In de mediaAlleen op vakantie. Kwestie van doen

Boek nú, betaal later

Alleen op vakantie. Kwestie van doen

Alleen op vakantie. Kwestie van doen
25 jul. 2016

Alleen op vakantie. Kwestie van doen

In je eentje op vakantie; zielig? Welnee. Eng dan? Ook niet. Steeds meer singles boeken een vakantie alleen: zonder partner, vrienden of familie. En dat levert veel positieve energie op!

Bij de gedachte alleen op vakantie te moeten gaan, zakt bij veel mensen de moed in de schoenen. Helemaal niet nodig, blijkt uit onderzoek. De afgelopen jaren is namelijk gebleken dat het steeds populairder wordt om alleen op reis te gaan. Steeds meer mensen van alle leeftijden ontdekken dat het best leuk is om in je eentje vakantie te vieren. Volgens het onderzoek is de gemiddelde leeftijd van de alleengaande reiziger zelfs 54 jaar. Het grootste deel, maar liefst 58% is nu nog vrouw. Dit percentage ligt bij de actieve vakanties zoals wandelvakanties op 64% en bij Afrikaanse safari's op 60%.

Met een groep
Met een groep onbekenden het vliegtuig in stappen: sommigen moeten er niet aan denken. Maar een single groepsreis is heus geen gek idee. Je gaat naar een land dat je graag wilt ontdekken en ontmoet nieuwe mensen. Veel mensen zijn bang dat ze niet in een groep zullen passen. Maar bij de meeste reizen bestaan de groepen uit minimaal twintig personen, dus er is altijd wel iemand met wie het klikt. Bij de meeste organisaties kun je aangeven in welke leeftijdscategorie je mede-reisgenoten mogen vallen. Ook is het mogelijk om - vaak tegen en toeslag - een eenpersoonskamer te boeken en zijn excursies meestal niet verplicht. Jammer genoeg bestaan er over groepsreizen veel vooroordelen. Ze zouden voornamelijk geboekt worden door ouderen en wie een groepsreis voor singles boekt, is vast op zoek naar een relatie. Vooral dat laatste is een beeld dat niet klopt. Volgens onderzoek boekt tachtig procent van de vrijgezellen een singlereis om gezemenlijk te reizen. Niet het vinden van een partner, maar het ontmoeten van nieuwe mensen met eenzelfde reisinteresse staat centraal. Van de singles die al eens eerder met een groepsreis zijn mee geweest, geeft meer dan de helft aan dat ze hun vakantie als zeer prettig hebben ervaren.

Bron: Vrije vertaling uit het artikel van Tessa Heselhaus - Libelle juli 2016

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen