Ontmoeten wij jou ook?Sri Lanka 16-daagse rondreis

Boek nú, betaal later

Singlereis Sri Lanka 16-daagse rondreis

Accommodaties Sri Lanka

Tijdens deze 16-daagse rondreis door Sri Lanka bezoeken wij de mooiste hoogtepunten van het eiland. Parelwitte zandstranden, olifantenopvangcentrum, Koningsstad Anuradhapura, theeplantage zijn nog maar een greep uit de excursies. Natuurlijk kan een jeepsafari en een fietstocht niet ontbreken in het programma.

Wat kun je verwachten?

 • 16-daagse single rondreis
 • Mooie combinatie van cultuur en natuur
 • Bezoek aan de grottempels van Dambulla
 • Jeepsafari in Yala
 • Bezoek aan koningsstad Anuradhapura
vanaf € 1399,00
Singlereis Sri Lanka 16-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 16-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 16-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 16-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 16-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 16-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 16-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 16-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 16-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 16-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 16-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 16-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 16-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 16-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 16-daagse rondreis
Singlereis Sri Lanka 16-daagse rondreis
Sri Lanka - Puttalam District - Marawila
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 21 - 45 jaar
 • 25 - 35 jaar
 • 40 - 65 jaar
Verblijf:
Hotels cf programma
Verzorging:
Logies
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Sri Lanka 16-daagse rondreis

In 16 dagen bezoeken wij de mooiste bezienswaardigheden van het eiland Sri Lanka. Dit eiland krijgt ook vaak de naam 'Parel van de Indische Oceaan'. Dit komt door de schitterende natuur en culltur, wij gaan dit gezellig samen in twee weken ontdekken. We bezoeken de oude Koningsstad Anuradhapura, grottempels van Dambulla, theeplantages, olifantencentrum, fietsen lang de ruïnes van Polonnaruwa. Maar het is en blijft vakantie, we gaan dus ook zeker ontspannen op witte zandstranden met palmbomen. 
Wij zijn er klaar voor, jij ook? 

Naar activiteiten
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Handbagage
 • Ruimbagage
 • Brandstofheffing
 • Luchthavenbelastingen
 • Internationale vlucht
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Trein
 • Treinreis Nanu Oya-Bandarawella
 • Verblijf
 • Ontbijt in Hikkaduwa
 • Hotelovernachtingen
 • Vermaak
 • Bezoek Anuradhapura / Mihintale / Polonnaruwa / Sigiriya / Dambulla / Spice Garden / theefabriek / olifantenopvangcenturm / Kataragama
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Visum
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Boekingskosten
 • Fooien
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

Activiteiten

Dag 1: Amsterdam – Colombo
Je vliegt naar Colombo. De volgende dag land je op het tropische eiland, waar jouw groepsreis Sri Lanka van start gaat.

Dag 2: Aankomst Colombo – Marawila
Vanaf de luchthaven Katunayake word je met de bus naar het hotel met zwembad in Marawila gebracht. 

Marawila ligt aan een rustig lang strand in een mooie tropische omgeving. Het is een heerlijk relaxt plekje dat, in tegenstelling tot het nabijgelegen Negombo, nog ontdekt moet worden door toeristen. 

Hier kun je nog het échte Sri Lanka proeven.

Dag 3: Marawila / Excursies Dutch Channels
Vrije dag. Even ten oosten van het fort van Negombo loopt beschut door kokospalmen, een kanaal de lagune in. Een leuk optioneel uitstapje vanuit Marawila is met motorbootjes het gebied van de'Dutch Channels' in. Smalle kreekjes en binnenmeertjes met witte waterlelies en lila waterhyacinten, overhangende palmbomen, afgelegen huisjes, vrouwen die de was doen, vriendelijke vissers, toddytappers die in de palmtoppen over touwen balanceren van boom naar boom, illegale arrack stokerijtjes waar je een nipje alcohol kunt proeven, een rijk vogelleven en luierende varanen zijn enkele van de ingrediënten op zo'n ontspannen boottocht.

Dag 4: Marawila – Anuradhapura
Je verlaat de kust en rijdt naar Anuradhapura, waar je verblijft in een hotel met zwembad. Anuradhapura was eeuwenlang de hoofdstad van de koningen van Ceylon en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De stad is een van de meest heilige pelgrimsoorden ter wereld voor boeddhisten. In Anuradhapura groeit namelijk de nog steeds levende loot van de bodhiboom waaronder de Boeddha in 544 voor Christus zijn Verlichting vond.

Dag 5: Anuradhapura / Excursie Anuradhapura & Mihintale – Polonnaruwa
Voor geïnteresseerden is er vandaag een gecombineerd bezoek aan Anuradhapura en Mihintale (entreegelden van +/- USD 25 en USD 10 p.p. zijn exclusief).

Anuradhapura werd 2000 jaar geleden gezien als één van de mooiste steden van Azië. De immense stoepa's en resten van paleizen uit deze periode zijn zeker een bezoek waard. De meest opvallende activiteit in Anuradhapura is het bidden bij de enige nog levende loot van de bodhiboom waaronder de Boeddha in het jaar 544 voor Christus verlicht werd. Dit maakt deze plek één van de heiligste bedevaartsoorden voor boeddhisten in de hele wereld!
De sfeer in het nabijgelegen Mihintale is misschien wel de grootste 'bezienswaardigheid'. Te midden van een groene omgeving staan hier religieuze gebouwen op en om granieten heuvels. Na een klim van 1840 treden kun je de bezienswaardigheden bekijken, waaronder de enorme witte Boeddha die over het weidse landschap uitkijkt.

Je vervolgt de reis naar Polonnaruwa, waar je incheckt bij het hotel met zwembad.

Dag 6: Polonnaruwa / Excursies Polonnaruwa & Parakrama Samudra
Vrije dag. Liefhebbers kunnen naar Polonnaruwa (entreegelden van +/- USD 25 p.p. zijn exclusief) 

Deze oude hoofdstad van Sri Lanka was in de 10de en 11de eeuw de belangrijkste stad van het eiland. De tal van bezienswaardigheden liggen verspreid over een ruim gebied, de belangrijkste liggen echter tamelijk dicht bij elkaar. De grootste dagoba van de stad is 55 meter hoog en was vroeger voorzien van een gouden top. Het mooiste is toch wel de groep van vier sublieme Boeddhabeelden, Gal Vihare, gehouwen uit één stuk graniet. Het leukste is om een fiets te huren en op deze manier langs de bezienswaardigheden te gaan.

Liefhebbers kunnen rond zonsondergang optioneel mee met de lokale vissers op het Parakrama Samudra, een kunstmatig meer nabij Polonnaruwa. Geniet van het rustige peddeltochtje en de vele watervogels. Met enig geluk zie je wilde olifanten die hun dorst komen lessen.

Dag 7: Polonnaruwa – Sigiriya – Dambulla – Specerijenplantage – Kandy
De groepsreis Sri Lanka gaat verder door tropische plantages naar Sigiriya. Je kunt optioneel een bezoek brengen aan de spectaculaire 'Leeuwenrots' (entreegelden van +/- USD 30 p.p. zijn exclusief). Aan de voet van het 16 eeuwen oude fort bewaken twee reusachtige leeuwenklauwen de ingang. Via trappen, langs schitterende fresco’s van vrouwen met sieraden, kom je uit op de top en geniet je van het magnifieke uitzicht.

Ook heb je de mogelijkheid Dambulla te bekijken, één van de mooiste boeddhistische monumenten ter wereld (entreegeld is niet inbegrepen). De oude grottempels van Dambulla zijn in de loop van meer dan tweeduizend jaar uitgehouwen in een gigantische rots. Na een bestijging van de stenen trappen opent zich een groots panorama. De tientallen zittende, staande en liggende Boeddha's en Bodhisattva’s trekken veel bekijks en religieuze ceremonies. Via binnenweggetjes met schitterende uitzichten van het centrale bergland reis je naar je hotel in Kandy. Onderweg stop je bij een van de vele specerijenplantages.

Dag 8: Kandy
Vrije dag in Kandy. Deze culturele hoofdstad, gelegen in weelderig tropisch heuvelland, heeft tal van bezienswaardigheden die je makkelijk op eigen gelegenheid kunt bekijken. Breng zeker een bezoek aan de belangrijkste tempel van het land; in de Tempel van de Tand wordt een tand van Boeddha bewaard. Pak ook eens de tuktuk om een bezoek te brengen aan één van de restaurants, boeddhistische en hindoeïstische tempeltjes of de aangename (deels overdekte) markt waar het heerlijk rondstruinen is. ’s Avonds kun je een traditionele voorstelling van de befaamde Kandydansers bijwonen.

Liever de natuur in? Grenzend aan de Tempel van de Tand ligt het beschermd regenwoud Udawattekele. Maak een wandeling door dit woud en ervaar de grote hoeveelheid verschillende vogels. Op 6 km afstand van Kandy ligt in Peradeniya één van de mooiste botanische tuinen ter wereld, die je optioneel kunt bezoeken. Hier vind je op een gebied van zestig hectaren, in een lus van de Mahaweli-rivier, meer dan 4000 soorten planten. Een enorme collectie tropische klimplanten, bomen, bamboe- en palmsoorten, specerijen, orchideeën en andere planten.

Dag 9: Kandy – Kitulgala – Nuwara Eliya
Je laat Kandy achter je en vervolgt je weg naar Nuwara Eliya. Je ervaart dat je echt in het ‘Land van de Thee’ bent. Ceylon Teais over heel de wereld bekend, de naam is afkomstig van de oude naam van het land. Theepluksters zijn als kleurige vlinders tussen de struiken aan het werk. Tijdens je groepsreis door Sri Lanka kun je uiteraard een bezoek brengen aan een theeplantage annex theefabriek.

Ga je liever wat ruigers doen, in Kitulgala kunnen liefhebbers optioneel gaan raften op de Kelani-rivier. Helmen op, zwemvesten aan en raften maar. Afhankelijk van de waterstand is het raften meer of minder.

Je rit eindigt in een stukje Engeland in de tropen. Nuwara Eliya (ook wel Nurelia genoemd) staat bekend om haar Victoriaanse villa’s met gemaaide tuinen vol rozen, haar golfbaan en haar kunstmatig meer met roeibootjes. Nuwara Eliya is vanwege haar verkoelende temperaturen erg geliefd bij de Sri Lankanen.

Dag 10: Nuwara Eliya / Excursie Horton Plains – Bandarawella
Voor liefhebbers is het vroeg uit de veren! Je krijgt er wel een hele ervaring voor terug. De optionele excursie gaat namelijk naar het op ruim 2000 meter hoogte gelegen natuurgebied Horton Plains. Vergeet hiervoor geen warme kleding. Hoogtepunten van het park zijn de gevarieerde flora en fauna, Bakers Falls en World’s End. Naar dit laatste hoogtepunt gaat ook de meest populaire wandeling, waar je eindigt bij een 600 meter diepe afgrond met een adembenemend panorama. In het begin van de middag rijd je naar het nabij Nuwara Eliya gelegen station Nanu Oya. Je stapt op het boemeltreintje dat je door het mooiste berglandschap van het land voert. Met een slakkengang tuf je naar een hoogte van 1900 meter, door tunnels en langs afgronden met schitterende uitzichten over de jungle en theeplantages. Aan het eind van de middag bereik je het hoogland en kom je aan in Bandarawella. De bus heeft je bagage al bij het eenvoudige hotel afgeleverd.

N.B. Het kan (met name in de zomermaanden) voor komen dat je niet per trein van Nanu Oya naar Bandarawella kunt. Het is in die periode druk, wat leidt tot vertragingen en (helaas) overboekingen. In dat geval leg je het traject af per bus, overigens ook een prachtige route!

Dag 11: Bandarawella / Excursie ‘Village Trek’
Vrije dag. Bandarawella ligt aan de rand van het hooggebergte, dat hier meer dan duizend meter steil afglijdt naar de lage kustvlakte. In dit gebied lopen bergpaden met fantastische uitzichten langs steile afronden en watervallen. Je kunt een wandeling maken naar de Dunhinda Falls, één van de hoogste watervallen van het eiland, of een bezoek brengen aan de nabijgelegen grottempel met een 4 meter hoge Boeddha.

Ook een uitstapje per tuktuk naar het gezellige hill station Ella is leuk. Hier kun je even gas terug te nemen en chillen met een biertje of Ceylonthee in een van de restaurants. Je reisbegeleider kan je eventueel helpen bij het organiseren van een tuktuk.

Of ga mee met een lokale gids om een wandeling te maken door de prachtige rijstvelden. Tijdens deze optionele ‘Village Trek’ breng je een bezoek aan een typisch Sri Lankaans dorp en lunch je met ‘Rice & Curry’ in één van de dorpswoningen. Tal van mogelijkheden in Bandarawella!

Je brengt een bezoek aan het ‘Udawalawe Transit Home’. Dit in 1995 opgerichte olifantenopvangcentrum maakt onderdeel uit van het aangrenzende nationaal park. Het centrum draait grotendeels op de steun van de overheid en een aantal natuurbeschermingsorganisaties. Voor verdere financiële steun is er ook een ‘pleegouder’ programma opgezet, hierbij kunnen de ‘pleegouders’ het centrum financieel steunen.

In de avond bezoek je Kataragama, een bedevaartsoord aan de voet van de bergen. Dit pelgrimsoord is een van de heiligste plekken van Sri Lanka voor boeddhisten, hindoes en moslims die er allen de god Skanda eren. Koop wat lotusbloemen of fruit voor een offerande in een van de tempels. Tijdens een van de talrijke festivals die in Kataragama gehouden worden, kun je gelovigen zien, die hun lippen of wangen doorboren met pinnen. Je logeert een nacht in een hotel met zwembad in Tissamaharama.

Dag 13: Tissamaharama / Excursie Yala Nationaal Park – Hikkaduwa / Excursie Galle
Tijd voor wat wildlife! ’s Ochtends kun je deelnemen aan een optionele safari door Yala Nationaal Park. Dit aan de zuidoostkust gelegen park is het belangrijkste reservaat van Sri Lanka. De savanne wordt afgewisseld met bossen, meren en immense granieten rotsen. De schuwe panters en beren van Yala lijken een voorkeur te hebben voor gebieden met veel van deze stenen. Wilde buffels, herten en grote kuddes olifanten tonen zich onbekommerd. In de poelen loeren krokodillen op hun prooi.

(NB: wanneer Yala gesloten is, meestal van 1 september tot half oktober, kun je de optionele safari maken in het Udawalawe reservaat).

Je rijdt via Weligama (bekend vanwege zijn steltvissers) naar het strand van Hikkaduwa. Het hotel met zwembad ligt idyllisch aan het strand. De hotelreceptie kan je goed verder helpen met het organiseren van diverse activiteiten. `s Avonds breng je een bezoek aan Galle (eventuele entreegelden niet inbegrpen). In dit voormalig Hollandse vestingstadje kom je midden in Azië de Leynbaan Street, Grote Kerk en het Utrecht-bastion tegen. Op de vestingmuren van Galle kijk je uit over de prachtige baai en waan je je even in de koloniale tijd. Het fort in Galle werd gebouwd in de 16de eeuw toen Europese handelaren veel interesse hadden in de handelswaar van het oude Ceylon.

Dag 14: Hikkaduwa
Vrije dag. Je verblijf aan het strand kun je zelf inrichten. Je kunt relaxen aan het strand of actief er op uit trekken. De kuststrook is bekend om zijn koraalrif. Je kunt hier van november tot mei volop duiken en snorkelen, of het rif bekijken door een boot met een glazen bodem. Een tocht door de groene lagunes achter de kust is ook zeker aan te bevelen. Bijzonder zijn de reuzenvaranen, hagedissen van meer dan twee meter die hier ongestoord rondlopen en zwemmen. Andere mogelijkheden zijn een bezoek aan Matara, tempels in het binnenland, de 'blowhole' bij Kudawella, een riviertripje of de stranden bij Unawatuna en Tangalle. Volledig onafhankelijk en ongestoord op pad gaan? Neem de fiets! Het is in Hikkaduwa vooral ook genieten van het strand, een mooie zonsondergang en van de nooit aflatende zwoele zeebries.

Dag 15: Hikkaduwa – Vertrek Colombo
Je rijdt naar Colombo, waar als de tijd het toelaat, je een korte 'sightseeing' krijgt, langs onder andere de oude wijken Fort en Pettah, de Town Hall en het Onafhankelijkheidsplein, een boeddhistische tempel en de Wolvendaal kerk. Aansluitend word je naar de luchthaven gebracht vanwaar je later in avond of 's nachts naar huis vliegt.

Dag 16: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Nederland.

Naar verblijf
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Handbagage
 • Ruimbagage
 • Brandstofheffing
 • Luchthavenbelastingen
 • Internationale vlucht
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Trein
 • Treinreis Nanu Oya-Bandarawella
 • Verblijf
 • Ontbijt in Hikkaduwa
 • Hotelovernachtingen
 • Vermaak
 • Bezoek Anuradhapura / Mihintale / Polonnaruwa / Sigiriya / Dambulla / Spice Garden / theefabriek / olifantenopvangcenturm / Kataragama
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Visum
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Boekingskosten
 • Fooien
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
Sri Lanka , Colombo District , Colombo
Naam verblijf
Accommodaties Sri Lanka
Type verblijf
Hotels cf programma

Verblijf Accommodaties Sri Lanka

Beschrijving

Tijdens de rondreis overnacht je in hotels in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Op enkele plaatsen betreft het eenvoudige onderkomens. 

Reizigers die boeken delen een tweepersoonskamer (twee 'losse' bedden). Bij deze indeling wordt er uiteraard rekening mee gehouden dat je bij iemand op de kamer slaapt van hetzelfde geslacht. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens de gehele reis in een eenpersoonskamer te slapen. Dit dien je dan bij boeking op te geven. Je betaalt hiervoor een eenpersoonskamertoeslag.

Veel van de geplande hotels hebben een zwembad; fijn om de tropische warmte van je af te spoelen! Dat geldt voor de accommodaties in Marawila, Anuradhapura, Polonnaruwa, Kandy, Tissamaharama, en Hikkaduwa. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er andere hotels zonder zwembad gebruikt moeten worden. Als dit zich voordoet zullen we proberen een passend alternatief te vinden.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Alle hotels beschikken over (meestal) gratis wifi, soms alleen in de hotellobby. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn.

Bij alle hotels zijn handdoeken aanwezig. Je hoeft deze dus niet zelf mee te nemen.

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reis boeken 'op aanvraag'

Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, zijn alle reizen momenteel op aanvraag. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat

Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling

De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 

90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. 
Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven. 

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement

Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'.

Moeilijkheidsgraad Sri Lanka

Moeilijkheidsgraad
Vaak krijgen we de vraag of een reis ‘zwaar’ is. Dit vinden we een moeilijke vraag omdat de beleving van de zwaarte van een reis erg persoonsgebonden is. Om je toch een idee te geven van de zwaarte van een reis hebben we het volgende puntensysteem ontwikkeld: 

Categorie A: Lichte reis, voor iedereen goed te doen. Korte reisafstanden, goede hotels, reis met een laag tempo.
Categorie B: Voor iedereen goed te doen. Soms wat langere reisafstanden. Goede hotels of kampeergelegenheid, soms avontuurlijke overnachting, reis in een gewoon tempo.
Categorie C: Goed te doen voor iedereen die zich voorbereidt en zich flexibel opstelt. Er zitten zwaardere trajecten in de reis, zoals langere afstanden of looptochten. Meerdere overnachtingen in eenvoudige accommodatie.
Categorie D: Redelijk zware reis door lange reisafstanden, meestal primitieve accommodatie of tenten en fikse looptochten.

De Sri Lanka reis valt in de categorie A. Deze reis is voor ieder enigszins fit persoon te maken: de reistijden zijn kort en bijna alle hotels redelijk comfortabel. Houd er wel rekening mee dat de reis door een ontwikkelingsland gaat, met een veel lagere levensstandaard dan wat je thuis gewend bent. Verder is het mogelijk dat er door weer of slecht wegonderhoud wegen tijdelijk onbegaanbaar zijn en we moeten afwijken van de route. Een flexibele en positieve instelling is dan ook belangrijker dan lichamelijke fitheid.

Paspoort

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Naar vervoer
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Handbagage
 • Ruimbagage
 • Brandstofheffing
 • Luchthavenbelastingen
 • Internationale vlucht
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Trein
 • Treinreis Nanu Oya-Bandarawella
 • Verblijf
 • Ontbijt in Hikkaduwa
 • Hotelovernachtingen
 • Vermaak
 • Bezoek Anuradhapura / Mihintale / Polonnaruwa / Sigiriya / Dambulla / Spice Garden / theefabriek / olifantenopvangcenturm / Kataragama
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Visum
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Boekingskosten
 • Fooien
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

Vervoer

Met het vliegtuig

Vluchtgegevens 16-02-2019 tot 03-03-2019 - Emirates:
16 februari van Amsterdam 14:30 uur - Dubai 00:10 uur
17 feburari van Dubai 02:35 uur - Colombo 08:25 uur
3 maart van Colombo 09:55 uur - Dubai 13:00 uur
3 maart van Dubai 15:20 uur - Amsterdam 20:00 uur

Vluchtgegevens 06-04-2019 tot 27-04-2019 - Emirates:
6 april van Amsterdam 14:30 uur - Dubai 00:10 uur
7 april van Dubai 02:35 uur - Colombo 08:25 uur
21 april van Colombo 09:55 uur - Dubai 13:00 uur
21 april van Dubai 15:20 uur - Amsterdam 20:00 uur

Vluchtgegevens 27-04-2019 tot 12-05-2019:
Voor deze reis is nog geen vluchtschema bekend.

Vluchtgegevens 18-05-2019 tot 02-06-2019:
Voor deze reis is nog geen vluchtschema bekend.

Vluchtgegevens 08-06-2019 tot 23-06-2019 - Emirates:
8 juni van Amsterdam 14:30 uur naar Dubai 00:10 uur
9 juni van Dubai 02:35 uur naar Colombo 08:25 uur
23 juni van Colombo 09:55 uur naar Dubai 13:00 uur
23 juni van Dubai 15:20 uur naar Amsterdam 20:00 uur

Vluchtgegevens 20-07-2019 tot 04-08-2019:
Voor deze reis is nog geen vluchtschema bekend.

Vluchtgegevens 17-08-2019 tot 01-09-2018:
Voor deze reis is nog geen vluchtschema bekend.

Vluchtgegevens 14-09-2019 tot 29-09-2019:
Voor deze reis is nog geen vluchtschema bekend.

De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden. Het getoonde vluchtschema is daarom een voorbeeld. Ongeveer 10 dagen voor vertrek wordt het definitieve vluchtschema bekend gemaakt.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Handbagage
 • Ruimbagage
 • Brandstofheffing
 • Luchthavenbelastingen
 • Internationale vlucht
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Trein
 • Treinreis Nanu Oya-Bandarawella
 • Verblijf
 • Ontbijt in Hikkaduwa
 • Hotelovernachtingen
 • Vermaak
 • Bezoek Anuradhapura / Mihintale / Polonnaruwa / Sigiriya / Dambulla / Spice Garden / theefabriek / olifantenopvangcenturm / Kataragama
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Visum
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
 • Boekingskosten
 • Fooien
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

 • SGR

Singles over deze reis

Waardering door singles

Gebaseerd op 1 reviews
7.5
Review door ...
7.5
26 jaar

Mooi en divers.

Een rondreis met veel mooie dingen om te zien. Mooie mix tussen cultuur & natuur. Sommige busdagen zijn wel lang. Je zit dan voornamelijk in de bus en hebt 1 'activiteit'. Je hebt geen andere keuze dan met de groep mee gaan, omdat de activiteit halverwege de busrit is.

Mijn tips

Olifantensafari is een aanrader! Ook het stadje Ella mag je zeker niet missen!

Reisperiode: 06-04-2019 ~ 21-04-2019 / Accommodaties Sri Lanka

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen