Ontmoeten wij jou ook?Wandelen in Noord-Engeland

Boek nú, betaal later

Groepsreis Wandelen in Noord-Engeland

8.7
Castlerigg Hall Camping

Ga je mee op wandelvakantie naar het prachtige Lake District in Engeland? Deze reis zit vol avontuur, gezelligheid en mooie uitzichten. We proberen zoveel mogelijk te zien van de 3.200 km dat Lake District te bieden heeft. Beklim ruige bergen, geniet van het uitzicht en ontdek het overweldigende landschap.

Wat kun je verwachten?

 • Meest populaire Nationale Park van Engeland
 • Je kunt helemaal opgaan in de natuur
 • Je proeft de Engelse gezelligheid
 • Fenomenale uitzichten tijdens de wandelingen
 • Meer dan 3.200 kilometer aan wandelroutes
Binnenkort beschikbaar
Groepsreis Wandelen in Noord-Engeland
Groepsreis Wandelen in Noord-Engeland
Groepsreis Wandelen in Noord-Engeland
Groepsreis Wandelen in Noord-Engeland
Groepsreis Wandelen in Noord-Engeland
Groepsreis Wandelen in Noord-Engeland
Groepsreis Wandelen in Noord-Engeland
Groepsreis Wandelen in Noord-Engeland
Groepsreis Wandelen in Noord-Engeland
Groepsreis Wandelen in Noord-Engeland
Groepsreis Wandelen in Noord-Engeland
Groepsreis Wandelen in Noord-Engeland
Groepsreis Wandelen in Noord-Engeland
Groepsreis Wandelen in Noord-Engeland
Groepsreis Wandelen in Noord-Engeland
Groepsreis Wandelen in Noord-Engeland
Verenigd Koninkrijk - Lake District - Keswick
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 20-55 jaar
 • 20-59 jaar
Verblijf:
Huurtent
Verzorging:
Vlgs programma
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Groepsreis Wandelen in Noord-Engeland

Klaar voor een stapje extra? Ga dan mee op deze wandelvakantie in het Lake District Nationaal Park van Engeland.  Is het voor jou de hoogste tijd voor wat meer uitdaging in een single reis? Ben je helemaal weg van wandelen en wil je even helemaal opgaan in de natuur. Ga dan met ons mee naar het Lake District op wandelgroepsreis. Het is verre weg het meest populaire nationale park van Engeland en dat kunnen wij alleen maar bevestigen. Elke wandeling is anders, elke top biedt een ander fenomenaal uitzicht en de Engelse gezelligheid is hier ook volop aanwezig. Met meer dan 3.200 kilometer aan wandelroutes kunnen we ons hier wel vermaken door een mooi aantal wandelingen te maken. Tijdens deze groepsreis blijf je de hele week op dezelfde camping staan.

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1 - De oversteek naar Newcastle
Het is zo ver! We gaan het avontuur op onze wandelvakantie Engeland tegemoet. We vertrekken vandaag per boot vanuit IJmuiden naar Newcastle. Dat is fijn, want dan kunnen we elkaar rustig leren kennen op deze singlereis en hebben we een rustige en relaxte start van de reis. Na het diner aan boord, kunnen we kiezen voor een drankje in de Compass Bar, genieten van de zonsondergang op het dek of komen alvast helemaal in de stemming tijdens een whiskyproeverij. 

Dag 2 - Op naar de Fells
Na een goede nachtrust op de boot en een goed ontbijt is het tijd om van boord te gaan. De single wandelreis kan nu echt beginnen! De pendelbus brengt ons naar het centraal station van Newcastle. Daar pakken we de trein om naar onze bestemming van deze reis te komen: Keswick. Maar de bestemming is niet alleen fantastisch, de reis er naartoe is minstens net zo mooi. Vele Engelse landschappen komen aan ons voorbij tijdens de reis. Keswick is ook typisch Engels, gezellig en ligt prachtig tussen de heuvels. Wist je dat ze dat eigenlijk ‘fells’ noemen? Dat zit net tussen een heuvel en een berg in.

Dag 3 - Goedemorgen mooi uitzicht
We worden wakker met een prachtig uitzicht over Derwentwater. Een waterig zonnetje maakt het een idyllisch plaatje compleet op deze groepsreis. Na een gezellig, maar vooral stevig ontbijt in de Campers Kitchen, zijn we klaar voor onze eerste wandeling in het Lake District. We beginnen relatief rustig door langs het meer Derwentwater te lopen. Zo leren we de omgeving kennen en kunnen we alvast van een afstandje kennismaken met de fells die we komende week gaan beklimmen.
We komen na de wandeling weer in Keswick. Gaan we boodschappen doen en zelf koken? Of kiezen we de eerste dag voor gemak en eten we in een van de gezellige pubs? Cheers op een mooie wandelreis!

Dag 4 - Dé 3000-er 
Wat blijft het toch fijn om hier wakker te worden tijdens deze wandelreis. Het uitzicht verveelt nooit. Al een paar dagen kijken we uit op de Skiddaw en vandaag is het zover om dé 3000-er van het Lake District te beklimmen. 3000-er? Jazeker, als je tenminste de voet als eenheid kiest, net zoals de meeste Engelsen. In ‘onze’ meeteenheid is deze fell 931 meter hoog. Samen met een gids die zijn roots in dit gebied heeft, beklimmen we de fell en krijgen we mooie verhalen te horen over de omgeving, de fell en schapen. Schapen? Jazeker, die zul je hier veel tegenkomen. Na een klim over vooral een met stenen en lage grassoorten en heidegewassen bezaaide ondergrond, is het uitzicht fenomenaal. Je kunt zelfs Schotland zien liggen. Ruik je dat? Dat is nou de geur van frisse en zuivere lucht, heerlijk.

Dag 5 - Klimmen naar mooi uitzicht 
Het is de hoogste tijd voor de eerste echte uitdaging van deze wandelvakantie. Na een boottocht over Derwentwater beginnen we de wandeling rustig, maar wel al door veel verschillende landschappen. Het is genieten. Al snel begint het eerste klimmetje en komen we nog mooiere uitzichten tegen. Klim je graag, dan kun je Castle Crag bedwingen, anders wacht je even en geniet je van het schilderachtige uitzicht. Daarna gaan we samen verder en komen we al snel de echte uitdaging van de route tegen. Een mooi steil pad door het bos, met op de top een uitzicht waar je U tegen zegt. Dit smaakt naar meer.

Dag 6 - Struinen in Keswick 
Na al dat harde werken van afgelopen dagen is het ook wel fijn om een rustdag in te plannen. Dat doen we vandaag. Nu hebben we de tijd om eens in Keswick rond te struinen. Gaan we naar de markt of chillen we lekker in het Fitzpark? Ook is Keswick bekend om het Pencilmuseum! Once in a lifetime: Ze hebben er het grootste potlood ter wereld. Het is maar dat je het weet. Er is genoeg te doen tijdens deze groepsreis. Wil je toch wandelen, dan kan dat natuurlijk ook, het is en blijft per slot van rekening een wandelreis.

Dag 7 - De top van Causey Pike 
De rustdag was lekker en nu kunnen we uitgerust weer verder met het ontdekken van het Lake District tijdens deze single wandelreis. De Causey Pike staat voor vandaag op het programma. Een mooie wandeling met een uitdagende klim op de top van Causey Pike en ook deze keer worden we beloond met een uitzicht dat we nog niet eerder gezien hebben. Het is mooi en gezellig met alle schapen die we onderweg tegenkomen, want in Engeland is het heel normaal om door weilanden met ‘life stock’ te wandelen. Laten we nog extra genieten van al het moois, want het is alweer de laatste wandeling van deze vakantie. Een extra goede reden om onderweg bij de pub even een biertje te drinken!
PS hadden we al gezegd dat de pub direct naast onze camping ook een aanrader is? Vraag vooral aan de eigenaar om een veganistisch buffet. Je weet niet wat je meemaakt.

Dag 8 - Genieten van de laatste kilometers 
Met een kleine laatste-dag-kater worden we wakker. Wat is het snel gegaan en wat is het jammer om alweer in te moeten pakken. Gelukkig kunnen we terugkijken op een week vol uitdagingen en overwinningen. We hebben letterlijk en figuurlijk meer hoogtepunten, dan dieptepunten beleefd. Nadat we nog even rustig ontbeten hebben, gaan we weer onderweg naar de haven van Newcastle. Fijn dat we nog even rustig op de boot kunnen napraten tijdens het diner.

Dag 9 - Afscheid nemen bestaat niet 
Na een fijne boottocht komen we weer aan in Nederland. Nu is het echt tijd om afscheid te nemen. Hoe gaan we alle mooie foto’s met elkaar delen? Plannen we al een reünie? We kijken nu al uit naar de volgende groepswandelreizen van noSun.

Let op: je hebt voor deze reis een goede wandelconditie nodig en wandelervaring nodig. Zorg ervoor dat je voor deze reis een goed zittende backpack (geen koffer!) meeneemt, want je moet in staat zijn je eigen bagage mee te nemen tijdens de reis naar de camping. De wandelingen tijdens de reis vinden plaats vanaf de camping. Voor deze wandelingen dien je ook een goede dagrugzak mee te nemen. 

Naar verblijf
Verenigd Koninkrijk , Lake District , Keswick
Naam verblijf
Castlerigg Hall Camping
Type verblijf
Huurtent
Zoover score:
8.7

Verblijf Castlerigg Hall Camping

Beschrijving

We verblijven tijdens deze groepswandelreis op Castlerigg Hall camping. Je krijgt een 3-persoons Vaude tent in bruikleen, de ruimte tent hoef je niet te delen, wel zo fijn. Op de camping zijn goede sanitaire voorzieningen, een keuken/eetzaal, een gezamenlijke ruimte met relaxte banken, een wasmachine en droger en een kampwinkel. Daarnaast is bij een verblijf op Castlerigg Hall het uitzicht inbegrepen. Lekker.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding

De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers

Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis

Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Naar vervoer

Vervoer

Met de boot

In IJmuiden stappen we op de ferry die ons naar New Castle vaart. Bij deze overocht overnacht je op de boot. Je deelt hierbij met maximaal vier andere reizigers een hut.

Op dit moment zijn de tijden van de ferry nog niet bekend. Zodra ze bekend zijn, worden ze hier geplaatst. 

Overtochttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen. 

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

 • SGR
 • SCR
 • ANVR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 1 reviews
10.0
Singlereizen
39 jaar
10

Uniek!

Tijdens deze wandelreis heb ik Engeland van een hele andere kant leren kennen. En ik kan alleen maar zeggen dat het geweldig was! De wandelingen waren prachtig en de tent groter dan ik had verwacht :). 

Mijn tips

Dit moet je gewoon meemaken om het te geloven. 

Reisperiode: 16-08-2019 ~ 23-08-2019 / Camping au Bord de l'Ourthe

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen