Ontmoeten wij jou ook?Winterzonvakantie in de Algarve

Boek nú, betaal later

Singlereis Winterzonvakantie in de Algarve

Vila Galé Ampalius hotel

Geniet van een ontspannen vakantie en de winterzon in de Algarve. Je verblijft op slechts 50 m van een zandstrand in een prachtig 4-sterren hotel in het gezellige Vilamoura, waar je o.a. onbeperkt gebruik kunt maken van het wellnesscenter. Er is een excursieprogramma, waarbij je zelf bepaalt waaraan je wilt deelnemen.

Wat kun je verwachten?

  • Geniet van de winterzon in de voorjaarsvakantie
  • Bepaal zelf wat je gaat zien en doen deze vakantie
  • Veel leuke en verrassende excursiemogelijkheden
  • Heerlijk gelegen op slechts 50 m van het strand
  • Onbeperkt gebruik van wellnesscenter inbegrepen
Binnenkort beschikbaar
Singlereis Winterzonvakantie in de Algarve
Singlereis Winterzonvakantie in de Algarve
Singlereis Winterzonvakantie in de Algarve
Singlereis Winterzonvakantie in de Algarve
Singlereis Winterzonvakantie in de Algarve
Singlereis Winterzonvakantie in de Algarve
Singlereis Winterzonvakantie in de Algarve
Singlereis Winterzonvakantie in de Algarve
Singlereis Winterzonvakantie in de Algarve
Singlereis Winterzonvakantie in de Algarve
Singlereis Winterzonvakantie in de Algarve
Singlereis Winterzonvakantie in de Algarve
Singlereis Winterzonvakantie in de Algarve
Singlereis Winterzonvakantie in de Algarve
Singlereis Winterzonvakantie in de Algarve
Singlereis Winterzonvakantie in de Algarve
Portugal - Algarve - Vilamoura
  • Vertrekgarantie
  • Last minute
Reisgenoten:
  • 50-75 jaar
Verblijf:
Hotel
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
  • Reisthema's:
  • Verblijf:

Singlereis Winterzonvakantie in de Algarve

Ben je half februari wel toe aan een beetje zon? Reis dan naar de Portugese Algarve en geniet van een ontspannen winterzonvakantie. Je verblijft in een comfortabel 4-sterrenhotel op slechts 50 meter van een mooi zandstrand gelegen, waar je onbeperkt gebruik kunt maken van het binnenzwembad, de sauna en het stoombad, de jacuzzi en de fitnessruimte.
 
Gedurende de week is er een vrij programma en kun je zelf bepalen aan welke van de aangeboden excursies je wilt deelnemen. Kies dus zelf wat je wilt gaan doen tijdens deze singlereis: cultuur snuiven, van de natuur genieten, een stad bezoeken, een heerlijke strandwandeling maken of op je balkon in de zon een boek lezen. Het is jouw vakantie!
 
Ontbijt inbegrepen
Elke ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel.
De lunches en diners zijn niet inbegrepen, maar in de buurt van het hotel vind je meerdere supermarkten en diverse grote en kleinere terrassen en restaurants. Ga je mee op een excursie, dan wordt er tussen de middag een pauze ingelast en heb je de mogelijkheid om zelf te bepalen waar je wilt gaan lunchen.
Naar activiteiten

Activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van de geplande excursies waaraan je kunt deelnemen tijdens de Algarve-reis tijdens de voorjaarsvakantie. Op welke dag de verschillende excursies worden gedaan, krijg je bij aankomst te horen.

Dolphin & cave boottocht
Tijdens een twee tot 2 ½ uur durende tocht op een RIB-boot met 18 zitplaatsen ga je op zoek naar de diverse dolfijnensoorten die het gehele jaar in de omgeving te vinden zijn. Daarnaast kun je genieten van de prachtige kust van de Algarve, verken je prachtige kliffen en rotsformaties en ga je met de boot naar een grot. Prijs: €40.

Fietsen in de omgeving van Vilamoura en Quarteira
Ontdek het andere gezicht van Vilamoura en fiets o.a. door het tussen Vilamoura en Açoteias verscholen gelegen natuurpark, een gebied waar een rijke biodiversiteit aan flora en fauna is. Het is bijvoorbeeld het leefgebied van vele vogelsoorten. Een Engelstalige gids zal je daar alles over vertellen.
Duur: ± 3 uur
Totaal: ± 20 kilometer
Prijs: €38 (eventuele toeslag voor e-bike: €35)

Olhao & Faro
In de ochtend bezoeken we het kustplaatsje Olhao, waar we o.a. de overdekte markthal kunnen bezoeken met alle verse producten (vis, groenten, fruit, delicatessen etc), die er in de Algarve te vinden zijn.
Vervolgens rijden we naar de hoofdstad van de Algarve, Faro, waar we de tijd hebben voor een heerlijke lunch (aan het water), om zelf rond te lopen of om je souvenirs bij elkaar te shoppen in de gezellige winkelstraten. Vervolgens doen we een stadswandeling van twee uur met een lokale Engelstalige gids, die ons alle mooie plekjes van de oude binnenstad laat zien.
Prijs: ± €45.

Silves & parels van de kust
Ontdek in de ochtend overblijfselen uit de Moorse en Romeinse tijd in Silves, de hoofdstad van de Algarve tijdens de Arabische bezetting. Het rode kasteel wordt beschouwd als het mooiste Islamitische militaire bouwwerk in Portugal en is tevens het grootste van de Algarve. Vanaf daar heb je een panoramisch uitzicht over de sinaasappelvelden aan de oevers van de rivier Arade.
De oude moskee, gebouwd door de Moren, is later omgevormd tot de kathedraal Sé. Deze uit typisch rood zandsteen in gotische- en barokstijl opgebouwde kerk is één van de belangrijkste van de Algarve.
Lunch (voor eigen rekening) in het gezellige vissersplaatsje Ferragudo.
In de middag de hoogtepunten/diverse panoromapunten van de schitterende kust: Carvoeiro, Benagil and Senhora da Rocha. Mooie foto’s gegarandeerd.
Prijs: ± €45.

Fietsen in natuurgebied Ria Formosa
Natuurpark Ria Formosa is een lagune met eilanden en inhammen met de zee verbonden, waar je veel watervogels kunt spotten, waaronder lepelaars, steltkluten en wulpen. Deze fietstocht door dit prachtige gebied is ideaal voor diegenen die van fietsen én natuur houden. De Engelstalige gids zal je van vele ins en outs over dit bijzondere natuurpark voorzien.
Duur: ± 3 uur
Totaal: ± 20 kilometer
Prijs: €55 (eventuele toeslag voor e-bike: €35) + taxikosten naar Faro (afhankelijk van aantal deelnemers)

De hierboven genoemde prijzen voor activiteiten en excursies zijn onder voorbehoud van prijswijziging.

Naar verblijf
Portugal , Algarve , Vilamoura
Naam verblijf
Vila Galé Ampalius hotel
Type verblijf
Hotel
50 meter
300 meter

Verblijf Vila Galé Ampalius hotel

Beschrijving

Op slechts een paar stappen van het zandstrand Marina Beach ligt het heerlijke 4-sterren hotel Vila Galé Ampalius, waar het je aan niets zal ontbreken. Het hotel ligt direct naast de haven van de levendige plaats Vilamoura, te midden van gezellige restaurants, bars en leuke winkels.

In het hotel zelf kun je gebruik maken van twee buitenzwembaden, actief bezig zijn in de fitnessruimte of heerlijk ontspannen in de spa met verwarmd binnenzwembad, sauna, Turks bad, jacuzzi en relaxruimtes. Dit alles is bij de prijs inbegrepen. Ook kun je tegen betaling een massage of schoonheidsbehandeling boeken.
In de restaurants of in één van de bars kun je genieten van een hapje en een drankje. Voor een goede kop koffie ga je naar de koffiebar, die bij het hotel hoort. Op loopafstand van het hotel zijn diverse supermarkten.

Het hotel heeft in totaal 357 kamers en suites verdeeld over tien verdiepingen, waarvan de meesten met balkon en uitzicht over de oceaan. De kamers hebben een prettige en rustige uitstraling door het gebruik van warme kleuren en houten meubilair. Alle kamers hebben een zitje, bureau en zijn voorzien van moderne badkamer.

Hotelvoorzieningen
• 24-Uurs receptie
• Gratis WiFi-internet in alle ruimtes
• 2 Restaurants
• 2 Bars
• Koffiebar
• Grote tuin met buitenzwembad met ligbedden en parasols
• Fitnessruimte
• Ontspanningsruimte met poolbiljart en tafeltennis
• Spa-centrum met verwarmd binnenzwembad, sauna, Turks stoombad, jacuzzi en relaxruimtes. Diverse massages en schoonheidsbehandelingen zijn tegen betaling mogelijk.
• Wasserij/stomerij (tegen betaling)

Kamers
• Airconditioning
• Ruime badkamer met bad of douche, wastafel, toilet, föhn en toiletartikelen
• Televisie
• Telefoon
• Gratis WiFi-internet
• Kluisje (tegen betaling)
• Minibar
• Waterkoker (beperkt beschikbaar)

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering bij te weinig deelname

Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.

Leeftijdscategorie deelnemers 50+

Deze reis wordt georganiseerd voor deelnemers tussen 50 en 75 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar voel je je wel prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je uiteraard van harte welkom.

Reisbegeleiding

Tijdens deze reis is Nederlandstalige reisleiding aanwezig, waarop je indien nodig 24 uur per dag een beroep kunt doen. Vaak reist deze vanaf de luchthaven van vertrek met de groep mee, maar het kan ook voorkomen dat hij/zij al op de plaats van bestemming is. Deze gastheer of -vrouw begeleidt alle groepsactiviteiten en zal bijvoorbeeld de uitleg van een Engelstalige gids in het Nederlands vertalen als dat nodig zou zijn. Maak je dus niet druk als je je vreemde talen niet zo goed beheerst. Hij of zij kan je desgewenst ook handige tips geven en je adviseren over hoe je je vrije tijd ter plaatse zou kunnen besteden.

Tip voor Belgische singles

Reis je alleen en woon je in Belgie? Bij onze reizen zijn vluchten vanuit Amsterdam inbegrepen. Bijna altijd is het echter ook mogelijk om vanuit Brussel te vertrekken. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Brandstof- en/of veiligheidstoeslagen

Wij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Benodigde reisdocumenten voor EU

Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort of id-kaart, dat ten minste geldig is tot een dag na het einde van je vakantie.

Naar vervoer

Vervoer

Met het vliegtuig

Vluchten (onder voorbehoud van wijziging):
 - Heenvlucht zaterdag 10 februari:
Rotterdam-Faro HV6093 (Transavia) 06.55-08.55 uur
- Terugvlucht zaterdag 17 februari:
Faro-Rotterdam HV6094 (Transavia) 09.40-13.40 uur

Wanneer je wilt kun je de andere deelnemers van deze reis al op de luchthaven ontmoeten om samen in te checken en verder te reizen. Het juiste tijdstip en verzamelpunt zal in de reisinformatie staan, die je ongeveer drie weken voor vertrek per mail toegestuurd krijgt.

Transfertijd luchthaven - hotel: ± 30 minuten

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

  • VvKR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen