Ontmoeten wij jou ook?Madagaskar 24-daagse rondreis

Boek nú, betaal later

Singlereis Madagaskar 24-daagse rondreis

Accommodatie SMD

Laat je verrassen door het indrukwekkende eiland Madagascar. Bezoek de Zafimanirydorpjes en bewonder hun houtsnijwerk. Spot unieke inheemse dieren in Isalo N.P., Ranomafana N.P. en Andasibe Nationaal Park en word een met de natuur.

Wat kun je verwachten?

 • Vaar over het 'Canal des Pangalanes'
 • Spot dansende sifaka's In het Ranomafana N.P.
 • Bezoek de grootste Zebumarkt in Ambalavao
 • Wandel over het rotsplateau van het Isalo N.P.
 • Geniet van een zonsondergang in vissersdorp Ifaty
vanaf € 2269,00
Singlereis Madagaskar 24-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 24-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 24-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 24-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 24-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 24-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 24-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 24-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 24-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 24-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 24-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 24-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 24-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 24-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 24-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 24-daagse rondreis
Madagaskar - Analamanga - Antananarivo
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 18-45 jaar
 • 18-65 jaar
 • 25-35 jaar
Verblijf:
Hotels cf programma
Verzorging:
Logies
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Madagaskar 24-daagse rondreis

Madagascar is een van de grootste eilanden ter wereld en kent een bijzonder hartelijke bevolking. Het wordt ook wel beschreven als een mix van Afrika’s intense kleuren met de mysteries van Azië. Met zijn ongekende planten- en dierenwereld is Madagascar een continent op zich. Stap tijdens je Madagascar rondreis in de fascinerende wereld van lemuren, kameleons, baobabs en orchideeën. Ook de indri, aandoenlijke halfapen met grote ogen, komen in het wild alleen op Madagascar voor. Isalo N.P. wordt gedomineerd door smalle ravijnen en door wind en water gebeeldhouwde rotsen. Het mooi gelegen Ranomafana is een van de plezierigste plaatsen van het land, met een vriendelijke bevolking en vele warmwaterbronnen. Ontspanning vind je in Ifaty, waar je een bootje kunt huren en bij het rif kunt snorkelen of duiken. De boottocht over het 'Canal des Pangalanes' is een van de hoogtepunten van deze prachtige reis!

Naar activiteiten
 • Verblijf
 • Overnachtingen in hotels
 • Vermaak
 • 2-daagse tocht per gemotoriseerde boot over Canal des Pangalanes (1 nacht)
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met (mini)bus
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Diensten van lokale parkgidsen
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Eventuele lokale vertrekbelasting
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Vertrek naar Antananarivo
Vandaag vertrek je naar Madagascar, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2 - Aankomst Antananarivo
Jouw Madagascar rondreis begint in de hoofdstad Tana, zoals Antananarivo door iedereen wordt genoemd (handig om een dubbele tong te voorkomen). Je overnacht in een hotel net buiten de stad, dichtbij de luchthaven, zodat we op dag 3 direct op weg kunnen.

Dag 3 - Antananarivo - Antsirabe
We rijden vandaag naar Antsirabe, de stad van de 'pousse pousse' of loopriksja's. Een andere bezienswaardigheid is het station, een overblijfsel uit de koloniale tijd. Indien de tijd het toelaat, kun je jezelf vandaag misschien zelfs trakteren op een behandeling in de spa van het Hôtel des Thermes. Het water in Antsirabe zou geneeskrachtige eigenschappen bevatten en om die reden werd hier al in 1893 het eerste kuuroord geopend.

Dag 4 - Antsirabe - Ambositra
We rijden vandaag naar Ambositra dat tussen de heuvels ligt en een heel ander soort klimaat heeft. Ambositra (spreek uit 'Ambousjt') ligt midden tussen de rijstvelden in het gebied van de Zafamanirystam. Letterlijk vertaald betekent Ambositra de 'Stad der Rozen'. De Zafimaniry zijn vermaard om hun fraaie houtsnijwerk en Ambositra is dan ook een belangrijk ambachtelijk centrum van houtsnijwerk. Je kunt het vaak schitterende houtsnijwerk in de verschillende souvenirwinkels van Ambositra kopen.

Dag 5 - Ambositra/ Excursie Zafimanirydorpjes
Wie wil kan optioneel mee gaan wandelen onder begeleiding van een lokale gids naar de Zafimanirydorpjes in de buurt, die gelegen zijn in een mooi heuvellandschap. De Zafimaniry zijn een subgroep van de Betsileo en staan bekend om hun voortreffelijke houtsnijwerk. Veel van hun woningen zijn ware kunstwerken en je krijgt de gelegenheid om van dichtbij kennis te maken met het dorpsleven. Je ziet de houtsnijwerkers aan het werk en kunt genieten van de omgeving. De dorpjes zijn allemaal klein, cultureel aantrekkelijk en met een hele hoop kinderen. Zij zijn de hoofdattractie, die je de houten sculpturen en houten huisjes doen vergeten. Het gebied doet met zijn vele rijstterrassen Aziatisch aan.nke vreemdeling (‘vazaha’). Het gebied doet met zijn vele rijstterrassen Aziatisch aan.

Dag 6 - Ambositra - Ambalavao
Ambalavao is een van de mooiste dorpen van het hoogplateau. De naam betekent letterlijk ‘Nieuwe Vallei’. De huizen zijn kleurrijk beschilderd, kenmerkend zijn de houten balkons. In Ambalavao is iedere dinsdag en woensdag de grootste Zebumarkt van Madagascar. Van verre komen handelaars met hun kudde zebu’s (Indiase koeien met een grote vetbult op hun rug) naar deze markt. Tevens staat deze omgeving bekend om z’n geschepte papier, Antemoropapier. Je kunt een bezoek brengen aan een workshop papier scheppen of zijde spinnen, lokale tradities die hier nog volop in gebruik zijn.

Dag 7 - Ambalavao - Isalo N.P.
Vandaag een lange reisdag naar Isalo. Via Ihosy kom je aan het eind van dag aan in Ranohira (351 km), startplaats voor diverse trektochten in het Isalo N.P. Het kleine dorp bevindt zich aan de voet van één van de meest bijzondere nationale parken van Madagascar. Onderweg kan een bezoek gebracht worden aan de Fenêtre d'Isalo, een rotsformatie met fantastische vergezichten die vooral in de late middagzon schitterende plaatjes oplevert. Isalo is heilig voor de Barastam die hier in de omgeving woont. De Bara gebruiken al honderden jaren de grotten en inhammen in de rotsen als begraafplaatsen. De Bara hechten zoals vele andere stammen grote waarde aan het bezit van zebu. Zebudiefstal komt nog veel voor, in het verleden werd dit beschouwd als een dappere daad. Isalo wordt gedomineerd door smalle ravijnen en door wind en water gebeeldhouwde rotsen.

Dag 8 - Isalo N.P.
Vrije dag. Isalo N.P. heeft een oppervlakte van 80.000 hectare en kan optioneel bezocht worden. Dieren die hier worden gezien zijn de fossa, de ringstaartmaki, de sifaka en de bruine lemuur. Verder komen hier ook veel vogelsoorten en kameleons voor. In de omgeving groeit de pachypodium rosulatum. Deze plant lijkt op een minibaobab, is geen familie maar heeft in het juiste seizoen wel prachtige gele bloemen. In de ochtend kun je een wandeltocht maken dwars over het rotsplateau, die je  brengt naar de Piscine Naturelle, een met pandanuspalmen omzoomde natuurlijke poel, waarin je een verfrissende duik kunt nemen. Dat kan ook in de middag, bij le Lac Bleu en le lac Noir. Wie weet zie je daar  nog ringstaartmaki's of dansende sifaka's. 

Dag 9 - Isalo N.P. - Ifaty
Een rit van circa zeven uur (253 km) brengt je naar je uiteindelijke doel: het vissersplaatsje Ifaty. Onderweg zie je het landschap veranderen, je ziet de typische ‘spiny forest’ vegetatie en de flesvormige Baobab bomen. We stoppen in Tulear voor de lunch. Omdat je aan de kust zit kun je genieten van de grote diversiteit in visgerechten. De laatste 30 km naar Ifaty gaat over onverharde weg. In Ifaty kun je heerlijk uitrusten en genieten van de zon en de prachtige zonsondergangen. Het dorp bestaat volledig uit rieten hutjes. De tijd lijkt hier stil te staan. Aan het eind van de ochtend komen alle vissersboten naar het strand en kun je zien hoe ze de vissersnetten binnenhalen. Alle vrouwen en kinderen stormen toe om hun portie op te eisen. De kinderen spelen op het strand met zelfgemaakte vissersboten.
Je overnacht in huisjes aan of nabij het strand.
 

Dag 10 - Ifaty
Vrije dag in Ifaty. Het bizarre achterliggende bos getuigt van een ongekende schoonheid. Baobabs, pachypodium en verschillende soorten cactussen geven de toon aan. Een optionele excursie in de late namiddag naar dit 'spiny forest' levert fantastische foto's op. Een pad voert je tot diep in het bos en na een paar kilometer kom je uit bij een enorme baobab.

Dag 11 - Ifaty
In de maanden juli en augustus kun je door het kanaal van Mozambique migrerende walvissen langs de kust zien trekken. Je kunt een bootje huren en een tochtje maken langs de kust, als je wilt kun je onderweg bij het rif stoppen om te snorkelen. 's Avonds komt vaak een lokale band naar de bar van het hotel, waarmee je kunt swingen op de Afrikaanse muziek.

Dag 12 - Ifaty - Isalo N.P.
Je reist door het meer Afrikaanse deel van Madagascar. Onderweg terug naar Isalo N.P. brengen we een optioneel bezoek aan het Anja Reserve, een privé park waar je diverse ringstaartmaki's en lemuren van dichtbij kunt bekijken. Er bestaan heel wat verschillende soorten lemuren. Een aantal zijn nachtdieren met relatief grote ogen, die in het wild slechts op Madagascar en een aantal omliggende eilanden voorkomen. Ook is er een aantal lemuren dat overdag leeft. Lemuren zijn waarschijnlijk de evolutionaire voorgangers van de apen. Het zijn alleseters die fruit, bloemen en bladeren, maar ook insecten en spinnen op het menu hebben staan. 

Dag 13 - Isalo N.P. - Ranomafana N.P.
Vanuit Isalo N.P. is het ongeveer een lange reisdag (ong. 8 uur rijden) naar het mooi gelegen Ranomafana, een van de plezierigste plaatsen van het land, met een vriendelijke bevolking, warmwaterbronnen en het gelijknamige Nationale Park. Rano betekent ‘water’; mafana betekent ‘heet’. Na de ontdekking, een eeuw geleden, van de heetwaterbron van Ranomafana bouwde een Fransman een kuuroord annex hotel op deze plek. Rond het hotel vestigden zich mensen en al spoedig was het dorp Ranomafana een feit. Het hotel staat er nog altijd, maar is dringend aan renovatie toe. In 1986 ontdekte men de gouden bamboelemuur in het nabijgelegen woud en in 1991 werd besloten het gebied rond Ranomafana tot nationaal park te verklaren. In dit park komt de zeldzame gouden bamboelemuur ook nog voor. Er zijn nog slechts 200 geteld en daarmee staan ze helaas hoog op de lijst van uitstervende diersoorten. Dat geldt ook voor de grote bamboelemuur. 

Dag 14 - Ranomafana N.P.
Er zijn twee wandelmogelijkheden door het Ranomafana N.P van 2 of 6 uur. Je doet dit onder begeleiding van een (verplichte) gids. Via de steile glibberige paden van het nabijgelegen tropische regenwoud kun je op zoek gaan naar vele soorten vogels en lemuren.

Dag 15 - Ranomafana N.P. – Mananjary
's Ochtend vervolgen we onze Madagascar groepsreis naar Mananjary, ongeveer 4 uur rijden door een tropische, groene omgeving. Je ziet onderweg de reizigerspalm, die z'n bladeren als een waaier uitspreid. Het gebied waar we door rijden, is bekend om het goud dat hier gedolven wordt. In de dorpen zie je vrouwen met gouden tanden, het teken van rijkdom. In Mananjary overnachten we in huisjes dichtbij het strand. Bij aankomst in Mananjary gaat de grote bagage met de bus mee. Je dient een dagrugzak te pakken met de benodigheden, inclusief de waardevolle spullen voor de boottocht op het Canal des Pangalanes. De boottocht begint morgen, maar de bus zal vandaag al vertrekken daar de wegen zeer slecht zijn of zelfs onbegaanbaar en deze heeft voldoende tijd nodig om in Mahanoro te komen.

Strategisch gelegen tussen het strand en het Canal des Pangalanes was Mananjary ooit het hoofdkwartier voor het zuid-oosten van Madagascar. Met haar weelderige begroeiing, vind je hier van alles terug: van vanille tot knoflook, van kaneel tot koffie, en natuurlijk peper. De handelsroute langs de Oostkust van Madagascar wordt ook wel de kruidenroute genoemd.
 

Dag 16 - Mananjary – Nosy Varika
Vandaag begint de boottocht over het ‘Canal des Pangalanes’. Dit kanaal werd aan het eind van de 19e eeuw gebouwd door de Fransen, met hulp van Chinese gevangenen. De kanalen werden gebruikt om koffie, bananen, vanille, pepers en andere kruiden van de oostkust bij Manakara naar de haven van Tamatave te brengen, zodat het geëxporteerd kon worden naar het buitenland. Vandaag vaar je tussen de 8 en 12 uur. Onderweg bezoeken we een aantal kleine dorpen aan de oevers van het kanaal. Maaltijden zijn niet inbegrepen, de kosten hiervoor zijn ongeveer 40 euro per persoon voor 2 x lunch en 2 x ontbijt en 1x diner. Dit wordt ter plekke verrekend met de reisbegeleider. De grote bagage kan dus niet mee aan boord, je neemt een dagrugzak mee. De grote bagage wordt naar Vatomandry vervoerd met de bus.

De boottocht is afhankelijk van het weer! Indien te harde wind of teveel regen reis je per bus.

Dag 17 - Nosy Varika - Mahanoro
Vandaag varen we tussen de 6 en 8 uur verder door de kanalen. Onderweg ontmoet je lokale vissers of families die zich per piroque laten vervoeren om elders inkopen te doen. Soms staat er laag water in het kanaal en zul je eruit moeten om te duwen! Langs de kant zie je vrouwen de was of de afwas doen, of zelf een bad nemen. Kinderen zijn aan het zwemmen of met de ganzen en eenden aan het spelen. Mannen vissen met grote netten. De kanalen zijn in dit gebied zonder wegen de enige manier om ergens te komen. 
Tegen de avond komen we in Mahanoro aan. De huisjes waar we overnachten, liggen dicht bij het strand. Je kunt hier wel zwemmen, maar alleen daar waar de stroming niet te sterk is.

Dag 18 - Mahanoro - Andasibe
Vandaag een lange reisdag door een prachtig landschap naar Andasibe. Andasibe is de uitvalsbasis voor het Andasibe Nationaal Park, het thuis van de indri; de grootste lemurensoort. ’s Ochtends vroeg word je wakker van de kenmerkende roep van de indri. Het geluid draagt mijlenver, klinkt een beetje als een neusfluit en is bedoeld om het territorium af te bakenen. Wellicht zie je hier ook een Parson's kameleon, een van de grootste kameleonsoorten.

Dag 19 - Andasibe
Onder leiding van een (verplichte) lokale gids kun je in Andasibe N.P. optioneel een halve dagtocht maken, waarbij je zeker diverse diersoorten zult gaan zien. De gids gaat voor je op zoek naar de indri en bijna altijd vinden ze wel een familie. Ook ‘Woolly Lemurs’ en ‘Brown Lemurs’ worden veelvuldig gezien. Verder leven er kameleons, bijzondere kikkers en vele soorten vogels. De tocht voert grotendeels over goed begaanbare paden, maar om lemuren te zien zul je af een toe het pad moeten verlaten en wat moeten klauteren. De indri en andere lemurensoorten zijn 's ochtends het meest actief waardoor de kans om ze te zien dan veel groter is. Je kunt vaak verbazingwekkend dicht bij de dieren komen zonder dat het ze lijkt te storen.

Dag 20 - Andasibe - Mantasoa
In de loop van de ochtend reis je naar Mantasoa. Mantasoa ligt aan een kunstmatig meer, aangelegd in 1931, waar je diverse activiteiten kunt ondernemen. Het is een populaire plek voor mensen uit de hoofdstad om in het weekend naar toe te gaan. We verblijven hier 2 nachten in een lodge aan de rand van het meer.

Dag 21 - Mantasoa
Vrije dag in Mantasoa. Je kunt diverse watersportactiviteiten ondernemen op het meer of je kunt ervoor kiezen om vandaag een wandeling te maken of paard te rijden in de bosrijke omgeving. Ook bestaat de mogelijkheid om je dag door te brengen aan het zwembad om bij te komen van de reis. Mantasoa is de plek waar de industriële revolutie van Madagascar begon. In 1833 bouwde de Fransman Jean de Laborde hier een paleis voor koningin Ranavalona I, naast timmerwerk en wapensmid werkplaatsen, een munitiefabriek, een ijzersmederij en een gieterij. Het primaire doel was om de monarch zwaarden, wapens en munitie te leveren. Veel werd vernietigd in 1851, toen de slaven in opstand kwamen. Een deel van dit landgoed ligt nu onderwater, maar sommige opmerkelijke gebouwen kunnen nog steeds worden bezocht. Het biedt een fascinerend inzicht in Madagascar en haar hoogtijdagen als industriële krachtpatser.

Dag 22 - Mantasoa - Antananarivo 
Het is circa drie uur rijden naar Antananarivo. Afhankelijk van het tijdstip waarop je vandaag vauit Mantasoa vertrekt, kun je de hoofdstad van Madagascar nog wat beter leren kennen. Vrije dag. Heel veel bezienswaardigheden kent de stad overigens niet. De Rova, het koninklijk complex dat op het hoogste punt van de stad ligt, is een van de plekjes die de moeite waard zijn. Vanaf de kantelen heb je een mooi uitzicht over de lager gelegen stad.

Dag 23 - Antananarivo - Vertrek
Totdat het tijd is om naar de luchthaven van Antanarivo te gaan, heb je nog genoeg vrije tijd om 'Tana' verder te verkennen. In het hoger gelegen deel van Antanarivo, de haute ville, staat de Andohale kathedraal, de grootste kathedraal van het land en de zetel van het bisdom van Antananarivo. Of bezoek de markt waar niet alleen verschillende bevolkingsgroepen samenkomen, maar waar je ook nog een paar laatste souvenirs op de kop kunt tikken. Afhankelijk van je definitieve vluchtschema word je in de loop van de (na)middag of avond naar de luchthaven gebracht. Het is tijd om afscheid te nemen van je reisbegeleider en weer huiswaarts te keren. 

Dag 24 - Thuiskomst 
Hier eindigt helaas je Madagascar rondreis.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €250,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 3. Deze reis is voor iedere enigszins fit persoon te doen. Wel moet er rekening gehouden worden met lange ritten over slechte wegen. De levensstandaard is anders dan in Nederland. Een flexibele en positieve instelling is belangrijker dan lichamelijke fitheid. 

Reisafstanden
Tana - Ambositra: 260 km (6 uur) 
Ambositra - Antoetra: 12 km (1- 2uur  i.v.m. slechte weg)
Ambobistra - Ambalavao: 206 km (5-6 uur)
Ambalavao - Isalo N.P.: 233 km (7-8 uur)
Isalo - Ifaty: 270 km (5-6 uur)
Isalo - Ranomafana: 350 km (8-9 uur)
Ranomafana - Mananjary: 130 km (3-4 uur)
Mananjary - Nosy Varika - Mahonoro (2 dagen, 1 nacht Canal des Pangalanes)
Mahonoro - Andasibe: 170 km (6 uur)
Andasibe - Mantasoa: 100 km (3 uur)
Mantasoa - Tana: 100 km (3 uur)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

 
Naar verblijf
 • Verblijf
 • Overnachtingen in hotels
 • Vermaak
 • 2-daagse tocht per gemotoriseerde boot over Canal des Pangalanes (1 nacht)
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met (mini)bus
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Diensten van lokale parkgidsen
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Eventuele lokale vertrekbelasting
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.
Madagaskar , Analamanga , Antananarivo
Naam verblijf
Accommodatie SMD
Type verblijf
Hotels cf programma

Verblijf Accommodatie SMD

Beschrijving

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Je verblijft tijdens deze reis is op basis van logies.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.

De hotels die we (onder voorbehoud) gebruiken zijn:
Antananarivo - IC hotel
Antoetra - Sous le Soleil de Mada
Ambalavao - Zongo Hotel
Isalo N.P. - Motel de l'Isalo
Ifaty - Belle Vue Ifaty
Ranomafana - Ihary Hotel
Mananjary - Jardin de la Mer
Nosy Varika - Oasis hotel
Mahanoro - Prestige Hotel
Andasibe - Feon'ny Ala

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement

Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'

Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat

Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling

De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 

90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. 
Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven. 

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Naar vervoer
 • Verblijf
 • Overnachtingen in hotels
 • Vermaak
 • 2-daagse tocht per gemotoriseerde boot over Canal des Pangalanes (1 nacht)
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met (mini)bus
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Diensten van lokale parkgidsen
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Eventuele lokale vertrekbelasting
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.

Vervoer

Met het vliegtuig

Vluchtinformatie
in verband met de verschillende vluchtopties van diverse luchthavens en wijzigingen in de vluchtschema's is het niet mogelijk om één vluchtschema te publiceren. Ben je benieuwd naar de mogelijke vluchttijden? Bel of mail ons gerust.

De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden en dat niet alle deelnemers hetzelfde vluchtschema hebben.

Vervoer ter plaatse
Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van een eigen bus. Bij minder dan 8 deelnemers maken we gebruik van een mini-bus. Houd er rekening mee dat de bussen in Madagascar beperktere beenruimte hebben dan de Nederlandse bussen! Door sommige slechte wegen kan het voorkomen dat de bus te maken krijgt met een lekke band of klein onderhoud. De bagage gaat op het dak van de bus met een aantal zeilen erover heen. We raden je aan om je bagage te vervoeren in een flightbag zodat je bagage beschermd is tegen stof en regen. 

Op dag 15 en 16 maak je een 2-daagse boottocht op het Canal des Pangalanes.
Reizen door Madagascar betekent dat je een flexible instelling moet hebben, de wegcondities zijn onderhevig aan het weer en de lokale omstandigheden. Dit kan betekenen dat je langer onderweg bent dan oorspronkelijk gepland. Dit zorgt ook voor het avontuurlijke karakter van deze reis.

Visum
Voor deze bestemming is een visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Hier hoef je voor vertrek niets voor te organiseren, een 30-daags visum koop je bij aankomst op de luchthaven van Antananarivo. 

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Verblijf
 • Overnachtingen in hotels
 • Vermaak
 • 2-daagse tocht per gemotoriseerde boot over Canal des Pangalanes (1 nacht)
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met (mini)bus
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Diensten van lokale parkgidsen
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Eventuele lokale vertrekbelasting
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.

 • SGR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen