Ontmoeten wij jou ook?Zonnige Feestdagen in de Algarve

Boek nú, betaal later

Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve

Vila Galé Ampalius hotel

Verblijf tijdens de feestdagen in de Portugese winterzon. Geniet van de uitgebreide diners, de feestavond tijdens de jaarwisseling, ontspan in het wellnesscentrum van het 4-sterren hotel en maak heerlijke wandelingen over het zandstrand. Daarnaast kun je deelnemen aan de excursies die ter plaatse aangeboden worden.

Wat kun je verwachten?

  • Vier Kerst en Oud & Nieuw in de winterzon
  • Bepaal zelf wat je gaat zien en doen deze vakantie
  • Vertrek vanaf luchthaven Rotterdam
  • Met speciale diners tijdens Kerst en Oud & Nieuw
  • Onbeperkt gebruik van wellnesscenter inbegrepen
Binnenkort beschikbaar
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve
Portugal - Algarve - Vilamoura
  • Vertrekgarantie
  • Last minute
Reisgenoten:
  • 50-75 jaar
Verblijf:
Hotel
Verzorging:
Halfpension , Halfpension+drank
Vervoer:
Meer info & reserveren
  • Reisthema's:
  • Verblijf:

Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve

Vier Kerst en/of de jaarwisseling in de Portugese winterzon. Geniet zes of tien dagen lang van heerlijk eten in een comfortabel 4-sterren hotel, maak mooie strandwandelingen, trek baantjes in het verwarmde binnenzwembad of kom volledig tot ontspanning in het stoombad en de jacuzzi.

Gedurende de reis is er een vrij programma en kun je zelf bepalen aan welke van de aangeboden excursies je wilt deelnemen. Kies dus zelf wat je wilt gaan doen tijdens deze singlereis: cultuur snuiven, van de natuur genieten, een stad bezoeken, een heerlijke strandwandeling maken of gewoon lekker een boek lezen. Het is jouw vakantie!
 
Tijdens de 10-daagse reis zijn er twee speciale kerstdiners in het hotel, die beiden bij de prijs zijn inbegrepen. Houd er rekening mee dat in Portugal Kerst op kerstavond en eerste kerstdag gevierd wordt. Een tweede kerstdag kennen ze niet.
Tijdens de jaarwisseling is er een feestavond met een speciaal diner, live muziek en entertainment dat tot in de late uurtjes door zal gaan.

Ontbijt en diners inbegrepen
Elke ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. De lunches zijn niet inbegrepen, maar dichtbij het hotel vind je zowel supermarkten als diverse restaurant. Ga je mee op een excursie, dan wordt er tussen de middag een pauze ingelast en heb je de mogelijkheid om zelf te bepalen waar je wilt gaan lunchen.
 
Het avondeten vindt plaats in het hotel. Je kunt onbeperkt kiezen uit vele internationale en lokale gerechten die in buffetvorm geserveerd worden. Op 24, 25 en 31 december zijn er speciale uitgebreidere themadiners in verband met Kerst en Oud en Nieuw. Deze zijn bij de prijs inbegrepen.
Naar activiteiten

Activiteiten

Let op: onderstaand programma zal nog enigszins worden aangepast zodat er andere excursies op het programma zullen staan dan de vorige jaren.

Hieronder vind je een overzicht van de geplande excursies waaraan je kunt deelnemen tijdens de Zonnige Feestdagen Algarve-reis. Op welke dag de verschillende excursies worden gedaan, krijg je bij aankomst te horen.

Excursie: bezoek aan de binnenstad van Albufeira 
Ontdek tijdens dit ongeveer drie uur durende bezoek aan Albufeira het levendige centrum van deze bekende badplaats. Wandel door de smalle straatjes, neem foto's van de spectaculaire uitzichten over de oceaan, shop alvast wat souvenirs bij elkaar en geniet van een drankje en hapje op één van de gezellige terrassen. Kosten ± €10.
 
Excursie: Loulé en Tavira
Elke zaterdag vindt in Loulé de grootste en oudste markt in de Algarve plaats. In een prachtige in Moorse stijl gebouwde markthal vind je een scala aan verse en ambachtelijke lokale producten, traditionele handgemaakte items uit leer, riet en kurk en het beroemde aardewerk dat in deze streek geproduceerd wordt. Ook het oude centrum van deze door de Romeinen gestichte stad is een bezoekje meer dan waard. Bezoek het archeologisch museum, een 16de-eeuwse kapel en het kasteel, vanwaar je een prachtig uitzicht over Loulé hebt. Vervolgens gaan we naar het pittoreske kustplaatsje Tavira, dat gelegen is aan weerszijden van een rivier en vooral bekend staat om de Romeinse brug en de bijna 40 kerken. Kosten ± €40.
 
Excursie: West-Algarve 
Na een korte koffiestop in Vila do Bispo rijden we naar Kaap St. Vincente, bekend als ‘het einde van de wereld’ en het meest zuidwestelijke punt van Europa. Hier heb je de tijd voor een korte wandeling en het maken van mooie foto's van de spectaculaire omgeving.
Vervolgens gaan we naar de mooie kustplaats Lagos, waar je kunt lunchen en een bezoek kunt brengen aan de slavenmarkt, de gouden kerk van St. Anthony, een fort en de oude stad. Ook winkelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Kosten ± €40.
 
Excursie: Ontdek de landschappen en wijn van de Algarve 
Tijdens deze interessante excursie krijg je een goed beeld van de Algarve. We vermijden zoveel mogelijk de hoofdwegen en rijden over de lokale dorpswegen. We starten deze dag in Porches, aan de westkant van de Algarve, waar we een bezoek brengen aan een pottenbakkerij. Vervolgens rijden we naar de kust waar we een drietal plaatsen aan doen, waar je rustig rond kunt lopen en mooie uitzichtfoto’s kunt maken, die in een reisgids niet zullen misstaan. In het vissersplaatsje Ferragudo krijg je de tijd voor een lunch (niet inbegrepen) en vergeet niet om een kleine wandeling te maken door de smalle steegjes met traditionele huizen. In de middag gaan we naar een wijnproeverij, waar je uitgebreide informatie krijgt over het hele proces om wijn te maken en vervolgens uitleg krijgt over een viertal wijnen en deze gaat proeven. Kosten ± €55. 

Excursie: boottocht door het natuurpark Ria Formosa, Faro en Olhao
Vanuit Faro, de hoofdstad van de provincie Algarve, maken we een ruim 2 uur durende boottocht door het natuurpark Ria Formosa, waar je veel watervogels kunt spotten, waaronder lepelaars, steltkluten en wulpen. Onderweg maken we twee stops, één op een onbewoond eiland en één op het eiland Farol, waar je de vuurtoren kunt bezoeken en een leuke wandeling kunt maken. Na afloop wandelen we door de 13e-eeuwse oude stad, waar we ook een gezellig terras zullen uitkiezen voor de lunch. Daarna gaan we naar de in Moorse stijl gebouwde kustplaats Olhão, die bekend is als belangrijke vissershaven. Daar kun je de grote vis- en versmarkt bezoeken en is er gelegenheid te wandelen door het labyrint van smalle steegjes en kleine straatjes van dit kubistische witte dorp met zijn vele dakterrassen en minaretten. Kosten ± €60. 
 
Excursie: Silves en Portimao
Ontdek overblijfselen uit de Moorse en Romeinse tijd in Silves, de hoofdstad van de Algarve tijdens de Arabische bezetting. Het rode kasteel wordt beschouwd als het mooiste Islamitische militaire bouwwerk in Portugal en is tevens het grootste van de Algarve. De torens en vestingmuren zijn gebouwd tegen een heuvel om het grondgebied toentertijd beter te kunnen verdedigen. Tegenwoordig bieden ze een panoramisch uitzicht over de sinaasappelvelden aan de oevers van de rivier Arade.
De oude moskee, gebouwd door de Moren, is later omgevormd tot de kathedraal Sé. Deze uit typisch rood zandsteen in gotische- en barokstijl opgebouwde kerk is één van de belangrijkste van de Algarve.
Vervolgens rijden we naar Portimao, waar je kunt wandelen, winkelen en lunchen in de oude binnenstad en de haven. Kosten ± €40.
Naar verblijf
Portugal , Algarve , Vilamoura
Naam verblijf
Vila Galé Ampalius hotel
Type verblijf
Hotel
50 meter
300 meter

Verblijf Vila Galé Ampalius hotel

Beschrijving

Op slechts een paar stappen van het zandstrand Marina Beach ligt het heerlijke 4-sterren hotel Vila Galé Ampalius, waar het je aan niets zal ontbreken. Het hotel ligt direct naast de haven van de levendige plaats Vilamoura, te midden van gezellige restaurants, bars en leuke winkels.

In het hotel zelf kun je gebruik maken van twee buitenzwembaden, actief bezig zijn in de fitnessruimte of heerlijk ontspannen in de spa met verwarmd binnenzwembad, sauna, Turks bad, jacuzzi en relaxruimtes. Dit alles is bij de prijs inbegrepen. Ook kun je tegen betaling een massage of schoonheidsbehandeling boeken.
In de restaurants of in één van de bars kun je genieten van een hapje en een drankje. Voor een goede kop koffie ga je naar de koffiebar, die bij het hotel hoort. Op loopafstand van het hotel zijn diverse supermarkten.

Het hotel heeft in totaal 357 kamers en suites verdeeld over tien verdiepingen, waarvan de meesten met balkon en uitzicht over de oceaan. De kamers hebben een prettige en rustige uitstraling door het gebruik van warme kleuren en houten meubilair. Alle kamers hebben een zitje, bureau en zijn voorzien van moderne badkamer.

Hotelvoorzieningen
• 24-Uurs receptie
• Gratis WiFi-internet in alle ruimtes
• 2 Restaurants
• 2 Bars
• Koffiebar
• Grote tuin met buitenzwembad met ligbedden en parasols
• Fitnessruimte
• Ontspanningsruimte met poolbiljart en tafeltennis
• Spa-centrum met verwarmd binnenzwembad, sauna, Turks stoombad, jacuzzi en relaxruimtes. Diverse massages en schoonheidsbehandelingen zijn tegen betaling mogelijk.
• Wasserij/stomerij (tegen betaling)

Kamers
• Airconditioning
• Ruime badkamer met bad of douche, wastafel, toilet, föhn en toiletartikelen
• Televisie
• Telefoon
• Gratis WiFi-internet
• Kluisje (tegen betaling)
• Minibar
• Waterkoker (beperkt beschikbaar)

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering bij te weinig deelname

Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.

Leeftijdscategorie deelnemers 50+

Deze reis wordt georganiseerd voor deelnemers tussen 50 en 75 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar voel je je wel prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je uiteraard van harte welkom.

Reisbegeleiding

Tijdens deze reis is Nederlandstalige reisleiding aanwezig, waarop je indien nodig 24 uur per dag een beroep kunt doen. Vaak reist deze vanaf de luchthaven van vertrek met de groep mee, maar het kan ook voorkomen dat hij/zij al op de plaats van bestemming is. Deze gastheer of -vrouw begeleidt alle groepsactiviteiten en zal bijvoorbeeld de uitleg van een Engelstalige gids in het Nederlands vertalen als dat nodig zou zijn. Maak je dus niet druk als je je vreemde talen niet zo goed beheerst. Hij of zij kan je desgewenst ook handige tips geven en je adviseren over hoe je je vrije tijd ter plaatse zou kunnen besteden.

Tip voor Belgische singles

Reis je alleen en woon je in Belgie? Bij onze reizen zijn vluchten vanuit Amsterdam inbegrepen. Bijna altijd is het echter ook mogelijk om vanuit Brussel te vertrekken. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Brandstof- en/of veiligheidstoeslagen

Wij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Benodigde reisdocumenten voor EU

Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort of id-kaart, dat ten minste geldig is tot een dag na het einde van je vakantie.

Naar vervoer

Vervoer

Met het vliegtuig

Vluchtschema's

Vliegtijden voor reis met kerst & oudennieuw:
Zaterdag 23 december Rotterdam - Faro 
15:45u - 17:45u HV6091 (Transavia)
Maandag 1 januari Faro - Rotterdam 
18:30u - 22:30u HV6094 (Transavia) 

Vliegtijden voor de 7-daagse reis tijdens de jaarwisseling:
Vrijdag 29 december Rotterdam - Faro
15:45u - 17:45u HV6093 (Transavia)
Donderdag 4 januari Faro - Rotterdam
10:00u - 14:00u HV6094 (Transavia)

Het vluchtschema is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen.  

Wanneer je wilt kun je de andere deelnemers van deze reis al op Rotterdam ontmoeten om samen in te checken en verder te reizen. Het juiste tijdstip en verzamelpunt zal in de reisinformatie staan, die je ongeveer drie weken voor vertrek per mail toegestuurd krijgt.

De transfertijd van de luchthaven naar het hotel is ± 30 minuten.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

  • VvKR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 20 reviews
9.0
Singlereizen
75 jaar
9

Super!

Goed georganiseerd, goede, aardige, attente, actieve reisleidster. Hotel goed en op goede locatie. Korte afstand tot strand, haven, supermarkt. Mogelijkheid om zelf schitterende wandelingen te maken. Goed openbaar vervoer op loopafstand van het hotel.

Mijn tips

Van deze reis zul je zeker geen spijt krijgen. Gewoon doen.

Reisperiode: 29-12-2023 ~ 04-01-2024 / Vila Galé Ampalius hotel

64 jaar
10

een kennismaking met single reizen

als een ontdekking

Mijn tips

je moet tegen luidruchtigheid van de groep kunnen

Reisperiode: 29-12-2023 ~ 04-01-2024 / Vila Galé Ampalius hotel

67 jaar
8.5

goed

voor mij de eerste keer maar wel voor herhaling vatbaar

Mijn tips

laat het over je heen komen. overweeg goed of je aan excursies wilt meedoen

Reisperiode: 29-12-2023 ~ 04-01-2024 / Vila Galé Ampalius hotel

63 jaar
10

Grandioos

De vakantie voldeed aan de beschrijvingen en daardoor ook aan alle verwachtingen. Een hele gezellige groep en Wieke was een gezellige, empatische, duidelijke reisleidster.

Mijn tips

Gewoon met de excursies meegaan

Reisperiode: 27-12-2022 ~ 03-01-2023 / Vila Galé Atlantico

80 jaar
10

Een topper

Hele fijne vacantie gehad. Voor mij een topper. Iedereen heeft mij goed opgevangen en hebben mij een warm gevoel gegeven. Ik was Iemand en niet niemand. Zei gaven net het duwtje in deze feest dagen wat ik nodig had, heel veel dank daarvoor. Prima hotel goed organiseerd door Singlereizen.nl .Voor mij zeker voor herhaling vatbaar.Gewoon doen!!!. Met vriendelijke groet. Kees.

Mijn tips

Sardinie Corsica

Reisperiode: 23-12-2021 ~ 02-01-2022 / Vila Galé Atlantico

77 jaar
8

Ik heb genoten, mede dankzij mijn reis- en tafelgenoten met wie ik vnl. opgetrokken ben.

Het was geweldig. Overwegend zeer zonnig weer gehad. Hotel dichtbij het strand. Kamer en bed uitstekend. In de gezellige pub was het 's avonds goed toeven.. Men had gezellige Kerstavond georganiseerd en een spetterend Oudjaarsfeest, beide met live music. Grandioos!

Mijn tips

Ikzelf had te weinig luchtige kleding mee. Aanrader voor evt. volgende vakantie in deze tijd van het jaar wat meer zomerkleding in te pakken.

Reisperiode: 23-12-2021 ~ 02-01-2022 / Vila Galé Atlantico

73 jaar
9

GEWELDIG!

Geweldig! Ontspannen, plezierig, goede indeling van bezigheden-vrije tijd. Fijne groep, zeer goed hotel, lekker goed verzorgd eten.

Mijn tips

Nee want het betrof een kerstreis, denk dat dit min of meer eenmalig was. Maar bij herhaling: het is een absolute aanrader.

Reisperiode: 23-12-2019 ~ 02-01-2020 / Vila Galé Atlantico

68 jaar
10

Geslaagd!

Geweldige gezellige reis gehad met een leuke groep mensen en zeker de moeite waard. Voelde ruimte om je eigen gang te gaan. Enige minpuntje was dat er veel vertraging was omdat het geen rechtstreekse vlucht naar Faro is.

Mijn tips

Geen tips.

Reisperiode: 23-12-2019 ~ 02-01-2020 / Vila Galé Atlantico

63 jaar
8

Leuke vakantie, goed hotel, lekker eten en drinken, gezellig!!

Relaxed en gezellig.

Mijn tips

nvt

Reisperiode: 23-12-2019 ~ 02-01-2020 / Vila Galé Atlantico

75 jaar
9

Heel leuke reis, veel gezien, genoten, voor herhaling vatbaar. Aanrader

Ontzettend leuke gezellige vakantie, zeer goed geregeld, uitstekende begeleiding tijdens de reis. Niets was onduidelijk, overal werd goed op gereageerd en geanticipeerd, perfect. Goed hotel, lekker, goed verzorgd eten, absoluut de moeite waard.

Mijn tips

Genieten en nog eens genieten.

Reisperiode: 23-12-2019 ~ 02-01-2020 / Vila Galé Atlantico

71 jaar
7.5

Relax

Lekker relax en toch ook nog een ander gedeelte van de Algarve gezien geweldig

Mijn tips

Geniet en blijf jezelf

Reisperiode: 23-12-2019 ~ 02-01-2020 / Vila Galé Atlantico

79 jaar
9

Heel leuk gezelschap, leeftijdsverschil geen enkel probleem.

Hhotel heel goed, bediening en vriendelijkheid overal perfect. De reisleidster verdient 10 sterren was altijd met een vriendelijke blik aanwezig om waar nodig probleempjes snel op te lossen. Niets was haar teveel. Voor mij viel het diner tegen, maar de andere Gasten vonden het prima. De laatste dag in buffet vorm vond ik heerlijk, ontbijt ook voortreffelijk evenals de kamer.

Mijn tips

Ga mee

Reisperiode: 22-12-2018 ~ 29-12-2018 / Vila Galé Atlantico

79 jaar
8

Het is een aanrader, mooie kust, leuke excursies, super gids en een top hotel

Het is een aanrader, mooie kust, leuke excursies, super gids en een top hotel

Reisperiode: 22-12-2018 ~ 29-12-2018 / Vila Galé Atlantico

66 jaar
7.5

verder prima. De pech dat een paar gasten geen maat weten met alcohol

Hotel was redelijk goed. Het eten wel uitgebreid maar iedere dag hetzelfde. De eetzaal was niet leefbaar. Het geluid van zoveel mensen bleef door galmen. Daar bleef ik zo kort mogelijk. Kamers en service waren goed. De reisleider had een leuk aanbod van excursies. Ligt prima in een gebied waar gewandeld wordt

Mijn tips

Ander hotel nemen ivm eetzaal

Reisperiode: 30-12-2017 ~ 06-01-2018 / Vila Galé Atlantico

56 jaar
8.5

Erg leuk

Een nieuwe leuke ervaring

Mijn tips

Gewoon ; beleven en genieten

Reisperiode: 30-12-2017 ~ 06-01-2018 / Vila Galé Atlantico

68 jaar
10

Super, Super.

Een geweldig team, super leuke groep. Was voor mij de eerste keer na het overlijden van mijn man, maar ben zo gelukkig geweest, heerlijk gelachen. Volgende keer ben ik er weer bij.

Mijn tips

Durf de stap te nemen, het is zo leuk je hebt er geen spijt van.

Reisperiode: 23-12-2017 ~ 30-12-2017 / Vila Galé Atlantico

70 jaar
10

Een leuke manier om kerst te vieren met singles onder elkaar.

Wat een mooi strand en een uitstekend hotel met vriendelijk personeel. Jammer dat er, op een paar strandtenten na, weinig te beleven is op loopafstand van het hotel.

Mijn tips

Wandel naar het witte stadje wat je ziet liggen vanaf het strand bij villa Galé. Je kunt daar aangekomen neerstrijken op een terrasje, lekker wat eten en/of drinken en weer terug. Goed te doen. Vooral als je in de winter gaat en het wisselend bewolkt is. De excursie naar de pottenbakker en de wijnproeverij is een aanrader.

Reisperiode: 23-12-2017 ~ 30-12-2017 / Vila Galé Atlantico

67 jaar
10

Een geweldige week gehad

Het was mijn eerste singlereis. De opvang op Schiphol gaf mij meteen een goed gevoel. Voorzichtig handen schudden en jezelf voorstellen. Nooit kunnen bedenken dat een dag later al deze “ vreemde” mensen je nieuwe vrienden waren. Het was een fijne reis waarin de Kerstgedachte alleen tijdens de nachtmis aanwezig was. En dat was nu juist wat ik wilde. Kortom missie geslaagd

Mijn tips

Probeer bij jezelf te blijven. Stel je zoveel mogelijk sociaal op. Bedenk dat iedereen zijn eigen verhaal heeft. Dat je er naar mag luisteren maar niet perse hoeft te luisteren.

Reisperiode: 23-12-2017 ~ 30-12-2017 / Vila Galé Atlantico

58 jaar
8.5

Ik heb een super vakantie gehad

Heel goed veel lol gehad een mooie omgeving ( minder veel van centrum )

Mijn tips

de excursie's zijn aan te bevelen voor al langs de kust

Reisperiode: 23-12-2017 ~ 30-12-2017 / Vila Galé Atlantico

65 jaar
10

Heel fijn en gezellig.

Het was een fantastische reis, vooral omdat deze speciaal voor oudere singles is!

Mijn tips

Zeker de moeite waard om te boeken!

Reisperiode: 23-12-2017 ~ 30-12-2017 / Vila Galé Atlantico

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen