Ontmoeten wij jou ook?Actieve Winterreis IJsland

Boek nú, betaal later

Groepsreis Actieve Winterreis IJsland

8.4
Bakkaflöt Guesthouse

Wil jij 8 dagen genieten van een uniek IJslands avontuur? Dat kan! Tijdens deze groepsreis gaan we op pad met de sneeuwscooter, bezoeken we de golden circle en gaan we met de snowcat de IJslandse bergen in.

Wat kun je verwachten?

  • Reykjavik, een bijzondere hoofdstad
  • Een extreem gave tocht met een sneeuwcat
  • Noorderlicht spotten vanuit de hottub
  • Jaloersmakende sneeuwscootertocht
  • Skiën in IJsland? Yess!
Binnenkort beschikbaar
Groepsreis Actieve Winterreis IJsland
Groepsreis Actieve Winterreis IJsland
Groepsreis Actieve Winterreis IJsland
Groepsreis Actieve Winterreis IJsland
Groepsreis Actieve Winterreis IJsland
Groepsreis Actieve Winterreis IJsland
Groepsreis Actieve Winterreis IJsland
Groepsreis Actieve Winterreis IJsland
Groepsreis Actieve Winterreis IJsland
Groepsreis Actieve Winterreis IJsland
Groepsreis Actieve Winterreis IJsland
Groepsreis Actieve Winterreis IJsland
Groepsreis Actieve Winterreis IJsland
Groepsreis Actieve Winterreis IJsland
Groepsreis Actieve Winterreis IJsland
Groepsreis Actieve Winterreis IJsland
IJsland - Norðurland - Varmahlið
  • Vertrekgarantie
  • Last minute
Reisgenoten:
  • 20-55 jaar
  • 20-59 jaar
Verblijf:
Guesthouse
Verzorging:
Vlgs programma
Vervoer:
Meer info & reserveren
  • Reisthema's:
  • Verblijf:

Groepsreis Actieve Winterreis IJsland

Staat een gave winterreis bij jou hoog op het wensenlijstje? Wij hebben voor jou de perfecte en unieke winterreis op IJsland! Deze groepsreis naar IJsland heeft alle ingrediënten in zich voor een fantastische week die je je leven niet meer zult vergeten. 

Heb jij wel eens gedroomd dat je vanuit een natuurlijke warmwaterbron omringd door een pak sneeuw het Noorderlicht zag? Of skiën en snowboarden met uitzicht op fjorden en de Noordelijke IJszee en een bergbeklimming met een Snowcat? Het is allemaal mogelijk op deze reis naar IJsland in de winter! 

Aangezien het bezoeken van spa’s in IJsland een sociale aangelegenheid is, begrijp je dat we ons hier met de groep ook in onderdompelen. We verblijven tijdens deze singlereis onder andere in het gezellige en culturele Reykjavik, waar we gezellige restaurantjes bezoeken. We bezoeken de “Golden Circle” met hoogtepunten als Thingvellir National Park, de Strokkur, de Geysir en last but not least: de waterval Gullfoss. Dit is de imposantste waterval van zuidwest IJsland! Na een aantal dagen in het zuiden van het land, rijden we naar het noorden waar ons nog veel meer toffe dingen staan te wachten.

De basis voor deel twee van de groepsreis ligt nabij het leuke plaatsje Varmahlid: een gezellig guesthouse met buitenzwembad en twee hottubs. Vanuit hier zouden we zomaar eens het Noorderlicht kunnen spotten! De IJslandse familie waarbij we verblijven zal ons waarschuwen als er een grote kans is om het te zien. Ook koken ze elke avond een heerlijke maaltijd voor ons. Klinkt goed, niet?

Tijdens de 8-daagse winterreis naar IJsland vindt het vervoer ter plekke plaats met een minibus.

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1 - IJsland, here we come!
Na lang wachten gaat vandaag dan eindelijk de spectaculaire reis naar IJsland van start. Op Schiphol verzamelt de groep zich voor de vlucht naar Kevlavik, waar we na 3 uur vliegen zullen landen. Op het vliegveld staat onze enthousiaste reisbegeleider ons al op te wachten. We laden onze spullen in de bus en leggen het laatste stuk af naar de hoofdstad Reykjavik. Onderweg worden we al getrakteerd op prachtige uitzichten over lavavelden en besneeuwde bergtoppen. Wanneer we zijn gesetteld in ons verblijf, gaan we gelijk een kijkje nemen in de stad. Je hebt de vrijheid om zelf de middag een invulling te geven. Reykjavik is een sfeervolle stad met een diversiteit aan musea, winkels en knusse restaurantjes. Ook kom je hier veel markante gebouwen tegen, zoals het muziek gebouw in de haven, de Harpa. In de avond komen we als groep weer samen om te proosten op het IJslandse avontuur.

Dag 2 - The Golden Circle
Vandaag staat een bezoek aan de populaire Golden Circle op ons programma en bezoeken we drie bijzondere natuurverschijnselen. We beginnen bij de Thingvellir National Park; hier stuiten we op een enorme kloof die is ontstaan door het uiteenschuiven van twee tektonische platen. Hier maken we een wandeling, door de ruige natuur waar IJsland bekend om staat, naar de waterval. Vervolgens reizen we af naar nog een bijzondere waterval genaamd Gullfoss. Hier stort het water in een 70 meter diepe kloof, waardoor er veel stuifwater ontstaat dat, als de zon erop schijnt, er prachtige regenbogen ontstaan. We vervolgen onze tocht in de Gorlden Circle naar de Geysir, een voormalig actieve geiser, waar de naam van deze bijzondere natuurverschijning vandaan komt. Vlakbij ligt de Stokkur: dit is de eerste actieve geiser die we tegenkomen, en hoewel IJsland bekend staat om haar geisers, is dit een van de enige nog actieve geisers op het eiland. Midden tussen de rokende warmwaterbronnen, kijken we onze ogen uit!

Dag 3 - Op jacht naar het Noorderlicht
We maken ons vandaag op voor een rit naar het Noorden van het eiland en laten Reykjavik voor nu achter ons. De rit is onwaarschijnlijk mooi, en we stoppen geregeld onderweg om mooie foto’s hiervan te maken. Na een onvergetelijke rit komen we aan bij ons verblijf voor de komende dagen. Hier worden we warm welkom geheten door onze IJslandse gast-vrouw en heer. Dit knusse guesthouse is comfortabel ingericht en beschikt over een zwembad en maar liefst twee hottubs. De komende vier dagen kunnen we naast de activiteiten dus ook nog heerlijk ontspannen. Als er tijd is, kunnen we nog een nabij gelegen waterval bezoeken of in een warmwaterbron plonsen, voordat we aanschuiven bij het diner. Tip: kijk af en toe wel naar buiten, want wie weet verschijnt het Noorderlicht nog aan de lucht.

Dag 4 - Actie op de sneeuwscooters
De wekkers staan vroeg vandaag voor een dag vol actie. De sneeuwscootertocht staat namelijk op het programma. Na de instructies verdelen we ons in duo’s en maken we een proefrondje. Wanneer iedereen het onder de knie heeft kan de tocht beginnen! We racen door het besneeuwde landschap op de scooters en wisselen af en toe van plek, zodat iedereen de kans krijgt om de sneeuwscooter te besturen. De tocht zal ongeveer 3 uur duren, inclusief een koffiepauze bij een heuse iglo! Bij terugkeer in het verblijf, staat er weer een diner voor ons klaar.

Dag 5 - Wintersport op IJsland
Misschien niet het eerste waar je aan denkt tijdens een reis naar IJsland, maar vandaag staat een dag skiën op het programma. De skipistes hebben een adembenemend uitzicht op het fjord Eyjafjördur en de Noordelijke IJszee. Je hoeft voor deze activiteit geen ervaring te hebben met skiën, onze reisbegeleider helpt je hiermee graag op weg. Naast het skiën en snowboarden is er ook nog de mogelijkheid om te gaan cross country skiën (langlaufen). Met al deze variaties waaruit we kunnen kiezen, wordt het gegarandeerd een geslaagde dag.

Dag 6 - Op avontuur met een Snowcat
Een nieuwe dag op IJsland breekt aan, en er staat een prachtige rondrit op het programma langs de Noord kust van IJsland. Tijdens deze tocht maken we verschillende stops, waaronder in het pittoreske dorpje Singlufjördur. We vervolgen onze weg naar Grenivi, waar er al een “Snowcat” op ons te wachten staat om ons de berg op te rijden. Dit voertuig met rupsbanden heeft er geen moeite mee de steile hellingen op te komen, en ons naar de top te brengen, waar ons een fantastisch uitzicht wacht. Op de terug weg stoppen we nog in Hófsos, waar we een duik kunnen nemen in een “infinity pool” of een van de aanwezige hottubs. Vanavond maken we er een gezellige laatste avond van in het guesthouse.

Dag 7- Terug naar de bewoonde wereld
Na het ontbijt nemen we afscheid van ons guesthouse en onze lieve gastheer en gastvrouw. We rijden op ons gemak terug en lassen diverse pauzes in onderweg. In de loop van de middag komen we aan in Reykjavik, wat voor ons inmiddels een bekende stad is geworden. De rest van de middag ben je vrij om souvenirs te kopen, musea te bezoeken of gewoon wat door de stad te slenteren. Na het avondeten zullen we nog eens proosten op een geslaagde week waar we het nog vaak over zullen hebben! Ook maar even mailadressen uitwisselen en verzinnen hoe we die ontelbare foto’s met elkaar gaan delen, want wat hebben we genoten van deze winter groepsreis IJsland!

Dag 8 - Bye bye IJsland
We staan vroeg op om op tijd op het vliegveld te zijn. Er is een einde gekomen aan deze fantastische week. Zoveel indrukken opgedaan en nieuwe vrienden gemaakt. We garanderen je dat deze reis je nog lang zal heugen. Een aaneenschakeling van hoogtepunten!

IJsland is een prachtig land en heeft een woeste natuur, extreme weersomstandigheden zijn dan ook geen verrassing. Het kan zo zijn dat de gave activiteiten die tijdens deze reis gepland staan in een andere volgorde plaatsvinden of niet kunnen plaatsvinden.

De reizen die vertrekken in februari hebben een andere volgorde van het programma dan op de website beschreven staat. Dit in verband met de vluchten die op zondag plaatsvinden.

Naar ski-info
IJsland
Skigebied:
Akureyri
  • Skiën
  • Snowboarden
  • Skisafari
  • Langlaufen

Hoogte

950 mtr

Pistes

  • 2
  • 7
  • 6

Liften

  • 0
  • 1
  • 4

Langlaufloipen

0 km

Gletsjers

0

Funpark

0

Skigebied Akureyri

Omschrijving

Het skigebied Akureyri ligt in het Noordoosten van IJsland en wordt gerund door de stad Akureyi. Het is een vrij klein skigebied met ongeveer 15 kilometer aan pistes, maar het landschap is erg prachtig en je kunt er genieten van verse poedersneeuw. Skiërs en snowboarders kunnen van 476 tot 950 meter hoogte de pistes bedwingen. Er zijn mooie zwarte pistes, maar ook gemiddelde en lichte pistes. Er zijn 4 sleepliften en 1 stoeltjeslift aanwezig.

Skigebied & Pistes

Op 1,5 uur rijden van het guesthouse bevindt zich het skigebied Akureyri. Hier rijden we met onze minibus naar toe terwijl we onderweg genieten van een prachtig uitzicht. Hoe gaaf is het dat we gaan skiën/snowboarden met uitzicht op een gaaf fjord én de Noordelijke IJszee. 


Lessen, skipas & skimateriaal

Bij deze reis is de skipas en de huur van het materiaal inbegrepen. 

Naar verblijf
IJsland
Skigebied:
Akureyri
  • Skiën
  • Snowboarden
  • Skisafari
  • Langlaufen

Hoogte

950 mtr

Pistes

  • 2
  • 7
  • 6

Liften

  • 0
  • 1
  • 4

Langlaufloipen

0 km

Gletsjers

0

Funpark

0

Skigebied Akureyri

Omschrijving

Het skigebied Akureyri ligt in het Noordoosten van IJsland en wordt gerund door de stad Akureyi. Het is een vrij klein skigebied met ongeveer 15 kilometer aan pistes, maar het landschap is erg prachtig en je kunt er genieten van verse poedersneeuw. Skiërs en snowboarders kunnen van 476 tot 950 meter hoogte de pistes bedwingen. Er zijn mooie zwarte pistes, maar ook gemiddelde en lichte pistes. Er zijn 4 sleepliften en 1 stoeltjeslift aanwezig.

Skigebied & Pistes

Op 1,5 uur rijden van het guesthouse bevindt zich het skigebied Akureyri. Hier rijden we met onze minibus naar toe terwijl we onderweg genieten van een prachtig uitzicht. Hoe gaaf is het dat we gaan skiën/snowboarden met uitzicht op een gaaf fjord én de Noordelijke IJszee. 


Lessen, skipas & skimateriaal

Bij deze reis is de skipas en de huur van het materiaal inbegrepen. 

IJsland , Norðurland , Varmahlið
Naam verblijf
Bakkaflöt Guesthouse
Type verblijf
Guesthouse
Zoover score:
8.4

De eerste 2 nachten en de laatste nacht verblijf je in het Guesthouse in Reykjavik. De daar tussenliggende nachten verblijf je in het noorden van IJsland.

Verblijf Bakkaflöt Guesthouse

Beschrijving

Tijdens deze gave winter groepsreis IJsland verblijf je vier nachten in het Bakkaflöt Guesthouse in Noord-IJsland. Dit guesthouse is van alle gemakken voorzien. Zo is er een zwembad, zijn er twee hottubs en is er een gezellige woonkamer. Iedereen slaapt in een eigen kamer, dus je hebt lekker veel privacy. Het guesthouse is midden in de natuur gelegen. Lekker rustig verblijven dus, met vergezichten op de bergen. Misschien zie je het Noorderlicht wel vanuit de hottub! Handdoeken en bedlinnen zijn inbegeprepen.
Wifi is gratis beschikbaar in het businesscentrum.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.


IJsland , Zuid IJsland , Reykjavik
Naam verblijf
Guesthouse Reykjavik
Type verblijf
Guesthouse
Zoover score:
8.4

Verblijf Guesthouse Reykjavik

Beschrijving

Tijdens de winterreis in IJsland verblijf je drie nachten in Reykjavik. Het verblijf in Reykjavik is in een prima guesthouse. Hier deel je je kamer met maximaal 3 andere reizigers. Uiteraard bevindt de locatie zich op loopafstand van het centrum. Handdoeken en bedlinnen zijn inbegrepen.

De accommodaties bieden uitzicht op de tuin en zijn voorzien van een wasmachine, een volledig uitgeruste keuken met een magnetron en een gedeelde badkamer met een haardroger en gratis toiletartikelen. Je vindt er tevens een koelkast, een oven, een broodrooster, een waterkoker en een koffiezetapparaat.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding

De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers

Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Sneeuwscooterverzekering

Voor het sneeuwscooteren dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en geldt er een eigen risico van € 1000,- Helaas dekt jouw verzekeraar dit eigen risico niet zodat je voor een vervelende verrassing kunt komen te staan. Samen met de Europeesche bieden wij daarom de sneeuwscooterverzekering aan. Voor slechts € 50,00 per bestuurder, is het eigen risico gedekt en stap je met een gerust hart op de sneeuwscooter!

Deelnemers groepsreis

Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket

Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Naar vervoer

Vervoer

Met het vliegtuig

We vliegen met Icelandair van Amsterdam naar Keflavik. De ruimbagage (23 kilo) is bij deze vlucht inbegrepen! 

Vluchtschema's:

Vluchttijden voor de reis met vertrek op 09/03/2024 inclusief 23 kg bagage
09-03-2024: Vertrek Amsterdam: 13:00 uur - Aankomst Keflavik: 15:25 uur
16-03-2024: Vertrek Keflavik: 07:40 uur - Aankomst Amsterdam: 11:55 uur

Vluchttijden voor de reis met vertrek op 16/03/2024 inclusief 23 kg bagage
16-03-2024: Vertrek Amsterdam: 13:00 uur - Aankomst Keflavik: 15:25 uur
23-03-2024: Vertrek Keflavik: 07:40 uur - Aankomst Amsterdam: 11:55 uur

Vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

  • SGR
  • SCR
  • ANVR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 8 reviews
8.8
Singlereizen
30 jaar
10

Super

Fantastische !! Ik had dit niet willen missen . De groep was super leuk en de reis begeleidster Marianne deed zo haar best , ze deed leuk met de groep mee . De vakantie was echt super leuk !

Mijn tips

Haal alles er uit wat er in zit en ga walvis spotten ! Boek deze reis krijg je geen spijt van

Reisperiode: 25-02-2023 ~ 04-03-2023 / Bakkaflöt Guesthouse

32 jaar
9

Moeilijk te overtreffen, maar ik ben benieuwd hoe ik door andere reizen verrast ga worden.

Het was een fantastische reis, waarbij we ontzettend veel gezien en gedaan hebben. De organisatie is goed geweest en onze reisbegeleider heeft zich tot het uiterste ingezet om de reis zo goed en fijn mogelijk te laten verlopen, zelfs wanneer het weer op IJsland roet in het eten dreigde te gooien, wist hij er toch nog iets goeds van te maken.

Mijn tips

Stelt niets uit, want het weer op IJsland is erg onvoorspelbaar, dus heb je goed weer, ga er dan ook voor om zoveel mogelijk uit die dag te halen, want de dag er op kan die kans verkeken zijn.

Reisperiode: 12-03-2022 ~ 19-03-2022 / Bakkaflöt Guesthouse

54 jaar
8.5

Om nog lang van na te genieten!

Een prachtige vakantie naar een schitterend land! IJsland is echt heel mooi, wij hadden het geluk dat we ook het Noorderlicht gezien hebben! Reisleider Floris wist veel van IJsland en regelde elke dag gave activiteiten.

Mijn tips

Op de kou kun je je kleden. Sky Lagoon is een heel relaxte afsluiting,heerlijk! Niet meer twijfelen, gewoon boeken! Je zult er geen spijt van krijgen!

Reisperiode: 05-03-2022 ~ 12-03-2022 / Bakkaflöt Guesthouse

34 jaar
7

Erg mooie omgeving gezien

Erg mooie omgeving gezien. Accomodatie, vervoer en begeleiding was erg goed.

Mijn tips

Na

Reisperiode: 16-03-2019 ~ 23-03-2019 / Bakkaflöt Guesthouse

30 jaar
9

Onbeschrijfelijk

Boven verwachting! Prachtig land, volop dingen te zien en te doen, erg leuke samenstelling van de groep!

Mijn tips

Zeker in de natuurlijke bron gaan ookal heb je het ontzettend koud! En wees niet bang voor de rotte haai..

Reisperiode: 09-03-2019 ~ 16-03-2019 / Bakkaflöt Guesthouse

44 jaar
10

Fantastisch

Als een waanzinnige trip met super leuke mensen

Mijn tips

Gewoon doen!!!!!

Reisperiode: 09-03-2019 ~ 16-03-2019 / Bakkaflöt Guesthouse

47 jaar
9

Genot

Veel gezien en gelachen. IJsland is een magisch mooi land. Groepsleider André was top: enthousiasmerend, meedenkend, flexibel en ondersteunend. En doorrrrrr....

Mijn tips

Vergeet je zuidwester niet mee te nemen en wees alert op extreem hoge golven ;p

Reisperiode: 23-02-2019 ~ 02-03-2019 / Bakkaflöt Guesthouse

25 jaar
8

Erg mooie reis en alles goed geregeld!

De activiteiten waren fantastisch en de sneeuwscooter een vette ervaring. De sfeer in de groep was goed, er is veel gelachen.

Mijn tips

Ga het geweldige avontuur ontdekken! 

Reisperiode: 04-02-2017 ~ 11-02-2017 / Bakkaflöt Guesthouse

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen