Singlereis Nepal 23-daagse rondreis
Ontdek Annapurna, een gedeelte van de Himalaya met prachtige vergezichten. Gedurende deze rondreis zal je door steeds hoger gelegen gebieden wandelen. Het absolute hoogtepunt is Thorung La met 5416 meter. Ook ontdek je het bedevaartsoord Muktinath.
Wat kun je verwachten?
- Trektocht stroompowaarts langs de Marsyangdi
- Poon Hill, de plek voor de prachtige zonsopgang
- Bezoek het bedevaartsoord Muktinath in de Himalaya
- Thorong La: hoogste punt van de trektocht (5416 m)
- Ontdek Kathmandu met de vele tempels en kloosters
- Vertrekgarantie
- Last minute
- Reisgenoten:
-
- 18-45 jaar
- 18-65 jaar
- 25-35 jaar
- Verblijf:
- Hotels cf programma
- Verzorging:
- Logies
- Vervoer:
- 38Favoriet
- Waardering
Singlereis Nepal 23-daagse rondreis
In het midden van Nepal vind je één van de best toegankelijke en mooiste gedeelten van de Himalaya. Van oost naar west strekken zich hier de bergketens van Manaslu, Annapurna en Dhaulagiri uit. Het Annapurna Circuit is een spectaculaire theehuis-trek met fantastische panorama's, die je in vijftien dagen tijdens deze Nepal groepsreis rond het immense Annapurna massief voert. Tijdens de trektocht mag je een deel van je bagage meegeven aan dragers, zelf draag je een dagrugzakje. Voor en na de trek kun je genieten van Kathmandu en Pokhara.
Naar activiteitenActiviteiten
Dagprogramma
Dag 1 - Kathmandu
Je Nepal rondreis begint met een vlucht naar de hoofdstad Kathmandu. Je komt de volgende dag aan (tijdstip afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt). Een transfer wacht je op en brengt je naar het hotel.
Dag 2 - Aankomst Kathmandu
Vrij na aankomst. Tussen de 16e en 19e eeuw hadden de inwoners van de Kathmanduvallei hun handen vol aan de wensen van hun veeleisende koningen. De heersers van de drie Koningssteden (Kathmandu, Bhaktapur en Patan) wilden namelijk absoluut niet onderdoen voor elkaar. Zo werd er in de ene koningsstad een prachtige tempel gebouwd als er in de andere koningsstad een indrukwekkende pagode gebouwd werd.
Dag 3 - Kathmandu
Vrije dag. Bekijk de hoogtepunten van de hoofdstad van Nepal. Swayambunath ligt net buiten Kathmandu. Beklim de trap (waarop je naast bedevaartgangers ook veel aapjes treft) naar de top van de grote stoepa voor spectaculair uitzicht. Bijzonder sfeervol is Bodnath, een boeddhistische stoepa waar het vaak wemelt van de Tibetaanse pelgrims. Pashupatinath ligt aan de heilige rivier Bagmati, waarin gelovige hindoes een religieus bad nemen. Ook worden hier lijkverbrandingen uitgevoerd. Vanaf de oever aan de overkant van de rivier kun je het schouwspel gade slaan. De Koningsstad Patan is aan Kathmandu vergroeid, maar het is er toch aangenaam rustig. Je treft hier een grote concentratie tempels aan het centrale Durbar Square.
Dag 4 - Kathmandu - Jagat
Vroeg in de ochtend vervolgen we onze Nepal groepsreis per bus naar Jagat (1300m), het eerste dorpje met stenen huizen, bewoond door Tibetaanse boeddhisten. Hier breng je de nacht door. Morgen begin je aan de trektocht. Het pad loopt stroomopwaarts langs de Marsyangdi Khola, de rivier die je tot aan de Thorung La-pas zult volgen. Voor de trekking heb je een slaapzak nodig die comfortabel is tot -20 graden. Zo’n slaapzak is ook te huren in Kathmandu.
Dag 6 - Bagarchhap - Chame
Op het pad voorbij Bagarchhap heb je voor het eerst een mooi uitzicht op enkele toppen van het Annapurnamassief, waaronder de spitse driehoek van de Annapurna II (7937 m). Het pad slingert door een dicht subtropisch woud vol watervalletjes naar boven tot aan Latamrang (2400 m), waar behalve enkele lodges ook een hete bron te vinden is op de andere oever van de Marsyangdi. Vanaf het dorpje Koto Qupar is het niet ver meer naar Chame (2670 m), het administratieve centrum van het Manang district. Dit stadje met grote stenen huizen heeft onder andere een paar winkels, een bank (die overigens zelden geopend is) en een postkantoor.
Dag 7 - Chame - Bhratang - Pisang
Vandaag kun je het subtropische bos geleidelijk over zien gaan in naaldwoud. Voorbij Bhratang (2850 m), een dorp waar oorspronkelijk Khampa's uit Tibet woonden, kom je een wonderlijk verschijnsel van de natuur tegen. De oerschol van het Indiase subcontinent, verantwoordelijk voor het ontstaan van de Himalaya, komt hier aan de oppervlakte en steekt als een reusachtige vlakke plaat graniet 1500 meter de lucht in. Een ander natuurverschijnsel is de plotselinge verandering van landschap. Je komt in een droge en winderige vallei terecht, waar slechts één keer per jaar geoogst kan worden en waar je de eerste yaks op de weiden zal zien staan. Je bent in de regenschaduw van de hoge Annapurna's terechtgekomen, en vindt aan de voet van de Pisang Peak het gelijknamige plaatsje Pisang (3200 m) voor de nacht.
Dag 8 - Pisang - Braga - Manang
Je hebt de keuze uit twee routes om Manang te bereiken. Een hoge, zwaardere (en mooiere!) route met een adembenemend uitzicht op de Himalayatoppen in het zuiden en oosten of de iets eenvoudigere lage route. Bij het plaatsje Ongre (3352 m), dat een vliegveldje rijk is, komen beide wegen weer samen. Het pad loopt verder over de brede en droge valleibodem, langs vreemde rotsformaties naar één van mooiste dorpjes van het Annapurnagebied, Braga (3450 m). Aan drie kanten ingeklemd tussen bergwanden, ligt het dorpje beschut tegen weer en wind. De 500 jaar oude gompa, gelegen op een bergrichel boven het dorpje, is een bezoek waard. Op het pad van Braga naar Manang valt op hoe religieus de dalbewoners zijn. Overal zie je muren met manistenen, chörtens en gebedsvlaggen.
Dag 9 - Manang
Rustdag Manang. Je neemt een rustdag in Manang (3540 m) om te acclimatiseren aan de hoogte en je voor te bereiden op de komende zware dagen. Het plaatsje is prachtig gelegen in de vallei en wordt bewoond door Tibetaanse handelaren, die van oudsher in levensonderhoud voorzagen door juwelen en zout uit Tibet te ruilen tegen granen en zijde uit India. Inmiddels zijn de Manangi ingesprongen op de toeristische behoefte en kun je relatief luxe lodges vinden in Manang, winkeltjes met souvenirs en trekkersbenodigdheden.
Dag 10 - Manang - Yak Kharka
Na een korte wandeling stop je bij een aantal lodges, Yak Kharka genaamd (4018 m). Je slaapt hier, op deze hoogte is een stijging van 478 meter per dag genoeg. Je hebt de rest van de dag de tijd om een beetje rond te wandelen, te lezen en lekker uit te rusten.
Dag 11 - Yak Kharka - Thorung Phedi
Op deze hoogte is het overdag koud, als de zon niet schijnt. Je komt weinig begroeiing tegen, slechts wat jeneverbesstruiken sieren de kale rotsbodem. Met een beetje geluk kun je enkele gemzen of zelfs een kudde blauwschapen (bharal) aantreffen. Op 4450 meter hoogte ligt Thorung Phedi, een verzameling lodges aan de voet van de uiteindelijke klim naar de pas. De onderkomens liggen als in een fuik aan het begin van het pad naar de pas. Wie laat aankomt zal soms de nacht moeten doorbrengen in de eetzaal.
Dag 12 - Thorung Phedi - Thorung La - Muktinath
Je gaat vandaag vroeg op pad om voor het verschijnen van de beruchte, ijzige dalwind de Thorung La gepasseerd te zijn. De klim is zeer zwaar en zal zo'n vier uur in beslag nemen. De pas, 5416 meter hoog, wordt gemarkeerd door enkele chörtens en lijnen vol kleurige gebedsvlaggen, die de wensen van stervelingen aan hun goden laten meevoeren door de wind. Na een veelal kort verblijf op deze enorme hoogte begin je aan de 1600 meter diepe afdaling naar Muktinath (3802 m). De route begint steil, maar wordt later gemakkelijker als het pad de grashellingen langs de Jhong Khola volgt. Je overnacht in het dorp Muktinath.
Dag 13 - Muktinath
Rustdag in Muktinath. Muktinath is één van de bekendste bedevaartsoorden in de Himalaya, zowel voor boeddhisten als voor hindoes. De hindoes geloven dat hun schepper Brahma hier het water liet branden, terwijl één van de belangrijkste boeddhistische leermeesters, Padmasambhava, in hetzelfde dorpje heeft gemediteerd. Je vindt dan ook een boeddhistische gompa en een hindoe pagode, gelegen in een dor loofbomenbos.
Dag 14 - Muktinath - Lubra
Je wandelt over een makkelijk pad van Muktinath naar Lubra (ook wel genoemd: Ludak). Het dorp ligt genesteld in de Panda Khola-kloof op een hoogte van 2972 meter en werd tot voor kort slechts sporadisch door westerlingen bezocht. De inwoners van Lubra, die geloven dat het dorp aan het einde van de 12e eeuw is gesticht, hebben hun traditionele manier van leven behouden. Dit omvat de beoefening van de oude Bon-religie.
Dag 15 - Lubra - Jomson - Ghasa
Van Lubra wandel je eerst naar Jomsom. De route vanaf Jomsom gaat met jeeps verder, vandaag naar Ghasa. Je rijdt bergafwaarts door een gebied dat grote overeenkomsten vertoont met de Tibetaanse hoogvlakte. De rivieren en zijstroompjes zijn diep ingesleten in het zandkleurige landschap. Kleine oases in het ruige landschap verlevendigen het landschap. De witte Himalayapieken steken verblindend af tegen de helblauwe lucht.
De weg omlaag voert langs de eeuwenoude handelsroute tussen Tibet en India. De vallei heeft een rijk verleden, wat te zien is aan de grote hoeveelheid nederzettingen langs de rivier. Je komt door de fraaie dorpjes Tukuche, Larjung en Kalopani, die tussen talrijke fruitboomgaarden liggen. Grote stenen huizen in de handelsstadjes zijn versierd met fraai houtsnijwerk. De dorpjes worden bewoond door de Thakali, een volk dat bestaat uit een mix van Tamangs, Gurungs en Magars. Vanuit Larjung heb je een fraai uitzicht op de Dhaulagiri en kom je op de bodem van 's werelds diepste vallei terecht. Je overnacht in het op 2010 meter liggende Ghasa.
Dag 16 - Ghasa - Narchyang
Vandaag gaan we weer te voet verder. Kleurrijke muilezelkaravanen trekken nog steeds door de vallei. Zout uit het noorden wordt geruild tegen rijst en granen in het zuiden. Vanaf Ghasa kom je door een gebied dat regelmatig wordt getroffen door landverschuivingen. De rivier is hier smal en turbulent, diep ingesleten in een kloof.
Dag 17 - Narchyang - Sikha
Na Narchyang begint het al met een steile klim naar Ghara (1768 m) waar magnolia-, citrus- en bananenbomen staan en de begroeiing steeds subtropischer wordt. De inwoners drogen maïs en pepers op de daken van hun huizen, de kinderen krijgen les in de open lucht. Je klimt verder door de dorpjes Chitre (2316 m) en Sikha (1920 m). De hellingen in het dal zijn voor een groot deel ontgonnen voor de aanleg van terrassen.
Dag 18 - Sikha - Ghorepani
Het is weer een pittig traject met een totale stijging van meer dan 800 meter voor je Ghorepani bereikt. Het laatste gedeelte van de sterke klim gaat door een dicht rododendronwoud naar Ghorepani (2750 m), waar je overnacht.
Dag 19 - Ghorepani - Poon Hill - Tirkedungha - Nayapul - Pokhara
Als je wilt genieten van de prachtige zonsopgang boven het Annapurnagebergte, dan moet je vroeg opstaan voor de wandeling naar Poon Hill (3193 m). Na deze pittige klim en een ontbijtje in de lodge vervolg je de route naar Tirkedungha. De lange afdaling gaat over één van de langste trappen van de wereld. Na Ulleri heb je nog 3280 stenen treden te gaan naar Tirkedungha. De smalle vallei waar je doorheen komt wordt regelmatig bezocht door groepen apen die zich, tot ontsteltenis van de bewoners, aan de oogst vergrijpen. Het pad loopt verder over een steeds drukker bewoonde bergrichel, via Hille, Sudame en Matathanti richting Birethanti, waar behalve een veelheid aan lodges en souvenirverkopers ook een politiepost aanwezig is.
Op de weg boven het plaatsje Nayapul staat een bus op je te wachten om in een kleine twee uur naar Pokhara te rijden.
Dag 20 - Pokhara
Vrije dag in Pokhara. Pokhara ligt in een subtropische vallei vanuit waar je adembenemend uitzicht hebt op de berggiganten waar je gedurende je trektocht al kennis mee hebt gemaakt. Het bergstadje ligt aan het Phewa Lake, waarop je kunt varen en in kunt zwemmen (wel koud). Ook leent de omgeving zich goed voor lichte wandelingen. Wie uitgewandeld is, kan in Pokhara goed op krachten komen in de vele restaurantjes, waar naast de Newari-keuken ook westerse gerechten geserveerd worden.
Dag 21 - Pokhara
Vrije dag in Pokhara. Trek je wandelschoenen weer aan en maak de korte wandeling naar de Setikloof. Vanaf de Mahendrabrug in Pokhara-Basar heb je mooi uitzicht op de kloof. De kloof is gedurende duizenden jaren door de rivier de Seti uitgesleten tot een diepte van 45 m. Je kunt ook naar de kleine Barahi-Bhawani-tempel lopen, die op een eilandje vlakbij de oever van het Phewa Lake staat. Dit is de tempel van Barahi, een verschijningsvorm van de hindoegodin Kali. Voor mooi uitzicht over Pokhara, het meer en de bergreuzen, beklim je de heuvel aan de overkant van het meer.
Ook interessant zijn de Tibetaanse centra waar Tibetanen wonen die in 1959 door de Chinezen uit hun land werden gedreven. Bezoek hier de tapijtknoperijen en ateliers.
Dag 22 - Pokhara - Kathmandu
Met een lokale bus (met gereserveerde zitplaatsen) reis je terug naar Kathmandu. Proef hier nog een laatste keer van de Newari-cuisine en de Nepalese gemoedelijkheid.
Dag 23 - Vertrek Kathmandu
Je vertrekt (als je vliegt met Turkish Airlines) naar de luchthaven voor de vlucht terug. Hiermee is je Nepal groepsreis helaas ten einde.
Voor deze reis heb je ongeveer €150,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.
Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 4. Deze reis bevat lange reisdagen waardoor deze reis vermoeiend kan zijn. Als je deze reis boekt, is het belangrijk dat je je instelt op een zware reis. Een positieve en flexibele instelling is vereist.
Reisafstanden
Kathmandu Luchthaven naar Hotel: 5 km (½ uur)
Kathmandu via Besi Sahar naar Jagat: 213 km (9 uur)
Jagat naar Bagarchhap: (± 6 uur trekking)
Bagarchhap naar Chame (± 6 uur trekking)
Chame naar Pisang (± 5 uur trekking)
Pisang naar Manang (± 5 uur trekking)
Manang naar Yak Kharka (± 4 uur trekking)
Yak Kharka naar Thorung Phedi (± 4 uur trekking)
Thorung Phedi naar Muktinath (± 9 à 10 uur trekking)
Muktinath naar Kalapani: 52 km (4 à 5 uur)
Kalapani naar Narchang (± 5 uur trekking)
Narchang naar Sikha (± 5 uur trekking)
Sikha naar Ghorepani (± 3 uur trekking)
Ghorepani naar Nayapul (± 6 uur trekking)
Nayapul naar Pokhara: 41 km (1½ uur)
Pokhara naar Kathmandu: 206 km (7 uur)
Kathmandu Hotel naar Luchthaven: 5 km (½ uur)
Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg.
Verblijf Accommodatie SNC
Beschrijving
De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.
Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.
Je verblijft tijdens deze reis is op basis van logies.
Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.
De hotels die we (onder voorbehoud) gebruiken zijn:
- Thamel - Hotel Dom Himalaya
- Jagat - Basic Lodge Jagat
- Bagarchhap - Basic Lodge Bagarchhap
- Chame - Basic Lodge Chame
- Pisang - Basic Lodge Pisang
- Manang - Basic Lodge Manang
- Yak Kharka - Basic Lodge Yak Kharka
- Thorong Phedi - Basic Lodge Thorong Phedi
- Muktinath - Basic Lodge Muktinath
- Kalapani - Basic Lodge Kalopani
- Sikha - Basic Lodge Sikha
- Ghorepani - Basic Lodge Ghorepani
- Pokhara - Batika Classic Hotel
Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Belangrijk
Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.
Belangrijke info over deze reis
Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.
Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.
Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.
Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.
Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.
Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.
Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.
Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.
Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen.
90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat.
Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.
Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten.
Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen.
Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.
Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.
Naar vervoerVervoer
Met het vliegtuig
Vluchtinformatie
in verband met de verschillende vluchtopties van diverse luchthavens en wijzigingen in de vluchtschema's is het niet mogelijk om één vluchtschema te publiceren. Ben je benieuwd naar de mogelijke vluchttijden? Bel of mail ons gerust.
De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden en dat niet alle deelnemers hetzelfde vluchtschema hebben.
Vervoer ter plaatse
De transfers van en naar het gebied waar we gaan lopen en van en naar het vliegveld zijn inbegrepen. Je reist dan met een eigen bus (zonder airconditioning). De route tijdens de trektocht leg je grotendeels te voet af. Het traject van Muktinath naar Kalopani wordt met jeeps afgelegd. Het traject Pokhara - Kathmandu reis je per lokale bus (met gereserveerde plaatsen).
Visum
Voor deze bestemming is een visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Wij raden je aan om 4 weken voor vertrek van je groepsreis je visum aan te vragen.
Je kunt ervoor kiezen om het visum via onze partner Visa4Travel aan te vragen, of zelf te regelen. Het team van Visa4travel is telefonisch bereikbaar via 085 0218180 en helpt je graag bij je visumaanvraag. Het aanvragen van een visum kost namelijk veel tijd en kan foutgevoelig zijn. Wij raden onze reizigers dan ook aan om het visum vooraf te laten regelen door Visa4Travel om onnodige stress voorafgaand aan de vakantie te voorkomen.
Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).
Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: visa4travel.nl/shoestring
Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad 'Praktisch' bij iedere reis.
De prijs van het visum staat op de website van Visa4Travel. Je betaalt rechtstreeks aan Visa4Travel bij het indienen van je aanvraag.
Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.
Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen
- SGR