Ontmoeten wij jou ook?India Rajasthan 22-daagse rondreis

Boek nú, betaal later

Groepsreis India Rajasthan 22-daagse rondreis

Accommodatie SIA

Ontdek de kleurrijke provincie Rajasthan in India. Bewonder de sprookjesachtige paleizen, forten en bazaars. Kijk je ogen uit in Delhi, Jodhpur en Jaipur. Laat je verrassen door de fresco's in onontdekt Shekhawati en bezoek de wereldberoemde Taj Mahal.

Wat kun je verwachten?

 • Ontdek de ‘Gouden Stad’ Jaisalmer
 • Bewonder de Maharadjapaleizen en bazaars
 • Bezoek de heilige rivier de Ganges
 • Griezelen tussen heilige ratten bij Bikaner
 • Kleurrijke festivals op diverse vertrakdata
vanaf € 1533,00
Groepsreis India Rajasthan 22-daagse rondreis
Groepsreis India Rajasthan 22-daagse rondreis
Groepsreis India Rajasthan 22-daagse rondreis
Groepsreis India Rajasthan 22-daagse rondreis
Groepsreis India Rajasthan 22-daagse rondreis
Groepsreis India Rajasthan 22-daagse rondreis
Groepsreis India Rajasthan 22-daagse rondreis
Groepsreis India Rajasthan 22-daagse rondreis
Groepsreis India Rajasthan 22-daagse rondreis
Groepsreis India Rajasthan 22-daagse rondreis
Groepsreis India Rajasthan 22-daagse rondreis
Groepsreis India Rajasthan 22-daagse rondreis
Groepsreis India Rajasthan 22-daagse rondreis
Groepsreis India Rajasthan 22-daagse rondreis
Groepsreis India Rajasthan 22-daagse rondreis
Groepsreis India Rajasthan 22-daagse rondreis
India - New Delhi - New Delhi city
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 18-45 jaar
 • 25-35 jaar
Verblijf:
Hotels cf programma
Verzorging:
Logies
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Groepsreis India Rajasthan 22-daagse rondreis

Rajasthan is India's meest kleurrijke en exotische provincie. De sprookjesachtige paleizen, gigantische forten en rijk versierde kleding van de bevolking zijn een lust voor het oog. De warmte van India kun je heerlijk wegspoelen; de meeste van je hotels beschikken over een zwembad. Je bezoekt tijdens je rondreis door India levendige steden met bonte markten en afgelegen dorpjes, reist door woestijnen en langs koele meren en bekijkt de tempel van de liefde: de wereldberoemde Taj Mahal. Een hoogtepunt van deze India groepsreis is het religieuze hart van India; Varanasi aan de oevers van de heilige Ganges.

Naar activiteiten
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen op basis van logies
 • Vermaak
 • Bezoek Ranakhpur / Keoladeo N.P. (alleen november t/m februari) / Fatehpur Sikri (exclusief entreegeld)
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Trein
 • Treinreizen Agra-Varanasi / Varanasi-Delhi
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.
 • Visum

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Delhi
Vandaag begint je India groepsreis. Je vliegt naar Delhi, waar je de volgende ochtend arriveert (tijdstip afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt). Je hebt een transfer naar je hotel dat zich nabij een levendige marktbuurt bevindt. Je komt vast ogen te kort.

Dag 2 - Delhi
Vrije dag in Delhi. Je begint de groepsreis door Rajasthan in de chaotische hoofdstad van India, Delhi. De geschiedenis van deze stad gaat minstens drieduizend jaar terug. Delhi bestaat uit twee delen, waartussen het contrast enorm is. Nieuw Delhi is weids opgezet met lange, brede, rechte straten, paviljoens en parken. Het is een stad die haast leeg aandoet vergeleken bij het oude deel. Oud Delhi is een kleurrijke, oriëntaalse mierenhoop vol steegjes, tempels en moskeeën. Hier vind je o.a. het Rode Fort en de Jama Masjid, de grootste en prachtigste moskee van het land. Rondom beide stadsdelen spreidt Delhi zich kilometers in alle richtingen uit. Mocht je vandaag niet genoeg tijd hebben om alles te doen wat op je lijstje staat, dan is dat geen ramp, want aan het eind van de reis kom je nog in Delhi terug.

Dag 3 - Delhi – Shekhawati
Vandaag gaat de rondreis door Noord-India naar Nawalgarh in Shekhawati, een plattelandsregio in het westen van Rajasthan, die bekend staat om haar prachtige met fresco's beschilderde koopmanshuizen en kleurrijke bevolking. Shekhawati was vanaf 1471 een onafhankelijk staatje tot het in 1738 bij het koninkrijk Jaipur werd gevoegd. Het gebied lag van oudsher op de karavaanroute van de havens van Gujarat en Centraal-India naar Delhi. Er heerste een levendige handel in opium, katoen en kruiden. De rijke kooplui bouwden prachtige panden voor zichzelf, ‘haveli's’ genaamd, en lieten waterreservoirs, tempels en karavanserais bouwen.

Dag 4 - Shekhawati
Vrije dag. Je kunt de dorpen en stadjes van de regio Shekhawati op eigen gelegenheid verkennen, of deelnemen aan een tour die door je reisbegeleider wordt georganiseerd. Nu Shekhawati niet meer op de handelsroute ligt wonen de oorspronkelijke eigenaren van de haveli's hier niet meer, ze zijn verhuisd naar Delhi of Mumbai. Veel haveli’s hebben een ‘bewaker’, die tegen wat kleingeld toeristen binnen laat, en zelf (met zijn gezin) één van de kamers van zo’n pand bewoont. De meeste van de haveli’s zijn bedekt met fresco's van tussen 1760 en 1920. Sommige zijn zwaar vervallen, andere verkeren nog steeds in een goede staat of zijn prachtig gerestaureerd, maar allemaal zijn ze zonder uitzondering zeer de moeite van het bewonderen waard.

Dag 5 - Shekhawati – Deshnoke – Bikaner
Je vertrekt al vroeg naar de ommuurde stad Bikaner. Onderweg stop je in het dorp Deshnoke. De plaatselijke heilige Karni Mata leefde er in de 15de eeuw. Zij wordt gezien als een incarnatie van de godin Durga. Naast de godin wordt de tempel ook bewoond door grote hoeveelheden goed doorvoede ratten (Kabas genaamd). Ook deze ratten worden aanbeden door de lokale bevolking. Je bent verplicht je schoenen bij de ingang van de Rattentempel Karni Mata te laten staan. Uiteraard hoef je niet naar binnen, als je dat niet wilt. Indrukwekkende forten, paleizen en openbare gebouwen zijn in Bikaner versierd met beeldhouwwerk van rozerood zandsteen, heel karakteristiek voor deze omgeving. Kamelen trekken hun karren door de smalle straten, net als eeuwen geleden. Bikaner ligt namelijk op een oude karavaanroute naar Centraal-Azië. Een lange bazaarstraat leidt nog steeds naar het imposante Junagarh Fort. De fortmuur van bijna een kilometer lengte telt maar liefst 37 bastions en twee imposante poorten. Binnen de muur liggen mooi gerestaureerde paviljoens en tempels.

Dag 6 - Bikaner – Jaisalmer
Je vervolgt je India rondreis door de woestijn naar Jaisalmer, misschien wel India's mooist ommuurde stad. In Jaisalmer kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen aan de fortificaties en prachtig bewerkte 'haveli's' (koopmanshuizen), de tempels en het middeleeuwse straatleven. Natuurgenieters kunnen per landrover op avontuur gaan in de omliggende woestijn met zijn zandduinen en antilopen. Gelegen tegen de grens met Pakistan in een westelijke uithoek van Rajasthan, ligt Jaisalmer ver van alles. Vanaf de 16e eeuw maakte de stad deel uit van het Moghulrijk en beleefde een ongekende bloeiperiode als handelsplaats. Adel en rijke kooplieden bouwden fraaie paleizen en haveli's. In de 19e eeuw werd de zeevaart steeds belangrijker en Jaisalmer raakte vergeten.

Dag 7 - Jaisalmer
Vrije dag in Jaisalmer. De ommuurde stad is als geheel een bezienswaardigheid met zijn vele fraai bewerkte gevels, nauwe, slingerende straatjes en intieme bazaars. Tot de mooiste haveli's behoren de 19e eeuwse Patwan haveli, de 18e eeuwse Salim Singh haveli en Nathmal haveli, alle drie aan de voet van het fort. Het fort behoort tot de oudste en grootste van Rajasthan. Bovendien is het bewoond, wat een tocht door deze middeleeuwse buurt een beleving als in duizend-en-één-nacht maakt. Er zijn verscheidene prachtig bewerkte 15e eeuwse jaintempels te vinden die alleen 's ochtends open zijn, en vier hindoetempels. Het fortpaleis is eveneens fraai bewerkt. Aan de zuidoostkant van de stad ligt het Gadi Sagar, het meer dat de stad van water voorziet. Zes kilometer ten noorden van de stad liggen de cenotafen, monumenten van de crematie van de maharadja's.

Dag 8 - Jaisalmer – Jodhpur
Vandaag kom je aan in Jodhpur, ook wel de 'poort tot de Thar-woestijn' en de ‘blauwe stad’ genoemd. Vanaf het fort kun je duidelijk zien waarom Jodhpur de bijnaam 'blauwe stad' heeft gekregen: veel huizen zijn hier blauw geverfd. De kleur blauw betekende vroeger eigenlijk dat het huis in het bezit is van een Brahmaan, een persoon van een hogere 'kaste', oftewel klasse. Tegenwoordig mag iedereen in Jodhpur zijn huis blauw verven. De kleur blauw zou bovendien insecten afweren. Vanaf de hoge muren van het fort hoor je de geluiden vanuit Jodhpur (beneden je) op je af komen. Je hotel ligt aan de rand van de stad en heeft een ruime tuin.

Dag 9 - Jodhpur
Vrije dag in Jodhpur. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onbetwist het Meherangarh Fort en het Umaid Bhavan-paleis. Aan de voet van het fort ligt de kleurrijke Sardar Markt, die het bezoeken ook zeker waard is. Men verkoopt hier groenten, specerijen, mooie stoffen, handwerk, zilver en allerlei Indische lekkernijen. Jodhpur is een plaats bij uitstek op deze groepsreis door Noord-India om op zoek te gaan naar antiek.

Dag 10 - Jodhpur – Kumbhalgarh
Je vervolgt je reis naar Kumbalgarh. Hier kun je een bezoek brengen aan het 15de eeuwse Kumbalgarh Fort, dat gebouwd werd door maharana Kumbha. De strategische ligging op zo'n 1100 meter hoogte in het Aravalli-gebergte zorgde ervoor dat het in heel zijn bestaan maar één enkele keer werd ingenomen. En nog moest keizer Akbar toen de hulp inroepen van de legers van Amber en Marwar om het karwei te klaren. De vestingwallen van het fort zijn in totaal 36 kilometer lang en het hele terrein beslaat naast diverse paleizen, tuinen en waterplaatsen maar liefst 360 tempels en 700 bunkers met kanonnen. Dankzij de hoge ligging heb je vanaf het Kumbalgarh Fort een geweldig uitzicht over de omgeving.

Dag 11 - Kumbalgarh – Ranakpur – Udaipur
Je kunt (van oktober tot juni!) deelnemen aan een optionele wandeling van Kumbalgarh naar Ranakpur met picknicklunch, die zo’n vijf uur in beslag zal nemen. Onderweg geniet je van het Indiase platteland en de vriendelijke boerenbevolking. Als je niet wilt wandelen, kun je met de bus. De monumentale Chaumukh-tempel van Ranakpur is één van de mooiste jain-tempels van India. Je hebt hier de gelegenheid het zeer gedetailleerde beeldhouwwerk dat deze tempel kenmerkt goed te bekijken. Het complex dateert uit de 15de eeuw en telt maar liefst 1444 zuilen, waarvan er niet één gelijk is aan de ander. Vanaf Ranakpur is het nog een paar uur rijden naar Udaipur.

Dag 12 - Udaipur
Vrije dag in Udaipur. Deze stad is de meest weelderige van Rajasthan. Udaipur is gebouwd rond een aantal kunstmatige meren waaraan veel paleizen en haveli's staan. Door de overvloed aan water zijn er veel parken en tuinen. Midden op het Pichola-meer ligt het Lake Palace, één van 's werelds mooiste hotels. De stad wordt voor een deel nog door de gigantische stadsmuren omgeven, die op andere plaatsen zijn weggehaald. Het oude Udaipur is een echte droomstad, waar je uren in kunt dwalen. Vandaag kun je op eigen houtje de bezienswaardigheden van deze exotische en ontspannen stad verkennen. Behalve paleizen zijn er in Udaipur ook een paar tempels te bezoeken, waarvan de Jagdish-tempel in het drukke centrum de bekendste is.

Dag 13 - Udaipur – Pushkar
Vandaag reis je door naar Pushkar, een pittoresk pelgrimsplaatsje gebouwd rondom het heilige Pushkar-meer. Van oudsher gaat de legende dat Brahma een lotusbloem liet vallen waar vervolgens de bron ontstond. De Brahma-tempel is dan ook de belangrijkste tempel in Pushkar. Even buiten Pushkar ligt een heuvel met nog een andere tempel erop. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht over het stadje en het meer.

Dag 14 - Pushkar – Jaipur
's Ochtends vervolg je de India rondreis per bus naar Jaipur. Je slaapt hier twee nachten. De 'Roze Stad' is de hoofdstad van de kleurrijke deelstaat Rajasthan. Aan de noordkant wordt de stad omgeven door heuvels vol forten en paleizen. Eén van de mooiste paleizen is het Hawa Mahal, het Paleis der Winden. Ondanks het grote inwonertal is Jaipur een aangename stad, niet in de laatste plaats door het kleine aantal auto's dat zich in het ommuurde deel begeeft. Je kunt op je gemak de stad bekijken. Op straat lopen de Rajasthaanse mannen met hun enorme snorren en tulbanden, en de met sieraden behangen vrouwen in de meest felgekleurde sari's van India.

Dag 15 - Jaipur
Vrije dag in Jaipur. Naast het Paleis der Winden kun je ook het City Palace, het observatorium en het indrukwekkende Nahargarh Fort bezichtigen. Vanaf dit fort heb je adembenemende vergezichten over de stad en in de avond is het verlicht. Op zo'n 11 km ten noordoosten van de stad ligt het fameuze Amber Fort op een heuvel. Voordat Jaipur gebouwd werd was Amber zes eeuwen lang de hoofdstad van het gebied. Aan de robuuste buitenkant van het fort zou je nooit afleiden dat er binnen koninklijke vertrekken zijn met veel inlegwerk en marmer. ‘Bollywood’ is de dansstijl die bekend is door de Indiase films die geproduceerd worden in Mumbai (Bollywood). Het is eigenlijk een mix van allerlei stijlen, zoals buikdans, kathak, Indiase volksdans, moderne dans, jazz en zelfs westerse dans. Liefhebbers kunnen deelnemen aan een ‘Bollywood Dance class’.

Dag 16 - Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra
Je reist naar de spookstad Fatehpur Sikri (entreegeld niet inbegrepen). Hier liet keizer Akbar zijn hoofdstad bouwen. Tussen 1571 en 1585 zwaaide hij de scepter over bijna het gehele noorden van India. Al gauw bleek de toevoer van voldoende water een probleem en de stad werd verlaten. Aan de rode bouwwerken zie je nu nog wat voor een rijkdom hier heerste. Dan rijd je naar Agra, waar je overnacht in een hotel met zwembad.

Dag 17 - Agra – Varanasi
Je hebt vandaag de hele dag de tijd om Agra te ontdekken. Deze stad is wereldberoemd om de Taj Mahal, die keizer Sjah Jahan liet bouwen uit liefde voor zijn overleden vrouw. Ook het Rode Fort en de bazaars verdienen een bezoek.

Dag 18 - Varanasi
Vrije dag in Varanasi. In een grote meander aan de oevers van de Ganges ligt de heiligste stad van India en, volgens vele overleveringen, de oudste levende stad ter wereld: Varanasi. Dit is de stad van de machtigste der hindoegoden: Shiva/Viswanath. Het is ook sinds mensenheugenis de belangrijkste theologische stad. Het centrum van Varanasi is druk, zoals elke grote Noord-Indiase stad. Het aantal buffels en heilige koeien op de straten is hier echter nog groter dan elders. Maar wanneer je achter het centrum door de smalle steegjes naar de stenen trappen (de ‘ghats’) wandelt kom je bij de ziel van India, Moeder Ganges. Duizenden mensen per dag nemen hier een bad om hun zonden af te wassen en ook de as van gestorvenen wordt verspreid over de heilige rivier.

Een boottocht over de Ganges is een fascinerende ervaring! Houd er rekening mee dat door de moesson in India (met name in augustus) de waterstand van de Ganges hoog is en daarmee de stroming gevaarlijk. Om die reden is het bij de Indiase wet dan verboden om te varen op de Ganges. Deze wijziging kan per dag door de overheid in Varanasi gewijzigd worden.


Dag 19 - Varanasi
Vrije dag in Varanasi. Een wandeling langs de oever, waarover de ghats zich over een afstand van zeven kilometer uitstrekken, is één van de meest indrukwekkende ervaringen en geestelijke beproevingen tijdens deze Noord-India groepsreis. Hier kijk je je ogen uit langs de rivier de Ganges, waar hindoes zich baden en lijken verbranden. Maak bijvoorbeeld een boottocht over de rivier.

Er is geen verhaal in de Indiase mythologie, waarin Varanasi nog niet bestond en we kunnen aannemen dat hier al een stad lag toen de Indiase Ariërs de bergpassen overtrokken uit Centraal-Azië om India te veroveren. De stad is dus minstens 4000 jaar oud. Bezien vanuit die ouderdom is de komst van de Boeddha naar deze stad een klein feit. Veroveraars kwamen en gingen, maar Varanasi bleef en zag telkens weer de rivier stijgen na de moessonregens en erna weer dalen.


Dag 20 - Varanasi – Delhi
Je hebt nog een hele dag om Varanasi te ontdekken. Aan het einde van de dag neem je de nachttrein terug naar Delhi. Wederom slaap je in gereserveerde airconditioned couchettes. De rit duurt ongeveer 12 uur (uiteraard is deze tijd onder voorbehoud).

Dag 21 - Delhi
Da aankomst met de trein ben je de rest van de dag vrij in Delhi. Mocht je aan het begin van de rondreis nog niet aan alles toegekomen zijn, dan heb je nu een tweede kans. Maar misschien wil je liever op zoek gaan naar souvenirs op de vele markten die de stad rijk is. In Delhi heb je de beschikking over een dagkamer, zodat je je spullen in het hotel kunt achterlaten en je nog kunt opfrissen voordat je weer naar Nederland reist. In de avond word je naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht naar Nederland.

Dag 22 - Delhi 
Vlucht van New Delhi naar huis, waar je in de loop van de ochtend zult aankomen en er helaas een einde komt aan je groepsreis door India.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €225,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 2. Deze reis is voor ieder redelijk gezond persoon te maken, maar de grote steden kunnen voor overprikkeling zorgen. Door de hitte kan deze reis in de zomermaanden zwaar vallen. Een positieve en flexibele instelling is belangrijk dan lichamelijke fitheid. 


Reisafstanden
Delhi naar Surajgarh/Nawalgarh: 272 km (6 uur)
Surajgarh/Nawalgarh naar Bikaner: 260 km (6 uur)
Bikaner naar Jaisalmer: 340 km (8 uur)
Jaisalmer naar Jodhpur: 295 km (5 uur)
Jodhpur naar Kumbalgarh: 185 km (4 à 5 uur)
Kumbalgarh naar Udaipur: 150 km (5 uur)
Udaipur naar Pushkar: 285 km (8 uur)
Pushkar naar Jaipur: 150 km (2 à 3 uur)
Jaipur naar Agra: 250 km (8 uur)
Agra naar Varanasi: 600 km (12 uur) (nachttrein)
Varanasi naar Delhi: 800 km (12 uur) (nachttrein) 

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Naar verblijf
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen op basis van logies
 • Vermaak
 • Bezoek Ranakhpur / Keoladeo N.P. (alleen november t/m februari) / Fatehpur Sikri (exclusief entreegeld)
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Trein
 • Treinreizen Agra-Varanasi / Varanasi-Delhi
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.
 • Visum
India , New Delhi , New Delhi city
Naam verblijf
Accommodatie SIA
Type verblijf
Hotels cf programma

Verblijf Accommodatie SIA

Beschrijving

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Je verblijft tijdens deze reis is op basis van logies.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.

De hotels die we (onder voorbehoud) gebruiken zijn:

 • Delhi - Hotel Bel Morris
 • Nawalgarh - Hotel Grand Haveli
 • Bikaner - Hotel Raj Vilas Palace
 • Jaisalmer - Hotel Dev Villa
 • Jodhpur - Karni Bhawan
 • KUMBHALGARH - Shahpura Kumbhal Vilas
 • Udaipur - Hotel Vishnupriya
 • Pushkar - Hotel Master Paradise
 • Jaipur - Jaipur Inn
 • Agra - Hotel Atithi
 • Varanasi - Hotel Surya

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement

Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'

Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat

Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling

De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 

90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. 
Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven. 

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Naar vervoer
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen op basis van logies
 • Vermaak
 • Bezoek Ranakhpur / Keoladeo N.P. (alleen november t/m februari) / Fatehpur Sikri (exclusief entreegeld)
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Trein
 • Treinreizen Agra-Varanasi / Varanasi-Delhi
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.
 • Visum

Vervoer

Met het vliegtuig

Vluchtinformatie
in verband met de verschillende vluchtopties van diverse luchthavens en wijzigingen in de vluchtschema's is het niet mogelijk om één vluchtschema te publiceren. Ben je benieuwd naar de mogelijke vluchttijden? Bel of mail ons gerust.

De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden en dat niet alle deelnemers hetzelfde vluchtschema hebben.

Vervoer ter plaatse
Gedurende deze India groepsreis hebben we de beschikking over een eigen bus, waardoor we ook kunnen stoppen op mooie plekjes in de natuur. We maken gebruik van airconditioning in de bus. De transfers van en naar de treinstations zijn inbegrepen.

Daarnaast reis je twee keer met de openbare trein, namelijk de nachttreinen van Agra naar Varanasi (Kota Patna Express) en van Varanasi naar Delhi (Shivganga Express).

Visum
Voor deze bestemming is een visum, elektronisch visum of toeristenkaart benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen op basis van logies
 • Vermaak
 • Bezoek Ranakhpur / Keoladeo N.P. (alleen november t/m februari) / Fatehpur Sikri (exclusief entreegeld)
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • vergroeningsproject Justdiggit
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Brandstofheffing
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Trein
 • Treinreizen Agra-Varanasi / Varanasi-Delhi
 • Verblijf
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
 • Boekingskosten à €27,50
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • SGR-bijdrage à €5 p.p.
 • Visum

 • SGR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 1 reviews
8.0
Singlereizen
38 jaar
8

Fantastische reis

Wat een heerlijk land! Leuke combinatie van cultuur en leuke mensen. Het tempo ligt wel redelijk hoog, maar omdat de reisroute goed is uitgekiend en het aantal reisdagen perfect is, vond ik het toch goed te doen. 

Mijn tips

Het blijft een land van uiterste: mooie natuur, rijkdom, maar ook de armoede van het grootste deel van de bevolking. Bereid je hierop voor!

Reisperiode: 06-06-2021 ~ 27-06-2021 / Accommodatie SIA

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen