Ontmoeten wij jou ook?Wandelen West Highland Way

Boek nú, betaal later

Groepsreis Wandelen West Highland Way

West Highland Way

Genieten van 11 dagen wandelen door het prachtige Schotland. De West Highland Way is een klassieker en een echte must. Geniet van de prachtige natuur en kom helemaal tot rust in dit prachtige land tijdens deze toch wel pittige wandelreis. Lees gauw verder voor het volledige programma van deze groepsreis.

Wat kun je verwachten?

 • Wandelen over de West Highland Way
 • Prachtige uitzichten
 • Pittige beklimmingen
 • Wildkamperen
 • Dit moet je ooit in je leven gedaan hebben
vanaf € 1049,00
Groepsreis Wandelen West Highland Way
Groepsreis Wandelen West Highland Way
Groepsreis Wandelen West Highland Way
Groepsreis Wandelen West Highland Way
Groepsreis Wandelen West Highland Way
Groepsreis Wandelen West Highland Way
Groepsreis Wandelen West Highland Way
Groepsreis Wandelen West Highland Way
Groepsreis Wandelen West Highland Way
Groepsreis Wandelen West Highland Way
Groepsreis Wandelen West Highland Way
Groepsreis Wandelen West Highland Way
Groepsreis Wandelen West Highland Way
Groepsreis Wandelen West Highland Way
Groepsreis Wandelen West Highland Way
Groepsreis Wandelen West Highland Way
Schotland - Central Belt - Glasgow
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 20 - 40 jaar
Verblijf:
Huurtent
Verzorging:
Logies
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • 24
 • 0
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Wandelen Central Belt Schotland

De West Highland Way is een echte klassieker. Je trekt door de natuurlijke leefomgeving van de wilde geiten, herten, reeën, de Schotse hooglanders en de machtige adelaar. Proeft van de lokale cultuur en typische Schotse producten als ‘haggis’, ‘bitter’, en natuurlijk whisky. Met deze reis beleef je de hooglanden in al haar schoonheid, in alle rust en stilte, en in haar mooiste kleed!

Een fantastische wandelreis die je over oude verbindingswegen door de mooiste natuur van Schotland voert, langs ‘lochs’, ‘bens’, ‘moors’ en ‘glens’ en Schotse - veel bezongen - bergen als Loch Lomond, Rannoch Moor, de King’s House en Ben Nevis. Ervaar Schotland tijdens deze wandelreis over de West Highland Way.

Je loopt in totaal 152 kilometer in 8 dagen, en slaapt onderweg in tenten of in een wigwam! Je kan ervoor kiezen om met je bepakking te lopen, van ons krijg je een tent en kookspullen in bruikleen. Voor een kleine bijbetaling kan je er ook voor kiezen heerlijk licht te lopen en je bepakking te laten vervoeren.

 

Naar activiteiten
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Retourvlucht incl. belastingen en toeslagen (Amsterdam - Glasgow)
 • Lokaal vervoer van en naar Glasgow airport
 • Verblijf
 • Beschreven overnachtingen
 • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
 • Je krijgt een tent en kookmateriaal te leen
 • Adventure food ter aanvulling op de maaltijden
 • Overig
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • Enthousiaste Nederlandse begeleiding
 • Vervoer - Algemeen
 • Indien de vlucht niet meer beschikbaar is in de standaard klasse wordt een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.
 • Verblijf
 • Drinken
 • Voor deze reis dien je een goede conditie te hebben. Je wandelt gemiddeld 20 kilometer per dag in verschillende weersomstandigheden. We adviseren ook wandelschoenen type B/C
 • Optioneel; bagagevervoer (circa 50 pond voor de hele reis)
 • Maaltijden (houd rekening met €5 - €15 per dag)
 • Vermaak
 • Persoonlijke uitgaven/zakgeld
 • Overig
 • Reserveringskosten (€30,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Activiteiten

Dag 1 Milngavie - Drymen - 18 km wandelen
De wandelvakantie in Schotland is begonnen! We vliegen vanaf Schiphol naar Glasgow en vanaf het vliegveld zetten we direct koers naar Milngavie, het startpunt van de beroemde wandelroute. In het centrum van Milngavie trekken we de veters nog eens goed strak en wandelen daarna door wisselend landschap. Door sprookjesachtige bossen, over glooiende weiden en door groene dalen. De route volgt voor een groot deel de loop van de beek ‘Blane Water’. Eventueel kunnen we een bezoek brengen aan de Glengoye Distillery. Vlak voor het plaatsje Drymen zetten we bij camping Easter Drumquhassle onze tenten op. Hier delen we de eerste indrukken met elkaar en proosten we op een gave groepsreis! Morgenochtend doen we boodschappen in Drymen voor de komende dagen.

Dag 2 Drymen - Sallochy - 20 km wandelen
Deze tweede dag van de wandelreis West Highland Way is zwaarder dan gisteren. We lopen eerst door het dichtbegroeide Garadhban Forest om daarna een enigszins steil pad naar de top van ‘Conic Hill’ (361m) te volgen. Dit vergt de nodige inspanning, maar de beloning is er naar. Voor ons zien we langzaam de ‘koningin van de Schotse meren’ Loch Lomond in haar volle breedte en met de ‘bonnie banks’ in beeld verschijnen. Een prachtig panorama dat nog lang op je netvlies zal staan! We nemen de tijd voor het maken van mooie foto’s. Daarna gaan we bergafwaarts naar het gehucht Balmaha en  vervolgens naar natuurcamping Sallochy, welke beiden aan de oever van Loch Lomond liggen. De liefhebbers kunnen in het meer gaan zwemmen, terwijl de anderen het avondeten voorbereiden. Volgens de campinghouder is het meer monstervrij…

Dag 3 Sallochy - Beinglas Farm - 26 km wandelen
Vanaf de camping lopen we langs het meer Lomond naar het noorden. Overwegend door een smalle langgerekte strook bos, maar vanaf Rowardennan ook met massieve bergen aan onze rechterzijde met mooie namen als Ben Lomond, Tom Fithich, Ptarmigan en Creag a Bhocain. We lopen door het gebied waar de roemruchte Rob Roy zijn gewelddadigheden verrichtte en de vele verhalen over hem nog steeds de ronde doen. Bij Inversnaid heb je de mogelijkheid om de route van vandaag in te korten door de boot te nemen naar de overzijde van het meer. Degene die zich nog fit voelen maken deze lange zware etappe af.

Dag 4 Beinglas Farm - Auchtertyre Wigwams - 16 km wandelen 
Vandaag lopen we in het dal met de naam Glenn Falloch, een beschermd natuurgebied met de restanten van een groot pijnboombos uit de ijstijd. Wildkamperen is hier helaas niet toegestaan. Het dal wordt na enige tijd smaller en de toppen ruiger en hoger. We passeren het tamelijk geïsoleerd gelegen gehucht Derrydaroch, en de waterval ‘Falls of Falloch’. In het plaatsje Crianlarich kunnen we boodschappen doen en lunchen. De wandeling van vandaag eindigt bij Achtertyre Wigwams, waar we 2 nachten verblijven in een houten wigwam. Hier kunnen we wat herstellen en kracht op doen voor de volgende etappen van de West Highland Way.

Dag 5 Auchtertyre Wigwams, rustdag
Deze dag kun je naar eigen behoefte invullen. Auchtertyre Wigwams ligt tussen de plaatsen Crianlarich en Tyndrum in, op een kruispunt van wegen en treinen en tegen de Ben More aan. Het markeert de helft van de West Highland Way en is voor veel wandelaars een plaats om mooie dagwandelingen in de omgeving te maken. Je kunt alleen of met een groepje het dorp Tyndrum en de directe omgeving gaan verkennen, rustig op je bed een boek lezen of met de trein een rit maken, of een andere aantrekkelijke plaats bezoeken. Let wel op dat je weer tijdig terug bent! We halen ook weer boodschappen voor de maaltijden van de komende dagen van deze wandelvakantie.

Dag 6 Auchtertyre Wigwams – Inveroran Hotel - 20 km wandelen
Met nieuwe energie beginnen we aan de tweede helft van onze wandelreis. We lopen door het Strath Fillan-dal naar Tyndrum en kruizen hierbij enkele malen de spoorlijn. In het begin is het dal nog redelijk smal met bomen en bospercelen, maar later wordt het dal breder en lopen we in meer open terrein, eigenlijk een brede rivierbedding. De omgeving gaat geleidelijk over van cultuur- in natuurlandschap. We volgen de rivier tot aan een piepklein plaatsje (vier huizen en een hotel) met de mooie naam Bridge of Orchy. Hiervandaan klimt het pad over een bergrug ‘Mam Carraigh’ (400m), waar je een mooi uitzicht hebt op de omgeving. Even voorbij Inveroran Hotel zoeken we een mooi plekje om te gaan wildkamperen.

Dag 7 Inveroran Hotel - Glencoe Moutain Resort - 15 km wandelen
De komende twee dagen voert het pad ons in de leegte, stilte en eenzaamheid van de Schotse hooglanden. We gaan de Victoria-brug over om vervolgens het ruige gebied van de Black Mount in te lopen. Bij mooi weer zegt men, is het een sprookje, bij slecht weer (slagregen en wind) een nachtmerrie. We passeren de Rannoch Moor, een prachtig golvend veengebied omzoomd door donkere bergtoppen, Ba Bridge en de resten van Ba Cottage. De ‘old Militairy Road’ is over het hele traject goed herkenbaar. Aangekomen bij Blackrock Cottage krijgen we de oude en met vele verhalen omgeven herberg King House in zicht. Zo fotogeniek als het pand is, zo representeert deze plek bij uitstek de aard en adembenemende schoonheid van de hooglanden en haar moors. Glencoe Mountain Resort is een klein skigebied en beschikt over een skilift waarmee je ook in de zomer de berg op kunt voor een prachtig uitzicht. In de pub bij King  House kunnen we met een welverdiend glas bitter of ale bijkomen van alle opgedane indrukken. Je beseft steeds meer dat de West Highland Way een echte klassieker is.

Dag 8 Glencoe Mountain Resort  - Kinlochleven - 14 km wandelen
We volgen eerst in westelijke richting de rivier Coupall, richting Glencou tot aan Althafeadh. Daar klimmen we de berg op en volgen we de ‘Devils Staircase’ naar een pas over de bergrug. Dit is het hoogste punt van de West Highland Way (ca. 550m).Vergeet hier niet regelmatig achterom te kijken of even te stoppen en om je heen te kijken, want de uitzichten zijn werkelijk prachtig! Na de pas gaat het bergafwaarts naar het dal van de Leven. Het landschap aan het einde van de wandeling wordt gekenmerkt door de oude aluminiumfabriek (voor auto- en vliegtuigmotoren) en de buizen van de waterkrachtcentrale die van de helling naar beneden lopen. In Kinlochleven lijkt het of de rest van de wereld geen invloed op dit dorp heeft gehad en waan je je ergens in de vorige eeuw. We verblijven hier op een camping.

Dag 9 Kinlochleven - Fort William - 19 km wandelen
De laatste wandeldag is in kilometers niet de langste maar wel pittig door de vele hoogtemeters. Vanuit Kinlochleven klimt het pad meteen steil omhoog om boven de boomgrens zich voort te zetten. Afwisselend lopen we langs ruïnes, ruige berghellingen, kale hoge toppen en door dichte dennenbossen bestemd voor de houtindustrie. In de middag krijgen we de machtige Ben Nevis in zicht en lopen we er enige tijd recht op af. De berg tracht je te verleiden haar te beklimmen, maar dat doen we niet en buigen naar links af, het dal van de rivier de Nevis in, om na vijf kilometer het eindpunt van de tocht, Fort William te bereiken. Op een camping zetten we onze tenten op en genieten van het uitzicht…

Dag 10 Fort William
Deze dag kun je naar eigen behoefte invullen. Fort William is een gezellig stadje met historische gebouwen, veel kleine winkeltjes, leuke restaurants en pubs. Rond 16.00 uur treffen we elkaar in een leuke pub voor een afsluitende borrel en een gezellige laatste avond met elkaar! Hoogste tijd om alle verhalen en foto's uit te wisselen van deze wandelvakantie in Schotland.

Dag 11 Glasgow - Amsterdam

We reizen vanuit Fort William met de bus terug naar Glasgow Airport en vliegen terug naar Nederland. Vanuit de bus heb je mooi zicht op de route die je de afgelopen dagen hebt gewandeld. Wat een mooie afsluiting van deze groepsreis!

Naar verblijf
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Retourvlucht incl. belastingen en toeslagen (Amsterdam - Glasgow)
 • Lokaal vervoer van en naar Glasgow airport
 • Verblijf
 • Beschreven overnachtingen
 • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
 • Je krijgt een tent en kookmateriaal te leen
 • Adventure food ter aanvulling op de maaltijden
 • Overig
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • Enthousiaste Nederlandse begeleiding
 • Vervoer - Algemeen
 • Indien de vlucht niet meer beschikbaar is in de standaard klasse wordt een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.
 • Verblijf
 • Drinken
 • Voor deze reis dien je een goede conditie te hebben. Je wandelt gemiddeld 20 kilometer per dag in verschillende weersomstandigheden. We adviseren ook wandelschoenen type B/C
 • Optioneel; bagagevervoer (circa 50 pond voor de hele reis)
 • Maaltijden (houd rekening met €5 - €15 per dag)
 • Vermaak
 • Persoonlijke uitgaven/zakgeld
 • Overig
 • Reserveringskosten (€30,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
Schotland , Central Belt , Glasgow
Naam verblijf
West Highland Way
Type verblijf
Huurtent

Verblijf West Highland Way

Beschrijving

Tijdens deze reis krijg je een trekkerstent van zo'n 1,5 kilo van het merk Vaude te leen. Deze tent is van hoogwaardige kwaliteit en gebruik je de hele reis. De reis begint vanaf Glasgow en eindigt daar ook.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

De reis

Je reist in een groep van maximaal acht personen en bij zes personen gaat de reis gegarandeerd door!

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding

De reisbegeleiders worden door ons zelf geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar organiseren we een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen. Wij investeren graag in de kennis van onze reisbegeleiders!

Veiligheid gaat boven alles!

Onze reisbegeleiders worden elk jaar verwacht op ons trainingsweekend waar verschillende onderwerpen over veiligheid aanbod komen. Tijdens de reis zijn zij mede daardoor in staat situaties goed in te schatten en de juiste beslissingen te nemen, om de veiligheid te waarborgen.

Deelnemers groepsreis

Ongeveer 98% van onze reizigers is single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket

Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Wat dien je mee te nemen

- Je krijgt een tent voor eigen gebruik in bruikleen
- Je krijgt Adventure food ter aanvulling op de maaltijden
- Je krijgt kookmateriaal
Dit alles samen is zo'n 3 kilogram.

Je moet je eigen slaapmat meenemen en natuurlijk ook
wandelschoenen en kleding voor 11 dagen. Het weer kan elke
dag anders zijn, dus zorg dat je voldoende lagen meeneemt. 

Naar vervoer
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Retourvlucht incl. belastingen en toeslagen (Amsterdam - Glasgow)
 • Lokaal vervoer van en naar Glasgow airport
 • Verblijf
 • Beschreven overnachtingen
 • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
 • Je krijgt een tent en kookmateriaal te leen
 • Adventure food ter aanvulling op de maaltijden
 • Overig
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • Enthousiaste Nederlandse begeleiding
 • Vervoer - Algemeen
 • Indien de vlucht niet meer beschikbaar is in de standaard klasse wordt een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.
 • Verblijf
 • Drinken
 • Voor deze reis dien je een goede conditie te hebben. Je wandelt gemiddeld 20 kilometer per dag in verschillende weersomstandigheden. We adviseren ook wandelschoenen type B/C
 • Optioneel; bagagevervoer (circa 50 pond voor de hele reis)
 • Maaltijden (houd rekening met €5 - €15 per dag)
 • Vermaak
 • Persoonlijke uitgaven/zakgeld
 • Overig
 • Reserveringskosten (€30,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Vervoer

Met het vliegtuig

Je vliegt van Schiphol naar Glasgow en mag 23 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage meenemen. Zodra de vluchttijden bekend zijn komen deze online.

Vluchttijden 10 juni - 20 juni
10 juni Amsterdam 08:00 - Glasgow 08:30
20 juni Glasgow 16:55 - Amsterdam 19:30

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Retourvlucht incl. belastingen en toeslagen (Amsterdam - Glasgow)
 • Lokaal vervoer van en naar Glasgow airport
 • Verblijf
 • Beschreven overnachtingen
 • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
 • Je krijgt een tent en kookmateriaal te leen
 • Adventure food ter aanvulling op de maaltijden
 • Overig
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • Enthousiaste Nederlandse begeleiding
 • Vervoer - Algemeen
 • Indien de vlucht niet meer beschikbaar is in de standaard klasse wordt een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.
 • Verblijf
 • Drinken
 • Voor deze reis dien je een goede conditie te hebben. Je wandelt gemiddeld 20 kilometer per dag in verschillende weersomstandigheden. We adviseren ook wandelschoenen type B/C
 • Optioneel; bagagevervoer (circa 50 pond voor de hele reis)
 • Maaltijden (houd rekening met €5 - €15 per dag)
 • Vermaak
 • Persoonlijke uitgaven/zakgeld
 • Overig
 • Reserveringskosten (€30,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

 • SGR
 • ANVR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen