Ontmoeten wij jou ook?Ontdek en Wandel in de Hoge Tatra

Boek nú, betaal later

Singlereis Ontdek en Wandel in de Hoge Tatra

8.6
FIS Hotel

Ontdek de natuur en stilte van het Hoge Tatra-gebergte in Slowakije. Tijdens een wandeling met de gids ga je op zoek naar tatragemzen en andere dieren. Wat wil je verder gaan doen? De natuur in en mooie wandelingen maken? Of struin je liever door gezellige straatjes van de traditionele bergdorpen in de omgeving?

Wat kun je verwachten?

  • Vertrek vanuit Eindhoven
  • Eén excursie+ één wandeling met gids inbegrepen
  • Inclusief gebruik van kabelbanen in de regio
  • Vrij programma: ontdek, wandel, relax en geniet
  • Ideale reis voor liefhebbers van rust en natuur
Binnenkort beschikbaar
Singlereis Ontdek en Wandel in de Hoge Tatra
Singlereis Ontdek en Wandel in de Hoge Tatra
Singlereis Ontdek en Wandel in de Hoge Tatra
Singlereis Ontdek en Wandel in de Hoge Tatra
Singlereis Ontdek en Wandel in de Hoge Tatra
Singlereis Ontdek en Wandel in de Hoge Tatra
Singlereis Ontdek en Wandel in de Hoge Tatra
Singlereis Ontdek en Wandel in de Hoge Tatra
Singlereis Ontdek en Wandel in de Hoge Tatra
Singlereis Ontdek en Wandel in de Hoge Tatra
Singlereis Ontdek en Wandel in de Hoge Tatra
Singlereis Ontdek en Wandel in de Hoge Tatra
Singlereis Ontdek en Wandel in de Hoge Tatra
Singlereis Ontdek en Wandel in de Hoge Tatra
Singlereis Ontdek en Wandel in de Hoge Tatra
Singlereis Ontdek en Wandel in de Hoge Tatra
Slowakije - Hoge Tatra - Strbske Pleso
  • Vertrekgarantie
  • Last minute
Reisgenoten:
  • 50-75 jaar
Verblijf:
Hotel
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
  • Reisthema's:
  • Verblijf:

Singlereis Ontdek en Wandel in de Hoge Tatra

Ben je tijdens je vakantie graag actief bezig en vind je het leuk om relatief onbekende plekken te ontdekken? Ga dan mee op deze singlereis naar Slowakije. Je verblijft op 1.346 meter hoogte in een knus berghotel aan de rand van het bos. Het dorp Strebske Pleso, waar gezellige restaurants en leuke winkels zijn, ligt op 15 minuten lopen langs een prachtig meer.

Twee activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen: een excursie naar de bijzondere ijsgrotten van Demanovska en een prachtige wandeling met een natuurgids. Deze zal je meenemen naar de mooiste plekken en je van alle informatie voorzien over de flora en fauna in het gebied. Er is grote kans dat we tatragemzen tegenkomen, een soort die alleen in dit gebied van de wereld voorkomt.

Wat je verder tijdens deze reis wilt doen, bepaal je zelf. Je kunt een bezoek brengen aan bijvoorbeeld een openluchtmuseum of de bijzondere sfeer in de Slowaakse bergdorpen proeven. Maar het gebied van de Hoge Tatra staat vooral bekend als een paradijs voor wandelliefhebbers. Er zijn vele mogelijkheden, van eenvoudige korte wandelingen tot uitdagende lange wandelingen naar bijvoorbeeld een bergtop vanwaar je een schitterend uitzicht hebt. Je kunt je wandeling starten vanuit het hotel en direct de bossen ingaan. Maar wil je het hoger opzoeken, neem dan de stoeltjeslift naast het hotel. Ook kun je eenvoudig met de trein naar de bergdorpen Tatranska Lomnica en Stary Smokovec, vanwaar diverse wandelingen mogelijk zijn.

Inbegrepen in de reissom is een zogenaamde Gopass, waarmee je elke dag (aankomstdag niet inbegrepen) een gratis retourticket hebt voor één van de kabelbanen/stoeltjesliften in de Hoge én Lage Tatra regio.
Met de Gopass kun je ook kiezen voor een gratis entree voor één van de twee grote waterparken met thermale baden en diverse sauna’s.

Ontbijt inbegrepen
Elke ochtend geniet van je van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel, waarbij veel gebruik gemaakt wordt van verse lokale producten.
Lunches en diners zijn niet bij de reissom inbegrepen, maar er zijn in de omgeving van het hotel veel mogelijkheden. Afhankelijk van de activiteiten overdag kun je kiezen voor een picknicklunch of een lunch in een restaurant bijvoorbeeld op een bergweide of in een gezellig dorpje. Mocht je een dag in het hotel willen blijven, dan kun je terecht in het restaurant van het hotel dat ook een uitgebreide menukaart heeft.
Dineren kan in het hotel zelf of in de diverse restaurants van het dorp. Onze gastheer of -vrouw kan je indien je wilt, zeker voorzien van verrassende ideeën en leuke adresjes.

Naar activiteiten

Activiteiten

De volgende twee activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:
Wandeling met Engelstalige natuurgids waarbij je o.a. op zoek gaat naar de tatragems, die enkel in dit gebied voorkomt, en andere dieren. Afhankelijk van de wensen en wandelconditie van de groep wordt de zwaarte en lengte van de wandeling bepaald. Duur: inclusief voldoende pauzes, min. 6 uur.

Excursie naar de ijsgrotten van Demanovska, gelegen in de Lage Tatra en één van de oudste bekende grotten in Europa. Tijdens een begeleide tour van ongeveer 700 meter door deze grotten, zul je verbaasd staan door de bizarre vormen van de permanente ijsformaties.

De volgende activiteiten kunnen we je aanbevelen:
Diverse wandelingen
In de nabijheid van het hotel én in andere delen van de Hoge Tatra, die bereikbaar zijn met de trein, kun je diverse wandelingen maken, variërend van korte tot lange afstanden en van eenvoudig tot zwaar.

Kabelbaan
Kabelbaan naar de op één na hoogste bergtop van de Hoge Tatra: Lomnicky peak, 2.634 meter (kosten ± € 50,-). Vanaf daar heb je een spectaculair uitzicht over zowel het Hoge als ook Lage Tatra gebergte. Dit kan indien gewenst gecombineerd worden met een prachtige wandeling van Skalnate Pleso naar Hrebienok, om vanuit daar de kabelbaan naar beneden te nemen naar het bergdorp Stary Smokovec. Vervoer naar/van Tatranska Lomnica/Stary Smokovec per trein.

Stadsbezoek Poprad
Bezoek aan de stad Poprad, bereikbaar met de trein, gecombineerd met Spisská Sobota, één van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden uit Slowakije en historisch gezien het belangrijkste deel van de stad Poprad.

Waterpark
Bezoek aan Tatralandia of Besenova waterpark met thermale baden en diverse sauna’s, gelegen in de Liptov-regio in de Lage Tatra, waar je met gemak een hele middag door kunt brengen. De entree voor deze waterparken is bij de reissom inbegrepen. Dit kan eventueel gecombineerd worden met de excursie naar de ijsgrotten. Vervoer terug van het waterpark naar het hotel is in dat geval voor eigen rekening.

Openluchtmuseum Liptov
Liptov openluchtmuseum Pribylina (entree ± € 10,-). In dit museum krijg je een goed beeld van de historie en cultuur tijdens de middeleeuwen van de Slowaakse regio Liptov gelegen in de Lage Tatra. Naast houten woon- en boerderijgebouwen van de boeren- en ambachtsklassen zijn er ook twee zeldzame middeleeuwse stenen gebouwen. In het bovenste deel van het museumterrein bevindt zich een spoorwegmuseum van de Povazsky Forest Railway.

Naar verblijf
Slowakije , Hoge Tatra , Strbske Pleso
Naam verblijf
FIS Hotel
Type verblijf
Hotel
Zoover score:
8.6
1 km

Verblijf FIS Hotel

Beschrijving

Dit fijne 3-sterren hotel ligt aan de voet van de majestueuze bergen van de Hoge Tatra op 1.346 meter hoogte. Het is vernoemd naar de internationale ski federatie, heeft een lange sporttraditie en is het grootste hotel-sport-complex in dit hooggebergte.

Het hotel heeft een gemoedelijke sfeer zoals je van een dergelijk hotel in de bergen verwacht en is gelegen op slechts 150 meter van de kabelbaan en aan de bosrand, vanwaar je diverse wandelingen kunt maken.
Langs het nabijgelegen meer loop je in ongeveer een kwartier naar het centrum van het stadje. Daar vind je gezellige winkels en leuke restaurants.

Op de benedenverdieping van het hotel is een restaurant waar het ontbijt geserveerd wordt. Een verdieping hoger vind je een gezellig restaurant en bar, waar je terecht kunt voor koffie of een drankje en een heerlijke lunch of diner, waarbij je kunt kiezen uit een uitgebreid menu met zowel Slowaakse en internationale gerechten.
Na een wandel- of excursiedag kun je in het wellness centrum tot rust komen, waarbij je vrij gebruik kunt maken van diverse sauna’s, een stoombad en een whirlpool. Wil je jezelf echt verwennen, boek dan één van de massages of behandelingen.

Het hotel heeft in totaal 78 kamers, 63 in het hoofdgebouw en 15 in de bungalows. De kamers zijn niet al te groot, maar gezellig ingericht met veel hout en lichte kleuren en voorzien van alle gemakken.

Een leuk weetje: het hotel heeft zijn eigen bijenkasten. Je kunt de overheerlijke honing proeven tijdens het ontbijt, in je kop thee of als verrukkelijk honingdessert. Maar je kunt ook kiezen voor een ontspannen honing-massage.

Hotelvoorzieningen
• 24-Uurs receptie
• Lift
• Restaurant
• Lobbybar
• Buitenterras
• Roomservice (tegen betaling)
• Wellness centrum, met Finse sauna, stoombad, infrarood sauna, whirlpool en tepidarium (open van 14-21 uur). Massages en schoonheidsbehandelingen tegen betaling.
• Fietsverhuur (tegen betaling)
• Professionele fitnessruimte
• Sporthal
• Tafeltennis
• Biljart
• Wasserijservice (tegen betaling)

Kamers
• Badkamer met douche, wastafel, toilet en föhn
• Televisie
• Telefoon
• Gratis WiFi-internet
• Gebruik van badjas en slippers inbegrepen

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering bij te weinig deelname

Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.

Leeftijdscategorie deelnemers 50+

Deze reis wordt georganiseerd voor deelnemers tussen 50 en 75 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar voel je je wel prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je uiteraard van harte welkom.

Reisbegeleiding

Tijdens deze reis is Nederlandstalige reisleiding aanwezig, waarop je indien nodig 24 uur per dag een beroep kunt doen. Vaak reist deze vanaf de luchthaven van vertrek met de groep mee, maar het kan ook voorkomen dat hij/zij al op de plaats van bestemming is. Deze gastheer of -vrouw begeleidt alle groepsactiviteiten en zal bijvoorbeeld de uitleg van een Engelstalige gids in het Nederlands vertalen als dat nodig zou zijn. Maak je dus niet druk als je je vreemde talen niet zo goed beheerst. Hij of zij kan je desgewenst ook handige tips geven en je adviseren over hoe je je vrije tijd ter plaatse zou kunnen besteden.

Brandstof- en/of veiligheidstoeslagen

Wij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Benodigde reisdocumenten voor EU

Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort of id-kaart, dat ten minste geldig is tot een dag na het einde van je vakantie.

Naar vervoer

Vervoer

Met het vliegtuig

Vluchten (onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid)

- Zondag 21 juli: Eindhoven-Bratislava FR1870 (Ryanair) 16.45-18.30 uur
- Zondag 28 juli: Bratislava-Eindhoven FR1871 (Ryanair) 14.30-16.20 uur

Wanneer je wilt kun je de andere deelnemers van deze reis op de luchthaven al ontmoeten om vervolgens samen in te checken en verder te reizen. Het juiste tijdstip en verzamelpunt zal in de reisinformatie staan, die je ongeveer drie weken voor vertrek per mail toegestuurd krijgt.

Transfertijd Bratislava - hotel: ± 2 1/2 tot 3 uur

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

  • STO
  • VvKR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen