Ontmoeten wij jou ook?Madagaskar 17-daagse rondreis

Boek nú, betaal later

Singlereis Madagaskar 17-daagse rondreis

Accommodatie Madagaskar SMZ

Tijdens deze bijzondere reis door Madagascar kom je in een wereld van kameleons en vleesetende planten. Deze reis is een mix van activiteiten en relaxen. Ga snorkelen in een van de riffen en geniet van de ongekende planten- en dierenwereld.

Wat kun je verwachten?

 • Bekijk ringstaartmaki's In Isalo N.P.
 • De zeldzame bamboelemuur in Ranomafana N.P.
 • Bezoek de Zafamanirystam midden in het rijstveld
 • Antananarivo wat is gebouwd op twaalf heuvels
 • Geniet van de zonsondergang op het Ifaty strand
vanaf € 2199,00
Singlereis Madagaskar 17-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 17-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 17-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 17-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 17-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 17-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 17-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 17-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 17-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 17-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 17-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 17-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 17-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 17-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 17-daagse rondreis
Singlereis Madagaskar 17-daagse rondreis
Madagaskar - Analamanga - Antananarivo
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 18-45 jaar
 • 18-65 jaar
 • 25-35 jaar
Verblijf:
Hotels cf programma
Verzorging:
Logies
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Madagaskar 17-daagse rondreis

Stap in de boeiende wereld van lemuren, kameleons, baobabs en vleesetende planten. Dit land met zijn hartelijke bevolking wordt ook wel omschreven als een mix van de intense kleuren van Afrika en de mysteries van Azië. Met zijn ongekende planten- en dierenwereld is Madagascar een continent op zich. Ook de indri, aandoenlijke halfapen met grote ogen, komen in het wild alleen op Madagascar voor. Isalo N.P. wordt gedomineerd door smalle ravijnen en door wind en water gebeeldhouwde rotsen. Het mooi gelegen Ranomafana is één van de plezierigste plaatsen van het land. Ontspanning vind je in Ifaty, waar je een bootje kunt huren en bij het rif kunt snorkelen.

Naar activiteiten
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met (mini)bus
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.
 • Visum

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Vertrek

Vandaag vertrek je naar Madagascar, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2 - Aankomst Antananarivo
Je Madagascar rondreis begint in de hoofdstad Tana, zoals Antananarivo door iedereen wordt genoemd (handig om een dubbele tong te voorkomen). Je overnacht in een hotel net buiten de stad, dichtbij de luchthaven, zodat we op dag 3 direct op weg kunnen.
Dag 3 - Antananarivo - Ambositra
We rijden vandaag naar Ambositra dat tussen de heuvels ligt en een heel ander soort klimaat heeft. Ambositra (spreek uit 'Ambousjt') ligt midden tussen de rijstvelden in het gebied van de Zafamanirystam. Letterlijk vertaald betekent Ambositra de 'Stad der Rozen'. De Zafimaniry zijn vermaard om hun fraaie houtsnijwerk en Ambositra is dan ook een belangrijk ambachtelijk centrum. Je kunt het vaak schitterende houtsnijwerk in de verschillende souvenirwinkels van Ambositra kopen.

Dag 4 - Ambositra - Ambalavao
Ambalavao is een van de mooiste dorpen van het hoogplateau. De naam betekent letterlijk ‘Nieuwe Vallei’. De huizen zijn kleurrijk beschilderd, kenmerkend zijn de houten balkons. In Ambalavao is de grootste Zebumarkt van Madagascar (niet op de dag dat deze reis Ambalavoa aandoet!). Van verre komen handelaars met hun kudde zebu’s (Indiase koeien met een grote vetbult op hun rug) naar deze markt. Tevens staat deze omgeving bekend om z’n geschepte papier, Antemoropapier. Je kunt een bezoek brengen aan een workshop papier scheppen of zijde spinnen, lokale tradities die hier nog volop in gebruik zijn.

Dag 5 - Ambalavao - Isalo N.P. via Anja Park
Vandaag een lange reisdag naar Isalo. Via Ihosy kom je aan het eind van dag aan in Ranohira (351 km), startplaats voor diverse trektochten in het Isalo N.P. Het kleine dorp bevindt zich aan de voet van één van de meest bijzondere nationale parken van Madagascar. Onderweg naar Isalo N.P.  brengen we een bezoek aan het Anja Reserve, een privé park waar je diverse ringstaartmaki's en lemuren van dichtbij kunt bekijken. Er bestaan heel wat verschillende soorten lemuren. Een aantal zijn nachtdieren met relatief grote ogen, die in het wild slechts op Madagascar en een aantal omliggende eilanden voorkomen. Ook is er een aantal lemuren dat overdag leeft. Lemuren zijn waarschijnlijk de evolutionaire voorgangers van de apen. Het zijn alleseters die fruit, bloemen en bladeren, maar ook insecten en spinnen op het menu hebben staan. 

Dag 6 - Isalo N.P.
Isalo is heilig voor de Barastam die hier in de omgeving woont. De Bara gebruiken al honderden jaren de grotten en inhammen in de rotsen als begraafplaatsen. De Bara hechten zoals vele andere stammen grote waarde aan het bezit van zebu. Zebudiefstal komt nog veel voor, in het verleden werd dit beschouwd als een dappere daad. Isalo wordt gedomineerd door smalle ravijnen en door wind en water gebeeldhouwde rotsen.
Isalo N.P. heeft een oppervlakte van 80.000 hectare en kan optioneel bezocht worden. Dieren die hier worden gezien zijn de ringstaartmaki, de sifaka en de bruine lemuur. Verder komen hier ook veel vogelsoorten en kameleons voor. In de omgeving groeit de pachypodium rosulatum. Deze plant lijkt op een minibaobab, is geen familie en heeft in het juiste seizoen prachtige gele bloemen. Een klim dwars over het rotsplateau brengt je naar de Piscine Naturelle waar je een verfrissende duik kunt nemen, in deze met pandanuspalmen omzoomde natuurlijke poel. Na de lunch kun je een wandeltocht maken naar le Lac Bleu en le Lac Noir. Wie weet zie je daar  nog ringstaartmaki's of dansende sifaka's. 

Dag 7 - Isalo N.P. - Ifaty
Een rit van circa zeven uur (253 km) brengt je naar je uiteindelijke doel: het vissersplaatsje Ifaty. Onderweg zie je het landschap veranderen, je ziet de typische ‘spiny forest’ vegetatie en de flesvormige Baobab bomen. We stoppen in Tulear voor de lunch. Omdat je aan de kust zit kun je genieten van de grote diversiteit in visgerechten. De laatste 30 km naar Ifaty gaat over onverharde weg. In Ifaty kun je heerlijk uitrusten en genieten van de zon en de prachtige zonsondergangen. Het dorp bestaat volledig uit rieten hutjes. De tijd lijkt hier stil te staan. Aan het eind van de ochtend komen alle vissersboten naar het strand en kun je zien hoe ze de vissersnetten binnenhalen. Alle vrouwen en kinderen stormen toe om hun portie op te eisen. De kinderen spelen op het strand met zelfgemaakte vissersboten. 
Je overnacht in huisjes aan het strand.

Dag 8 - Ifaty
Vrije dag in Ifaty. Het bizarre achterliggende bos getuigt van een ongekende schoonheid. Baobabs, pachypodium en verschillende soorten cactussen zetten de toon. Een optionele excursie in de late namiddag naar dit 'Spiny Forest' levert fantastische foto's op. Een pad voert je tot diep in het bos en na een paar kilometer kom je uit bij een enorme baobab. 

Dag 9 - Ifaty
In de maanden juli en augustus kun je door het kanaal van Mozambique migrerende walvissen langs de kust zien trekken. Je kunt een bootje huren en een tochtje maken langs de kust, als je wilt kun je onderweg bij het rif stoppen om te snorkelen. 's Avonds komt vaak een lokale band naar de bar van het hotel, waarmee je kunt swingen op de Afrikaanse muziek.

Dag 10 - Ifaty - Isalo N.P.
Je reist door het meer Afrikaanse deel van Madagascar. Het Zombitse Nationaal Park vormt de grens tussen west en Zuid Madagascar, terug te zien in de unieke vegetatie. We zullen (indien tijd genoeg) een bezoek brengen aan dit park waar je met een beetje geluk de sifaka's kan zien. Ilakaka is het domein van de safier. Hier wordt nog steeds volop handel in gedreven. Het heeft de sfeer uit een wild west film. Daarna is het nog een uur rijden, terug naar Isalo N.P.

Dag 11 - Isalo N.P. - Ranomafana N.P.
Vanuit Isalo N.P. is het ongeveer vijf uur rijden naar het mooi gelegen Ranomafana, een van de plezierigste plaatsen van het land, met een vriendelijke bevolking, warmwaterbronnen en het gelijknamige Nationale Park. Rano betekent ‘water’; mafana betekent ‘heet’. Na de ontdekking, een eeuw geleden, van de heetwaterbron van Ranomafana bouwde een Fransman een kuuroord annex hotel op deze plek. Rond het hotel vestigden zich mensen en al spoedig was het dorp Ranomafana een feit. Het hotel staat er nog altijd, maar is dringend aan renovatie toe. In 1986 ontdekte men de gouden bamboelemuur in het nabijgelegen woud en in 1991 werd besloten het gebied rond Ranomafana tot nationaal park te verklaren. In dit park komt de zeldzame gouden bamboelemuur ook nog voor. Er zijn nog slechts 200 geteld en daarmee staan ze helaas hoog op de lijst van uitstervende diersoorten. Net als de grote bamboelemuur.

Dag 12 - Ranomafana N.P.
Er zijn diverse wandelmogelijkheden door het Ranomafana N.P variërend van 2 tot 6 uur. Je doet dit onder begeleiding van een (verplichte) gids. Via de steile glibberige paden van het nabijgelegen tropische regenwoud kun je op zoek gaan naar vele soorten vogels en lemuren. Je kunt ook bijvoorbeeld een nachtwandeling maken, waarbij je niet in het park gaat maar langs de kant van de weg loopt. Op deze manier kun je goed dieren spotten, zoals de kameleon en civetkatten, zonder hen te storen in hun natuurlijke omgeving. 
Het dorp is een heerlijke plek om te vertoeven en om kennis te maken met de hotely's, de kleine restaurants aan de kant van de weg waar je zebusteak en andere lokale gerechten kunt proeven.

Dag 13 - Ranomafana N.P. - Antsirabe
Vandaag reizen we door naar Antsirabe, de stad van de 'pousse pousse', de loopriksja's. Een andere bezienswaardigheid is het station, een overblijfsel uit de koloniale tijd. 
De rijtijd vandaag is ongeveer 6 uur.
Dag 14 - Antsirabe - Andasibe
We vertrekken vandaag naar Andasibe, de uitvalsbasis voor het Andasibe Nationaal Park, het thuis van de indri; de grootste lemurensoort. ’s Ochtends vroeg word je vaak wakker van de kenmerkende roep van de indri. Het geluid draagt mijlenver, klinkt een beetje als een neusfluit en is bedoeld om het territorium af te bakenen. Wellicht zie je hier ook een Parson's kameleon, een van de grootste kameleonsoorten.
Dag 15 - Andasibe
Onder leiding van een (verplichte) lokale gids kun je in Andasibe N.P. optioneel een halve dagtocht maken, waarbij je zeker diverse diersoorten zult gaan zien. De gids gaat voor je op zoek naar de indri en bijna altijd vinden ze wel een familie. Ook ‘Woolly Lemurs’ en ‘Brown Lemurs’ worden veelvuldig gezien. Verder leven er kameleons, bijzondere kikkers en vele soorten vogels. De tocht voert grotendeels over goed begaanbare paden, maar om lemuren te zien zul je af een toe het pad moeten verlaten en wat moeten klauteren. De indri en andere lemurensoorten zijn 's ochtends het meest actief waardoor de kans om ze te zien dan veel groter is. Je kunt vaak verbazingwekkend dicht bij de dieren komen zonder dat het ze lijkt te storen.
Dag 16 - Andasibe - Antananarivo - vertrek
Het is circa vijf uur rijden naar Antananarivo. Indien de tijd het toelaat kun je op La Digue, een grote ambachtsmarkt, de laatste souvenirs kopen. Afhankelijk van je terugvlucht zal je in de middag aankomen op de luchthaven voor je terugvlucht.
Dag 17 - Thuiskomst
Hier eindigt helaas je Madagascar rondreis.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €250,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 3. Deze reis is voor iedere enigszins fit persoon te doen. Wel is het goed om er rekening mee te houden dat deze reis door een ontwikkelingsland gaat met andere standaarden dan thuis. Een flexibele en positieve instelling is belangrijker dan een lichamelijkse fitheid. Ga goed uitgerust op reis. 

Reisafstanden
Antananarivo - Ambositra: 260 km (8 uur) 
Ambositra - Ambalavao: 210 km (6 uur)
Ambalavao - Isalo N.P.: 233 km (7-8 uur)
Isalo - Ifaty: 240 km (5-6 uur)
Isalo - Ranomafana: 335 km  (8-9 uur)
Ranomafana - Antsirabe: 236 km (6 uur)
Antsirabe - Andasibe: 270 km (8 uur)
Andasibe - Antananarivo: 135 km (5 uur)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 
Naar verblijf
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met (mini)bus
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.
 • Visum
Madagaskar , Analamanga , Antananarivo
Naam verblijf
Accommodatie Madagaskar SMZ
Type verblijf
Hotels cf programma

Verblijf Accommodatie Madagaskar SMZ

Beschrijving

Tijdens deze reis overnacht je in eenvoudige hotels (huisjes) met twee- en driepersoonskamers (vaak een tweepersoonskamer met extra bed), met douche en wc op de kamer. Bij de selectie van de hotels hebben we met name gelet op de locatie, hygiëne en sfeer. Alle hotelkamers beschikken over beddengoed en handdoeken. De kwaliteit van de hotels kan per plaats verschillen. Zo is in de kleine plaatsen vaak weinig keuze in hotels, of blijkt een hotel - ondanks tijdig reserveren - toch al vol.
Het kan wel eens voorkomen dat de elektriciteit uitvalt, of dat hotels maar tot een bepaalde tijd (bijv. 10 of 11 uur 's avonds) elektriciteit hebben, en de rest van de nacht niet. Het is dan ook handig om een zak- of hoofdlamp mee te nemen.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Je verblijf tijdens deze reis is op basis van logies. Gedurende de hele reis zijn er op (bijna) iedere kamer muskietennetten beschikbaar. Het meenemen van een slaapzak is niet nodig, wel is het aan te raden om je eigen lakenzak mee te nemen.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement

Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'

Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat

Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling

De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 

90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. 
Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven. 

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Moeilijkheidsgraad Madagascar

Vaak krijgen we de vraag of een reis ‘zwaar’ is. Dit vinden we een moeilijke vraag omdat de beleving van de zwaarte van een reis erg persoonsgebonden is. Om je toch een idee te geven van de zwaarte van een reis hebben we het volgende puntensysteem ontwikkeld:

Categorie A: Lichte reis, voor iedereen goed te doen. Korte reisafstanden, goede hotels, reis met een laag tempo.
Categorie B: Voor iedereen goed te doen. Soms wat langere reisafstanden. Goede hotels of kampeergelegenheid, soms avontuurlijke overnachting, reis in een gewoon tempo.
Categorie C: Goed te doen voor iedereen die zich voorbereidt en zich flexibel opstelt. Er zitten zwaardere trajecten in de reis, zoals langere afstanden of looptochten. Meerdere overnachtingen in eenvoudige accommodatie.
Categorie D: Redelijk zware reis door lange reisafstanden, meestal primitieve accommodatie of tenten en fikse looptochten.

De Madagaskar reis valt in categorie C. De reis is voor ieder fit persoon te maken. Je moet rekening houden met lange ritten over erg slechte en bochtige wegen. Weliswaar overnachten we in eenvoudige middenklasse hotels, maar houd er rekening mee dat de reis door een ontwikkelingsland gaat, met een veel lagere levensstandaard dan wat je thuis gewend bent. Verder is het mogelijk dat er door slecht weer of slecht wegenonderhoud wegen tijdelijk onbegaanbaar zijn en we moeten afwijken van de route. Een flexibele en positieve instelling is dan ook belangrijker dan lichamelijke fitheid. Ga vooral uitgerust op reis.

Naar vervoer
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met (mini)bus
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.
 • Visum

Vervoer

Met het vliegtuig

Vluchtinformatie
in verband met de verschillende vluchtopties van diverse luchthavens en wijzigingen in de vluchtschema's is het niet mogelijk om één vluchtschema te publiceren. Ben je benieuwd naar de mogelijke vluchttijden? Bel of mail ons gerust.

De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden en dat niet alle deelnemers hetzelfde vluchtschema hebben.

Vervoer ter plaatse
Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van een eigen (mini)bus. Houd er rekening mee dat de bussen in Madagascar beperktere beenruimte hebben dan de Nederlandse bussen. De bagage gaat op het dak van de bus met een zeil erover heen. We raden je aan om je bagage te vervoeren in een flightbag. 

Visum
Voor deze bestemming is een visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Hier hoef je voor vertrek niets voor te organiseren, dit 30-daagse visum koop je bij aankomst op de luchthaven van Antananarivo.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met (mini)bus
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.
 • Visum

 • SGR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 1 reviews
10.0
Singlereizen
51 jaar
10

geweldig

mooie reis met mooie hikes (soms zwaar) , wel veel in de bus zitten op slechte wegen, maar dit was bekend.

Mijn tips

neem voldoende contant geld mee, pinnen is lastig en meestal alleen met creditcard

Reisperiode: 29-09-2023 ~ 15-10-2023 / Accommodatie Madagaskar SMZ

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen