Ontmoeten wij jou ook?Hiken op La Palma GR131 Camino Natural

Boek nú, betaal later

Groepsreis Hiken op La Palma GR131 Camino Natural

Diverse accommodaties LP

Ga jij mee hiken op het mooie La Palma? Je loopt het 6e deel van de GR131 Camino Natural tijdens deze gezellige groepsreis. Van Noord naar Zuid doorkruis je veel hoogtemeters, ruige bergen en mooie bossen. We sluiten af met de route die bekend staat als 'De Grote Vulkaanroute', een must-do voor de echte wandelaar!

Wat kun je verwachten?

  • Wandel van Noordwest naar Zuid
  • Onderdeel van de GR131 trektocht
  • Bewandel het twee na stijlste eiland ter wereld
  • Verblijf op basis van logies en ontbijt
  • Ontdek de vulkaan en het eiland boven de wolken
Binnenkort beschikbaar
Groepsreis Hiken op La Palma  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op La Palma  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op La Palma  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op La Palma  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op La Palma  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op La Palma  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op La Palma  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op La Palma  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op La Palma  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op La Palma  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op La Palma  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op La Palma  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op La Palma  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op La Palma  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op La Palma  GR131 Camino Natural
Groepsreis Hiken op La Palma  GR131 Camino Natural
Spanje - La Palma - Santa Cruz
  • Vertrekgarantie
  • Last minute
Reisgenoten:
  • 30-65 jaar
Verblijf:
Groepsaccommodatie
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
  • Reisthema's:
  • Verblijf:

Groepsreis Hiken op La Palma GR131 Camino Natural

Deze trektocht is voor de echte die-hard. De originele GR131 route van La Palma heeft nogal wat hoogtemeters. Een leuk weetje is, La Palma is het twee na steilste eiland ter wereld. Hawaï is het steilst. Door de extreme omstandigheden zijn we genoodzaakt om veelvuldig gebruik te moeten maken van transfers.

Wat ga je zien tijdens deze trektocht?
Deze 8-daagse reis bestaat uit zorgvuldig uitgekozen accommodaties, op basis van een twee persoonskamer met ontbijt. We wandelen in 5 dagen over het mooie eiland. Van Noordwest naar Zuid op La Palma, waar we naar het hoogste punt lopen Los Muchachos. Een goede conditie is daarom echt aan te raden. Vanaf de top Los Muchachos lopen we de tweede etappe naar Pico de la Nieve. Vaak loop je hier boven het wolkendek, waardoor je fanatische vergezichten gaat zien. Vanaf Pico de la Nieve lopen we de derde etappe weer verder naar El Paso, waar we even van de route afbuigen! Natuurlijk maken we ook gebruik van een lekkere rustdag aan de zee! Onze vierde etappe brengt ons van El Paso naar Refugio El Pilar. Nog steeds lopen we boven over El Cumbre.  Houd je van vulkanen? Dat wordt onze vijfde en laatste etappe die bekend staat als de grote vulkaanroute. Een prachtige route bergafwaarts naar Los Canarios Fuencaliente. Hier hebben we allemaal een ijskoud biertje of wat anders verdiend!

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1 - Aankomst La Palma
Je wordt opgehaald met onze transfer om aan de andere kant van het eiland vlakbij de start naar de accommodatie te gaan.

Dag 2 - Op naar de top
De eerste is meteen een heftige tocht naar het hoogste punt Los Muchachos. Je klimt in 15 km naar 2426 mt hoogte. Los Muchachos heeft  schitterende uitzichten over het hele eiland la Palma en de grote krater “Taburiente”. We nemen de hele dag de tijd om naar het hoogste punt te gaan. De lengte is niet ver, wel de hoogte die je moet overbruggen. Omdat er geen accommodaties zijn, wordt je opgehaald om naar het hotel terug gebracht te worden.

Afstand: 16 km
Hoogteverschil: +2079 omhoog / – 186 omlaag

Dag 3 - Het toppunt
De tweede etappe van de GR131. Als we weer afgezet zijn op dit hoogste punt, lopen we al stijgend en dalend naar Pico de la Nieve, waar we iets van de route af gaan om weer door onze transfer opgepikt gaan worden. Onze accommodatie bevind zich in Santa Cruz. De leuke hoofdstad van dit eiland.

Afstand: 13,2 km
Hoogteverschil: +443 omhoog / – 958 omlaag

Dag 4 - Middengebergte 
Klaar voor een nieuwe dag, vanaf Santa Cruz worden we weer afgezet bij onze start Pico de la Nieve om over het middenstuk van deze kam te trekken. Wederom een pad met vele vergezichten. een pittige route vandaag met weer veel hoogteverschillen. We lopen door een stukje bos om vervolgens wat af te dalen richting El Paso. Je hebt daar de mogelijkheid om het bezoekerscentrum te bezoeken.

Afstand: 16,3 km
Hoogteverschil: +741 omhoog / – 1730 omlaag

Dag 5 - Rustdag
Vandaag hebben we genoeg tijd om even bij te komen van de eerste wandeldagen. We maken ons op voor de klim van morgen.

Dag 6 - Refugio El Pilar
Na een lekkere rustdag vervolgen we ons pad weer vanaf El Paso. Een flinke klim omhoog om tenslotte bij Refugio El Pilar uit te komen. geen lange route wel weer met flinke hoogtemeters.

Afstand: 10,5 km
Hoogteverschil: +720 omhoog / – 236 omlaag

Dag 7 - De grote vulkaanroute 
De laatste dag van deze GR131 is alweer aangebroken. Vanuit El Pilar lopen we al dalend tussen de vulkanen naar de eindbestemming Los Canarios Fuencaliente. Deze tocht wordt beschreven als de grote vulkaanroute en moet je als wandelaar gelopen hebben. gelukkig zit deze in onze GR131! Los Canarios is onze eindbestemming, maar je krijgt ook de mogelijkheid om nog even door te lopen naar Faro de Fuencaliente. Een niet moeilijk dalend stukje tussen de vulkanen door.

Afstand: 18,5 km (Los Canarios)
Hoogteverschil: +748 omhoog / – 1490 omlaag
Afstand: 7,5 km (Faro)
Hoogteverschil: +97 omhoog / – 729 omlaag

Dag 8 - Einde van deze mooie wandelreis
Een transfer brengt je naar het vliegveld. 

Naar verblijf
Spanje , La Palma , Santa Cruz
Naam verblijf
Diverse accommodaties LP
Type verblijf
Groepsaccommodatie

Verblijf Diverse accommodaties LP

Beschrijving

Tijdens deze reis zullen we in diverse accommodaties verblijven. Deze zijn zorgvuldig uitgekozen; kleinschalig en sfeervol.

Kamertype
Het is mogelijk om een in gedeelde kamer te verblijven of in een kamer voor alleengebruik. Als je een gedeelde kamer boekt, deel je de kamer met een reiziger van hetzelfde geslacht. 

Verzorging
We verblijven op basis van logies en ontbijt. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

STO Garant & VVKR

Deze reis valt onder de zekerheden van het STO Garant en het VVKR. 

Bagagevervoer

Tijdens deze gehele reis is er bagagevervoer aanwezig.

Wandelpin

Bewandel jij op één van de zeven eilanden de GR131 Camino Naturales? Dan ontvang je een unieke wandelpin. Alle  wandelingen voltooid? Dan ontvang je een extra unieke wandelpin om jouw collectie compleet te maken. 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden onder het tabblad 'Vertrekdata, prijzen & groepsinfo'. 

Leeftijden

Bij deze reis is iedereen welkom, ongeacht leeftijd! De leeftijdscategorie bij de reis dient als richtlijn. Ben jij enthousiast en hou je van wandelen? Gezellig als je erbij bent! 

Groepsapp

Vooraf aan de reis word op WhatsApp een groepsapp aangemaakt. Op deze manier kun jij jouw aanstaande reisgenoten alvast digitaal ontmoeten. 

Verzekeringen

Het is zeer belangrijk om goed verzekerd op reis te gaan. Vergeet daarom niet te denken aan een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. 

Reisdocumenten

Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. 

Reisbescheiden

Ongeveer één maand voor vertrek ontvang je per e-mail de reisbescheiden van jouw reis. Hierin vind je ook het draaiboek en andere belangrijke informatie. 

Reisleiding

We vinden het belangrijk dat je een geweldige tijd beleeft tijdens jouw vakantie. Daarom is er altijd Nederlandse reisleiding aanwezig die van jouw vakantie een succes maakt. Zij kennen het eiland goed en laten je graag alle bijzondere plekken zien. 

Reisintensiteit La Palma

De Camino Natural reizen zijn onderverdeeld in vier niveaus:

  • Makkelijk/gemiddeld 
  • Gemiddeld 
  • Gemiddeld/moeilijk 
  • Moeilijk 

De reisintensiteit wordt bepaald aan de hand van het aantal dagen van de Camino en het aantal kilometers. De reis naar La Palma valt onder het niveau 'Moeilijk'. De totale afstand die afgelegd wordt tijdens deze reis is 70 kilometer. Er word 4176 meter gestegen en 4186 meter gedaald. In totaal wordt er 4 dagen de Camino gelopen. 

Naar vervoer

Vervoer

Met eigen vervoer

Je kunt een vlucht boeken naar de airport van La Palma. Bij aankomst op de luchthaven word je door de transfer opgehaald en naar de andere kant van het eiland gebracht. 

Het kan natuurlijk zo zijn dat de aankomsttijden variëren onder de deelnemers. Iedereen zal dan tussendoor opgehaald worden en zodra de groep compleet is, zullen we naar de startlocatie rijden. In de tussentijd ontdekken we een stad of komen we tot rust op het strand. Bagagevervoer is geregeld zodat je zorgeloos kunt genieten.  

Wil je op een later moment terugvliegen? Neem dan even contact met ons op! Dan kunnen wij altijd even de mogelijkheden voor extra overnachtingen in de accommodatie met je bespreken. 

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

  • STO
  • VvKR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen