Ontdek Armenie met andere singlesGeniet van onze single reizen naar Armenie en beleef de wereld met elkaar.

Boek nú, betaal later

Single reizen naar historisch Armenië

Bergen, bossen en stromende rivieren. Deze drie dingen kenmerken het landschap van Armenië. Het landschap heeft veel reliëf, met veel riviertjes die door de bergen heen stromen. De Ararat is de hoogste berg in Armenië. Door de Armenen wordt de berg als heilig beschouwd, omdat er volgens de Thora de ark van Noach op de berg landde toen het water zakte na de overstroming. Op het gebied van klimaat heeft Armenië warme zomers en koude winters. In de zomer ligt de temperatuur tussen de 22 en 36°C, maar doordat de lucht droog is voelen deze temperaturen aangenaam aan, in tegenstelling tot Nederland. Ideaal voor zonvakanties dus!

In de winter liggen de temperaturen tussen de -10 en -5°C. Enthousiaste singles die van wintersport houden kunnen lekker skiën van de heuvels van Tsaghkadzor, een spa stadje net buiten de hoofdstad Yerevan. Als je interesse meer bij de architectuur ligt, kun je in Armenië de vele eeuwenoude kerken en kloosters bewonderen. Een echte must see is het klooster van Geghard. Dit “grotklooster” is namelijk uit gesteente in een berg gebouwd! Naast dit klooster is de Garni tempel erg indrukwekkend. De Garni tempel is de enige overgebleven tempel van heidenen in Armenië: deze is gespaard gebleven omdat de Christenen, die alle heidense gebouwen sloopten, hem te mooi vonden!  Ook Yerevan is voor de architectuurliefhebber erg interessant: de gebouwen zijn gemaakt van vulkanisch gesteente met een roze tintje. Vandaar dat Yerevan ook wel de 'Pink City' genoemd wordt!

Verder kun je in Armenië prima genieten van heerlijk eten en drinken: probeer het lokale gerecht Morash, versnipperde stukjes kip gemixt met groene erwten en Kyufta, handgemaakte worstjes gemaakt van rundvlees, granen en gesauteerde champignons. Ook de Armeense koffie is erg gewild. Deze koffie wordt bereid door de bonen te malen, water toe te voegen en in een speciale hoge koffiepot te verhitten. Ze zeggen zelfs dat je in het residu in je koffiekopje jouw toekomst kunt zien!

Het nachtleven is in dit land ook niet de saaiste. Van knusse barretjes tot kleurrijke ondergrondse clubs: Armenië heeft het allemaal! Het centrum van Yerevan is op zichzelf ook al een feest: eigenlijk is de hele stad zelf al een groot café! Als je moe bent van het rondwandelen door de stad, kan je goedkoop een taxi pakken. Voor ongeveer een euro kan je al ver komen! Je zult je met de andere singles in de late avonden in ieder geval niet vervelen. Dus ga nu mee op een geweldige single reis naar het mooie, culturele Armenië!

Lees meer >
Sorteren op

Oeps...
deze vakanties zijn nu niet beschikbaar!

Wil je bericht ontvangen als deze singlereis of groepsreis er weer is?

Ja, houd mij op de hoogte
Vakanties zijn nu niet beschikbaar
Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen