Ontmoeten wij jou ook?Winters Avontuur in Zweeds Lapland

Boek nú, betaal later

Singlereis Winters Avontuur in Zweeds Lapland

8.3
Kallsedets Fjällcenter

Pak je thermokleding, winterjas en snowboots in en ga gezellig mee op deze onvergetelijke winterreis naar Zweeds Lapland. Inclusief activiteiten zoals een husky-, sneeuwschoen- en sneeuwscootertocht en een winterse BBQ. Een unieke reis naar prachtig winters Lapland.

Wat kun je verwachten?

  • Verblijf op basis van volpension met winterse BBQ
  • Nederlandse, lokale reisleiding
  • Grote kans om het het Noorderlicht te aanschouwen!
  • Inclusief sneeuwscooter- en sledehondentocht
  • Bijzondere winterreis vol bucketlist ervaringen
Binnenkort beschikbaar
Singlereis Winters Avontuur in Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur in Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur in Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur in Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur in Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur in Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur in Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur in Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur in Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur in Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur in Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur in Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur in Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur in Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur in Zweeds Lapland
Singlereis Winters Avontuur in Zweeds Lapland
Zweden - Zweeds Lapland - Kallsedets
  • Vertrekgarantie
  • Last minute
Reisgenoten:
  • 25-39 jaar
  • 25-45 jaar
  • 30-45 jaar
  • 30-49 jaar
  • 30-55 jaar
  • 35-59 jaar
  • 40-55 jaar
  • 45-59 jaar
  • 50-65 jaar
  • 50-69 jaar
Verblijf:
Vakantiehuis
Verzorging:
Volpension
Vervoer:
Meer info & reserveren
  • Reisthema's:
  • Verblijf:

Singlereis Winters Avontuur in Zweeds Lapland

Deze reis naar Zweeds Lapland zit vol bucketlist momenten. Zo zijn onder andere de sneeuwscootertocht, huskytocht, sneeuwschoenwandeling en winterse BBQ zijn inbegrepen bij deze reis. Het hoogtepunt van de vakantie is toch wel als het Noorderlicht zich laat zien. Door de goede ligging van het vakantiehuis is de kans groot dat wij het Noorderlicht kunnen spotten. Wat wil je nog meer? Een dagje skiën of snowboarden? Ook dat is mogelijk. Ga jij met ons mee genieten in het schitterende Zweedse Lapland? 

Nog nooit heb je zoiets moois gezien. Tijdens deze expeditie nemen wij je mee naar de wondere wereld van Zweeds Lapland, het ongerepte Kallsedet. Het weergaloze landschap, de pure natuur, de rust en stilte en de uitgestrektheid maakt dit gebied tot een van de mooiste sneeuwbestemmingen van Zweden. Hier vind je het echte Nordic-gevoel. Alle facetten van een echte winter zijn hier aanwezig. Zo maken we een mooie tocht met sneeuwscooters, vis je in stilte je maaltijd bij elkaar op de dikke laag ijs tijdens het ijsvissen, laten we ons de witte omgeving inleiden tijdens de sneeuwschoenwandeling, trekken we met de sledehonden de prachtige winterwereld in en gaan we skiën in het meest beroemde Zweedse wintersportdorp Åre.

Tijdens deze avontuurlijke winterreis zullen spectaculaire activiteiten worden afgewisseld met gezelligheid en typisch Zweedse gebruiken. Zo verblijven we in een groepshuis, gelegen aan een groot meer met schitterend uitzicht op de bergen. Door de unieke ligging van dit gebied is tevens met regelmaat het Noorderlicht te aanschouwen.

Een bijzondere winterbeleving vol bucketlist ervaringen!

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1
Vandaag gaat het winterse avontuur echt beginnen. We verzamelen op Schiphol en vliegen naar Åre-Östersund of Trondheim in Noorwegen. Hier word je ontvangen door onze Nederlandstalige reisleidster, waarna zij jou en de groep met de transfer naar de accommodatie in Kallsedet brengen. In de avond krijgen we een korte presentatie en kennismaking en maken we er een gezellige avond van.

Dag 2
Wie vangt de eerste bergforel in het meer? Vandaag gaan we ijsvissen. We pakken onze spullen, kleden ons warm aan en maken op de sneeuwschoenen een tocht naar het meer. We nemen onze boren mee, betreden de dikke laag ijs die op het meer ligt, maken een gat en gaan proberen om de forellen te vangen. ’s Avonds gaan we gezellig relaxen en eten in de grillhut, waarbij we onze zelf gevangen vis kunnen bereiden. 

Dag 3
Maak je klaar voor actie! Er staat een indrukwekkende sneeuwscootertocht op het programma, maar eerst brengen we een bezoek aan de bevroren watervallen. Je zult versteld staan! We eten op locatie gezamenlijk een hapje om wat energie op te doen voor één van de hoogtepunten van deze reis. We maken onder leiding van een lokale gids een prachtige tocht gemaakt door het witte wonderland van zo’n drie uur. Heb je een rijbewijs? Dan mag je plaatsnemen achter het stuur. Je gaat gezellig met z’n tweeën op een sneeuwscooter, waarbij je allebei zo’n anderhalf uur achter het stuur zit. Wat een uitzicht!

Dag 4
Trek vandaag de sneeuwschoenen maar aan, want we gaan een fantastische sneeuwschoenwandeling maken door de mooie witte omgeving van Kallsedet! De tocht zal ongeveer vier uur duren. De tocht zal beginnen op het sneeuwscooterpad en zich daarna vervolgen in de diepe sneeuw (afhankelijk van het weer). Geniet van de prachtige, witte omgeving en de rust. Na de sneeuwschoenwandeling zorgen we ervoor dat de houtgestookte sauna opgestookt is, zodat we lekker kunnen opwarmen op de Zweedse manier. ’s Avonds zal er weer een heerlijke maaltijd voor ons worden bereid, daarna spelen we een spelletje of heb je lekker tijd voor jezelf.

Dag 5
Haal de skispullen maar tevoorschijn! Vandaag gaan we skiën, snowboarden of langlaufen in het gebied Åre-Björnen. Het skigebied ligt in Jämtland, is een uitgebreid gebied met 91km aan pistes en heel toegankelijk voor zowel beginners als voor de gevorderde wintersporters. Ter plaatse kun je kiezen of je wilt skiën, snowboarden of langlaufen.

Dag 6
Vandaag hebben we een rustige dag in en rond Kallsedet. We rijden naar Kolåsen, waar we een Samische Kolåsens Lappkapell bezoeken. Verder kan je lekker gaan doen waar je zin in hebt. Zo kun je bijvoorbeeld sneeuwschoenen lenen voor een tocht in de prachtige omgeving, gaan ijsvissen, sleetje rijden of leen een boek en relax in het Fjällcafé. Ook kun je de sauna huren (tegen betaling) om lekker te ontspannen. Aan het einde van de dag gaan we gezellig met z’n allen grillen en chillen tijdens de BBQ in de grillhut.

Dag 7
Bij deze winterse vakantie hoort natuurlijk een sledehondentocht. We worden voortgetrokken door echte husky’s, die niet kunnen wachten om ons mee te nemen. We maken een prachtige lange tocht door het winterse landschap. Wat een avontuur! Opwarmen doen we met een drankje in een warme hut. Op de terugweg bezoeken we de Chokladfabrik åre, waar je alle denkbare soorten chocolade kunt kopen.

Dag 8
Helaas is dit alweer de laatste dag van dit onvergetelijke avontuur. We worden met een transfer terug naar het vliegveld gebracht vanwaar we weer terug naar Schiphol vliegen.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen door o.a. weersomstandigheden. Het kan hierdoor bijvoorbeeld voorkomen dat een activiteit op een andere dag zal plaatsvinden. Als de sneeuwconditie en/of weersomstandigheden ons tegenwerken, kan het zijn dat de sneeuwscootertocht 2 uur duurt.

Noorderlicht
Het kan voorkomen dat we het Noorderlicht gaan zien. Als dit het geval is, laten we alles uit onze handen vallen en het enige wat je hoeft te doen is het pakken van je camera. Geniet van dit bijzondere natuurverschijnsel. 

Tijdens deze reis zijn de volgende activiteiten inbegrepen: 

  • Sledehondentocht
  • Sneeuwscootertocht
  • Bezoek aan de bevroren watervallen 
  • Sneeuwschoenwandeling
  • Skiën of langlaufen in Åre-Björnen 
  • IJsvissen
Naar verblijf
Zweden , Jåmtland , Kallsedets
Naam verblijf
Kallsedets Fjällcenter
Type verblijf
Vakantiehuis
Zoover score:
8.3

Verblijf Kallsedets Fjällcenter

Beschrijving

Het Fjällcenter met Eko-Silver label van Tripadvisor, ligt ten noorden van het alom bekende wintersportgebied Åre, centraal gelegen tussen de vliegvelden van Trondheim en Åre/Östersund. Door deze ligging waan je je ook in april nog in een winter-wonderland. Deze locatie sluit aan bij de winterbeleving die je krijgt tijdens deze reis, ver weg van alle hordes toeristen. Het groepshuis ligt aan een groot meer met een schitterend uitzicht op de bergen. Door de unieke ligging is met grote regelmaat het Noorderlicht te bewonderen!

Faciliteiten en kamers
We verblijven op de kamers in de ‘Vandrarhem’: het groepshuis welke beschikbaar is voor onze groep. In het groepshuis zijn minimaal 5 kamers beschikbaar (single en enkele meerpersoonskamers). Bedlinnen is op alle kamers aanwezig. Het sanitair bestaat uit 3 douches en 4 toiletten, waarbij ook de handdoeken aanwezig zullen zijn! Tijdens deze reis is er plaats voor 8 reizigers.

Het groepshuis heeft een gedeelde woonkamer met tv, een grote, volledig uitgeruste keuken en Wi-Fi-verbinding. Wil je gebruik maken van de wasmachine en/of droger? Dan kan dit tegen een kleine vergoeding. Op het terrein zijn onder andere een kleine supermarkt en het fjällcafé te vinden. Hier kun je gezellig een drankje doen, een goed boek lezen of wat snacken. Ook kun je de sauna huren (tegen betaling) om lekker te ontspannen.

Bij deze reis heb je de keuze uit drie verschillende kamertypes:

Gedeelde kamer
Kies je voor een gedeelde kamer? Dan deel je de kamer met maximaal 3 andere reizigers van hetzelfde geslacht. De sanitaire voorzieningen (3 douches, 4 toiletten) deel je met alle reizigers in het groepshuis. Dit zijn enkel reizigers van onze groep.

Single kamer
Wil je liever een eigen slaapruimte, maar vind je het geen probleem om het sanitair (3 douches, 4 toiletten) te delen met je medereizigers uit de groep? Boek dan een single kamer in het groepshuis.

Eigen stuga (op aanvraag)
Kies je voor een eigen stuga, dan heb je een eigen huisje tot je beschikking met slaapkamer en sanitair. Mocht je hier interesse in hebben, kun je dit tegen een toeslag bijboeken op het boekingsformulier van een single kamer. Wij zullen contact met je opnemen over de beschikbaarheid. Staat de mogelijkheid niet op het boekingsformulier? Dan zijn de stuga’s helaas niet meer beschikbaar bij de door jou gekozen datum.

Verzorging
We verblijven op basis van Volpension. Dit houdt in dat zowel het ontbijt, de lunch en het diner zijn inbegrepen. De lunch zal zijn in de vorm van een lunchpakket, zodat je deze mee kunt nemen naar een excursie. Het diner zal plaatsvinden in het Fjällcafé in de vorm van een lekkere maaltijd en vaak met een huisgemaakte dessert. Tijdens het diner is water inbegrepen. In het groepshuis is onbeperkt koffie en thee beschikbaar.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?

Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage

Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw winteravontuur

Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.

De reisleiding reist tijdens deze reis niet met je mee. Hij/zij is al op de bestemming en zal jou en de groep op het vliegveld verwelkomen.

Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten

Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Luchthavenbelasting en ruimbagage

Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Voorbehoud

Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Verzekering:

Bij deze reis is een reisverzekering inclusief wintersportdekking verplicht. Mocht je deze niet hebben, kun je deze direct bij je boeking afsluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking ook is afgesloten. Naast de reisverzekering raden wij ook aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Vluchttoeslagen voorkomen?

Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op duurdere vliegtickets. De kans is dan aanwezig dat er een toeslag wordt berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken!

 

 

Verzekeringen - Zweeds Lapland

Bij deze reis is een reisverzekering inclusief wintersportdekking verplicht. Mocht je deze niet hebben, kun je deze direct bij je boeking afsluiten. Zonder reisverzekering inclusief wintersportdekking kun je aan enkele activiteiten niet deelnemen. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking ook is afgesloten. Naast de reisverzekering raden wij ook aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen.

De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus. 

Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

Reisleiding Zweeds-Lapland

De Nederlandse reisleiding zal je op de luchthaven van de bestemming verwelkomen. De lokale reisleider(s) zijn bekend in de omgeving en zij zullen jou ter plekke wegwijs maken. Je kunt de reisleiding 24/7 bereiken. 

Naar vervoer

Vervoer

Met het vliegtuig

Vanaf Schiphol vliegen wij naar Trondheim of Åre-Östersund. Op de luchthaven worden we opgewacht door de reisleiding. In zo'n 2,5 uur rijden we de witte wonderwereld in, richting de accommodatie.

Vluchtschema
Met vertrek op 20 januari, 24 februari en 23 maart 
Amsterdam (AMS) – Trondheim (TRD) met KLM
14:25 uur – 16:40 uur KL 1175

Trondheim (TRD) – Amsterdam (AMS) met KLM
17:10 uur – 19:35 uur KL 1176

Met vertrek op 17 februari
Amsterdam (AMS) – Kopenhagen (CPH) met Scandinavian Airlines 
10:25 uur – 11:45 uur SK 552
Kopenhagen (CPH) – Trondheim (TRD)
13:00 uur – 14:40 uur SK2882

Terugreis 25 februari
Trondheim (TRD) – Kopenhagen (CPH) met Scandinavian Airlines 
14:50 uur – 16:25 uur SK2889
Kopenhagen (CPH) – Amsterdam (AMS) 
18:05 uur – 19:35 uur SK553

*Vluchtschema is onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid 


Bagage
Per persoon mag je de volgende bagage meenemen op reis:

  • Ca. 8 kg handbagage
  • 20 kg ruimbagage

Wil je je eigen ski-materiaal meenemen? Neem dan even contact met ons op voor de kosten. Wij raden dit niet aan, in verband met de hoge kosten voor één dag gebruik. De kosten voor materiaalhuur zijn vaak voordeliger dan het meenemen van eigen materiaal met het vliegtuig.

Voorafgaand aan de reis ontvang je van ons een paklijst met handige tips voor jouw bagage.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

  • SGR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 32 reviews
9.4
Singlereizen
32 jaar
10

Geweldig!!!

David, Yvette, Mirre, Jan en Leonie hebben mij een geweldige week bezorgd die ik nooit zal vergeten en aan iedereen zal aanraden :D Aan alles was gedacht van activiteiten tot eten en relax momenten. Er was een goede balans tussen de activiteiten en relax momenten. Zo werd er ook opties gegeven wat je kon doen als je even vrij was. Ik heb van elke seconde genoten en zal het zo nog eens over doen.

Mijn tips

Genoeg verschillende kleding laagjes (zo kan je altijd iets uit doen als je het warm hebt), goede camera, statief, 2 paar sloffen (1 in het café en 1 in het groepshuis) en spelletjes. Belangrijkste tip: sta voor alles open en geniet van elk moment.

Reisperiode: 24-02-2024 ~ 02-03-2024 / Kallsedets Fjällcenter

29 jaar
10

Geweldig

Een onvergetelijke reis! Alles was goed geregeld. Nergens druk om hoeven maken.

Mijn tips

Goede zin :)

Reisperiode: 24-02-2024 ~ 02-03-2024 / Kallsedets Fjällcenter

49 jaar
10

In één woord fantastisch!

Niet twijfelen...., gewoon doen! Je zal er geen spijt van krijgen. Wat een geweldige reis.

Mijn tips

Warme kleding mee, badpak voor de heerlijke op hout gestookte sauna, pantoffels, statief voor het noorderlicht te fotograferen...

Reisperiode: 17-02-2024 ~ 24-02-2024 / Kallsedets Fjällcenter

62 jaar
10

Geweldig

Een heerlijke vakantie in een winter wonderland We hebben met een gezellige groep een onvergetelijke vakantie gehad. Heerlijke dagen met diverse activiteiten. IJs vissen, sneeuwwandelen, skiën, sneeuwscooters en de Husky's alles was super leuk en hartstikke goed verzorgd. Heerlijk gegeten, zowel ontbijt, lunches, diners als de heerlijke taarten onderweg. David, Yvette , Leonie en Mirre ontzettend bedankt voor deze geweldige vakantie!

Mijn tips

Gewoon snel boeken en meegaan!

Reisperiode: 20-01-2024 ~ 27-01-2024 / Kallsedets Fjällcenter

39 jaar
10

Een hele bijzondere reis in een winter wonderland

Prachtige natuur, actief bezig zijn in de gezonde buitenlucht met gelijkgestemden en een heel gastvrij verblijf waarbij alles super was verzorgd. Dit zijn een paar ervaringen, maar eigenlijk was alles heel bijzonder deze vakantie. We hadden een afwisselend programma met een leuke kleine groep waarbij we hele mooie activiteiten hebben gedaan. Elke dag was weer een feest. Ik heb flink wat dingen van mijn bucket list kunnen afstrepen tijdens deze reis.

Mijn tips

Twijfel niet, maar ga ervoor als deze reis je aanspreekt!

Reisperiode: 04-02-2023 ~ 11-02-2023 / Kallsedets Fjällcenter

33 jaar
10

Geweldig genoten van dit Zweedse avontuur!

Van begin tot het eind iedere dag zoveel moois gezien. De sneeuwscooter rit en de husky tour vergeet je nooit meer, maar ook de mooie wandelingen door het sneeuw zijn memorabel. De mooie, rustige omgeving is geweldig en de gastvrijheid van David en Yvette is top! Vrijwel nergens omkijken naar! David heeft ons iedere dag mee op pad genomen en tot aan het wild toe zoveel laten zien.

Mijn tips

Zorg voor warme kleding en een goede camera. Ga en geniet!

Reisperiode: 28-01-2023 ~ 04-02-2023 / Kallsedets Fjällcenter

50 jaar
10

GEWELDIG

was een heerlijke vakantie met mooie activiteiten, We kwamen op zeer mooie plekken met de hondenslee, sneeuwscooter en de sneeuwschoenwandeling. David en Yvette hebben er alles aangedaan om je vakantie onvergetelijk te maken.

Mijn tips

Neem dikke kleding mee, en koop bij de action van die zooltjes die je voeten warm houden. kan er erg koud zijn

Reisperiode: 23-12-2022 ~ 30-12-2022 / Kallsedets Fjällcenter

62 jaar
10

GEWELDIG

Zonder twijfel een bijzondere vakantie met geweldige excursies. David en Yvette zijn zeer gastvrij en staan altijd voor je klaar. Het eten is verrukkelijk, locatie is top. Een echte aanrader.

Mijn tips

Sloffen mee voor warme voeten

Reisperiode: 23-12-2022 ~ 30-12-2022 / Kallsedets Fjällcenter

57 jaar
10

Een geweldige beleving in Kallsedats wat een mooie herinnering is geworden

Enorm genoten, de vakantie heeft meer gebracht dan verwacht : - ) . De belevingen van de verschillende activiteiten zijn mooie herinneringen geworden voor mij.

Mijn tips

- Vertel vooraf meer over de Sami film (doel en achtergrond) omdat er paar heftige scenes in zitten. - Informeer gasten vooraf beter dat het een actieve vakantie is en conditie/goede gezondheid vraagt voor deelname - Sneeuwscooter en husky tochten zijn geweldig maar niet zonder risico's. Deelnemers moeten zich dat vooraf beseffen.

Reisperiode: 23-12-2022 ~ 30-12-2022 / Kallsedets Fjällcenter

55 jaar
10

Dit was voor mij de perfecte wintervakantie als je niet wilt/kunt skiën/snowboarden/langlaufen.

David en Yvette hebben er een heel fijne vakantie van gemaakt. Alle activiteiten liepen gesmeerd. Het hostel en het Fjallcafé/restaurant waren heel sfeervol. Het eten was van ontbijt tot en met diner heerlijk: smakelijk, gevarieerd en gezond. Bbq-en in de grillhut en naar de sauna. Het Fjallcenter heeft alles!

Mijn tips

De wandeling als alternatief op de ski/langlaufdag was gezellig. Met David ben ik de uitgestrekte omgeving nog wat verder gaan ontdekken. Praktische tips: - ik had eigen wandelstokken meegenomen, maar deze zijn ook beschikbaar bij het Fjallcenter. - een tweede paar sloffen voor in het Fjallcafé zijn inderdaad handig (tip van een voorganger).

Reisperiode: 12-03-2022 ~ 19-03-2022 / Kallsedets Fjällcenter

52 jaar
8

gezellig met heel veel sneeuw!!!

Ik heb een leuke vakantie gehad met veel lol met en een leuke groep mensen. Alleen had ik van te voren verwacht dat er meer aan de leeftijdscriteria werd gehouden. In mijn geval van 45 tot 55, nu waren er ook deelnemers van 60 en 61 .

Mijn tips

Hou wel rekening met de af te leggen afstanden in de bus, vliegveld minimaal 2,5 uur. De accommodatie ligt op een mooie plek maar wel op 1,5 uur rijden van alle activiteiten. De activiteiten waren goed geregeld en daar heb ik echt van genoten. Wil je echt voor de husky safari gaan doen dan zijn er denk ik betere opties te vinden omdat er maar één uurtje voor is uitgetrokken.

Reisperiode: 19-02-2022 ~ 26-02-2022 / Kallsedets Fjällcenter

52 jaar
8

Bijzondere ervaring in alle opzichten, moet je gewoon eens gedaan hebben

Bijzondere ervaring, supermooie omgeving, rust, ruimte en activiteiten mooi in balans. Communicatie van de eigenaar kan beter en de hier en daar afgepaste maaltijden is een puntje voor verbetering. (Heeft niets afgedaan aan mijn ervaring en vakantieplezier overigens) Alle foto's gemaakt en gedeeld door eigenaar: TOP!!!

Mijn tips

Vergeet je thermosfles niet! Deze 3* camping is in de zomer ook zeker een bezoek waard!!!!

Reisperiode: 19-02-2022 ~ 26-02-2022 / Kallsedets Fjällcenter

60 jaar
9

Een droomvakantie in winterwonderland

Het was een superleuke week met een hele gezellige groep. Alle winteractiviteiten van mijn bucketlist kunnen afvinken. Jammer dat de kers op de taart, het noorderlicht, achter de wolken verborgen bleef. Reden om nog eens naar het hoge noorden terug te keren. Yvette, David, Mirre en Marretje hebben hun best gedaan om het ons naar de zin te maken en ons een thuisgevoel te geven . Dat is ze goed gelukt. Dank hiervoor.

Mijn tips

Niet twijfelen, maar doen, en dan van elk moment genieten. Het is weer voorbij voor je er erg in hebt. Wijn meenemen in de koffer is niet nodig, die kun je bij Yvette en David kopen. Scheelt weer sjouwen. Zie eerdere reviews voor meer tips. Daar heb ik ook veel aan gehad.

Reisperiode: 19-02-2022 ~ 26-02-2022 / Kallsedets Fjällcenter

38 jaar
10

Onvergetelijk!

In één woord fantastisch! Yvette en David hebben ons ontzettend in de watten gelegd. Omgeving is super mooi! Gave trips. Hele gezellige week gehad!

Mijn tips

De wandeling is fysiek best pittig. Heb je geen goeie conditie dan raad ik het je af. Je hebt nauwelijks mondkapjes nodig. Na het vliegveld niet meer gebruikt. Neem van die handwarmers mee. Fijn voor in je schoenen met de hondensleetocht. Neem slippers mee voor je sauna bezoek.

Reisperiode: 29-01-2022 ~ 05-02-2022 / Kallsedets Fjällcenter

51 jaar
8.5

Een fantastische vakantie met bijzondere activiteiten en de rust van Zweden

Fijne vakantie in het besneeuwde Zweden.

Mijn tips

Zorg voor goede kleding en vooral schoenen tegen de kou.

Reisperiode: 25-12-2021 ~ 01-01-2022 / Kallsedets Fjällcenter

49 jaar
9

Héérlijk!

Héérlijk! Vanaf het eerste tot het laatste moment was het een feestje! Niets zo ontspannen als een week sneeuwpret in alle facetten. Wat een fijne atmosfeer heeft Zweden.. rust.. ruimte.. prachtige natuur en eindeloze vergezichten…

Mijn tips

Ga voor de ultieme winterwonderland ervaring en sla geen activiteit over.. alles is de moeite waard!

Reisperiode: 25-12-2021 ~ 01-01-2022 / Kallsedets Fjällcenter

53 jaar
10

Geweldig

Geweldig

Mijn tips

Geen tips, gewoon doen.

Reisperiode: 07-03-2020 ~ 14-03-2020 / Kallsedets Fjällcenter

64 jaar
10

Geweldig! Dit is een reiservaring die ik iedereen echt aanraad.

Zo blij dat ik heb geboekt. Jörgen en Mariska hebben ons het gevoel gegeven thuis te zijn in een ander land. We hebben geweldige nieuwe ervaringen opgedaan met Jörgen en genoten van de rust en de sneeuw, want deze hoeveelheden sneeuw hebben wij in Nederland al lang niet meer gehad. Mariska heeft ons lekkere maaltijden voorgezet en samen hebben ze ervoor gezorgd dat wij ontvangen zijn als in een warm bad. Alles meegemaakt en gezien behalve het Noorderlicht. Dus een goede reden nog eens te gaan ????

Mijn tips

Neem extra sloffen mee die je in het Flallcafe kunt laten staan.

Reisperiode: 07-03-2020 ~ 14-03-2020 / Kallsedets Fjällcenter

36 jaar
10

Heerlijke week gehad in een mooie omgeving.

Het was een hele mooie reis met iedere dag weer een andere activiteit. Deze waren echt boven verwachting. Het was een geweldige ervaring in de sneeuw. Leuke activiteiten. De accommodatie was super. De gastheer en vrouw waren fantastisch. Alles perfect geregeld en heel professioneel. Wisten zelf veel van Zweden. Geweldige locatie. De maaltijden waren goed verzorgd en er ontbrak ons aan niets. Leuke groep medereizigers. Een geweldige week gehad.

Mijn tips

Ga met alle excursies mee, zijn echt de moeite waard.

Reisperiode: 23-02-2019 ~ 02-03-2019 / Kallsedets Fjällcenter

31 jaar
9

Schitterend en een geweldige herinnering voor het leven

Geweldige wintervakantie met dagelijks hele leuke excursies en activiteiten. Ook een gezellig reisgezelschap! Het winterlandschap is een verademing! Locatie was prima, zeer vriendelijke gastheer en gastvrouw die alles (maaltijden, locatie, vervoer, service) prima hadden verzorgd!

Mijn tips

Zorg voor goede, warme en degelijke winterkleding. Dat maakt je wintervakantie een stuk aangenamer.

Reisperiode: 02-02-2019 ~ 09-02-2019 / Kallsedets Fjällcenter

54 jaar
8

Onvergetelijk

Zweeds Lapland is adembenemend mooi als je van natuur en rust houd Jørgen en Mariska hebben hun uiterste best gedaan om het verblijf en de activiteiten tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Mijn tips

Geen Zweedse kronen bestellen in Nederland alles word met de pinpas betaald

Reisperiode: 31-03-2018 ~ 07-04-2018 / Kallsedets Fjällcenter

39 jaar
9.5

Een onvergetelijke ervaring!

Super vakantie! Wat een prachtig land.. Jörgen en Mariska waren zeer gastvrij en enthousiast, hebben veel verteld over Zweden en de cultuur, het noorderlicht etc.. De activiteiten waren ook geweldig, enkel het sleeën met de huskies was een tegenvaller, omdat de honden nogal ruw behandeld werden en angstig overkwamen.. Ondanks dat een echte aanrader!

Mijn tips

Bij twijfel doen! Ga met open mind en hart.. laat alles op je afkomen en geniet met volle teugen!

Reisperiode: 31-03-2018 ~ 07-04-2018 / Kallsedets Fjällcenter

51 jaar
9

Super vakantie, zeker een aanrader voor iedereen die een active sneeuwvakantie wil

Super vakantie, perfect geregeld. Geweldige gastvrijheid van Mariska, Jorgen en Lieke.

Mijn tips

Geniet naast de leuke activiteiten van de rust en ruimte die er in dit stukje Zweden is.

Reisperiode: 31-03-2018 ~ 07-04-2018 / Kallsedets Fjällcenter

50 jaar
9

De begeleiding, activiteiten en omgeving waren SUPER!!!

De reis was in een woord geweldig. Dit was 100% te danken aan de reisbegeleiders Mart en Jelle en natuurlijk de prachtige omgeving en activiteiten oh ja en natuurlijk de ontzettend gezellige groep of eigenlijk groepje (met z'n vieren). Natuurlijk is er dan helaas ook altijd iets minder goed het eten was niet echt speciaal, op de 2 keer dat we buiten de deuren van ons verblijf hebben gegeten na. Ook moesten we zelf om schone handdoeken vragen. De eigenaren van het verblijf leken gemaakt aardig.

Mijn tips

Anders dan anders, je moet dit echt een keer meemaken en genieten van alle activiteiten, eigenlijk geen andere tips.

Reisperiode: 03-03-2018 ~ 10-03-2018 / Kallsedets Fjällcenter

44 jaar
8.5

Fantastisch

Prachtige omgeving, goed verzorgd, enthousiaste eigenaren van het vakantiehuis, iedere avond een heerlijke Zweedse maaltijd. Het was een geweldige winterbeleving!

Mijn tips

Neem iets mee om in de avonduren te doen, bijv. een spelletje o.i.d.

Reisperiode: 17-02-2018 ~ 24-02-2018 / Kallsedets Fjällcenter

28 jaar
9

Echt een onvergetelijke ervaring.

Super leuke reis gehad. Jörgen en Mariska zijn twee toppers. Het Fjällcenter is gezellig en de activiteiten zijn meer dan leuk. Echt een avontuur en een experience. Ik zou het iedereen kunnen aanraden. Houd er bij het boeken van een stuga wel rekening mee dat je een huisje op een camping boekt. Dat betekent dus nog steeds slapen in een stapelbedje, zelf je bed opmaken, geen televisie en geen wereldse douche.

Mijn tips

Neem zelf eventueel wijn mee, want dat is er niet te koop. En neem spelletjes mee.

Reisperiode: 17-02-2018 ~ 24-02-2018 / Kallsedets Fjällcenter

29 jaar
9

It was amazing!

Superleuke vakantie gehad in Kallsedet! Deels kwestie van geluk door de fijne groep, mooi weer en het hebben kunnen zien van het Noorderlicht, maar toch zeker ook door de goede organisatie en gastvrijheid van de reisbegeleiding ter plekke, lekker eten (authentieke Zweedse gerechten) en fantastische activiteiten! Unieke ervaringen in weidse witte landschappen om nooit te vergeten.... #evenhelemaalweg #winterexperience #itwasamazing

Mijn tips

- sleetje rijden! vraag ook naar de 'spark' - je houtsnijwerk (laten) graveren - probeer Mariska's chocomel de luxe - langlaufen op de vrije dag - zelf het kampvuur aanmaken met mos en een vuurstick

Reisperiode: 17-02-2018 ~ 24-02-2018 / Kallsedets Fjällcenter

42 jaar
8.5

Een onvergetelijke winterervaring.

Het was een zeer bijzondere ervaring, iets wat op mijn lijst stond! Je wordt warm en welkom door Jorgen en Mariska ontvangen en zorgen dat je je thuis voelt en dat je kunt ontspannen. Alle sterren stonden goed; noorderlicht, hondenslee, skien en sneeuwscooter in de zon. Een zalige week met leuke reisgenoten.

Mijn tips

Wij hebben met Mart nog een (extra) sneeuwwandeling gemaakt over een eland spoor, ik vond dat heel mooi, de stilte, het een zijn met de natuur.

Reisperiode: 17-02-2018 ~ 24-02-2018 / Kallsedets Fjällcenter

56 jaar
10

Super leuk!

Erg leuke vakantie in een prachtige omgeving. Prima accommodatie. De dagprogramma’s zouden wat langer mogen duren, er bleef veel tijd over terwijl er in de omgeving verder niets te doen valt. De omschrijving op de website week enigszins af van hetgeen de reisleiding zou hebben afgesproken met de organisatie.

Mijn tips

Warme kleding meenemen, maar niet teveel.

Reisperiode: 27-01-2018 ~ 03-02-2018 / Kallsedets Fjällcenter

51 jaar
10

Een mooie bijzondere ervaring om mee te mogen maken.

Fantastische prachtig mooie omgeving. Warm welkom in de huiselijke sferen door de eigenaren, die heerlijk kunnen koken. Van alle activiteiten een beetje kunnen proeven. Husky tocht was voor mij de topper

Mijn tips

Neem voor de avonden spelletjes en drank mee, er is nl niets te doen in de omgeving.

Reisperiode: 27-01-2018 ~ 03-02-2018 / Kallsedets Fjällcenter

53 jaar
10

Superervaring, geen noorderlicht gezien maar maakt de vakantie er niet minder om.

Verrassend leuk om in de sneeuw te spelen! Ga nooit met wintersport maar dit is totaal anders, ontzettend genoten.

Mijn tips

Neem vooral niet teveel mee, je draagt eigenlijk elke dag dezelfde ski broek, jas en schoenen. Paar slippers voor douchen miste ik wel.

Reisperiode: 27-01-2018 ~ 03-02-2018 / Kallsedets Fjällcenter

47 jaar
10

Prachtige landschappen met perfecte uitstappen en gastvrije lieve uitbaters.

Het was een geweldig avontuur met heerlijke uitstappen. Alles was tot in de puntjes geregeld. Wij hebben een goede ontvangst gekregen en de uitbaters stonden altijd voor ons klaar voor welke vraag dan ook. De uitstappen waren de MAX, een echte aanrader om te doen. Om de vroege avonden door te brengen zijn er gezelschapsspelletjes en boeken te verkrijgen.

Mijn tips

Thermisch ondergoed is zeker een aanrader om mee te nemen. Twijfel je of je de reis wil boeken of niet dan zou ik zeggen DOEN, het is een echte aanrader.

Reisperiode: 24-12-2017 ~ 31-12-2017 / Kallsedets Fjällcenter

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen