Ontmoeten wij jou ook?Nepal Het land van Kumari

Boek nú, betaal later

Singlereis Nepal Het land van Kumari

Accommodaties Nepal

Op deze speciale Nepal rondreis ontdek je de vele gezichten van dit vriendelijke land. Je reist door het prachtige berglandschap met zijn besneeuwde bergtoppen en rijstterrassen en langs schattige dorpjes. Annulering door Corona? Je ontvangt binnen 14 dagen je geld retour.

Wat kun je verwachten?

 • 16-daagse single rondreis
 • Reizen door het schitterende berglandschap
 • Bezoek aan Kathmandu, Patan en Bhaktapur & Pokhara
 • Op safari in het Chitwan Nationaal Park
 • Trekking bij de voetheuvels van de Himalaya
vanaf € 1299,00
Singlereis Nepal Het land van Kumari
Singlereis Nepal Het land van Kumari
Singlereis Nepal Het land van Kumari
Singlereis Nepal Het land van Kumari
Singlereis Nepal Het land van Kumari
Singlereis Nepal Het land van Kumari
Singlereis Nepal Het land van Kumari
Singlereis Nepal Het land van Kumari
Singlereis Nepal Het land van Kumari
Singlereis Nepal Het land van Kumari
Singlereis Nepal Het land van Kumari
Singlereis Nepal Het land van Kumari
Singlereis Nepal Het land van Kumari
Singlereis Nepal Het land van Kumari
Singlereis Nepal Het land van Kumari
Singlereis Nepal Het land van Kumari
Nepal - Bagmati - Katmandu
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 18-45 jaar
 • 25-35 jaar
Verblijf:
Hotels cf programma
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Nepal Het land van Kumari

Op deze bijzondere Nepal rondreis reis je door het schitterende berglandschap met zijn rijstterrassen en besneeuwde bergtoppen, langs lieflijke dorpjes en woeste rivieren. Natuurlijk zijn er wandelmogelijkheden met prachtige uitzichten over het Himalaya-massief. Je kunt je vergapen aan de prachtige architectuur van de koningssteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur of ontspannen aan het blauwgroene bergmeer van Pokhara. Per jeep, te voet of in een boomstamkano kun je op safari naar de Indiase neushoorn in afgelegen jungle.

Naar activiteiten
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Internationale vlucht
 • Ruimbagage
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Handbagage
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Vermaak
 • Wandeling van Panauti naar Sanga
 • Entreegeld Bhaktapur
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen
 • Homestay in Panauti met diner en ontbijt
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Optionele excursies
 • Overige entreegelden
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visum
 • Fooien
 • Bijdrage SGR
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

Activiteiten

Dag 1 - Amsterdam – Kathmandu
Vandaag stap je op de vlucht voor je groepsreis Nepal. Je komt de volgende dag aan in Kathmandu (tijdstip afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt). Je Engelssprekende reisbegeleider haalt je af van de luchthaven en brengt je naar het hotel.

Dag 2 - Kathmandu
Kathmandu is een van de drie koningssteden van Nepal. De stad beleefde, net als zusjes Patan en Bhaktapur, een bloeitijd van de 16e tot 19e eeuw. De koningssteden hielden zich bezig met een wedloop, namelijk het bouwen van nog indrukwekkendere tempels dan die van de buren. Net buiten Kathmandu ligt Swayambunath, ook wel de Apentempel genoemd vanwege de brutale aapjes die hier rondhangen.

Dag 3 - Kathmandu
Vrije dag. Er is genoeg te zien en doen in Kathmandu, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om Patan te ontdekken, een van de andere koningssteden van Nepal. Patan is vergroeid aan de hoofdstad en er staan hier nog meer tempels en kloosters dan in Kathmandu. Een prettig uitstapje voor wie even aan de drukte wil ontsnappen.
‘s Avonds kun je in Kathmandu naar de wijk Thamel gaan, een ‘backpackers’ walhalla. Je kunt hier terecht voor een gezellig hapje (waarbij je naast uit de Newari cuisine ook keuze hebt uit Italiaanse, Mexicaanse, Chinese en Japanse cuisine) en een drankje.

Dag 4 - Kathmandu – Nagarkot

Je singlereis door Nepal vervolgt zich naar Nagarkot, aan de rand van de Kathmanduvallei. Nagarkot is een klein dorpje dat bekend staat als uitzichtpunt. Geniet in Nagarkot van vergezichten over de Kathmanduvallei en op het Himalaya massief. Berggiganten als Ganesh Himal en Manaslu torenen hoog de hemel in. De omgeving van Nagarkot leent zich uitstekend voor mooie wandelingen. De volgende ochtend kun je genieten van het uitzicht bij het eerste ochtendlicht.

Dag 5 - Nagarkot – Panauti

Je vervolgt je Nepal rondreis naar Panauti. Hier heb je de dag nog tijd om dit oude Newari-stadje met zijn tempels te bekijken. De Indreshwar Mahadev Tempel is wellicht de indrukwekkendste. Er heerst een religieuze sfeer in het plaatsje.
In Panauti slaap je in een ‘homestay’, dus ‘bij mensen thuis’. De groep zal verdeeld worden over diverse families. Op deze manier ervaar je het 'echte' Nepal, het Nepal van de dorpen en het dagelijkse leven op het platteland. Mocht je een presentje voor de familie waar je verblijft mee willen nemen, dan is fruit een goede suggestie.
(Je zou ter donatie wat schoolspullen van thuis kunnen meebrengen voor de lokale school. Je reisbegeleider zal er zorg voor dragen dat de spullen goed terecht komen).

Dag 6 - Panauti – Sanga – Bhaktapur

Je maakt op je Nepal rondreis een trekking van circa 10 km van Panauti naar Sanga. Deze wandeling start rond 8 uur en voert door het woongebied van de Tamang bevolking. Je loopt over een pad door de voetheuvels van de Himalaya en hebt (op heldere dagen) mooie uitzichten over de omgeving met zijn rijstvelden, akkers en besneeuwde Himalayareuzen. De Nepalezen die je in de dorpjes onderweg tegenkomt zullen met verbazing kijken als we passeren, zoveel buitenlanders zien ze hier niet. Altijd leuk voor een gesprek met handen en voeten!

Je bagage wordt naar Bhaktapur gebracht zodat je er niet mee hoeft te sjouwen.

De trekking naar Sanga maakt onderdeel uit van het programma. Dit traject wordt te voet afgelegd. Als je liever niet met de trektocht mee gaat kun je later deze dag met de bus (die voor het bagagevervoer zorgt) van Panauti naar Bhaktapur.


Dag 7 - Bhaktapur

Vrije dag op je Nepal rondreis. Bhaktapur is de kleinste van de drie koningssteden in de Kathmanduvallei. De stad doet middeleeuws aan met zijn bakstenen huizen en de afwezigheid van druk verkeer. Door kronkelende straatjes en steegjes slenter je langs tempels en over pleinen. De inwoners van Bhaktapur staan bekend om hun prachtige houtsnijwerk, Nepalese poppen en potten. Verder hoeden de inwoners van Bhaktapur hun vee en maken na zonsondergang een gezellig praatje op het plein.

Dag 8 - Bhaktapur – Chitwan

Vandaag vervolg je je Nepal rondreis naar het Royal Chitwan Nationaal Park. Je slaapt in de omgeving van het park. Het natuurreservaat werd in 1973 aangelegd en is het eerste natuurreservaat van Nepal. Het park ligt in het centrale gedeelte van de Terai en beslaat een oppervlak van 93.200 ha. De flora en fauna van Chitwan behoren tot de meest gevarieerde in Azië. De vegetatie wordt gedomineerd door wilgen, die zo'n 70 procent van het landoppervlak in beslag nemen. De overige 30 procent is een mozaïek van beboste grienden, hoog grasland, meren, moerassen, rivieren en beken. Het gebied staat vooral bekend om de naar schatting 300 - 350Indiase neushoorns en circa 70 tijgers.

Dag 9 - Chitwan

Vrije dag. Je kunt lopend met een ranger, jeep of boomstamkano het natuurgebied verkennen. Naast de Indiase neushoorn en de tijger kun je hier nog meer fascinerende fauna spotten, zoals het luipaard, de viskat, de moeraskat, jakhalzen, vossen, civetkatten, marters, otters, de lippenbeer, wilde zwijnen, diverse hertensoorten en apensoorten als de langoer en het resusaapje. De moeraskrokodil, Gangesdolfijn en Gangesgaviaal voelen zich thuis in het zompige gedeeltes van het natuurreservaat. Ook vogelaars kunnen hun hart ophalen in het park. In het gebied zijn meer dan 450 vogelsoorten gesignaleerd.

Dag 10 - Chitwan – Pokhara

Je vervolgt je Nepal groepsreis per bus naar Pokhara, een prachtige rit met fraaie uitzichten onderweg. Pokhara is een bergstadje in een subtropische vallei vanuit waar je, al varend in het Phewa Lake, indrukwekkend uitzicht hebt op de bergreuzen van de Himalaya. Je kunt hier zwemmen, roeien, fietsen en het gebied is ook geschikt voor lichte wandelingen langs het meer. In Pokhara tref je ontelbare souvenirwinkeltjes en restaurants.

Dag 11 - Pokhara
Vrije dag. Vanuit Pokhara kun je dagwandelingen de Himalaya in maken. Begin je dag goed met een ochtendwandeling naar uitzichtpunt Sarangkot, om te zien hoe de zon zijn eerste stralen over de indrukwekkende bergketen werpt. Je ziet vanaf dit punt v.l.n.r. Annapurna South (7219 m), Annapurna I (8091 m), Mount Hiunchuli (6441 m), Macchapuchare (6993 m), Annapurna III (7555 m), Annapurna IV (7525 m), Annapurna II (7937 m) en Lamjung Himal (6983 m). Verder kun je ook de Setikloof bewonderen, die door de rivier de Seti tot een diepte van 45 meter is uitgesleten. Wandel hiervoor naar de Mahendrabrug in Pokhara-Basar. Ook een roeitochtje over het Phewa Lake behoort tot de mogelijkheden.

Dag 12 - Pokhara

Vrije dag. Je hebt nog een hele vrije dag in Pokhara om naar eigen inzicht in te vullen! Wie vandaag geen zin heeft om te wandelen kan ook het Gorkha fort, paleis en tempelcomplex bekijken. Een bezoek aan de kleine Barahi-Bhawani-tempel, die op een eilandje vlakbij de oever staat, is zeker de moeite waard. Barahi is een verschijningsvorm van de hindoegodin Kali, aan wie op feestdagen in de tempel dieren worden geofferd. In Pokhara zitten ook Tibetaanse centra, die oorspronkelijk vluchtelingenkampen waren voor Tibetanen die in 1959 door de Chinezen uit hun land werden verdreven. Ook een rit per mountainbike behoort tot de mogelijkheden.

Dag 13 - Pokhara – Kathmandu

Je reist terug naar Kathmandu. Na aankomst ben je vrij om de stad verder te verkennen.
Een lekkere maaltijd haal je in het ‘backpackers’ centrum Thamel. Naast verrukkelijke rijstpannenkoekjes en momo’s kun je ook kiezen voor spannendere delicatessen uit de Newari-keuken. Waag je aan jan-la (rauwe steak), cho-chi(bloedpudding) of ti-syah (een gerecht met beenmerg).

Dag 14 - Kathmandu

Vrije dag in Kathmandu. Geniet nog een dag van de bruisende hoofdstad van Nepal. Je kunt er echter ook voor kiezen om te gaan raften. Onze lokale agent regelt dan voor je dat je een tocht maakt op een rubbervlot over een wild stromende rivier. In Nepal wordt het meest geraft op de Trisuli, Sun Kosi en Kali Gandaki. Trek wel je zwemkleren aan want je kunt tijdens dit spannende avontuur nat worden. Je raft door een afwisselende omgeving met sportieve hindernissen. Je hebt geen training nodig en er gaat een instructeur met je mee het vlot in.

Dag 15 - Kathmandu

Nog een laatste vrij dag in Kathmandu. Er valt genoeg te beleven in de stad en omgeving. Bodnath is een grotere stoepa, waarvan men zegt dat er een bot van Boeddha in ligt. Bij Pashupatinath nemen gelovige Nepalezen en Indiërs een bad in de heilige rivier Bagmati. Langs de oevers zitten halfnaakte saddhoes (bedelmonniken met woeste kapsels) te mediteren.

Dag 16 - Kathmandu – Amsterdam

Je vertrekt (als je vliegt met Turkish Airlines) naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Nederland, waar je de deze dag ook landt. Hiermee is je Nepal groepsreis helaas ten einde.

Voor deze reis heb je ongeveer €200,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.
Naar verblijf
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Internationale vlucht
 • Ruimbagage
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Handbagage
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Vermaak
 • Wandeling van Panauti naar Sanga
 • Entreegeld Bhaktapur
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen
 • Homestay in Panauti met diner en ontbijt
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Optionele excursies
 • Overige entreegelden
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visum
 • Fooien
 • Bijdrage SGR
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
Nepal , Bagmati , Katmandu
Naam verblijf
Accommodaties Nepal
Type verblijf
Hotels cf programma

Verblijf Accommodaties Nepal

Beschrijving

Tijdens deze rondreis door Nepal overnacht je in eenvoudige hotels in een tweepersoonskamer met (meestal) een eigen badkamer.

In Panauti slaap je in een ‘homestay’, dus ‘bij mensen thuis’. De groep zal verdeeld worden over verschillende families. Op deze manier ervaar je het 'echte' Nepal, het Nepal van de dorpen en het dagelijkse leven op het platteland. Het ontbijt en diner zijn in Panauti inbegrepen.

In de omgeving van het Chitwan Nationaal Park verblijf je in een leuke, maar eenvoudige accommodatie. Wij maken hier gebruik van diverse (kleinschalige) overnachtingsplaatsen, zoals een verblijf in de ‘Tharu Community Homestay’, de ‘Barauli Community Homestay’, 'Nana Homes' of een hotelletje in het dorp Sauraha. Afhankelijk van de definitieve grootte van de groep bepalen welke accommodatie gebruikt wordt.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Alle hotels tijdens deze rondreis Nepal beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten. Tijdens het verblijf in de ‘homestay’ in Panauti in Nepal is er geen wifi.

Als je een gedeelde kamer boekt, dan wordt er met de indeling uiteraard rekening mee gehouden dat je bij iemand op de kamer slaapt van hetzelfde geslacht. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens de gehele reis in een eenpersoonskamer te slapen. Dit dien je dan bij boeking op te geven. Je betaalt daarvoor een eenpersoonskamertoeslag.

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reis boeken 'op aanvraag'

Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat

Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling

De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 

90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. 
Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven. 

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement

Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Benodigde reisdocumenten Nepal

International paspoort:
Je internationaal paspoort moet aan de volgende voorwaarden voldoen:
• Nog tenminste zes maanden geldig zijn na vertrek uit Nepal
• Beschikken over tenminste 1 lege visumpagina

Visum:
Voor deze bestemming heb je een visum nodig. Je dient deze van tevoren aan te vragen bij het Consulaat of via een visumdienst. Ook kun je dit via ons regelen. Neem dan na je boeking even contact met ons op zodat wij je hierbij kunnen assisteren. 

Voor deze visumaanvraag is 1 recente kleurenpasfoto benodigd.
De pasfoto moet aan de volgende voorwaarden voldoen:
• Recente foto
• Goedgelijkend
• Egale witte achtergrond
• Afgedrukt op fotopapier
• Afmeting van 35 bij 45mm
• Recht vooraanzicht met neutrale uitdrukking

Paspoort

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Bijkomende kosten en zakgeld Nepal

Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen. Wij adviseren € 150 - € 175 zakgeld per week voor deze reis.

Moeilijkheidsgraad Nepal

Vaak krijgen we de vraag of een reis ‘zwaar’ is. Dit vinden we een moeilijke vraag omdat de beleving van de zwaarte van een reis erg persoonsgebonden is. Om je toch een idee te geven van de zwaarte van een reis hebben we het volgende puntensysteem ontwikkeld: 

Categorie A: Lichte reis, voor iedereen goed te doen. Korte reisafstanden, goede hotels, reis met een laag tempo.
Categorie B: Voor iedereen goed te doen. Soms wat langere reisafstanden. Goede hotels of kampeergelegenheid, soms avontuurlijke overnachting, reis in een gewoon tempo.
Categorie C: Goed te doen voor iedereen die zich voorbereidt en zich flexibel opstelt. Er zitten zwaardere trajecten in de reis, zoals langere afstanden of looptochten. Meerdere overnachtingen in eenvoudige accommodatie.
Categorie D: Redelijk zware reis door lange reisafstanden, meestal primitieve accommodatie of tenten en fikse looptochten.

De Nepal reis valt in de categorie B. De reis is niet heel erg zwaar. Er zitten wel wat langere reisdagen bij maar over het algemeen is het goed te doen. De accommodatie onderweg is in eenvoudige maar goede middenklasse hotels naar Nepalese standaard. In Chitwan slapen we in een eenvoudige lodge aan de rand van het park. De wegen in Nepal zijn niet altijd in een beste staat wat soms tot wat gehobbel en vertragingen kan leiden. Het kan handig zijn een paar reistabletjes mee te nemen.

Naar vervoer
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Internationale vlucht
 • Ruimbagage
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Handbagage
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Vermaak
 • Wandeling van Panauti naar Sanga
 • Entreegeld Bhaktapur
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen
 • Homestay in Panauti met diner en ontbijt
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Optionele excursies
 • Overige entreegelden
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visum
 • Fooien
 • Bijdrage SGR
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

Vervoer

Met het vliegtuig

Er is op dit moment nog geen vluchtinformatie beschikbaar.

De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden. Het getoonde vluchtschema is daarom een voorbeeld. Ongeveer 10 dagen voor vertrek vind je op de inlogpagina je vertrektijdenbrief met daarin het definitieve vluchtschema.

Met de bus

Gedurende deze reis door Nepal hebben we de beschikking over een eigen bus, waardoor we ook kunnen stoppen op mooie plekjes in de natuur. Alle vervoer en transfers tussen de hotels en van en naar de luchthaven zijn tevens inbegrepen in de reissom.

De trekking naar Sanga maakt onderdeel uit van het programma. Dit traject wordt te voet afgelegd. Als je liever niet met de trektocht mee gaat kun je later deze dag met de bus (die voor het bagagevervoer zorgt) van Panauti naar Bhaktapur.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Internationale vlucht
 • Ruimbagage
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Handbagage
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Vermaak
 • Wandeling van Panauti naar Sanga
 • Entreegeld Bhaktapur
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen
 • Homestay in Panauti met diner en ontbijt
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Optionele excursies
 • Overige entreegelden
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visum
 • Fooien
 • Bijdrage SGR
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

 • SGR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 6 reviews
8.9
Singlereizen
23 jaar
9

Mijn reis was een fantastisch mooie eyeopener in de meest positieve zin.

Mijn vakantie was geweldig. We hebben zo veel mooie dingen gezien zonder dat de dagen overvol waren. Je had echt het gevoel dat je rustig aan kon doen en er was genoeg tijd om te relaxen tussendoor. De uitzichten waren magisch, de mensen erg vriendelijk. Onze gids was in één woord fantastisch! Er waren genoeg activiteiten en bezienswaardigheden en de hotels waren redelijk tot goed. Het enige minpuntje is dat het in sommige accomodaties te koud was in december. Dit werd niet op de site vermeld.

Mijn tips

De hikes geven je de meest magische uitzichten. Deze moet je echt niet missen! De lokale bevolking die daar woont zijn zo blij om mensen te zien, ze zijn uiterst vriendelijk en geven je het echte beeld van Nepal.

Reisperiode: 21-12-2019 ~ 05-01-2020 / Accommodaties Nepal

37 jaar
8

Geweldig!

Prachtig land, mooie mensen, heerlijk eten, beste reisleider ooit, maar hotels deels ongeschikt om aan te bieden in de winter door gebrek aan verwarming, waardoor de reis deels behoorlijk afzien was ‘s avonds en ‘s nachts door de kou. Hier waren warme douches vaak ook afwezig, waardoor het lastig was het warm te krijgen. Maar Nepal als bestemming is een absolute aanrader!

Mijn tips

Bij goed weer zeker de Himalaya vlucht doen vanuit Kathmandu en paragliden in Pokhara

Reisperiode: 21-12-2019 ~ 05-01-2020 / Accommodaties Nepal

30 jaar
10

Super!

Was mijn eerste groepsreis /eerste reis buiten Europa, geweldige ervaring goede organisatie+ leuke groep!

Mijn tips

-

Reisperiode: 22-11-2019 ~ 07-12-2019 / Accommodaties Nepal

36 jaar
9

Erg gevarieerde vakantie die top geregeld was!

Super leuke vakantie gehad. Erg diverse dingen gedaan en gezien. In overleg met reisleider waren er meerdere opties mogelijk, voor elk wat wils.

Mijn tips

Neem handgel en zakdoekjes mee, het is niet overal even schoon ;) Maar laat dat de pret niet drukken.

Reisperiode: 11-10-2019 ~ 26-10-2019 / Accommodaties Nepal

33 jaar
8.5

Top

Mooie vakantie en goede variatie. Hotels Viewpoint was wel tegenvallend. Gids erg goed en betrokken.

Mijn tips

1 dag langer in Pokhara, die dag kan van het eind in Kathmandu worden gehaald.

Reisperiode: 19-04-2019 ~ 04-05-2019 / Accommodaties Nepal

26 jaar
9

De vakantie was geweldig

De vakantie was erg indrukwekkend en afwisselend! Kortom een aanrader.

Mijn tips

Betalen met de euro is in Nepal goed mogelijk.

Reisperiode: 20-12-2018 ~ 04-01-2019 / Accommodaties Nepal

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen