Ontmoeten wij jou ook?Actieve reis In Münsterland

Boek nú, betaal later

Groepsreis Actieve reis In Münsterland

9.0
Zum Alten Brunnen

Tijdens deze reis in het Münsterland gaan we volop genieten van de natuur en verschillende toffe activiteiten. Bij onze oosterburen maken we kennis met schitterende wandelroutes, skiën we op de langste indoor skihal van Europa en abseilen we van een kasteel.

Wat kun je verwachten?

  • De accommodatie heeft een 9 op Zoover
  • Tokkelen en abseilen van een kasteel
  • Prachtige wandelingen in het mooie Münsterland
  • Skiën in de langste indoor skihal van Europa
  • Ontdek het karakteristieke Tecklenburg
Binnenkort beschikbaar
Groepsreis Actieve reis In Münsterland
Groepsreis Actieve reis In Münsterland
Groepsreis Actieve reis In Münsterland
Groepsreis Actieve reis In Münsterland
Groepsreis Actieve reis In Münsterland
Groepsreis Actieve reis In Münsterland
Groepsreis Actieve reis In Münsterland
Groepsreis Actieve reis In Münsterland
Groepsreis Actieve reis In Münsterland
Groepsreis Actieve reis In Münsterland
Groepsreis Actieve reis In Münsterland
Groepsreis Actieve reis In Münsterland
Groepsreis Actieve reis In Münsterland
Groepsreis Actieve reis In Münsterland
Groepsreis Actieve reis In Münsterland
Groepsreis Actieve reis In Münsterland
Duitsland - Münsterland - Teckelenburg
  • Vertrekgarantie
  • Last minute
Reisgenoten:
  • 20-45 jaar
  • 20-55 jaar
  • 20-59 jaar
Verblijf:
Pension
Verzorging:
Logies
Vervoer:
Meer info & reserveren
  • Reisthema's:
  • Verblijf:

Groepsreis Actieve reis In Münsterland

Tijdens deze 7 daagse singlereis gaan we de pareltjes van het Münsterland ontdekken. Vanaf station Enschede vetrekken we met de minibus richting de comfortabele accommodatie aan de rand van Tecklenburg. De plaats die bekend staat om de karakteristieke vakwerkhuisjes en smalle straatjes. Het is slechts een klein uur rijden, dus we zijn maar weinig tijd kwijt aan reizen. Eenmaal in het Münsterland trekken we de wandelschoenen aan en gaan we verschillende prachtige wandelingen maken door de indrukwekkende natuur van de oosterburen. Daarnaast is er aan adrenaline ook geen gebrek op deze groepsreis. We gaan naar beneden skiën van de langste indoor skihal in Europa en klimmen naar de top van de klimwand in Osnabrück. Kortom een perfecte mix van cultuur, natuur en avontuur en dat alles vlak over de grens.

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1- De Münsterland reis gaat van start
De vertrek dag voor de reis naar Duitsland is aangebroken, eindelijk genieten van die wel verdiende vakantie. We ontmoeten elkaar op het station van Enschede. Hier staat onze reisbegeleider om 14:00  klaar met de bus, om ons naar Tecklenburg te rijden. We verblijven de gehele reis in een knus pension, met een prachtig uitzicht over het heuvelachtige landschap. Het pension is van alle gemakken voorzien en beschikt over kookfaciliteiten en een gezamenlijke ruimte, die we vrij kunnen gebruiken.

Dag 2 - De Grand Canyon van het Münsterland
Na een goede nachtrust maken we ons op voor een mooie eerste dag. Er staat een wandeling op de planning naar de “Canyon Blick”, de Grand Canyon van het Münsterland. Tijdens de wandeling beklimmen we de Leedener Berg, waar ons een schitterend uitzicht wacht over de heuvelachtige omgeving. Wanneer we onze weg vervolgen, komen we vanzelf aan bij de highlight van de wandeling: de “Canyon Blick”. Vanaf dit punt kijken we zo de voormalige kalksteengroeve in met haar prachtige turquoise water. Een ideale plek om even te genieten van het uitzicht, onder het genot onze lunch.

Dag 3 - Avontuur op de ski’s
Tijdens een winterreis kan skiën natuurlijk niet op het programma ontbreken. Hiervoor bezoeken we de langste indoor skibaan van Europa, waar sneeuwpret gegarandeerd is. Je kiest zelf of je wil skiën of snowboarden, deze keuze kan iedereen individueel maken. Heb je nog nooit eerder geskied of is dit al een aantal jaren geleden? Geen probleem, er is een beginnersbaan, waar je het rustig kan uitproberen. Met het gemak van het all-inclusive concept dat deze skihal hanteert, kunnen we hier de hele dag doorbrengen.

Dag 4 - Avontuur tijdens het abseilen en tokkelen
Een nieuwe dag breekt aan in Tecklenburg en we maken ons klaar voor een bezoek aan het kasteel “Burg Bentheim”. Het zandstenen kasteel stamt uit de middeleeuwen en wordt tot op heden nog steeds bewoond. Gelukkig zijn veel van de historische ruimtes en vestingwerken wel toegankelijk voor bezoekers. Voor wie wat meer actie zoekt, is dit ook de uitgelezen kans om te abseilen van het historische pand. Daarnaast is er ook nog een zippline aanwezig, die ons in hoog tempo van de top van het kasteel naar beneden brengt. Actie en adrenaline gegarandeerd bij Burg Bentheim. Aan het einde van de dag kletsen we gezellig bij over deze toffe ervaringen.

Dag 5 - Hiken in de heuvels
Vandaag trekken we onze wandelschoenen weer aan voor een mooie hike in de omgeving van Tecklenburg. Hier wandelen we over een van de populairste trails van Duitsland, de “Tecklenburger Bergpfad”. De route neemt ons door een wisselend landschap, maar voornamelijk door het bos. Tijdens de hike komen we ook door het karakteristieke Tecklenburg, met haar kenmerkende smalle straatjes en authentieke winkeltjes. Hier kunnen we even rondneuzen, voordat we onze tocht vervolgen naar ons pension.

Dag 6 - Klimmen naar de top
Na een prachtige dag gisteren in de bosrijke omgeving van ons pension, wagen we ons vandaag weer aan een portie adrenaline. Een actieve dag in een indoorklimhal staat namelijk op het programma, geschikt voor alle klimniveaus. Voor de warming up beginnen op de gele route, en wanneer we het onder de knie hebben, kunnen we de lat steeds hoger leggen door een andere route te nemen naar de top. Beginner of gevorderd, we maken er een sportieve en vooral gezellige dag van.

Dag 7 - Afsluiting op de “Piesberg”
Na het ontbijt pakken we onze spullen in, de laatste dag van deze singlereis is namelijk aangebroken. We hebben nog wel een laatste activiteit op het programma staan, voordat we het Münsterland verlaten. Het Global Geopark Terra Vita staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, en is het bezoek meer dan waard. We maken hier een gave wandeling, die uitkomt bij de “Piesberg”, die een gaaf uitzicht biedt over de gehele steengroeve. Onderweg naar de top komen we ook nog een statige Sequoiaboom tegen van wel 33 meter hoog en 2 meter breed, heel indrukwekkend.

Na deze laatste hike stappen we de bus in, en maken we de reis terug naar Nederland. Op het station in Enschede scheiden onze wegen weer. We kijken terug op een bijzondere week vol actie in het mooie Münsterland.

Omdat het weer in Duitsland net zo wisselvallig kan zijn als in Nederland, kunnen sommige activiteiten aangepast of verplaatst worden.

Naar verblijf
Duitsland , Noordrijn-Westfalen , Düsseldorf
Naam verblijf
Zum Alten Brunnen
Type verblijf
Pension
Zoover score:
9.0
500 meter

Verblijf Zum Alten Brunnen

Beschrijving

In het karakteristieke Duitse pension 'Zum Alten Brunnen' zullen we deze reis verblijven. De accommodatie heeft een prachtig uitzicht over de omgeving en ligt op loopafstand van het pittoreske Tecklenburg. Ideaal als je nog een knusse avondwandeling wil maken. Ook is in het pension een ruime gemeenschappelijke ruimte en keuken aanwezig waar we samen de lekkerste maaltijden kunnen bereiden. Heb je nog een lekker recept thuis liggen? Neem deze dan vooral mee om samen met de groep te maken. Je deelt een kamer met maximaal 1 medereiziger. Don't worry, je slaapt natuurlijk altijd in een eenpersoonsbed.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding

De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers

Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis

Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Naar vervoer

Vervoer

Met de bus

Om 14:00u vertrekken we vanaf station Enschede met een mini-bus naar onze accomodatie in Teckelenburg. 

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

  • SGR
  • SCR
  • ANVR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen