rijke dame met de naam 'Penh' gesticht. 'Phnom' is de Khmer naam voor 'berg'. Sindsdien heeft de stad deze naam behouden. De stad breidt zich elk jaar meer uit. Wat ondanks alle groei onveranderd is gebleven, is dat het Koninklijk Paleis en de Zilverpagode nog steeds uitkijken op de oevers van de Tonle Sap-rivier. Veel van de historische schatten van Cambodja kun je bewonderen in het Historisch Museum. Ben je op zoek naar souvenirs, dan is de Russische Markt een aanrader.
Je kunt vandaag zelf bepalen hoe je Phnom Penh wilt verkennen. Trek je er zelf op uit? Of neem je deel aan een optionele excursie?
Siem Reap is de laatste jaren uitgegroeid tot een echte toeristen hub. Avondmarkten, cafés, restaurants en een uitgaansgebied waar je tot in de vroege uurtjes kunt stappen, zijn allemaal in Siem Reap te vinden. Maak het alleen niet te laat, je zal het jezelf niet snel vergeven wanneer je door uitgaan een bezoek aan Angkor hebt moeten missen.
Dag 19: Siem Reap
Vrije dag. Een van de grootste en mooiste tempelcomplexen van Zuidoost-Azië is dat van Angkor. Dit gigantische complex van niet minder dan 110 tempels wordt beschouwd als een van de architectonische wereldwonderen. De tempels zijn in de loop van honderden jaren opgebouwd door diverse heersers van het Khmerrijk. In de loop der eeuwen is Angkor echter 'verdwenen' in de jungle, in de vergetelheid geraakt en overwoekerd door de begroeiing. Eind 19de eeuw werden de, toen midden in het oerwoud gelegen, tempels herontdekt. Inmiddels zijn de meeste tempels schoongemaakt en gerestaureerd. De Ta Phrom is een van de weinige tempels die men in de oude staat heeft gelaten, dat wil zeggen, overwoekerd door eeuwenoude reuzenbomen en gigantische boomwortels, die met het complex zijn vergroeid.
Dag 20: Siem Reap – Bangkok (Thailand)
Je laat vandaag Siem Reap en Cambodja achter je en reist weer terug naar de plek waar je rondreis door Thailand, Laos en Cambodja ook begon. Het grootste deel van de dag zal je onderweg zijn. Afhankelijk van je definitieve vertrektijd uit Siem Reap en de drukte onderweg kom je aan het eind van de middag of begin van de avond aan.
Dag 21: Vertrek Bangkok
Vrije dag. Afhankelijk van tot hoe laat je het gister hebt gemaakt, wil je het vandaag misschien wat rustiger aandoen. Laat al je spieren los masseren met een Thaise massage, doe nog wat laatste inkopen in een van de vele shopping malls van de stad en doe jezelf nog een keer tegoed aan al die lekkere gerechten die de Thaise keuken rijk is. Tot hoe laat je jezelf nog kunt onderdompelen in Thailand hangt af van je definitieve vluchtschema. In de loop van de avond, nacht of (vroege) ochtend van dag 22 word je naar de luchthaven gebracht om weer naar huis te vliegen.
NB. Indien je voor deze reis alleen het landarrangement hebt geboekt, dan eindigt jouw reis vandaag bij het uitchecken (doorgaans om 12:00 uur).
Dag 22: Thuiskomst
Je komt vandaag weer thuis aan. Drie weken plezier en avontuur in Thailand, Laos en Cambodja zitten erop. Gelukkig heb je genoeg herinneringen om nog lang na te kunnen genieten.
Tijdens de reis met vertrek op 2 november 2025 kun je het LOY KRATHONG FESTIVAL in Chiang Mai meemaken. Let op, het festival valt samen met de optionele tweedaagse trektocht. Wanneer je deelneemt aan de optionele tweedaagse trektocht, is het mogelijk dat je weinig tot niks mee zal krijgen van het festival.
Verblijf Accomodatie STL
Beschrijving
ijdens de Thailand, Laos en Cambodja rondreis overnachten we in middenklasse hotels en guesthouses in tweepersoonskamers, met eigen badkamer. Je verblijf is op basis van logies met ontbijt (het ontbijt is niet inbegrepen op het nachttreintraject en op het traject dat per nachtbus wordt afgelegd). De meeste hotels hebben een eigen restaurant en meestal een tuin of een terras. De in- en uitchecktijd in de hotels is meestal 12.00 uur.
Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Alle hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn.
Reizigers die zich - zoals velen - individueel inschrijven voor een reis, delen een tweepersoonskamer met iemand anders van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de eenpersoonskamertoeslag. In de nachttrein en nachtbus is geen eenpersoonskamer aanwezig. Ook is een eenpersoonskamer niet mogelijk tijdens de optionele 2-daagse trektocht.
Op deze reis is het niet mogelijk een driepersoonskamer te boeken.
Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Belangrijk
Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.
Belangrijke info over deze reis
Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.
Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.
Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.
Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.
Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.
Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.
Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.
Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.
Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen.
90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat.
Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.
Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten.
Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen.
Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.
Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.
Naar vervoerVervoer
Met het vliegtuig
Vluchtinformatie
in verband met de verschillende vluchtopties van diverse luchthavens en wijzigingen in de vluchtschema's is het niet mogelijk om één vluchtschema te publiceren. Ben je benieuwd naar de mogelijke vluchttijden? Bel of mail ons gerust.
De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden en dat niet alle deelnemers hetzelfde vluchtschema hebben.
Vervoer ter plaatse
De hele rondreis door Thailand, Laos en Cambodja hebben we de beschikking over een goede eigen airconditioned (mini)bus, waardoor we ook kunnen stoppen op mooie plekjes in de natuur. De transfers van en naar het vliegveld zijn inbegrepen. Indien je kiest voor het landarrangement, zijn de transfers van en naar de luchthaven niet inclusief. Eventuele extra vervoerskosten bij optionele excursies zijn niet inbegrepen.
Visum
Visum Thailand
Voor deze bestemming is voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 30 dagen.
Visum Laos
Voor deze bestemming is een e-visum of visum on arrival nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Wij raden je ten zeerste aan om het visum 4 weken voor vertrek aan te vragen om problemen en vertragingen aan de grens van Laos te voorkomen.
Visum Cambodja
Voor deze reis dient een regulier visum voor vertrek worden aangevraagd. Een e-visum is voor deze reis niet mogelijk omdat wij de grens overgaan waar een e-visum niet geaccepteerd wordt. Een Visum On Arrival is ook niet mogelijk vanwege het te grote risico’s dat je aan de grens geen visum krijgt en daardoor de reis niet kan vervolgen. Het visum voor Cambodja dien je dus voor vertrek te regelen.
- SGR